Sosyal Medyada Gördüğümüz Hayatlar

Sosyal medyam 2014den beri yok, o kadar iyi bisey ki.. Gerek duymuyorum aramıyorum eksikliğini hissetmiyorum bile. İnsanlar birbirlerinden etkileniyor bence illa mutluymuş herşey yolundaymış gibi eşinle sevgilinle pozlar. O kadar çok var ki tanıdığım evlilik hayatinin vs. kavga gürültü gittiğini bildiğim insanlar ama sosyal medyada bi gösteriş bi aşk doluluk. Tabiki de kimse kavgasını derdini paylaşmak istemez beni de ilgilendirmez ne paylaştığı ama yapmacıklığı samimiyetsizliği görünce iyi ki de uzağım diyorum. Sadece whtsp 😉

aslinda yaptiklari tam zamanli bir is onlarin da
sabah aksam ellerinde telefon, herseyi cekiyorlar, editliyorlar, yolda yürürken, restoranda, bir etkinlikte devamli kamera acip konusuyorlar.
bu da bir ozguven meselesi. sen Mesela is yerinde girise tripod yerlestirip "bugun nasil gorunuyorum" videosu cekebilir misin?
ben de cok geziyorum ama cok da ucuza geziyorum ve hatta issizken bile geziyorum. gidis gelis 3 bine bilet buluyorum mesela pegasus indiriminden. ya da sirbistana gideceksem bileti daha ucuz diye kosovaya gidip oradan geçiyorum vs, bazen gece otel parasindan ve zamandan tasarruf etmek icin otobuse biniyorum o ulkeden bu ülkeye giderken otel param cebimde kalıyor, bazen kadin erkek karisik 8 kisilik hostellerde kaliyorum, cokca couchsurfing ile bana evini acan insanlarin kanepesinde bedava konakliyorum, turkiyedeysem cadir kampi yapıyorum.
gezmek parayla cok da ilgili bir sey degil.
bir de seyahat hakkinda konusmayi, gidecek ama cesareti olmayan insanlari gaza getirmeyi - ya da hayati kolaylastiracak seyleri paylasmayi da severim
bana da diyor cevremdeki herkes hatta kkdan arkadaslar youtube hesabi ac diye ama hic dusunmedim bile
çünkü su an keyif ile geziyorum. bir hesap acsam elimde kamera - andan zevk almayi bırakacağım. bir de editlemesi var, gecen nikah davetiyesi tasarladim bir günümü aldi, editle ugrasmak da kolay bir sey degil. ote yandan internet linc dunyasi. nerede mal insan var sacma sapan yorumlar yapıyor.
nisanlim turk degil mesela cok da tatli konusmasi falan. Bazen "koreli sevgilim ilk defa oralet deniyor" videolarina denk geliyorum yorumlara bir bakiyorum yorumlar full adamin sunnetsizligiyle - oranin insanlarinin şeyinin küçüklüğüyle alakali. hadsiz hadsiz yazilar bir yandan, fetva verenler bir yandan.
deger mi diye düşünüyorum bence degmez yani bunca hakaret yemeye
bir video paylasirsin zaten eleştiri bombalari, tipin, burnun, ses tonun, kilon hakkinda asagilayici yorumlar yazarlar.
ve cidden insanlarin pisliginin bir sınırı yok. serrose diye sevdigim bir kadin var esi japon, ilk bebegini ani bebek ölümü ile kaybetmisti. bazen kendisine atılan mesajlari paylasirdi dava ettim diye, öyle igrenc mesajlar gelirdi ki bebeğinin iyi ki öldüğünü söyleyen, diger bebeginin de ölmesi icin beddualar eden...
cidden insanlar da normal degil
sosyal medya fenomenleri bunca hakarete, bunca asagilanmaya katlaniyor aslinda.
bu da herkesin yapabilecegi bir sey degil.
devamli icerik uretmeye çalışıyorlar, bu da kolay degil.
ellerinde telefon sabah aksam konuşuyorlar bu da kolay degil...
evet uzaktan bakana yata yata kazaniyor gibi geliyor ama aslinda arkasinda bir emek var.
yapabiliyorsaniz siz de yapın mesela
insanlarin ilgisini çekebileceğinize inaniyorsaniz, olumsuz yorumlara göğüs gerebilecekseniz, herkesin icinde kamerayla konusacak ozguveniniz varsa sosyal medya herkese acik bir platform. siz de deneyin siz de kazanin
acin tiktok hesabi en basitinden

