Sorusu olan? :)

bana yardımcı olursanız çok sevirim.ben 165 boyunda 55 kiloyum.yazları 61-62 oluyorum sonra bütün kış onu verip 53 lere düşerken ramazan,tatiller geliyor hoop bi daha 60 ları görüyorum.2 kez diyetisyen denemem oldu.doğru beslenmeyi biliyorum.ben ayça kayayı takip ediyorum.günde 3-4 tahıl ürünü ,2 et ürünü,3 süt ürünü, 2 meyve almaya çalışıyorum.ideali bu ama ben bunun bile altında besleniyorum.akşam 19.30 akşam yemeğimi yedikten sonra bişey yememeye çalışıyorum. haftada 3 gün spora gidiyorum 1 saat kardiyo çalışıyorum.genel bir günlük beslenmem şöyle oluyor.

sabah uyanınca 2-3 kuru meyve yiyorum çünkü haftada 1 tuvalete anca çıkıyorum.
iş yerine gelince 2 dlm ekmek,lor peyniri ve maydanozlu sandviçimi yiyorum.
öğle bazen kupa bardak çorba+ayran bazen annemin yaptığı az yağlı sebze yemeği+1 dl ekmek+1 çb.ayran
ikindide yarım meyve+1 çb ayran
akşam sporum varsa işten çıkmadan önce(18.00)ya 2 yk.yulaf ezmesi+yoğurt veya 1 dl ekmek,az peynir yiyorum.
eve gittiğimde 20.30 oluyor yoğurt,salata veya 1 meyve den birini veya hiçbişey yemediğim zamnalar oluyor.
sporumun olmadığı akşamlar ise(19.30) eve gidince salata,yoğurt ve annemin yaptığı sebze yemeğinden azcık yiyorum. haftasonları ise balık ızgara oluyor.kaçamaklarım ise çok masumki genelde haftasonu oluyor. canım tatlı istediğnde ise ya 1-2 bisküvi,kuru kayısı,ceviz vs.oluyor.

işte böyle. yanlışlarım varsa lütfen yol göster,nerede yanlış yapıyorum. sporda 80 kiloluk arkadaşlarım benimle dalga geçiyor.biz yediğimiz halde 15 günde 1-2 kilo veriyor sen yemediğin halde veremiyorsun die.çünkü onlar evlerine gidince hem akşam yemeği yiyor, hemde ara öğün yapıyor.ben açlıktan ölerek yatıyorum.sabahta aç kurt gibi uyanıyorum. üstelik ben hipoglisemiliyim.yani uzun açlıklarda şekerim hemen düşüyor ve böyle zamnlarda direk tatlı şeylere saldırıyorum(eğer kendimi tutamazsam).
yani sağlığımı bile hiçe sayıyorum ama hep gramlarla oynuyorum.
bıktım artık bu gidişten.istediğim sadece 2-3 kilo.
halbuki diyetisyene giderken çok daha fazla yediğim oluyordu ama kilo veriyordum.üstelik kabızlığımda bu kadar uzamıyordu.

ben nerde yanlış yapıyorum

spordan sonra hiçbirşey yememek doğru değil. spordan öncede karbonhidrat ağırlıklı beslenirseniz daha iyi.muz mesela potasyum açısından zengin olduğu için kas yapımına yardımcı olur vücudunuzun potassyumu %44ün altına düşerse kas yapamazsınız mesela.
bunun dışında spordan sonra süt içmenizi öneririm ilk yarım saat içinde ve bir meyve( muz anlattığım şeyden ötürü daha kullanışlı) bu dediklerim kas için özellikle.
birde hep aynı sporu yaparsanız bünyeniz alışır ve kilonuz sabit kalabilir spor türünüzü değiştirin.
beyaz ekmek yiyorsanız tam tahıl yada çavdara geçin.
tuvalete çıkamıyorum demişsiniz kurubaklagil tüketmelisiniz haftada 3 4 kere. sadece meyve yada sebzeden yeterli posayı alamıyosunuz ki tuvalete çıkamıyorsunuz demek ki.ayrıca şekerinizin hemen düştüğünü söylemişsiniz.bu demek oluyor ki 3 ana 3 ara öğünle beslenmelisiniz siz. açlık kiloyuda tetikler bazen..ayrıca şekeri çabuk düşen bir insana göre ana öğünleriniz çok az ve düzensizsiniz biraz buda hem tuvalete çıkamamanızı sağlar hemde hipoglisemiye yol açabilir. aynı saatlerde yemeğe çalışın gördüğüm kadarıyla yiyebilcek durumdasınız çünkü.

