sosyal medyada arkadaşlık?

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
arkadaşlar bugün eski işyerinden (aynı kurumun farklı birimlerindeydik) bir arkadaşım bana bir msj yazdı:

aşağı yukarı şunlar yazıyordu:

merhaba buradan (işten) ayrılmışsın
umarım senin için iyisi olur
bugün gördüm beni facebooktan silmişsin
çok kırıldım bilmeni istedim

bunu okuyunca çok şaşırdım
açtım baktım (telefonumda facebook uygulaması yok) kızla gerçekten de arkadaş değiliz
cevap yazayım dedim farkında değilim bu durumun diyip ben de sitem ettim, arkadaşlık facebookla mı ölçülüyor diye.
bi baktım mesajım gitmiyor,
beni engellemiş whatsapptan!!! okumadı yani mesajı.

bu arada facebook u sadece işimle ilgili bazı grupları takip etmek için kullanıyorum 6 aydır. ne fotoğrafım var ne bişey.
bu arkadaşımı da sildiğimi sanmıyorum

sonra mesaj attım durumu özetledim
tık yok karşı taraftan

işin kötü yanı, sevdiğim bi insan kendisi.
sorun bende mi acaba?

çok canım sıkıldı

Senin buna sıkılmana şaşırdım.

Arkadaşlığı demek sosyal medya ile özetliyormuş, kriteri oymuş
Niye sormuşsun ki?

istemeden kalp mi kırdım acaba dedim ya benim şimdiye kadar bana küsen arkadaşım olmamıştı, gerçekten şaşırdım
küçük de değil 30 + yaşlarında okumuş etmiş kocaman insan

ya biz ne ara bu hale geldik
facebookta geçen gün babamı sildim her paylaştığıma yorum yapıyor diye
o da küssün bari :D

istemeden kalp mi kırdım acaba dedim ya benim şimdiye kadar bana küsen arkadaşım olmamıştı, gerçekten şaşırdım
küçük de değil 30 + yaşlarında okumuş etmiş kocaman insan

ya biz ne ara bu hale geldik
facebookta geçen gün babamı sildim her paylaştığıma yorum yapıyor diye
o da küssün bari :KK70:
Deliler gibi "beni takipten çıkarmış" diyerek almadık günahı kalmadı bir arkaşımın, başka kız hakkında. Hala gizliden takip eder, dedikosunu yapar, ama o selam verince hiçbir şey yokmuş gibi davranır.

Çok itici ya, sanal ve gerçek hayat ayrımı yapamayanların hali

Bosverin ya cok gereksiz bir insanmis kurtuldugunuz iyi olmus
Hayir gercekten facebooktan silseniz ne olacak?
Ne tuhaf insanlar var gercekten

O kadar arkadaşlığa önem verseydi silmenize değilde insan bi arar hayırsız falan diye sitem ederdi. Sosyal medya arkadaşlığı daha önemli demekki onun için, arkadaş sayısı azaldı tabi:)

Deliler gibi "beni takipten çıkarmış" diyerek almadık günahı kalmadı bir arkaşımın, başka kız hakkında. Hala gizliden takip eder, dedikosunu yapar, ama o selam verince hiçbir şey yokmuş gibi davranır.

Çok itici ya, sanal ve gerçek hayat ayrımı yapamayanların hali

e herkesi takip etmek zorunda mıyız, kullandığım dönemde bazı paylaşımlar (sürekli çocuklarının her yaptığını paylaşanlar falan) beni sıkıyordu ben de takipten çıkarıyordum
bi insanı takibi bırakmak kaşıdaki kişiye ne gibi bir zarar verebilir ki?

Bosverin ya cok gereksiz bir insanmis kurtuldugunuz iyi olmus
Hayir gercekten facebooktan silseniz ne olacak?
Ne tuhaf insanlar var gercekten

O kadar arkadaşlığa önem verseydi silmenize değilde insan bi arar hayırsız falan diye sitem eder. Sosyal medya arkadaşlığı daha önemli demekki onun için, arkadaş sayısı azaldı tabi:)

ben çok kırıldım dedikten sonra bari engellemeden bi cevap vermemi bekleseydi...
acaba işten ayrılırken haberleşemedik diye mi bozuldu dedim ben de
aslında gitmiştim yanında ama o gün orada değildi sonrasında ben de haber vermedim
öyle çok sık görüşmezdik ama beraber çalışmıştık bi işle ilgili
aramızda hiç kötü bişey de yaşanmadı

böyle olaylarda hep ilk kendimi sorguluyorum

e herkesi takip etmek zorunda mıyız, kullandığım dönemde bazı paylaşımlar (sürekli çocuklarının her yaptığını paylaşanlar falan) beni sıkıyordu ben de takipten çıkarıyordum
bi insanı takibi bırakmak kaşıdaki kişiye ne gibi bir zarar verebilir ki?
Ben bilemem
Zira hiç o ruh hali içinde olmadım :))

Omlara göre büyük terbiyesizlik

ben çok kırıldım dedikten sonra bari engellemeden bi cevap vermemi bekleseydi...
acaba işten ayrılırken haberleşemedik diye mi bozuldu dedim ben de
aslında gitmiştim yanında ama o gün orada değildi sonrasında ben de haber vermedim
öyle çok sık görüşmezdik ama beraber çalışmıştık bi işle ilgili
aramızda hiç kötü bişey de yaşanmadı

böyle olaylarda hep ilk kendimi sorguluyorum
Şu sosyal medyadaki samimiyetsizlik hic bir yerde yok.Ben kullanmiyorum size de tavsiye ederim

Şu sosyal medyadaki samimiyetsizlik hic bir yerde yok.Ben kullanmiyorum size de tavsiye ederim

işle ilgili bazı durumlar var kapatamıyorum
bir de rahmetli annemle konuşmalarımız olmuştu sanki kapatırsam tamamen onu kaybedecek gibi hissettiğimden elim varmıyor henüz
bi kapatsam rahatlıycam da

Back
X