Sosyal fobi-depresyon-heyecanlanma gibi şeyler için

canim benim zaten bilgilenmek, ve arasdirmak icin interneti muhakak kulan.. ben zadece 24 saat takilma demek istedim..

yok okadarına istesemde fırsat olmuyo zaten dersanem faln olduğu için yaz için bana iyi gelicek program düşünüyorum spora yazılmayı düşünüyorum bi arkadaşım spor yapmayınca o kalp atışı okdar yüksek oluyo demişşti ama bu insanlarla ilgili problemimide çözmem lazım

yaşım 20 evet internette etkilio bunu asosyal olyorsun aama insanlardan fikir almak için araştırmak için girmek zorundayım

bu arada tesaduffe bak.....bende tam 19, 20 yaslarimda ayni seyi yasadim.. suan halla yok desem yalan olur.. zaman.. zaman o karanlik kuyuda kendimi tekrar buldugum oluyor.. benden sana ornek nedenleri: internet, arkadas cevresinden kopma ve kucukken beni etkiliyen ufak tefek bir kac sey.. suan nasilsin desen, iyi bir meslegim var, sevgilim var ama bir tane bile dostum yok ve iki kelimeyi baskalarin yaninda zor bir araya getiririm... cok iyirenc bir hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissssssssss
ama zamanla duzeldigimi farkediyorum. Bu ne yazikki yavas yavas oluyor. Belki nezaman bu evden cikip kanatladigimda kendimi o karanlikda ozgurce ucarken bulacagim.. yada tam terzi kanatlarimdan vuralacagim.

evet bilinçaltından kaynaklı bi durum bu kesinlikle genelde hep şu yazılar vardır bu konuyla ilgili küçükken yaşanılan kötü olaylardan dolayı devamlı geçmişe hesaplaşmadan dolayı toplum önünde durmaktan korkma oluşur falan şeklinde yazarlar ama bence her insan küçükken insanlar arsında rencide olmuştur veya otarz şeyler yaşamıştır ama bu durum neden kaynaklı oluşuo bilmiyorum insanların yanında rahat olmak istiyorum ama hep kendimi kasıyorum işte aslında sende yazın spora başlasan bikaç aktiviteyle ilgilensen çok iyi olur ben öyle yapmayı planlıyorum bu iğrenç durumu yenmek için

genellikle bu yaşlarda oluyor sonra geçsede ara ara tekrarlıyor ama üstüne git bence birde telkin çok işe yarıyor benim bir şeyim yok de birde kendine bir meşgale bul buda kesinlikle işe yarıyor

genellikle bu yaşlarda oluyor sonra geçsede ara ara tekrarlıyor ama üstüne git bence birde telkin çok işe yarıyor benim bir şeyim yok de birde kendine bir meşgale bul buda kesinlikle işe yarıyor

önerilern her şeyi denicem artık teşekkürler..

aynen dedigin gibi! yasadiklarindan kaynaklaniyor zaten. Bende durumlar mesella farkliydi..herkez bir seyler yasar ama herkez ayni seyi yasamaz..
banada ailem spora gitmemi cok oneriyorlar.. ve gercekden spor ve muzik ruhun doslari. Bunun disinda sen henuz erken farketmissin sorununu, belki senin sorunun taze oldugu icin bir seyler yapa bilirsin..

bence hiçbir alakası yok erken keşfetmekle nezaman farkedersen farket hemen bi çözüm önerisi bulup uygulamak lazım buna inanıyorum inşallah faydalı bir şeyler bulabilirizz

En iyisi bir psikoloğa gitmek. Ben 2 sene antidepresan kullandım. İşe hiç mi yaramadı? Elbette yaradı. Daha iyi bir duruma gelmeme yardımcı oldu, destek oldu. ((Zaten ilaçtan çok fazla bir şey beklememek lazım, davranışları ve düşünceleri tamamen iyileştirmez ilaç, sadece yardım eder, güç verir.)) Ama aynı zamanda hem psikiyatriste kontrole gidiyordum, hem de psikoloğa gidiyordum (psikoretapi için)...Şimdi daha iyiyim. Eskisi gibi kafama takmıyorum insanları, ay bana bakıyorlar mı, heyecan yaptığımı anlıyorlar mı diye. Antidepresanı da bırakıyorum artık dozu azalttım yavaş yavaş.