spordan sonra hiçbirşey yememek doğru değil. spordan öncede karbonhidrat ağırlıklı beslenirseniz daha iyi.muz mesela potasyum açısından zengin olduğu için kas yapımına yardımcı olur vücudunuzun potassyumu %44ün altına düşerse kas yapamazsınız mesela.
bunun dışında spordan sonra süt içmenizi öneririm ilk yarım saat içinde ve bir meyve( muz anlattığım şeyden ötürü daha kullanışlı) bu dediklerim kas için özellikle.
birde hep aynı sporu yaparsanız bünyeniz alışır ve kilonuz sabit kalabilir spor türünüzü değiştirin.
beyaz ekmek yiyorsanız tam tahıl yada çavdara geçin.
tuvalete çıkamıyorum demişsiniz kurubaklagil tüketmelisiniz haftada 3 4 kere. sadece meyve yada sebzeden yeterli posayı alamıyosunuz ki tuvalete çıkamıyorsunuz demek ki.ayrıca şekerinizin hemen düştüğünü söylemişsiniz.bu demek oluyor ki 3 ana 3 ara öğünle beslenmelisiniz siz. açlık kiloyuda tetikler bazen..ayrıca şekeri çabuk düşen bir insana göre ana öğünleriniz çok az ve düzensizsiniz biraz buda hem tuvalete çıkamamanızı sağlar hemde hipoglisemiye yol açabilir. aynı saatlerde yemeğe çalışın gördüğüm kadarıyla yiyebilcek durumdasınız çünkü.

çok teşekkür ederim babyster. dediklerii dikkate alacağım muz hariç.çünkü kabızım muz yemeye korkuyorum ve hiç muz yediğimi bilmem ben. bu arada aynı diyetisyenler gibi konuşmuşsun,bilgilisin anladığım kadarıyla. senin hikayen nasıl, bu gruptamısın artık...

çok teşekkür ederim babyster. dediklerii dikkate alacağım muz hariç.çünkü kabızım muz yemeye korkuyorum ve hiç muz yediğimi bilmem ben. bu arada aynı diyetisyenler gibi konuşmuşsun,bilgilisin anladığım kadarıyla. senin hikayen nasıl, bu gruptamısın artık...

canım kuru meyve tüketmeye çalış kabızlık için yine yeşil yapraklı sebzelerde iyi gelir.
ben diyetisyenim zaten:1::1:

canım kuru meyve tüketmeye çalış kabızlık için yine yeşil yapraklı sebzelerde iyi gelir.
ben diyetisyenim zaten:1::1:

çok sevindim ya,sizin gibilerine ihtiyacımız var işte. kafama takılan sorularımla başınızı ağrıtırsam kusura bakmayın.
bu arada hangi şehirdesiniz...

uyanınca 1 kuru kayısı,maydanoz yedim yedim.
kahvaltı 1 dlm ekmek,lor peynri 1 yk,yine maydanoz
ara 2 badem
öğle haşlanmış brokoli,1 çb ayran, 1 dlm ekmek
ara yarım küçük elma
spor öncesi 2 yk yulaf ezmesi,1 çb ayran
eve gidince 1 çb tarçınlı süt ve yarım nar yiyeceğim

menüm nasıl?

birşey sorcam...ekmek olarak hangi ekmek olmalı.ben bazen liğht bazen kepekli kullanıyorum.ama bir markanın tam buğday liğht ekmeği var...1 dlm 38 kalori diyor, ilgimi çekti.size sorayım dedim. doktorlar tam buğday veya çavdar diyor ya ama onların kalorisi lightlara göre daha fazla...lightler 100 gramı 200 kalori, tam buğdaylar çavdarlar 220-240 falan...ne düşünüyorsunuz...

çok sevindim ya,sizin gibilerine ihtiyacımız var işte. kafama takılan sorularımla başınızı ağrıtırsam kusura bakmayın.
bu arada hangi şehirdesiniz...

uyanınca 1 kuru kayısı,maydanoz yedim yedim.
kahvaltı 1 dlm ekmek,lor peynri 1 yk,yine maydanoz
ara 2 badem
öğle haşlanmış brokoli,1 çb ayran, 1 dlm ekmek
ara yarım küçük elma
spor öncesi 2 yk yulaf ezmesi,1 çb ayran
eve gidince 1 çb tarçınlı süt ve yarım nar yiyeceğim

menüm nasıl?

menünüz kötü değil olur yiyebilirsiniz ama akşam yemeğinde proteinli bir yemek yiyin. spor yapıyosunuz sonuçta proteini düşük bu menünün. et taavuk yiyemem diyosanız peynirli salata yiyin ton balıklı yada:34:
bu arada kepekli ekmeği asla önermiyorum.Şöyle ki tam tahul tam buğday çavdar en iyileri.Bunların sadelerini alın cevizli fındıklı fıstıklısını değil onların kalorisi yüksektir.
kepeği de önermeme nedenimiz genel anlamda demir emilimini engeller yani kansızlığa yol açıyor. sizde yazmışsınız kepek 200 çavdar buğday 220-240 diye.toplasanız maksimum extadan 100 kalori edr aslında çok değil. kansız olmaktan iyidir:16:

yalnız durumum şu.ben 18.00 de işten çıkmadan önce 2 yk.yulaf ezmesi+1 çb ayran yiyorum. 18.30 da spora giriyorum. genelde kardiyo veya bazen pilates.spor 1 saat sürüyor.benim evde olmam 20.30...o saatten sonra yemekmi yiyim,yada proteinli salata falan..00.00 gibi yatıyorum.bende o geç bir saat yatmama 3-4 saat kala yemek yenmez yenirsede kilo alırım diye sadece süt ve 1 meyve yiyorum.

o saatte yediklerim kilo aldırmaz mı?

Back
X