Benim de vardı öyle tanıdığım sosyal medya paylaşımlarını gören insan yeni evli sanır öyle kocam da kocam edalarında sonra boşandı sosyal medyadaki paylaşımlara takılmamak lazım. Benim kocam neden böyle davranmıyor, ailem neden böyle yaklaşmıyor bana dememek lazım orda insanlar çoğunlukla kendilerinin en kusursuz halini paylaşıyor.

Takip ettiğiniz insanları bilemem ama benim arkadaş çevrem mühendis ağırlıklı. Diğerleri de doktor, avukat, öğretmen vs vs. Bir çoğu bu sene birden fazla yurtdışına çıktı, değirmenin suyu maaşları.
Muhtemelen hane geliriniz yetersiz, maddi imkanlar olduktan sonra haftasonu için bile bir yerlere kacilir
Gelir yeterli ama zamanımız yetersiz maalesef

Sosyal medyaya bir giriyorum herkes gezmemelerde. İnsanlar artık ülke sınırlarını aştı, her hafta başka ülkede “geziyorlar” sürekli reelsler şuraya gittim, buraya gittim, bu otelde kaldım, bunu yedim içtim.
İnsanda bir yerden sonra yetersizlik hissi oluşuyor. Biz neden böyle olamıyoruz? Biz neden onlar kadar gezemiyoruz.
Bakın eskiden sadece ünlüler şarkıcılar vs bu tarz hayatlar yaşardı ama artık sayıları o kadar çok ki.
Sosyal medya fenomenliği influenserler zaten bunların başları. Bakıyorsun elle tutulur bir meslekleri yok. Aslında hissettiğim kıskançlık değil imrenmek. Hani başka derdin mi yok diyecekler olacaktır (çok şükür sağlığımız yerinde en büyük derdimiz bu olsun) ama bu da bir sorun belki farkındalık oluşturacak bir konu olur.
Biz hiç mi gezmiyoruz evet geziyoruz ama kendi çapımızda imkanlar elverdiğince vakit buldukça. Asla onlar kadar değil o kadar imkansız geliyor ki o aşamaya gelmek ve bu durum beni çok huzursuz ediyor. Sizde hiç olmuyor mu ? Bunu nasıl aşabilirim öneriniz var mıdır?
valla haklısın sonra da sorsan herkes açlıktan ölüyor. kimse de para yok. valla şu an doğum iznindeyim ama yıllardır eşimle çalışıyoruz biz ne okadar gezecek zaman ne de para bulabildik. hep bir yerlerde ki açıkları kapatmakla uğraşıyoruz😀 ha gezmiyor muyuz geziyoruz yemiyormuyuz yiyoruz ama yurt dışı yurt içi öyle otele eğlenceye vs yetemeyiz. dediğin gibi artık çok zenginlerden ziyade memurlar filan herkes öyle çevremden biliyorum bana da çok tuhaf geliyor sorma

Dünyayı geziyoruz eşimle çocuğumla. Paylaşım da yapıyorum tamamen birincil önceliğim kendime kızıma anı biriktirmek o anki hislerimle not düşmek onlarca foto arasından günü gününe en sevdiğimi depolamak.. misafirler gelince çıkan aile albümleri vardır ya eskiden ben de dijital albüm hazırlıyorum bir nevi. Soran arkadaşlarıma destek olmak da hoşuma gidiyor. Onların gezdikleri yerleri görmek de inanılmaz hoşuma gidiyor.
Asla toz pembe resim de çizmem. Gerçekten tozpembe zira. Burada aslında çok mutsuzlar yapaylar vs diyenler kendini kandırıyor. Bir kısmı öyle olabilir tabi ki. Genellemek içinizi rahatlatmaya çalışmaktan başka bir şey değil hoş da değil. Değirmenin suyu da maaşlarımız. Gezmeye harcadığımız parayla 2 ev alırdık. Ama almadık. Tercih etmedik. Bu konuda eşimle aynı kafada olmamız da büyük şans. Size tavsiyem instagramı kapatın veya kıskandığınız insanları kısıtlayın.

