su "ay herseyini paylasiyorlar. ben hic paylasmam, yilda bir atarim" diyen insanlari da hic anlayamıyorum
insanlarin paylaştığını sacma buluyorsan, yuz yilda bir resim atıyorsan , insanlarin yedigini gördüğünü paylaştığı sana mantiksiz geliyorsa indirme
indirme olsun bitsin yani
ben mesela asla kimsenin hangi kafede oldugunu, ne yedigini merak etmiyorum, forsquare asla indirmedim. benim zamanimda ask.me populerdi bana soru sor diye. umrumda degil ki arkadaslarimin cevabi. eski sevgilime, yeni flortume falan bakardim stalk yaparken indirip uye olmazdim bile çünkü alakasiz. ya da kimsenin salak danslarini, özlü sözlü videolarını izleme hevesim olmadigi icin tiktok indirmedim, kimsenin nerede çalıştığını merak etmedigim icin linkedln indirmedim, is icin indirsem de es dostumu eklemem, eklesem de bakmam çünkü sacma
boyle yani.
sacmaysa komple kapat
benim tek sosyal medyam instagram. onda da seviyorum insanlarin paylasimlarini. zaten sıkıcı hayati olanlari, kahve - cocuk paylasanlari cok ayip olmayacak biriyse sildim, silmemin ayip olacagi biriyse geriye attim görmüyorum.
ama onun dışında mutlu oluyorum tanidigim insanlarin hayatini gormekten.
yaklasik 12 yillik bir arkadasim var, o zamanlardan bir sevgilisi vardi.ikisi de azinlik ve dinleri farkli. aman yapamayiz, dur evlenelim, yok olmaz diye diye 8 sene gecirdiler. en sonunda kiz kurtulamayacagini anlayip ulke degistirdi.
mesela son zamanlarda bir cocukla resimler atardi o ulkeden, geceblerde baktim nisanlanmislar.
o kadaaar sevindim ki. normalde bu kizla o trye geldikce belki görüşüyoruz su 4 yilda bir kez görüştüm sadece. ama ondan haberler almak beni mutlu etti.
bir arkadasim motosikletli, bisikletli bir cocuk. gittigi yerleri atiyor devamli. gecen bahar biryer paylasmis iznikte. cok begenmistim, aklimda kalmis. bu sene kamp plani yaparken aradim, sordum senin paylastigin cok guzel bir yer vardi, göl vardi sazliklar vardi neresiydi diye. Hatirladi, kampa uygun dedi yolu tarif etti.
ya da bazen birileri bana yakin guzel seyler paylasiyorlar SS aliyorum bir gun giderim diye. Ben hep kano yaparim, cok defa insanlar bana yazmistir "ben de istiyorum nerede ne kadar" diye. "fatih belediyesinde bedava. bak su linki hemen tramvayin yaninda" falan diye anlatıyorum onlar da katiliyorlar. ya da "hello bakı" storisi atana hemen "aaa bakude misin? bak şirvanşah muze restorani harika bir konak, eski sarkilar caliniyor ve fiyati cok ucuz. bir xyz xy manat mutlaka git. tiyatro muzikal izlemek istersen sitesi burada" falan diye atiyorum.
ben seyahatteyken de bana atiyorlar "aaa suradaysan mutlaka buraya git pisman olmazsin" diye.
ya da bazen "aaa benim sehrim, gel sana yemek ismarlayayim" diyen eski dostum cikiyor


gayet seviyorum sosyal medyayi, merak da ediyorum eski arkadaslarimin hayatini.
Mesele şöyle. Eskiden ara ara fotoğraf attığım olurdu (6-7 yıl öncesinde) sonra eşim her fotoğrafta "şu an senin bu yaptığına/yediğine/giydiğine/gördüğüne tam da şu an da ihtiyacı olan biri olabilir, birinin üzülmesine sebep olmak ister misin gerçekten " diye diye vicdan yaptırdı. Yıllardır da pek birşey paylaşmam 2-3 kere belki özel bir an paylasmisimdir. Esimin de Avrupa'da gezmedigi ülke kalmadı yıllardır. Amerikaya da gidip gelirdi. Ama tek bir kare sosyal medyada fotoğrafı yoktur.
esinin bakis acisina göre yasamak olmekten farksiz
o zaman kkda kocam kocam dememek, nice kadinlar var daha yeni bosanan, kocasi vefat eden, aldatilan, evde kaldim diye karalar baglayan. ya da cocugunuzla ilgili konusmayin çünkü cok insan cocukla sinaniyor
ailecek elele gezmeyin mesela, bu huzuru bulamayan ya da bulup kaybetmek durumunda kalan insanlar var.
sosyal medyadan gördüğü aileye üzülecek mutsuzluk ve hassaslikta bir insan zaten sizi ailecek yolda cocuk onde neseyle giderken arkada kari koca sarilip birbirine tatli tatli bakarken de üzülür.
yapacak bir sey yok. gün gelir siz bir kayip yasarsiniz en hassas aninizda atiyorum o kisiyi annesiyle sarilmis görürsünüz o gün de siz üzülürsünüz.
dunya böyle bir yer
paylasmak istemeyen paylasmasin ama bence çevremizdekilerden haber almak icin guzel bir yol