- 25 Temmuz 2022
- 84
- 297
- 8
- 30
- Konu Sahibi yildiZalti
-
Anaokuluda öğretmenlik yapıyorum, işte problem yaşamıyorumÜcretsiz terapi de sağlıyor belediyeler, trsm'ler. Özellikle İstanbuldaysan İBB'nin merkezleri var. Ya da yeni mezun psikologlar da terapi verebiliyor. Yüksek lisansı bir şekilde atlatırsın ama işe başladığında daha çok zorluk çekebilirsin çünkü bir yerde güvenli bölgenden çıkman lazım.
İş yeriyle okul arasındaki fark ne peki sana göre?Anaokuluda öğretmenlik yapıyorum, işte problem yaşamıyorum
İş yerinde çocuklarlayım, çok doğal kendim gibi olaniliyorum. Velilerlede resmi konuşuyorum kısaca sorun olmuyor. Ama okulda aynı davranışları gösteremiyorumİş yeriyle okul arasındaki fark ne peki sana göre?
Daha çok yaşıtlarınızla o zaman sorununuz. Velilerle iş odaklı, çocuklar zaten çocuk :) Sosyalleştiğiniz grup okuldakiler. İş yerinde arkadaşınız var mı peki?İş yerinde çocuklarlayım, çok doğal kendim gibi olaniliyorum. Velilerlede resmi konuşuyorum kısaca sorun olmuyor. Ama okulda aynı davranışları gösteremiyorum
Evet var bir kaç tane. Sohbetimi de severler. Ama üniversitede cümle kurmam bile zor oluyor, ateş basıyor. Bazen anlamsız cümle de kuruyorum . Konuşmak için gelen benim duvar gibi duruşumdan uzaklaşıyor.Evet dediğinize hiç dikkt etmemiştim, sorunum yaşıtlarımlaDaha çok yaşıtlarınızla o zaman sorununuz. Velilerle iş odaklı, çocuklar zaten çocuk :) Sosyalleştiğiniz grup okuldakiler. İş yerinde arkadaşınız var mı peki?
İki kişilik görüşmelerde tıkanıyorum demişsiniz, kalabalık bir görüşme ya da en azından 3 kişilik görüşmelerde daha mı rahatsınız o zaman?Evet var bir kaç tane. Sohbetimi de severler. Ama üniversitede cümle kurmam bile zor oluyor, ateş basıyor. Bazen anlamsız cümle de kuruyorum . Konuşmak için gelen benim duvar gibi duruşumdan uzaklaşıyor.Evet dediğinize hiç dikkt etmemiştim, sorunum yaşıtlarımla
Evet odak bende olmadığı için sanırım.İki kişilik görüşmelerde tıkanıyorum demişsiniz, kalabalık bir görüşme ya da en azından 3 kişilik görüşmelerde daha mı rahatsınız o zaman?
Sunum alınca haftalar öncesinde uyku girmiyor gözümeTam olarak sosyal fobi tanısı almamıştım ama sınıfta sunum yaparken dehşet panik yapıyordum, sunamıyordum. Çözümünü bütün sunum görevlerini almada buldum. Hocadan daha fazla ders anlatmışımdır bu şekilde yendim. Size de önerim neyde eksikseniz onun üzerine gitmeniz, kolay değil ama imkansız da değil. En güzel yıllarınızı kendinize zehir etmeyin. Başaracaksınız inanın.
Benim de bu şekildi hatta Allaha dua ederdim yarın bir şey olsun da gitmeyeyim diye. Bir şekilde yendim hatta sonrasında insanlar bunaldı yeter muhabbet kuşu gibisin sürekli konuşuyorsun başkası sunum yapsın diyeSunum alınca haftalar öncesinde uyku girmiyor gözüme
Maalesef ben de bu şekildeyim. Yazı ile kendimi çok daha rahat ve özgüvenle ifade edebiliyorum. Psikoterapilere de güvenmiyorum. Kendi kendime özgüven kazanmaya çalışıyorum, belki öylesi sosyal fobi için kalıcı bir çözüm olabilir.Lisansüstü eğitimime devam ediyorum. Bir yandan da sosyal fobiyle mücadele ediyorum. Sınıftaki herkes kaynaşıp bir yerlere gidiyor ama ben maalesef o aşamaya varamıyorum. Sosyal fobim belirli durumlarda ortaya çıkıyor. Günlük hayatta markette otobüste zorlanan biri değilim. Gayet rahat değişim için ürün verebiliyorum. Sınıftan arkadaşım bir şeyler içelim bir yerlerde laflarız dedi. Ama ben gitmeye cesaret edemedim. Çünkü iki kişilik görüşmelerde tıkanıp kalıyorum ve arkadaşım farkedip sınıfta bölümde konuşursa bu beni çok üzer. Psikiyatri ilç verdi bir süre kullanıp bıraktım, kilo alma korkumdan. Benim daha çok psikoterapiye ihtiyacım var anladığım kadarıyla ama fiyatları çok yüksek, karşılayamam. Sınıftan biri bir şey sorunca tek kelimelik cevaplar veriyorum. Bazen kendime bu kadar konuşamazken neden bu işe bulaştın diyorum, işin içinden çıkamıyorum.
Duygusal bir çocuktum ben. İlkokul öğretmenimin yanlış yaptığımda attığı tokadı hatırlıyorumBir durum yaşadınız mı peki daha önceden, sizi insanların yanında zor duruma sokacak?
Evet bende yazıyla kendimi iyi ediyorum, diğer türlüsü cümle kurmakta zorlanıyorumMaalesef ben de bu şekildeyim. Yazı ile kendimi çok daha rahat ve özgüvenle ifade edebiliyorum. Psikoterapilere de güvenmiyorum. Kendi kendime özgüven kazanmaya çalışıyorum, belki öylesi sosyal fobi için kalıcı bir çözüm olabilir.
Bir çok sunuma çıktım ama kısa süreli sakinleştiren bir kalp atımını yavaşlatan bir hap var. O heyecanımı alıyorduAynı sorun gençken bende de vardı, hukuk okuyordum bide düşünün. Mahkeme salonunda herkesin içinde düzgünce savunma yapma fikri beni aşırı korkutuyordu. Ama yaptıkça alışıyorsunuz inanın bana. Korkularınızın üzerine gitmeniz gerek.
Bu durum eğitim düzeyi veya kültür seviyesi olarak sizinle benzer veya üst olan kişiler olunca mi sorun oluyor? Yani ikili iletişimde ve toplulukta örneğin karşınızdaki kişilerden eğitim/statü vb şeylerde daha iyi konumda olduğunuzda da bu fobi oluşuyor mu?Evet var bir kaç tane. Sohbetimi de severler. Ama üniversitede cümle kurmam bile zor oluyor, ateş basıyor. Bazen anlamsız cümle de kuruyorum . Konuşmak için gelen benim duvar gibi duruşumdan uzaklaşıyor.Evet dediğinize hiç dikkt etmemiştim, sorunum yaşıtlarımla
Duygusal bir çocuktum ben. İlkokul öğretmenimin yanlış yaptığımda attığı tokadı hatırlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?