Son düzenleme:
Sosyal medyaya bir giriyorum herkes gezmemelerde. İnsanlar artık ülke sınırlarını aştı, her hafta başka ülkede “geziyorlar” sürekli reelsler şuraya gittim, buraya gittim, bu otelde kaldım, bunu yedim içtim.
İnsanda bir yerden sonra yetersizlik hissi oluşuyor. Biz neden böyle olamıyoruz? Biz neden onlar kadar gezemiyoruz.
Bakın eskiden sadece ünlüler şarkıcılar vs bu tarz hayatlar yaşardı ama artık sayıları o kadar çok ki.
Sosyal medya fenomenliği influenserler zaten bunların başları. Bakıyorsun elle tutulur bir meslekleri yok. Aslında hissettiğim kıskançlık değil imrenmek. Hani başka derdin mi yok diyecekler olacaktır (çok şükür sağlığımız yerinde en büyük derdimiz bu olsun) ama bu da bir sorun belki farkındalık oluşturacak bir konu olur.
Biz hiç mi gezmiyoruz evet geziyoruz ama kendi çapımızda imkanlar elverdiğince vakit buldukça. Asla onlar kadar değil o kadar imkansız geliyor ki o aşamaya gelmek ve bu durum beni çok huzursuz ediyor. Sizde hiç olmuyor mu ? Bunu nasıl aşabilirim öneriniz var mıdır?
Yani benim sıradan memur arkadaşlarım bile sürekli yurt dışlarında geziyorlar anlayamıyorum ben de

Benim bir ara bir arkadaşım vardı. Her yurtdışına gittiğinde bir sürü fotograf çeker, aylar yıllar sonra taksit taksit yeniden gitmiş gibi paylaşırdı. Özendiğiniz insanların nasıl olduğunuzu bilemezsiniz, yine başkasının saati ile fotograf çektireni, pahalı restoranlarda tatlı sipariş oturmak isteyeni, sevgilisi olduğu sanılsın diye kendine çiçek sipariş edeni de gördüm.
İnsanlarda şuan bir yarış var, tüketme yarışı. Herkes birbirinin aynı oldu. Ben artık ayırt edemiyorum gerçekten, bütün düğünler aynı, geziler, kıyafet-makyaj aynı. Yine de çok gitmek istiyorsanız Türkiye'ye vizesiz ve masrafı Türkiye'deki tatillerden az ülkelerde var, biraz kısıp kenara konularak gidilir neden gidilmesin.

Benim eski eşimin kuzeni var yeni atandı öğretmen , ama yaşadığı hayatı görseniz Dilan Polat sanki , bi de bu salaklar yer mekan öneriyorlar deli oluyorum , üstümdeki zara altımdaki mango , bugün kargom geldi dyson airwrap aldım diyo mesela , yahut süpürge alıyor yalandan evini süpürüyor story atıyor bunu. Sırf dysonlarını göstermek için. Kahve makinesi almış her gün kahve doldururken foto atıyor. Yani anne babası da sıradan insanlar öyle yani basit bir evleri falan ama kendini öyle bir gösteriyor ki sanki o bambaşka bir hayatta büyümüş. İğreniyorum ben böyle insanlardan. Özellikle gittikleri mekanları etiketleyen ve ay yemek harikaydı vs gibi şeyler yazanlardan.