Psikiyatristler ilaç verip göndermiyor ki. Senle konuşuyor ha psikolog gibi dert anlatamıyorsunuz, psikatristler sürekli soru sorarak hatta bazen çapraz sorgu sorarak( bazen çok bunaltıcı oluyor) önce senin problemini bulmaya çalışıyor. Sonra altında yatan nedenlerini arıyor en sonda tavsiyelere, yorumlara başlıyor tabi gerekiyorsa ilaç da veriyor. Ben de 6 aydır psikoterapi görüyorum + ilaç kullanıyorum. Rahatladım mı biraz, en azından ölümcül panik atak krizlerim artık yok.

Bence canım mutlaka doktora git. Sakinleştirici çaylar da içebilirsin ama doktora gitmeni öneririm...

bu durumdan bende çok çektim. 20 yaşımdayken depremden sonra başladı. biton doktora gittim ancak çözüm olmuyo.Bide ben herkesten saklıyorum bu durumu. çevremde kimse bilmez yani. -bide böyle bi handikap mevcut-
ben şeyi merak ettim dideral'i kim söyledi sana. ben 33 yaşındayım diderali yeni öğrendim. Doktorum verdi. ve çok işime yaradı kurtarıcım diyebilirim yani. ancak ben çok heyecanlanacağımı düşündüğüm zamanlar alıyorum. mesela ayda iki kez falan. hapa bağımlı olmak istemiyorum. ya bu genetik bişey bence. çözümü olduğuna inanmıyorum maalesef. bizim ülkemizde de bi irvin yalom yokki gidip tedavi olalım. psikanaliz çalışmaları falan yapılmalı belki uyutulup bilinçaltımıza inilmeli... bunlarla uğraşacak çok iyi bi uzman olmalı.

mrb canım iade-i ziyaret yapıym dedim:)ben de sorunumun sosyal fobi olup olmadığını çok düşündüm.hala da düşünüyorum.çoğu şey bana da uyuyo çünkü ama bunun altında çok önemli bi sebep var onu da biliyorum bu yüzden tam emin değilim sosyal fobik miyim takıntılı mıyım yoksa sadece cekingen miyim.psikolğa gitmeyi hep düşünüyorum da sürkli erteleme hali icindeyim.ben de şöyle bi drum var ne kadar toplu ortamlarda heycanlansam kaçsam da yine de o ortamda bulunuyorum çoğunlukla mecburiyetten ama bu duruma da alıştım gibi.kim istemez ki daha sosyal daha konuşkan daha girişken olmayı...ailemi suçluyorum bazen çocuk yetiştirmeyi bilmiyorlar diye.çünkü onlar aşırı korumayı bizim icin iyi bişey olarak görüyolar halbuki öyle değil çocuğun özgüven kazanması için kendi başına bişeyler başarması gerekir bunun yanında ailesinin desteğini bilmesi bile yeterlidir.hayat böyle zor...

Sakın öyle ilaçlar kullanma kimine iyi gelirkimine gelmez ne kadar içerigi doğal da olsa ilaç sonusta sarı kantoron rahatlatır evet ama cayını demle iç daha iyi rahatsız ediyorsa bir doktora git arkadaşım en iyisi

ama doğal bir bitki ilaç değilki bu siz kullandınız mı?

İlaçlar nasıl ve neyden yapılıyor? 'Kimya' ne sizin gözünüzde? Canlıların bünyesinde kimyasal bileşikler bulunmaz mı? Organik bileşikler kimyasal değil midir?
Her bitkiye 'aman doğaldır ne olcak' diye güvenmeyin size tavsiyem. Zehirli bitkiler de var ve bu zehirli bitkiler ben zehirliyim diye bağırmıyorlar.
Esrar da gayet masum bir bitki gibi görünüyor dışarıdan ama yarattığı etki...
Hele sinir sistemine etkisi olan bitkilere ayrıca dikkat edilmeli.

En iyisi bu konuda bir psikiyatriste danışmak. O sizi en doğru şekilde yönlendirir.

sarı kantoron sakinleştirir sadece..hem de etki etmesi için taze içilmesi lazım..

bir otla olacak iş değil bu..bende de vardı nerdeyse 10 yıldır..arıkyavaş yavaş geçiyor...ben birşey kullanmadım ama....

Evet aynen öyle cnım diderali internette górdüm kurtarıcı ilaç diye hemen aldım peki doktorun bunun kullanimyla ilgli bisy ddmi ben çünkü hergün iciyorum

senin yazdıklarının çoğunda kendimi gördüm biz hayatı fazla abartıyoruz sanrm ama bunu bildğmz haldede buna góre hareket etmyoruz senin yazdklarnda sosyalfobi belrtsi intrnttn araştrdm iyice bunun için herkes psikolog óneryo bende frsat bulamyrm ama bulduğumda gdicem bu sari kantaronuda sorucam

evet haklısın canım doktora gtmeyi düşnyrum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…