sosyal fobim var ve korkuyorum

Hrsyylnn

10.02.2018 yıkıldım ve birdaha kendime gelemedim.
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
408
402
313
30
Ben 21 yaşındayım çok kısa anlaticam.sosyal fobim var ve artık çok sıkıntı vermeye başladı hiç arkadaşım yok ve çalıştığım işlerde çok kötü günler yaşadım mağazada çalışmıştım.ama şimdi ciddi bir işe giricem memurluk banka ne olursa artık.ve herkes evde ustume geliyor farkında olmadan git şuraya buraya başvur fiye.ama ben onları başımdan atıyorum.arkadaslar ölmek istiyurm ya.ben ortamlara giremiyorum nasıl çalışacam oralarda korkuyorum napicam bilmiyorum kimseye de anlatamıyorum(

Nasıl bi korku bu anlamadım kalabalıktan mı korkuyosun ortamda yeni kız olmakmı korkutuyor???

Bunun tedavisi yokmu? Profesyonel birinden yardim almalisin hayatın başindasın yazik etme kendine:)
Ben mesela istemdisida olsa hayal ederim: yarin su randevum var veya davetliyim onlarda olcak ne giysem... girince guler yuzle girerim ...hmm ben boyle bi insanim boyle davranir konusurum...ay oda ordan laf sokar bende mimiklerimi boyle kullanir sessizligimle onu oylece birakirim....gibi gibi cunku gecenlerde okudum insan icine kalabaliga cikmadan veya sunuma girmeden once aklindan gecirmek seni hazirliyormus ben ama önceden bilmiyordum....kimse icini okuyamaz dik dur basin dik dursun gozlerini kacirma konusurken sesin rahatsiz edici olmasin ama gür olsun bu seni manende etkiler kendini daha guclu hissedersin

çok gençsin, tedaviyi denemelisin, tümdevlet hastanelerinde bu tedavi yapılıyor ve sonuçları da yüz güldürücü

aynı yaştayız ama acaba bunun nedeni çokmu kırılgan olman veya utanmakmı aşılamıcak şeyler degil insanları gözünde o kadar büyütme

Bunun sebebi zannedersem aşırı utanmaktan özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor. Ama aşabilirsin bu durumu.zor degil

Ben de aynı senin gibi çalışmaktan korkuyorum. Sosyal fobim var. Ama bir adım attım. Diksiyon kursuna kaydoldum. Pazartesi günü başlıcam. Ama korkuyorum nasıl insanların içine çikicam. Nasıl davranacam ya benimle kimse konuşmazsa gibi . Psikologa da gidicem. Ben de aşırı özgüven eksikliği var. O yüzden böyleyim. Özgüven eksikliği neden oluyor onu bilmiyorum. Çok çekimser kalıyorum. Konuşmayi bile beceremiyorum.

Nasıl bi korku bu anlamadım kalabalıktan mı korkuyosun ortamda yeni kız olmakmı korkutuyor???

Ya şöyle bir durum kimse beni sevmicek begenmicek dislicaklar die dusunuyorum surekli.herkes bana bakica dalga geçecek diye dusunuyorum.ortama nasıl alisicam hangi durumda nasıl davranırdı filan hep bunu dusunuyorum.cok çekingen utangaç bir yapım var.cok sosyal değilim.arkadasliklarim kalici olmuyor.kimseyede zerre guvenemiyorum.insanlari sevemiyorum ailemi bile.yillardir kendimi herkese kapadım.artik buyudum yeni yerlerede girince herseyle yuzlestim

İşte benim ses tonuna hep cılız.mesela onceden yoktu ama birkaç yıldır biriyle konuşunca istemsiz ellerim titriyor.kalbim nasıl atıyor anlatamam.goz gozede gelemiyorum uzun sure. Mesela çalıştığım yerde sabah gidiyirum günaydın desem mi demesem mi kararsiz kalıyorum.gunaydin diyorum cevap veriyorlar.diger gunde vermiyorlar sinir oluyorum

çok gençsin, tedaviyi denemelisin, tümdevlet hastanelerinde bu tedavi yapılıyor ve sonuçları da yüz güldürücü
Nasıl gidicem bilmiyorum yani ne dicem evdekilere fln.abim babam bana acimalarini istemiyorum.insanlar en ufak bir puruzde sorunlarının hepsini yüzüne vuruyor insanın.ailemde olsa guvenemiyorum

Nasıl gidicem bilmiyorum yani ne dicem evdekilere fln.abim babam bana acimalarini istemiyorum.insanlar en ufak bir puruzde sorunlarının hepsini yüzüne vuruyor insanın.ailemde olsa guvenemiyorum
gidebilirsin hem de kimseye söylemeden,ne var ki

Şuan karsimda kendimi goruyorum

Şuan karsimda kendimi görüyorum

Valla tatlım bit benzeru bnde de vardı ergenlik yıllarımda yanlız sokağa çıkmak istemezdim okuka giderken arkadaşla giderdim o gelmediği günler bende gitmezdim sırf tek gitmeyim diye.... sonra baktım saçmalıyorum . Korkumun üzerine gittim şimdi nerdeyse her işimi yanlız görmek istiyorum alışverişe kesinlikle yanlız çıkıyorum koca gün dolaşıp bide ymek yiyorum .... yanu demem o ki korkma kimse sana bakmıyor alay etmiyor yada seni s evmemezlik yapmıcaklar... bunlar sadece senin kuruntuların

kardeş, merak etme bu konuları çok rahat çözüyor psikologlar. şen şakrak, sosyal bir genç oluverirsin, bugünlere de gülersin. kendindeki durumu fark etmişsin. o ilk aşama bitmiş.

merak etme insanlar tıpkı senin gibi, hepimizin eksik, komik, saçma halleri olabiliyor. sen bizlerden farklı değilsin.

doktora git güzel kardeşim. bu durumu yaşayıp aşan arkadaşlarım oldu. evlendiler, işe girdiler yıllarını boşa geçirme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…