Ben kimsenin hayatının toz pembe olduğuna inanmıyorum.. öyle bir hayat yok. Herkesin kendince dertleri var. Herkesin kendince yorgunlukları.kabul bekleyen duaları.
Sizin hayatınız bir başkasının hayali olabilir bilemezsiniz.en huzeli bu hayatta huzurlu ve mutlu olabilmek bence.🩷 🌸 Ve gerçekten mutlu olan, en azından buna doymuş olan insanlar " gösterme telasinda" olmuyor. Instagram yasaklanmıştı bu ülkede hatirliyor musunuz? O zaman o kadar çok kişi, rezervasyon iptal etmişti ki.. sosyal medyada gündem olmuştu bu konu. Tatil yapmaya gidiyorsun, story alamayacağın için niye iptal ediyorsun? Maksat anı biriktirmekse, yine fotoğraf, video çekebilirsin. Bunları daha sonra paylaşabilirsin. Kafalar çok başka çalışıyor. Mutlu ve görgülü bir insanın bu tarz telaslari olmaz.

Ben de story atıyorum gittiğim, gezdiğim yerleri çekiyorum.. mesela bu değil.. mesele " bakin ne kadar güzel bir hayat yaşıyorum, ne zenginim, ne mutluyum, imrenilecek bir hayatım var " duygusuyla story atanlar..
Ve ben aciyorum o insanlara..
Sosyal medyada sahte bir hayat yaşamaktansa, kimseye gösterme gayretine girmediğim gerçek mutlu bir hayatı tercih ederim.

Yaz dönemi insta hikayelere bakınca tüm yaz insanlar tatildeymiş hissi oluşuyor bende de

Herkes ortalama 1 hafta tatile gidiyor ama 30 kişi takip ediyorsan 30 hafta tatil story’si izliyorsun😂😂 Tek ben mi çalışıyorum? diyorum.

Tatile gidip gelmiş olmama ve yaz için önümüzde tatil planım olmasına rağmen aşırı sıcaklarda iç geçiriyorum 🥹

Sosyal medyadan bu kadar etkileniyorsanız kullanmayın.
Onun dışında yurtdışında tatil türkiyeden ucuz ne yazıkki kendi ülkemde tatil yapmaktansa dışarıda yarı fiyatına kaliteli tatil yapabiliyorum. Yıllık izinleri de hafta ortası resmi tatillerle ve hafta sonuyla bağlamalarla mantıklı şekilde uzatabiliyorsun, gezi hesapları her sene paylaşıyor bu bağlama hesaplarını hatta

85 milyonluk ülke ya çok kalabalığız her hafta birimiz tatile gitsek bütün Türkiye tatilde gibi görünür ama gerçek çok çok başka öyle iyi şartlarda bir ülke olsaydık keşke

Odak noktanız başkaları olduğu müddetçe mutsuz olursunuz. Merkez noktanız kendiniz olsun. Kendi hayatıızı dolu dolu yaşamaya çalışın.

Ben o tarz hesapları sadece gezi planı oluştururken izliyorum genelde yurt dışı gezileri için.
Ama şu kafeye gittim şurada şunu yedim paylaşımları ilgimi çekmiyor dışarda yemek artık çok pahalı bir şey ve kalite çoğu yerde düştü değmez yani ayda yılda bir belki değişiklik anlamında güzel oluyor ama sürekli gereksiz geliyor.
Seyahat etmek bir araç değil amaç benim için beni bu dünyada en çok mutlu eden hobi desem yeridir ama tabiki öyle her kafama estiğinde bir yere gidemiyorum. Ama maddiyat ve zamanı ayarladığım anda anında harekete geçiyorum. Birde yurt dışı için çifte vatandaş yada yeşil pasaport sahibi olmak işi kolaylaştırıyor çünkü vize prosedürü ile uğraşmıyorsun.
Ayrıca gezmekten para kazanan kişilerde var tur rehberleri, gezi bloğu yazarları, youtube fenomenleri ama bu aslında onlar için zevkten ziyade para kazanma aracı.
O nedenle siz onlara bakıp canınızı sıkmayın, sadece imkanlarınız ölçüsünde yaşayabileceklerinizi ertelemeyin derim.

Back
X