• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal bir ortamda konuşamamak=(

toprak39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
140
1
46
Adana
Merhaba arkadaşlar,

Benim gerek iş hayatından (çalışmaktan dolayı sosyal olamamak ki 8 ay gibi bir süredir çalışmıyorum) gerek eşimin ailesi ile yaşamış olduğum problemlerden dolayı insanlarla konuşma isteğimi kaybettim diyebilirim. Konuşmayı istiyorum ancak şimdi bunu söylersem karşıdaki benim hakkımda ne düşünür? acaba o bu konu hakkında ne düşünüyor, ben konuşursam küçük duruma saçma duruma düşer miyim? ve bunun gibi düşünceler ile aklım dolu olduğundan bir türlü muhabbete hem dahil olamıyorum hem de konuşamıyorum. Komşularım sağolsun öğle kahvesine çağırıyorlar hem gitmek istiyorum hem de gidince konuşamadığımdan çok sıkılıyorum, ertesi gün çağırmadıklarında falan bak işte onlarda beni istemiyorlar gibi saçma düşünceler kafamda yer etmeye başlıyor. Bu depresyon mudur? yoksa anti sosyallik midir bilmiyorum. Konu hakkında psikolojik bir yardım almak gerekli mi onu hiç bilmiyorum. Benim gibi olan var mı? varsa bu konuyu çözmek için neler yaptınız??? Lütfen bir çıkış yolu gösterin bana.. gerçekten kendimi çok mutsuz hissediyorum böyle olunca.. sanki eski benden eser kalmamış gibi =((

anlattıklarınıza göre bir destek almalısınız.psikolog eger durumunuz yoksa devlet hastanelerindekilerle istekli bir şekilde düzenli görüşmelisiniz.çünkü bunun sebebi geçmişte büyüdüğünüz ortamdır.

kendiniz uğrasırım diyorsanız cevreniz hangi konularda konusuyorsa sizde bu konuda gündemi takip edip bilgi sahibi olabilirisiniz.bu modada olabilir politikada,güncel konularda.aslında baktığınızda herkes cok bildiği için konusmuyor ama şimdi konussam karsımdaki ne düşünür kaygısını gütmüyor.o sebeple siz gündemle ilgili konusacagınız birsey olsa bile sıkıntı kendinizi ve sözlerinizi değerli hissedip hissetmemekte.mutlaka psikolog öneririm.

üniv 1 de ki ortamım cok politikti.bende öss ye hazırlamış korunaklı ev çocuğu.birgün konusurlarken bişey sordular bana ve bilmiyorum dedim..aaa nasıl bilmezsin tüm türkiye bilir dediklerinde dank etti.o sene niyeyse merak saldım önce internette çok derin arastırmalar yaptım ülkeleri,coğrafyayı,kültürleri,her insanla ne bilgisi varsa o konuda konustum falan,kitaplar okumaya başladım derken bir süre sonra o veya başka ortamlarda ağır konusan insan oldum.sizinkinden farklı bir örnek bu tabi ama sıkıntı neredeyse nokta atışıyla onun üzerine gitmek gerekir ve bu tek başına yeterli değil çünkü şimdi bir uzmanla konussanız büyük ihtimal ailenizde ki konusma ortamlarından vs başka seyler farketmenizi sağlayacaktır.

şöylede birşey var ne kadar bilgili olsanızda kişiliğinzde bir renk yoksa espri,şaka vs yine aynı duyguyu yaşar insan.çok ciddi bir konu konuşulsa bile bazen dalga gecmeyi bilmek gerek diye düşünüyorum.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Back