Çoğu insan yazmış kelin ilacı olsa hesabı, benim durumum da açıkçası öyle. :) Bir gününüzün 11 saatten fazlası sosyal medyada geçiyorsa sıkıntılı bir durum var demektir. Ben arada sosyal medya detoksu yaparım, telefonlarımı kapatır, bilgisayarı kendimden uzak tutar, bazen arkadaşlarımla bazen bir başıma bir yerde otururum, kahve içerim, spora giderim, ne zamandır gitmek istediğim bir yer varsa oraya giderim falan filan. Çok faydası oluyor mu, hayır. :/ Ama bazı öneriler var, kendim de yararlandım şu an uygulayabilirim umarım. Buraya da yazayım belki birilerine faydası dokunur.
1. Bildirimleri kapatmak (Böylece haber almak, uygulamaya girmek bir derece engellenebilir).
2. Kendine sınır koymak (Günde 1 saat mesela ve bakmaya başladığınız an zamanlayıcı çalıştırmak, zaman dolduğu an kapatıp kenara koymak)
3. Yeni bir hobi edinmek (Yeni bir beceri kazanmak veya ne zamandır yapmak isteyip de yapamadığınız bir şeyi yapmak gibi)
4. Sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirmek (Bu bir derece etkili bence, tabi arkadaşlarınız da sizinle birlikteyken telefona bakmadıkları sürece)
5. Sosyal medyayı bir tür "ödül" yerine koymak (2 saat ders çalıştım 1 saat sosyal medyaya bakabilirim, temizlik yaptım kahve keyfim sırasında sosyal medyaya bakabilirim gibi)
6. Çeşitli kulüplere, toplantılara, gece gezmelerine vs. giderek arkadaş edinmek, sosyalleşmek