Sorunun farkındayım ama aşamıyorum..

Liberosies

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
90
51
18
24
Kızlar merhaba, 2 yıllık bir ilişkim var sevgilim bu zamana kadar hiç aldatmadı. 3.kisi tarafından aşırı kavga konusu olucak bir şey de yaşamadık. Babam annemi aldatmisti ve bende oluşan aşırı bir güvensizlik var özellikle sevgilim hiç bir şey yapmamasına rağmen. Her şeyine çok fazla takılıyorum. Neden o saatte kalktı, neden çevrimiçi, kimle, nerede? Bunun için tedavi almaya başladım ve obsesyon tanısı konuldu. Kendimi rahatlatmak için neler yapabilirim?

Tedaviyi aksatmamalı. Gerekirse terapi de alın. Faydası olacağına inanıyorum.

En güvendiğiniz kişinin ihanetine şahit olduğunuz için böyle hissetmeniz gayet normal. Tedavi olmanız çok doğru bir karar.
Zaten bende olan yanlışları ben gördüm kendimde ve kendim tedavi olmak istedim bunun çok önemli bir şey olduğunu söylemişti terapistim. Ama yine ara sıra takıldığım oluyor işte...

Kızlar merhaba, 2 yıllık bir ilişkim var sevgilim bu zamana kadar hiç aldatmadı. 3.kisi tarafından aşırı kavga konusu olucak bir şey de yaşamadık. Babam annemi aldatmisti ve bende oluşan aşırı bir güvensizlik var özellikle sevgilim hiç bir şey yapmamasına rağmen. Her şeyine çok fazla takılıyorum. Neden o saatte kalktı, neden çevrimiçi, kimle, nerede? Bunun için tedavi almaya başladım ve obsesyon tanısı konuldu. Kendimi rahatlatmak için neler yapabilirim?
Takılmayacaksın güzel arkadaşım.
Sen bu adamı fanusun içinede soksan yapacak olan yine yapar.
O yuzden akışına bırak.
Hayat bu şekilde geçmez.
Sen üstüne bu kadar baskı yapıp aklına sokarsan adamın yapmayacağı varsada yapar.

hep bi kontrol etme dürtüsü oluyor insanda, karşındakine açık açık ben aldatılmaktan korkuyorum, ben evlenmem için birlikteyim eğer aklında fikrinde biri olursa beni lütfen bırak de bence. ben de aynı sıkıntıyla boğuşuyorum korkuyorum..

hep bi kontrol etme dürtüsü oluyor insanda, karşındakine açık açık ben aldatılmaktan korkuyorum, ben evlenmem için birlikteyim eğer aklında fikrinde biri olursa beni lütfen bırak de bence. ben de aynı sıkıntıyla boğuşuyorum korkuyorum..
Ah işe yarasa... Nerde o cesaretli adamlar.... Obsesyon zor bir konu... Bende de vardı Bi şekilde uzman yardımı ile atlattım... İşin çoğu size düşüyor kurtulmanın yolu yüzde 60 oranında sizde..... Komplesif bozukluk... Her yaşta her kişide farklı olabilir.... Biri temizliğe takar biri çoçuğun takar biri ölmekten çok korkar anksiyete geliştirir bu liste uzar gider..... Çoğu insan bununla yaşadığını bilmez bile..... Ben beynimle telkinle aştım yaklaşık 3 senemi aldı... Tetikleyen davranışlara takılmadan ve asıl sorunun kendi içinde olduğunu bileceksin.... Diğer kişilerin davranışlarından kendilerinin sorumlu olduğunu her şeyin herkesin başına gelmek zorunda olmadığını ana fikrin edineceksin... Gelirsede dünyanın sonu değil e alışacaksın.... Yoksa yanısıra başka obsesiyonlar geliştirirsin... Rahat olman ilk adım.... Bunun mucizesi yok....

Terapi almalısın
Çocuklukta yaşadığımız travmalar maalesef ilerde karşımıza sorun olarak çıkıyor

Back
X