bana yardımcı olursanız çok sevirim.ben 165 boyunda 55 kiloyum.yazları 61-62 oluyorum sonra bütün kış onu verip 53 lere düşerken ramazan,tatiller geliyor hoop bi daha 60 ları görüyorum.2 kez diyetisyen denemem oldu.doğru beslenmeyi biliyorum.ben ayça kayayı takip ediyorum.günde 3-4 tahıl ürünü ,2 et ürünü,3 süt ürünü, 2 meyve almaya çalışıyorum.ideali bu ama ben bunun bile altında besleniyorum.akşam 19.30 akşam yemeğimi yedikten sonra bişey yememeye çalışıyorum. haftada 3 gün spora gidiyorum 1 saat kardiyo çalışıyorum.genel bir günlük beslenmem şöyle oluyor.
sabah uyanınca 2-3 kuru meyve yiyorum çünkü haftada 1 tuvalete anca çıkıyorum.
iş yerine gelince 2 dlm ekmek,lor peyniri ve maydanozlu sandviçimi yiyorum.
öğle bazen kupa bardak çorba+ayran bazen annemin yaptığı az yağlı sebze yemeği+1 dl ekmek+1 çb.ayran
ikindide yarım meyve+1 çb ayran
akşam sporum varsa işten çıkmadan önce(18.00)ya 2 yk.yulaf ezmesi+yoğurt veya 1 dl ekmek,az peynir yiyorum.
eve gittiğimde 20.30 oluyor yoğurt,salata veya 1 meyve den birini veya hiçbişey yemediğim zamnalar oluyor.
sporumun olmadığı akşamlar ise(19.30) eve gidince salata,yoğurt ve annemin yaptığı sebze yemeğinden azcık yiyorum. haftasonları ise balık ızgara oluyor.kaçamaklarım ise çok masumki genelde haftasonu oluyor. canım tatlı istediğnde ise ya 1-2 bisküvi,kuru kayısı,ceviz vs.oluyor.
işte böyle. yanlışlarım varsa lütfen yol göster,nerede yanlış yapıyorum. sporda 80 kiloluk arkadaşlarım benimle dalga geçiyor.biz yediğimiz halde 15 günde 1-2 kilo veriyor sen yemediğin halde veremiyorsun die.çünkü onlar evlerine gidince hem akşam yemeği yiyor, hemde ara öğün yapıyor.ben açlıktan ölerek yatıyorum.sabahta aç kurt gibi uyanıyorum. üstelik ben hipoglisemiliyim.yani uzun açlıklarda şekerim hemen düşüyor ve böyle zamnlarda direk tatlı şeylere saldırıyorum(eğer kendimi tutamazsam).
yani sağlığımı bile hiçe sayıyorum ama hep gramlarla oynuyorum.
bıktım artık bu gidişten.istediğim sadece 2-3 kilo.
halbuki diyetisyene giderken çok daha fazla yediğim oluyordu ama kilo veriyordum.üstelik kabızlığımda bu kadar uzamıyordu.
ben nerde yanlış yapıyorum