Sosyal Medya Bağımlılığı

klavyemkavalyem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2017
417
906
18
Hanımlar siz sosyal medyayı ne sıklıkla kullanıyorsunuz? En büyük derdim şuanlık bu. Benim işim gücüm olsa dahi, (ki çalışıyorum) yine de elim telefona yapışık şekilde dolaşıyorum. Gözlerim sulanıyor artık. Bir de buraya üye oldum olalı dakika ayrılamıyorum. İnstagram hesabım var fakat çok nadir fotoğraf paylaşıyorum ama paylaşmasam da herkese bakıyorum o ne yapmış bu ne yapmış diye.. Bu durum artık beni çok olumsuz etkiliyor. 7/24 telefon elimde..Hesapları kapatsam bile dayanamayıp tekrar açıyorum. Hele burada saatler saatler geçiriyorum.

Siz bunun üstesinden nasıl geliyorsunuz? Veya bu durumda ne yapmalı?

Hanımlar siz sosyal medyayı ne sıklıkla kullanıyorsunuz? En büyük derdim şuanlık bu. Benim işim gücüm olsa dahi, (ki çalışıyorum) yine de elim telefona yapışık şekilde dolaşıyorum. Gözlerim sulanıyor artık. Bir de buraya üye oldum olalı dakika ayrılamıyorum. İnstagram hesabım var fakat çok nadir fotoğraf paylaşıyorum ama paylaşmasam da herkese bakıyorum o ne yapmış bu ne yapmış diye.. Bu durum artık beni çok olumsuz etkiliyor. 7/24 telefon elimde..Hesapları kapatsam bile dayanamayıp tekrar açıyorum. Hele burada saatler saatler geçiriyorum.

Siz bunun üstesinden nasıl geliyorsunuz? Veya bu durumda ne yapmalı?
Internet bagimliligida gunumuzun hastaliklarindan bi uzmandan yardim almanizi tavsiye ederim

burası dışında hiç bir sosyal medya hesabım yok.
burayada çok sıkıldığım kendimi yanliz hissettiğim bir dönem üye olmuştum.
epeydir doğru düzgün girmiyordum bir kaç gündür sardim yine.
daha mutlu olduğum zamanlarda ihtiyaç duymuyorum genelde kafa dagitmak için benimkisi.
bağımlılık boyutuna geçince sıkıntı olur.
günlük yaşantıniz aksar ve keyif almazsiniz.
sonuçta burası sanal bir alem ve hepimiz yalaniz bir nevi.telefon kapanana sarji bitene,
internet kesilen e kadar var sosyal medya.

Sosyal medya değil ama ben de kapatılmış bdv konularına çok takılıyorum. Biri çok tepki çekecek bir konu açıyor, ben siteye girinceye kadar 30-40 sayfa yorum yapılıp kilitlenmiş oluyor artık. Ben nolmuş burda diye konuya bir giriyorum, bitmiş gitmiş konunun onlarca sayfasını okuyorum. Pöff. Bağımlı olduğum bir mecra yok, burası da dahil giremeyip okumadığım sosyal medya sayfaları oluyor.

Yalnız konuyu da öyle bir yere açmışsınız ki, bu konuya gelecek cevaplar da gece gündüz burada olan insanlardan gelecek çoğunlukla. Kelin ilacı olsa... misali. :))

Çoğu insan yazmış kelin ilacı olsa hesabı, benim durumum da açıkçası öyle. :) Bir gününüzün 11 saatten fazlası sosyal medyada geçiyorsa sıkıntılı bir durum var demektir. Ben arada sosyal medya detoksu yaparım, telefonlarımı kapatır, bilgisayarı kendimden uzak tutar, bazen arkadaşlarımla bazen bir başıma bir yerde otururum, kahve içerim, spora giderim, ne zamandır gitmek istediğim bir yer varsa oraya giderim falan filan. Çok faydası oluyor mu, hayır. :/ Ama bazı öneriler var, kendim de yararlandım şu an uygulayabilirim umarım. Buraya da yazayım belki birilerine faydası dokunur.

1. Bildirimleri kapatmak (Böylece haber almak, uygulamaya girmek bir derece engellenebilir).
2. Kendine sınır koymak (Günde 1 saat mesela ve bakmaya başladığınız an zamanlayıcı çalıştırmak, zaman dolduğu an kapatıp kenara koymak)
3. Yeni bir hobi edinmek (Yeni bir beceri kazanmak veya ne zamandır yapmak isteyip de yapamadığınız bir şeyi yapmak gibi)
4. Sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirmek (Bu bir derece etkili bence, tabi arkadaşlarınız da sizinle birlikteyken telefona bakmadıkları sürece)
5. Sosyal medyayı bir tür "ödül" yerine koymak (2 saat ders çalıştım 1 saat sosyal medyaya bakabilirim, temizlik yaptım kahve keyfim sırasında sosyal medyaya bakabilirim gibi)
6. Çeşitli kulüplere, toplantılara, gece gezmelerine vs. giderek arkadaş edinmek, sosyalleşmek

Simdi sirrini veriyorum.

Hicbir sosyal medyayi kullanmiyorum ama girmek istemiyorsam sifreyi degistiriyorum. Daha zor hatirlanmayacak bir sifre yapiyorum. Orada girmiyorum iste. Kararli olacaksin.

Bugunlerde tek bagimliligim popcorn , onu kontrol edemem. Evde ise mutlaka yiyecegim. Careyi almamakta buluyorum. Ola ki aldim kontrollu yiyemem. Neyse ki bugun bitti de kurtuldum.

Az az girme , az az yeme yontemi yaramiyor bende . Ya hep ya hic.

Instagram, twitter ve burda hesabım var.
Bağımlı değilim. Bir bağımlılığa sahip insan değilim.

Sabah uyandığımda yarım saat göz geçiriyorum instagram, twitter ve kadınlar kulubüne.
Onun dışında eğer akşam evdeysem bu saatlerde bir 1 saat göz geçiriyorum. O kadar :)

Back
X