- 20 Mayıs 2023
- 1.742
- 1.132
- 63
- Konu Sahibi Kulubun1uyesi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet kesinlikle... çok sınırlı kullanımda pozitif bir etkisi vardir. Bilgiyi alıyor ve kapatıyor. O şekilde kullanim. Reels kaydirmiyor ya da neden girdiğimi neden telefonu elime aldığımı unutuyorum mesela ben. Günün sonunda yapacağım bakacağım şeylere de bakmamış oluyorumSebebi bir çok olabilir ama sonucu çok ağır.
Kıyaslama sonucu özgüvensizlik
Fazla veri sonucu dikkatsizlik
Beyin doluluğu sonucu duygusuzluk
Hazır dopamin almak için yerinden bile kıpırdayamamak
Tahamülsüzlük
Öfke
Karar verememek
Doğru diyorsun aslında maddiyatla alakalı tamamen orta ve alt tabakayı böyle uyuşturuyorlar bı şekilde . Bir tiyatro bileti sinema falan ayda 2 3 kez gitsen bile maddiyat istiyor hobi maddiyat sosyalleşmek de öyle. Otur evinden wifi den kaydır kaydırabildigin kadar... Valla içler acısı :))2-3 sene önce oecd verilerine göre Türkiye sosyal medyada en çok zaman geçiren ülkelerdenmiş şaşırmadım ilkokul bebeleri bile sosyal medya kullanıyor artıkbence gelir seviyesinin düşmesinden dolayı konsere, sinemaya gitmenin, tatile çıkmanın bile lüks olması bundan dolayı sosyal aktivitelere daha az zaman ayrılması, Türk insanının çoğunun hobisi olmadığı için kitap okuma, spor yapma gibi şeylerin zaman kaybı olarak görülmesi sırf sosyal medyada ele güne hava atmak için 5 yıldızlı otellere, yurtdışı tatillerine gidenleri görünce kendimiz hariç herkesin hayatı mükemmel sanmamız sosyal medya bağımlılığını tetikliyor
İnstada böyle bir paylaşım vardı. Dışarısı masraflı evde eğlence ihtiyacımı gideriyorum gibi bir şeyDoğru diyorsun aslında maddiyatla alakalı tamamen orta ve alt tabakayı böyle uyuşturuyorlar bı şekilde . Bir tiyatro bileti sinema falan ayda 2 3 kez gitsen bile maddiyat istiyor hobi maddiyat sosyalleşmek de öyle. Otur evinden wifi den kaydır kaydırabildigin kadar... Valla içler acısı :))
Arkadaslarin tarafından unutulmak kötü hissettirmiyor mu. Çünkü orada var olmak bir zorunluluk gibi lanse ediliyor.ben kapattım valla 3 hafta olacak.. bıktım ordakiler yüzünden kendimi yetersiz hissetmekten. böyle daha rahatım. aramıyorum da şaşırtıcı bir sekilde.
Kesinlikle öyle kör sağır özellikle de duyarsız ve vicdansizlasiyor insanlar . Filistin olayı mesela tursunol benim icin. İnsan olduğu için değil ölenler Arap ve Müslüman oldukları için paylaşmak istemeyen yaranmaya çalıştığı güruha karşı dikkat çekmek istemeyen insanlar tanıyorum. Herkes bir üst tabaka zannediyor kendini. ( Konudan bağımsız profilindeki foto ne anlatsana kim o kadınHüsaranla biten sonlar.
Kafa hep önde solunum cihazına bağlı yaşar gibi telefona adapte ekrana adapte bir yaşam ve etrafındaki hiçbir konuşmayı duymadığın gibi hiçbirşeyide farketmiyorsun.
Birşeyler olup bitiyor ancak o olan bitenin enrjisinden, artı yada eksi hiç haberdar olmadan yaşıyorsun.
Duyu organlarını köreltiyor, gittikçe dahada duygusuzlaşıyorsun.
ahahahahaKesinlikle öyle kör sağır özellikle de duyarsız ve vicdansizlasiyor insanlar . Filistin olayı mesela tursunol benim icin. İnsan olduğu için değil ölenler Arap ve Müslüman oldukları için paylaşmak istemeyen yaranmaya çalıştığı güruha karşı dikkat çekmek istemeyen insanlar tanıyorum. Herkes bir üst tabaka zannediyor kendini. ( Konudan bağımsız profilindeki foto ne anlatsana kim o kadıntam Instagramin yarattığı insan tiplerine benziyor iajdjd
yok hayır öyle hissetmiyorum cünkü. evet video atmak arkadaslara vs güzeldi ama aramıyorum hiç. birçok arkadasım yazdı, açmamı istedi.. video atamıyoruz falan diye.. ama yok yani geri dönmeye yeter bir sebep gelmedi banaArkadaslarin tarafından unutulmak kötü hissettirmiyor mu. Çünkü orada var olmak bir zorunluluk gibi lanse ediliyor.
Hadi muhteşem hayatları geçiyorum o açıdan iyi olmuş rahatsızlık azalmıştır![]()
Ara ara kapatıyorum çok bağım kopmuş hissettiriyor. Sanki varlığım onla var oluyor :/ ne kadar saçma. Mesela sevdiğim göremediğim uzaktaki arkadaşlarımı görmek aradaki makasın muhabbetin eksilmemesi için şart gibi. Ha sevmediğim görünce kalbimi kıran modumu düşüren şeylerde yok değil..Öyle bağımlıyım ki kapatsam ne yaparım diye kapatamıyorum
Ay bende diyorum bunu nerden taniyorumahahahaha
İtalya başbakanı Meloni
Sosyal medyada çok popüler hal ve hareketleri ile![]()
Ay çok tatlısın. Sevindim valla. Bende ara ara kapatıyorum aciyorumm ama o bağ kopmasın iletişim kopmasın diye. Öyleyok hayır öyle hissetmiyorum cünkü. evet video atmak arkadaslara vs güzeldi ama aramıyorum hiç. birçok arkadasım yazdı, açmamı istedi.. video atamıyoruz falan diye.. ama yok yani geri dönmeye yeter bir sebep gelmedi bana![]()
Üniversite sınavına hazırlanırken benzer birşey yapıyordum gerçekten işe yarıyordu hatta sosyal medya hesaplarımı kapatmıştım sınava 1 ay kalaBu arada kendimce şöyle bir yöntem buldum.
Gunde iki üç kez giriyorum instagrama hem atilanlara kısa bir cevap verip cikiyorum. Ne tam icindeyim ne tam dışındave instagrami ana ekrandan kaldırdım gerçekten etkisi oluyor. Ana ekranda olunca refleks olarak tiklaniyor oldukça uzak bir sayfada olsun bir klasörün içine koyun agzini da sıkıca kapatın
![]()