Sosyal Fobi ve Panik Atak

bayangamzeli

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2023
108
28
13
25
Merhaba, güzel hanımlar. Size büyük bir derdimden bahsetmek istiyorum. Yakınlarıma anlatıyorum ya umursamıyorlar ya dalga geciyorlar.Annemin yanında bile rahat değilim özgüvenim çok düşük sürekli ne konuşacağım insanlarla diye kaygilaniyorum. korkularimin üzerine gitsem de yenemiyorum kalbim çok yoruldu be zorla konuşuyorum sürekli sıkıntı basıyor muhabbeti devam ettiremiyorum herkes çok rahat ben kaygilanmaktan kendi hayatıma bakamıyorum 4 ay terapi gördüm özel psikiyatriye gittim, sonra maddi sebeplerden sonra bırakmak zorunda kaldım anneme anlatıyorum bağırıyor umrunda değil hiç bir şey sürekli dalga geçiyor niye bana böyle yapıyor benim her saniyem kaygılarla dolu ne yapabilirim canlarım çok kötüyüm insan içine zorla giriyorum kalbim çarpıyor anneme anlattım çok pahalıdır goturemem psikiyatriye psikologa diyor devlete gittim ilaç verdi 6 aydan beri kullanıyorum ilk başta iyi geldi tabi bende çok cabalidim artık zorlanmadan konuşmak istiyorum iletişimin bozuldu insanlarla nasıl konusacagimi bilemiyorum. Ne işe girebiliyorum, ne evlenebiliyorum bu hastalık benim üzerimde kaldı galiba ömrümün sonuna kadar nasıl baş edeceğim gücüm bitti. Bana yardımcı olun Allah rızası için canlarım

İlk okul ve orta okulda yaşadığım zorbalıktan dolayı uzun senelerce aynı durumdan ben de müzdarip oldum ne yazık ki. Yavaş yavaş atlatsam da hala kırıntılar var tabi ama iyice toparlayacağımı düşünüyorum.

Sabah uyandığım zamanlarda ayna karşısına geçerek ''ben güzelim, ben mükemmelim, ben en iyisiyim'' diyerek olumlamalar yapıyorum kendime pozitif enerji veriyorum hareketli şarkılar açarak dans ediyorum bazı günler meditasyon yapıyorum tek başıma olsam bile evimin yakınında ki kafeye giderek bir şeyler içiyorum (eskiden zorlansam bile arkadaş ortamına girdiğim zaman konuşmak için atak yapıyordum konuşmak önemli utansan bile konuşman kötü olsa bile konuş)
muhabbeti devam ettirmek zorundaymışsın gibi hissetme o an içinden geldiği gibi davran ya sessiz kal ya da konuş.

İnsan içine giremezsen bu olayı daha zor atlatırsın o nedenle zorlansan bile çabala bir cafeye git laptobun varsa onu da al yanına aç bi dizi izle film izle bazı günleri sadece kendine ayır kendini ödüllendir kaygılarını ve korkularını düşünmemeye çalış ne kadar aklında olursa bilinçaltına o kadar yerleşir o yüzden her zaman pozitif kal enerjik kal olumlu şeyler düşün.

Aynı durumu yaşayan biri olarak üzüldüm adına umarım en kısa zamanda kendi benliğini bulursun sadece kendi yaptıklarımdan birkaç örnek verdim inşallah sana da iyi gelir kuzum

Anneniz durumu biraz daha zorlaştırıyor destek vermeyerek. Devlette psikiyatriye devam edin siz ilaçlara. Bunu kendi içinde bitirmen lazım. Defter al önüne koy neden böyle bir korku geliştirdiğini yaz tüm aklına gelen sebeplerini neden ve neylerden korktuğunu. Yazdıktan sonra bu korkulara sebep olan düşüncelerini analiz et mantıklı mı mantıksız mı şeklinde mantıklı olanlara çözüm önerileri getir mantıksız olanların ne kadar saçma olduğunu açıkla kendine yazarak. Her şeyi yaptıktan sonra hepsine koy vereceksin zaten. Kafanda da sosyal fobim var şeklinde düşünüp büyütüyorsun bu sorunu olduğundan daha fazla büyük ihtimalle. Sandığın kadar büyük olmadığını bu sorunun görmen lazım bunu da zihnine dediğim şekilde ispatlat. Özgüven sorunun da anksiyeteden kaynaklanıyor anksiyeten gidince o da yerine gelecek. Düzeleceksin…

Nefes egzersizlerini de yapmanı öneriyorum. Otonom sinir sistemini kontrol altına aldırıyor nefes egzersizleri. Sen sürekli gerildiğin için stres yapıyorsun anksiyeten daha da şiddetleniyor. Nefes egzersizi yapmalısın saniyesi önemli değil atıyorum 7 saniye derin nefes al 5 saniye tut 6 saniye ver. Bunu sakinleşene kadar tekrarla.

