Sosyal Fobi

zehra231

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
441
107
Merhabalar 15 yaşındayım bana sosyal fobi teşhisi kondu. Ve bir takım ilaçlar verildi sizce kullanmalı mıyım ? Aranızda ilaçları kullanıpta rahatlayan ya da daha kötü olan var mı ? Bu konuda hiç tecrübem yok ilaç kullanmayın diyenlerde var kullanın diyenlerde lütfen bir fikir verin

bunu en iyi uzman doktorlar bilir sana ilaç verdiğine göre kullanman gerekiyor.. benim düşüncem eğer kendin başaramayacığna inanıyorsan kullanmalısın..
ilerlerse hayatını çok daha kötü etkiler..
henüz başlarındaysan kendine yeni uğraşlar bulup sosyal aktivitelere katılarak yenebilirsin..
ama ileri boyutlardaysa ilaçlarını kullan

Merhabalar 15 yaşındayım bana sosyal fobi teşhisi kondu. Ve bir takım ilaçlar verildi sizce kullanmalı mıyım ? Aranızda ilaçları kullanıpta rahatlayan ya da daha kötü olan var mı ? Bu konuda hiç tecrübem yok ilaç kullanmayın diyenlerde var kullanın diyenlerde lütfen bir fikir verin
Doktor verdiyse kullanacaksınız kullanmayın diyenleri boşver sen,ama düzenli kullanacaksın kendi kafana göre kullanıp bırakmıyacaksın yoksa hiçbir faydası olmaz nasıl ki doktor kontrolünde başladıysan yine doktor kontrolünde bırakacaksın zamanı gelince.

doktorun verdiği ilaçları neden kullanmaman gerekiyormuş ki? kullanmaman için hangi sebepleri söylediler?
cevabından bağımsız olarak psikiyatrik ilaçlar hastanın yaşına ve durumunun ağırlığına göre verilir, doktorunun söylediği şekilde ve söylediği periyotlarda/dozlarda almalısın.

Bende de sosyal fobi vardi ve cok ileri seviyedeydi. Psikiyatrist ise yaramayinca ilac kullandim. O gunden beri hayatim degisti resmen. Ev kiziyken is kadini oldum birden :KK48:

Tedavi olmasaydim esimle bile tanisamazdim belki de. Doktor verdiyse sorun olmaz derim.

Yasin küçük bence birkaç farklı doktora daha danis mumkunse özele bile git
devlette pek sallamazlar

Doktorun gerekli gördüğüne göre kullanmalısın tatlım.
Bir süre kullandıktan sonra ilacın şifa olup olmadığını anlayacaksın.
Olumlu değişim hissetmediğin taktirde doktorun gerekli değişimi yapacaktır.

Devlet hastanelerini ön yargılı değerlendirmek beklentileri karşılamaz elbette.
Hedefe ulaşabilmenin önemli adımı inanmaktır.
Neyin önyargsı iki yıldır istanbul gibi bir şehirde gitmediğim devlet hastanesi kalmadı
maksimum dinleme süresi 15 o da taş çatlasa

Sağlık konusunda onyargimi buraya yazacak kadar vurdumduymaz biri değilim

Ben Kartal egitim ve arastirma hastanesine, sonra da Gebze Farabi devlet hastanesine devam ettim. Iki hastane de devlet oldugu halde cok guzel ilgilendiler, ilaci verelim git demediler. Mesela ilk Kartaldakiyle baslamistim, bana bastan hormon testi, cesitli tahliller falan yaptilar ilac vermeden once.

Neyin önyargsı iki yıldır istanbul gibi bir şehirde gitmediğim devlet hastanesi kalmadı
maksimum dinleme süresi 15 o da taş çatlasa

Sağlık konusunda onyargimi buraya yazacak kadar vurdumduymaz biri değilim
İlk yorumunda Devlet hastanelerinde pek sallamazlar diyerek genelleme yapmışsın meryemd.
Ben de özelde bulamadığım şifayı devlet hastanesinde buldum.
Dilerim şifa arayanları Allah şifacılarına denk getirsin.
Şimdi iyi misin canım? Sağlıklı günler diliyorum. :KK68:

İlk yorumunda Devlet hastanelerinde pek sallamazlar diyerek genelleme yapmışsın meryemd.
Ben de özelde bulamadığım şifayı devlet hastanesinde buldum.
Dilerim şifa arayanları Allah şifacılarına denk getirsin.
Şimdi iyi misin canım? Sağlıklı günler diliyorum. :KK68:
Diğer bölümlere lafım yok ama psikiyatri icin böyle bir şey söyledim ve bu konuda çok fazla tecrübem var gerek kendim gerekse çevrem açısından

İki yıldır hastayım ve iki yıldır da dönem dönem dibe vursam da her gün daha iyiyim allaha şükürler olsun

Sanirim sen de sifana kavusmussun ??
çok zordur bu tür hastalıklar
Allah herkese şifa versin

devlette bu bölümde şifa bulan gerektiği kadar vakit bulan insanlar çok şanslı ve istisna malesef

Sosyal fobi nedir??Belirtileri ne?Ne zaman doktora gitmeye kadar verdin?

Yasin küçük bence birkaç farklı doktora daha danis mumkunse özele bile git
devlette pek sallamazlar

bence bu yorum doğru değil
artık devlette de gayet güzel ilgileniyorlar
hatta özelde soyup soğana çeviriyorlar
ama devlette ihtiyaç olan herşeyi yapıyorlar

bence bu yorum doğru değil
artık devlette de gayet güzel ilgileniyorlar
hatta özelde soyup soğana çeviriyorlar
ama devlette ihtiyaç olan herşeyi yapıyorlar
Ben tecrubelerimi yazdım bu da sizin fikrinİz ama yaşı küçük ilaç gibi ciddi bi
Konuda mutlaka bir kaç yere daha görünmesi lazim

Kullan canım sonuçta kafadan alınan bişi değil doktor vermiş ama şüphelerin varsa başka doktorada görün

Bendede var sosyal fobi carpintu terleme el titremesi kizarma heyecan hersey var aslinda ortamada giren insanim utana sikila giriyorum bazen cok rahatim bazen al al dolaniyorum . isim geregi cok insanla ic iceyim bazen cok rahatim kendime guvenim geldiginde hic bi sikntım yok ama bazen kendime olan guvenim bi anda gidiveriyor cok soru soruldugunda felan biri beni izlediginde felan kotu oluyordum piskiyatriye gittim iki gun once bana paxera yazdi ilk 5 gun yarim sonra bir adet olarak bir ay kullanicam bide dideral yazdi heyecan icin diderali bugun denedim yarim olarak ictim ve gercekten on numara ilac kalbimin atisini hissetmiyorum bile acaba kalbim durdu ama ben yasiyormuyim diye dusunmedi degilim panik olmadim hic inşallah ilaçlar iyi gelir ve artik atlatirim su hastaligi allah dizinde YARDIMCINIZ olsun

Ve devlet hastanesine gittim doktorumda çok titiz bi şekilde beni dinledi sorular sordu ilgilendi istersen seni piskologada yonlendiriyim beraber atlatalim bu şekilde dedi ben calistigim için piskologa gitmeye zamnim yok dedi oda o zaman beraber bi ay ilaclarimizi deneyelim bir ay sonrada gel duruma gore hem ilaclari hem pisikologu değerlendirelim dedi çok

X