Sosyal medyada olmamak unutulmak.

yukki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
324
350
103
32
Düşüncelerinizi merak ediyorum, ben sosyal medya kullanmıyorum hic kullanmadim neredeyse, sevmiyorum sadece butikleri vs takip etmek için kullanıyorum. Ama son zamanlarda sanki unutulduğumu hissediyorum yani seneler önceden tanıdığım insanlar fotoğraf video paylaşıyor ve ben o kisi nerede ne yapıyor nasıldır biliyorum, benim hakkımda kimse bir şey bilmiyor böyle biri vardı deseler hatirlanmam bile belki. Eskiden hiç böyle düşünmezdim, çok garip bir hissiyat.

Sizce sosyal medya kullanmayan insanlar sosyal hayattan silinip unutuluyor mu? Paylaşım yapmak mı lazım hayattan geri kalmamak için.

Yani sık iletişimde bulunma/sık buluşma görüşme yoksa evet unutuluyor.
İnsanlar story/post vs birbirinden haberdar oluyor bir şekilde. Çok samimi desen değil ama diğer türlü gerçekten benim de böyle unuttuğum tanışıklığım olan insanlar var.

Yani bende sadece WhatsApp var hiçbir sosyal medya yok ama görüşmek istediğim kim varsa benim için önemli olan onlar zaten rehberimde ekli. Liseden, uniden sevdiğim bikac arkadaşım. He başka sevdiğim kişilerde vardı onceden yakın olduğum ve şuan numarasi olmayan evet uzak kaldık onlarla ama bana yeterli geliyor rehberimde olan yakınlarım. Arada ben paylaşıyorum arada onlar biseyler paylaşıyor whatsap durumda bu şekilde.

Unutulmuyor da uzak kaliniyor, arayi açiyor doğru.
Çünkü herkesle tek tek ne yaptın ettin gün gün konuşulmuyor ama sosyal medyadan herkes birbirinin hayatının içinde gibi oluyor. 😄 ne kadar gerekli orasi tartışılır.
Eskiden ben de kullanmıyordum 6 senedir kullanıyorum.

Bende kullanmıyorum. Unutuluyoruzdur ama merakta ediliyoruz :halay:samimi olduğum arkadaşlarımla zaten sürekli iletişim halindeyim whatsapp dan gerisi umrumdada değil açıkçası.

Düşüncelerinizi merak ediyorum, ben sosyal medya kullanmıyorum hic kullanmadim neredeyse, sevmiyorum sadece butikleri vs takip etmek için kullanıyorum. Ama son zamanlarda sanki unutulduğumu hissediyorum yani seneler önceden tanıdığım insanlar fotoğraf video paylaşıyor ve ben o kisi nerede ne yapıyor nasıldır biliyorum, benim hakkımda kimse bir şey bilmiyor böyle biri vardı deseler hatirlanmam bile belki. Eskiden hiç böyle düşünmezdim, çok garip bir hissiyat.

Sizce sosyal medya kullanmayan insanlar sosyal hayattan silinip unutuluyor mu? Paylaşım yapmak mı lazım hayattan geri kalmamak için.
Bence alakası yok :D
Sidik yarıştırmak için orası şart mı desen evet derim.
Hayattan silinmek bambaşka bi olay

Günümüzün iletişim dinamiği sosyal medya olduğu için aktif olmayanlar ya da kullanmayanlar kullananlara göre elbette geri planda kalabiliyor.

Ben unutulma hakkımı kullanıyorum. Çok da memnunum.

Bende kullanmıyorum. İnsanlar beni sosyal medya hesabım yok diye unutacaklarsa hepsine güle güle

Bende kullanmıyorum. İnsanlar beni sosyal medya hesabım yok diye unutacaklarsa hepsine güle güle
Aslında yakinlardan bahsetmiyorum tabi onlar unutmasın bi zahmet de, belki yakın olmadığın ama aslında yakın olma potansiyelin olan insanlar nasıl anlatsam bilemedim. Belki bir şey paylaşacaksin aa ben de oradayim görüşelim diye mesaj gelecek iyi anlasacaksiniz vs. arkadaşlık anlamında tabi ben evliyim zaten.

Düşünün, sosyal medyada bir foroğraf paylaşıyorsunuz ve bir sürü beğeni alıyorsunuz. Ama o beğenenlerden hiç birisi gel kahve içelim, arkadaşlarla toplandık senide bekliyoruz, bir derdin varsa anlatabilirsin, seni iki aydır göremedim merak ettim o yüzden aradım vs vs gibi bir tutum içine girmiyorlarsa zaten unutuldun demektir. Senin varlığını reelde önemsemeyen insan oradan ancak magazinsel takiptedir hepsi o kadar. Onlar tarafında da unutusan ne olur hatırlasan ne olur.

Son düzenleme:
Ben de öyleyim, çoook uzun yıllardır sosyal medyam yok. En son 3 arkadaş bi grubumuz var grupta sürekli bi arkadaş X şöyle yaptı falan diye bahsediyor, X benim bildiğim eski sevgilisi. Hayırdır dedim barışmışlar da evlilik düşünüyorlarmış, Instagram'dan paylaşmıştım diyor. Yakın arkadaşım olsa bana söylerdi zaten diye düşündüm, umursamadım. Yani size yakın olmak isteyen olur sosyal medya olsun olmasın. Unutan unutsun

Hayatımda hiç sosyal medya kullanmadim. Hiçbir şekilde unutulmuyorum daha doğrusu insanın belli bi arkadaş çevresi oluyor o kesimden bahsediyorum. Taa cook eskiden hayatımda olanlar hatirlamiyordur tabii ama hatirlamasalar da olur neden böyle bir istediğim olsun ki. Kendi çevrene ve yakınlarına odaklan bence herkes hatirlasa ne olur hatirlamasa ne olur :)

4 yıldır kullanmıyorum, WhatsApp storyi bile atmıyorum. Çoğu kişiyi merak etmiyorum. Ettiklerim ve beni merak edenler de numara vs. ile bir şekilde iletişim kurulur. Şahsen sevmiyorum 🤷‍♀️ Eksikliğini yaşamıyorum

Bazen bende herşeyi silip kapatasım geliyor sonra hiçbirşeyden haberim olmuyor herşeye Fransız kalıyorum haber izlemem gazete okumam dünyada ne oluyor bilemiyorum o yüzden açık hesaplarım. Ama kötü enerjisini çok alıyorum

Kendimden örnek vereyim, mizaç olarak içe dönük bir insanım.
Yani sosyal değilim, gezme tozma misafirlik sevmem, gitmem, bana gelinmesini de sevmem kimseyi çağırmam, arayan olursa açmam, çok acil durumsa yakın çevrem bana mesaj yazılması gerektiğini bilir.

Mesela, lise arkadaşım beni unutsa ne olur unutmasa ne olur derim ben. Benim kafam böyle çalışır, yaratılışım böyle. O yüzden sosyal medya açmam, gerek duymam. Yeni arkadaş istemem, 30 yıllık dostlarım bana yeter, öyle hissederim.

Ha niye anlattım bu kadar, sosyal biri değilseniz sosyal medya da gereksiz.
Ama "lise arkadaşım beni unutmasın, arada hatrımı sorsun" diyen biriyseniz sosyal medya açın derim, tam da böyle kişiler için bence sosyal medya. Eskilerle aralarda görüşmeler, haberdar olmalar, bu iletişimlerleri seviyorsanız çok uygun.

Back
X