Evet bu da önemli çok güzel konuya değinmişsiniz.
Ek olarak konu sahibinin sosyal çevresinde bu konuda dikkat çektiğini hiç düşünmüyorum ama kendisine kaygı ve korku aşıladığı için o şekilde düşünüyor bu da daha çok itiyor onu

Benim gözümde şaşılık problemi var okula gittiğim zamanlar sırf bu yüzden çok zorbalandım bırak konuşmayı insanlarla göz göze temas edemiyordum (sözde kendini çok kusursuz zannederek başkalarıyla dalga geçen insanlar yüzünden)
ama bir şekilde düzeldim kusurlarımı düşünmüyorum beni seven kusurlarımla sevsin düşüncesinde oldum geç olsa da.

Bir insanla konuşurken gözünün içine baktığımda şaşılığım dikkat çekmiyor çünkü kendime güvenerek konuşuyorum fakat eskiden olsa insanın gözüne bakamadığım zamanlar hep bi kusurum olduğu dikkat çekiyordu.

Evet bende de vardı aynıları kendinle barışmak çok önemli. Hala tam barışmadım ama artık kendimi sevmeye daha istekliyim denebilir. Kendini olduğun gibi kabul etmek çok önemli bir şey. Bana psikiyatristim bunun için eft yi önermişti bana faydası oldu konu sahibine de size de önereyim. Hipnoz yapmasını istemiştim aslında ama devlet diye sanırım yapmayıp hipnozu tr ye getiren doktorun artık eft ile ilgilendiğini söyleyip eft yi önerdi. Eft hakkında kitaplar da aldım youtubeda videoları da var öneririm en azından bir deneyin.

Teşekkür ederim kuzum birazdan bilgisayara geçtiğimde araştıracağım

Tek çocuğum benden başka yok annem yedirir içirir giydirir ama psikolojimin nasıl olduğunla ilgilenmez asla, zaten bu kadar sıkıntılarım yoktu fakat eskiden misafir geldiğinde hep odaya kacardim o zaman fark edip psikologa goturseydi belki de bu kadar ilerlemeyecekti ne diyeyim Allah'a sığınıyorum korkularim sürekli artarak devam ediyor. Kafamdaki olumsuz düşüncelerden kurtulamiyorum. İnsan annesinin yanında rahat olamaz mı o kadar acı veriyor bu durum bana... Sanki üzerimde hep ağırlaşan bir yük baskı var babamla annem ayrı babamdan hiç ilgi görmedim çok değersiz hissediyorum.. Güzel tavsiyelerini uygulayacağım sağ ol var ol inşallah düzelir inşallah

Canımın içi kendimi sürekli insanlarla konuşmaya, insan içinde olmaya aşırı derece de zorluyorum ama hala yol kat edemedim. Daha kötü oldum üstesinden gelemiyorum evet ilkokulda tasindigimiz için okulum değişmişti oradaki sınıf arkadaşlarım beni kabullenememisti aşırı dalga geçtiler itelediler ona rağmen yine arkadaş edinebiliyordum su 8 seneden beri aileme de sıçradı ozguvensizligim, iletişimsizligim. Ağzımdan 1 kelime o kadar zor çıkıyor ki çok tuhaf bir hastalik.. canım benim kıymetli tavsiyelerini uygulayacağım sağ ol var ol. İnşallah

İşte benim annem de öyle maddi her konuda destek verir ama manevi destek konusunda sınıfta kalır. Daha dün bile aynısını yaptı. Ben gram umursamayarak aştım anne mevzusunu. Değişmiyorlar ve değişmeyecekler. Tavsiyem birincisi psikiyatriden ilaç kullanmanız bu bünyenizi ve zihninizi fazla düşüncelerden kurtarıp rahatlatır ikincisi de dediğim gibi kendinizi analiz etmeniz. Bunları da aşarsınız gözünüzde büyütmeyin

İnşallah asarim canım çok teşekkür ederim çok iyisin tekrardan gideceğim devletin psikiyatrisine...

Bnde sasiyim çok kafama takıyorum ozguvensizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…