aslinda yaptiklari tam zamanli bir is onlarin da
sabah aksam ellerinde telefon, herseyi cekiyorlar, editliyorlar, yolda yürürken, restoranda, bir etkinlikte devamli kamera acip konusuyorlar.
bu da bir ozguven meselesi. sen Mesela is yerinde girise tripod yerlestirip "bugun nasil gorunuyorum" videosu cekebilir misin?
ben de cok geziyorum ama cok da ucuza geziyorum ve hatta issizken bile geziyorum. gidis gelis 3 bine bilet buluyorum mesela pegasus indiriminden. ya da sirbistana gideceksem bileti daha ucuz diye kosovaya gidip oradan geçiyorum vs, bazen gece otel parasindan ve zamandan tasarruf etmek icin otobuse biniyorum o ulkeden bu ülkeye giderken otel param cebimde kalıyor, bazen kadin erkek karisik 8 kisilik hostellerde kaliyorum, cokca couchsurfing ile bana evini acan insanlarin kanepesinde bedava konakliyorum, turkiyedeysem cadir kampi yapıyorum.
gezmek parayla cok da ilgili bir sey degil.
bir de seyahat hakkinda konusmayi, gidecek ama cesareti olmayan insanlari gaza getirmeyi - ya da hayati kolaylastiracak seyleri paylasmayi da severim
bana da diyor cevremdeki herkes hatta kkdan arkadaslar youtube hesabi ac diye ama hic dusunmedim bile
çünkü su an keyif ile geziyorum. bir hesap acsam elimde kamera - andan zevk almayi bırakacağım. bir de editlemesi var, gecen nikah davetiyesi tasarladim bir günümü aldi, editle ugrasmak da kolay bir sey degil. ote yandan internet linc dunyasi. nerede mal insan var sacma sapan yorumlar yapıyor.
nisanlim turk degil mesela cok da tatli konusmasi falan. Bazen "koreli sevgilim ilk defa oralet deniyor" videolarina denk geliyorum yorumlara bir bakiyorum yorumlar full adamin sunnetsizligiyle - oranin insanlarinin şeyinin küçüklüğüyle alakali. hadsiz hadsiz yazilar bir yandan, fetva verenler bir yandan.
deger mi diye düşünüyorum bence degmez yani bunca hakaret yemeye
bir video paylasirsin zaten eleştiri bombalari, tipin, burnun, ses tonun, kilon hakkinda asagilayici yorumlar yazarlar.
ve cidden insanlarin pisliginin bir sınırı yok. serrose diye sevdigim bir kadin var esi japon, ilk bebegini ani bebek ölümü ile kaybetmisti. bazen kendisine atılan mesajlari paylasirdi dava ettim diye, öyle igrenc mesajlar gelirdi ki bebeğinin iyi ki öldüğünü söyleyen, diger bebeginin de ölmesi icin beddualar eden...
cidden insanlar da normal degil
sosyal medya fenomenleri bunca hakarete, bunca asagilanmaya katlaniyor aslinda.
bu da herkesin yapabilecegi bir sey degil.
devamli icerik uretmeye çalışıyorlar, bu da kolay degil.
ellerinde telefon sabah aksam konuşuyorlar bu da kolay degil...
evet uzaktan bakana yata yata kazaniyor gibi geliyor ama aslinda arkasinda bir emek var.
yapabiliyorsaniz siz de yapın mesela
insanlarin ilgisini çekebileceğinize inaniyorsaniz, olumsuz yorumlara göğüs gerebilecekseniz, herkesin icinde kamerayla konusacak ozguveniniz varsa sosyal medya herkese acik bir platform. siz de deneyin siz de kazanin
acin tiktok hesabi en basitinden