- 9 Mayıs 2012
- 4.168
- 326
- 123
- Konu Sahibi Lovestory1
-
yaşım 20 evet internette etkilio bunu asosyal olyorsun aama insanlardan fikir almak için araştırmak için girmek zorundayım
canim benim zaten bilgilenmek, ve arasdirmak icin interneti muhakak kulan.. ben zadece 24 saat takilma demek istedim..
yaşım 20 evet internette etkilio bunu asosyal olyorsun aama insanlardan fikir almak için araştırmak için girmek zorundayım
bu arada tesaduffe bak.....bende tam 19, 20 yaslarimda ayni seyi yasadim.. suan halla yok desem yalan olur.. zaman.. zaman o karanlik kuyuda kendimi tekrar buldugum oluyor.. benden sana ornek nedenleri: internet, arkadas cevresinden kopma ve kucukken beni etkiliyen ufak tefek bir kac sey.. suan nasilsin desen, iyi bir meslegim var, sevgilim var ama bir tane bile dostum yok ve iki kelimeyi baskalarin yaninda zor bir araya getiririm... cok iyirenc bir hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissssssssss
ama zamanla duzeldigimi farkediyorum. Bu ne yazikki yavas yavas oluyor. Belki nezaman bu evden cikip kanatladigimda kendimi o karanlikda ozgurce ucarken bulacagim.. yada tam terzi kanatlarimdan vuralacagim.
genellikle bu yaşlarda oluyor sonra geçsede ara ara tekrarlıyor ama üstüne git bence birde telkin çok işe yarıyor benim bir şeyim yok de birde kendine bir meşgale bul buda kesinlikle işe yarıyor
evet bilinçaltından kaynaklı bi durum bu kesinlikle genelde hep şu yazılar vardır bu konuyla ilgili küçükken yaşanılan kötü olaylardan dolayı devamlı geçmişe hesaplaşmadan dolayı toplum önünde durmaktan korkma oluşur falan şeklinde yazarlar ama bence her insan küçükken insanlar arsında rencide olmuştur veya otarz şeyler yaşamıştır ama bu durum neden kaynaklı oluşuo bilmiyorum insanların yanında rahat olmak istiyorum ama hep kendimi kasıyorum işte aslında sende yazın spora başlasan bikaç aktiviteyle ilgilensen çok iyi olur ben öyle yapmayı planlıyorum bu iğrenç durumu yenmek için
aynen dedigin gibi! yasadiklarindan kaynaklaniyor zaten. Bende durumlar mesella farkliydi..herkez bir seyler yasar ama herkez ayni seyi yasamaz..
banada ailem spora gitmemi cok oneriyorlar.. ve gercekden spor ve muzik ruhun doslari. Bunun disinda sen henuz erken farketmissin sorununu, belki senin sorunun taze oldugu icin bir seyler yapa bilirsin..
Arkadaşlar internette bir şey buldum bende aşırı heyecanlanma oluyo normalde de kalp atışım çok yüksek ama toplum önünde ellerim falan aşırı titrer ,ufacık şeye yüzüm kızarır,aşırı heyecanlanıyorum kısacası bu olay 3 senedir falan yakama yapışmış durumda ve yenmeye çalışıyorum adıda sosyalfobi diye geçiyormuş sanırım aslında insanlarla kkonuşmayı beraber olmayı çok severim ama bu yüzden biraz kendimi çekmeye başladım insanlardan internettende araştrdım buna ne çözüm olur falan diye sarı kantaron hapı diye bir hap varmış ilk hafta sıkıntılı geçiriyormuşssun ama acayip etki ediyormuş falan yorumlara baktım herkesten farklı yorumlar var aranızda kullanan ya da bilen var mı bu ilacı ??? acill cevap bekliyorumm
işte dedğin gibi yapamıyorum kendime okadar çok kızıyorumki önceden gayet sınıf önüne çıkıp konumu anlatırım koskoca kitap özetleri anlatmış insandım sonra ne olduysa bilmiyorum 3 senedir bu durumdayım okadar lanet bir şeyki bende devamlı çözümlerini aradım diderali buldum heycanlanma için günde 1 tane diyodu ben yemin ediyorum 3-4 aydır bunu kullanıyorum aslında korkuyorum kalp ilacı sonuçta ama bunsuz dışarı çıkamaz oldum beni rahatlatıyo en azından doktorada gitmem lazım lise bitti benim üniversteye giricem sınava hazırlanıyorum üniverstede sıkıntı çekmek istemiyorum bu yüzden orada daha büyük problem yaşıcam
