• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal fobi mi yoksa ozguvensizlik mi?

Komik gelicek belki ama benim hic arkadasim yok liseden uni. Den eski isyerimden hoc kimseyle gorusmuyorum. Esimin arkadaslariyla takiliyorum ondada tek bir aile varsa cok sorun olmuyo ama iki aileyle ayni anda gorusunce cok kasiliyorum

yoo hiç komik gelmedi, emin ol sosyal fobisi olmayanlarında arkadaşı yok, arkadaşlık kavramının içi bayağı boş artık
ama sorun senin öylesine biraraya gelmelerde bile çok kasılman, çocukla ilgili dersen anlarım çocukların peşinden koşmak yorucu oluyor ama çocukla ilgisi yoksa neden bu kadar kasılıyosun ona bakmak lazım

yetiştirilme tarzı olabilir mi buna etken? mesela benim annem herşeye müdahale ederdi. şunu şöyle yap, bunu niye böyle yaptın? hareketlerimi sürekli kontrol altında tutardı. böyle oldukça da kendime güvensiz oldum sanırım. kendim olamıyorum, hakkımı savunamıyorum gibi..

yoo hiç komik gelmedi, emin ol sosyal fobisi olmayanlarında arkadaşı yok, arkadaşlık kavramının içi bayağı boş artık
ama sorun senin öylesine biraraya gelmelerde bile çok kasılman, çocukla ilgili dersen anlarım çocukların peşinden koşmak yorucu oluyor ama çocukla ilgisi yoksa neden bu kadar kasılıyosun ona bakmak lazım
Cocukla birlikte artti ama cocuk kismini astim gibi cunku oglum artik aglamiyor sadece cok merakli yaramaz ve taklitci yinede oglumdan cok kendimden cekiyorum.
Neyden kasiliyorsun dersen mesela yeni tanisicaz seninle oncesinde ben kurmaya basliyorum nasil merhaba desm once ben mi kendimi tanitsam. Susup otursam mi? Konussam mi? Kiyafetim kotu mu? Ses tonum biraz yuksek benim acaba ondan rahatsiz olur mu vs.vs.

Cocukla birlikte artti ama cocuk kismini astim gibi cunku oglum artik aglamiyor sadece cok merakli yaramaz ve taklitci yinede oglumdan cok kendimden cekiyorum.
Neyden kasiliyorsun dersen mesela yeni tanisicaz seninle oncesinde ben kurmaya basliyorum nasil merhaba desm once ben mi kendimi tanitsam. Susup otursam mi? Konussam mi? Kiyafetim kotu mu? Ses tonum biraz yuksek benim acaba ondan rahatsiz olur mu vs.vs.

bence doktora git canım yani bunlar normal görünmüyor, yani insanı kıyafete takmasını anlarımda gerisi normal gelmedi

yetiştirilme tarzı olabilir mi buna etken? mesela benim annem herşeye müdahale ederdi. şunu şöyle yap, bunu niye böyle yaptın? hareketlerimi sürekli kontrol altında tutardı. böyle oldukça da kendime güvensiz oldum sanırım. kendim olamıyorum, hakkımı savunamıyorum gibi..
Tabi bu ihtimal cok yuksek benimde babam oyleydi ve asla aklimdan cikmayan iki anim var
Birincisinde misafir gelmisti bize bende kosede normal oturuyorum. Misaforler gittikten sonra babam bidaha o elbiseyi giyme gogsuni gere gerede yurume dedi ve ben o gun yerin dibinde hissettim kendimi
Ikincisinde de saglik ocagindaydik babamla hastaydim igne vurduruyorduk hergun. Eve geldikten sonra sen yurumeyi bilmiyomusun dedi. Tabi annem kizdi babama ama aklima yer etti bu ikisi

Gideceğin yerde herkes birbirini tanıyor ve kaynaşmış durumdaysa, sen yabancılık çekersin sonradan gelen kişi olarak. Ben yaşadım o iş seyahati olayini. Hiç keyf almadım.

Tabi bu ihtimal cok yuksek benimde babam oyleydi ve asla aklimdan cikmayan iki anim var
Birincisinde misafir gelmisti bize bende kosede normal oturuyorum. Misaforler gittikten sonra babam bidaha o elbiseyi giyme gogsuni gere gerede yurume dedi ve ben o gun yerin dibinde hissettim kendimi
Ikincisinde de saglik ocagindaydik babamla hastaydim igne vurduruyorduk hergun. Eve geldikten sonra sen yurumeyi bilmiyomusun dedi. Tabi annem kizdi babama ama aklima yer etti bu ikisi
işte anne- babanın bilmeden söylediği bir cümle, yaptığı bir hareket bilinçaltına kötü bir şekilde yer edebiliyor. ailem bana psikoloğa gitmemi söylerdi ama ben ilaç kullanmak istemedim. bana şu hani seni dinleyip çocukluğuna inenler var ya ondan lazım. Sorunun kaynağını bulacak, çözüm önerecek ve telkinde bulunacak. tabi o da olmadı. ite kaka gidiyorum işte..

bu arada hep kendimden bahsettim ama yalnız olmadığımı gördüm sen de yalnız olmadığını bil istedim. aslında bu ciddi bir durum, psikoloğa gitmende fayda var.

bu arada hep kendimden bahsettim ama yalnız olmadığımı gördüm sen de yalnız olmadığını bil istedim. aslında bu ciddi bir durum, psikoloğa gitmende fayda var.
Yanliz olmadigimi bilmek gercekten iyi geliyor. Psikologa gitmek banada sicak geliyo ama dediginde mantikli cocukluga inicek biri lazim ilac verip gecer dicek degil

Gidin, biz de ailecek babamın işi sayesinde 4-5 gün mükemmel bir tatil yapmıştık. Zaten beyler işle ilgilenirken kadınlar her saniye dip dibe olmuyor ki. Herkes kendi kafasına göre takılıyor. Alın mayonuzu yüzün, saunaya girin, hamamda terleyin... Baştan aşağı yenileneceksiniz ve bu tür düşüncelerinizin yersiz olduğunu anlayacaksınız.

Bence de gitmelisin canım. komik duruma falan düşmezsin ama insan kendiyle dalga geçmeyi de bilmeli. komik bir şey yaparsan hep beraber gülersiniz. kendiyle barışık olmaktır bu ki çevremde böyle olan insnaların daha da çok sevildiğine şahit oldum. sempatik güleryüzlü tatlış kadın profili çiziyorlardı mesela.
Kıyafete gelince vücuduna yakışan bilekte biten bir kot pantolon, spor ayakkabı sweatshirt tişört, sırt çantasıyla bile çok cool çok havalı olunabiliyor diye düşünüyorum. bebişiniz de var canınız sıkılmaz.
İlk kez otelde kaldığımda ben de az panik olmuştum ışıklar nerden açılıyor kapı nasıl kilitleniyor açık büfeden ne kadar yemeliyim vs. soru işaretiydi. ama yapamaya yapamaya yaptım şimdi otelde kalmaya can atıyorum. çok eğlenceli bence:KK53:

Rahat davranın. Yanınıza standart kıyafetler alın birde kaç gün kalacaksanız akşam yemeklerde giymelik abartıya kaçmayan birkaç elbise. Kendiniz gibi olun gülümseyin ve tadını çıkarın. Akışına bırakın düşünürseniz bisürü aksilik gelir aklınıza

Back
X