ben de elimin titremesinden dolayı nöroloji doktoruna gittim ve esansiyel tremor denilen hastalıkla tanıştım. aynen anlattığın durumlar bende de vardı. doktor dideral ve titremelere karşı iyi gelen bir antidepresan verdi en az 6 ay kullanman gerekli dedi 6 ay kullandım ve ilaçları bıraktım gerçekten de şu an rahatım toplum içinde titremelerim yok artık. Heyecan durumu hep vardı ama titremeler son 2-3 yıldır farkedilecek düzeydi bende ve şu an hiç farketmiyorum ama heyecan az da olsa oluyor onu da kısa sürede kontrol edebiliyorum. Sen de mutlaka doktora gitmelisin canım psikatriye gitmek istemiyorsan nörolojiye git ilaçları da zamanına göre kullan mutlaka, işe yarıyor. İnşallah atlatırsın sen de
bence hiçbir alakası yok erken keşfetmekle nezaman farkedersen farket hemen bi çözüm önerisi bulup uygulamak lazım buna inanıyorum inşallah faydalı bir şeyler bulabilirizz
ama doğal bir bitki ilaç değilki bu siz kullandınız mı?
bu durumdan bende çok çektim. 20 yaşımdayken depremden sonra başladı. biton doktora gittim ancak çözüm olmuyo.Bide ben herkesten saklıyorum bu durumu. çevremde kimse bilmez yani. -bide böyle bi handikap mevcut-
ben şeyi merak ettim dideral'i kim söyledi sana. ben 33 yaşındayım diderali yeni öğrendim. Doktorum verdi. ve çok işime yaradı kurtarıcım diyebilirim yani. ancak ben çok heyecanlanacağımı düşündüğüm zamanlar alıyorum. mesela ayda iki kez falan. hapa bağımlı olmak istemiyorum. ya bu genetik bişey bence. çözümü olduğuna inanmıyorum maalesef. bizim ülkemizde de bi irvin yalom yokki gidip tedavi olalım. psikanaliz çalışmaları falan yapılmalı belki uyutulup bilinçaltımıza inilmeli... bunlarla uğraşacak çok iyi bi uzman olmalı.
mrb canım iade-i ziyaret yapıym dedim:)ben de sorunumun sosyal fobi olup olmadığını çok düşündüm.hala da düşünüyorum.çoğu şey bana da uyuyo çünkü ama bunun altında çok önemli bi sebep var onu da biliyorum bu yüzden tam emin değilim sosyal fobik miyim takıntılı mıyım yoksa sadece cekingen miyim.psikolğa gitmeyi hep düşünüyorum da sürkli erteleme hali icindeyim.ben de şöyle bi drum var ne kadar toplu ortamlarda heycanlansam kaçsam da yine de o ortamda bulunuyorum çoğunlukla mecburiyetten ama bu duruma da alıştım gibi.kim istemez ki daha sosyal daha konuşkan daha girişken olmayı...ailemi suçluyorum bazen çocuk yetiştirmeyi bilmiyorlar diye.çünkü onlar aşırı korumayı bizim icin iyi bişey olarak görüyolar halbuki öyle değil çocuğun özgüven kazanması için kendi başına bişeyler başarması gerekir bunun yanında ailesinin desteğini bilmesi bile yeterlidir.hayat böyle zor...
İlaçlar nasıl ve neyden yapılıyor? 'Kimya' ne sizin gözünüzde? Canlıların bünyesinde kimyasal bileşikler bulunmaz mı? Organik bileşikler kimyasal değil midir?
Her bitkiye 'aman doğaldır ne olcak' diye güvenmeyin size tavsiyem. Zehirli bitkiler de var ve bu zehirli bitkiler ben zehirliyim diye bağırmıyorlar.
Esrar da gayet masum bir bitki gibi görünüyor dışarıdan ama yarattığı etki...
Hele sinir sistemine etkisi olan bitkilere ayrıca dikkat edilmeli.
En iyisi bu konuda bir psikiyatriste danışmak. O sizi en doğru şekilde yönlendirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?