Sosyal medyada para kazanma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oturudugun yerden olmuyor.
Eskiden daha kolaydi ama suanki algoritma (insta icin söylüyorum) surekli iletisimde kalmaniz uzerine kurulu. Surekli icerik uretmek, paylasmak durumundasiniz ki insanlarla etkilesim olsun, yeniden yeniden sayfalarina dusun.

2016da hamileyken ugrasamadim sayfami sattim. Reklam gercekten oluyor ama cok da ugrastiriyor. Mesela sana ev dekoru magazasi reklam veriyor. Evini acip gostermek zorundasin, mahrem diye bir sey asla kalmiyor. Baska isim olmasa muhtemelen devam ederdim. Ama duzenli isim oldugu icin hic luzum duymadim.

Hakaret, elestri, kufur her seye acik olmaniz gerekiyor. Mesela bi takipci soru sorar. Görmezsiniz yanitlamazsiniz. Basar kufuru, sizi kötüler, takibi birakir. Yeni takipci kazanmanin yani sira surekli elde tutmak yogun mesai isteyen bir sey.

Evde oturmanız, mesleğiniz ya da paraya ihtiyacınız olmasıyla ne alakası var benim yazdıklarımın peki?
insanlara ne vereceksiniz diye soruyoruz, rutin hayat diyorsunuz. Hobi diyene eşim yoğun arkadaşım yok diyorsunuz. Eşle arkadaşla hobinin ne alakası var? İnsanlar sizin rutin aile hayatınızı neden takip etsin?

Teşekkürler galiba banada uygun değil. En iyisi sakin sessiz hayatıma devam etmek

Nasıl bir sayfa olacak ben de onu merak ettim. Dikkatimi çeken birkaç sayfanın hep teması var, yani kimi yemek yapıyor, kimi makyaj, ev dekorasyonu ya da fotoğraf çekimi gibi. Hobi sayfalarını saymıyorum bile. Ama öyle rutin işler ne kadar dikkat çeker bilemedim(ha çok zenginler meraktan takip ediliyor bence)

Ben de bu süreçte birkaç elişi yaptım normal kendi sayfamda paylaştım. Birkaç arkadaş sana hobi sayfası açalım şöyle yaparız böyle yaparız, hatta satış işine bile girebilirsin teklifinde bulundular. Ama öyle vakit harcayabileceğimi sanmıyorum.

Bu tarz hesaplar benim de hiç ilgimi çekmiyor
bütün gün özel hayat paylasanları storyde görmek bile sıkıyor beni şahsen.
buyuk sorumluluk aynı zamanda
her şeyinizi paylaşmak sizi takip edenlere yorum yapma eleştirme hakkı da veriyor
bunları kaldırabilecek misiniz?

Bu saatten sonra instagramda tutunmak zor. Şuan reklamlardan geçinenler en az 5 - 6 yıl öncesinden başladılar. İnsanlara sürekli verecek bir şeylerin izin olması lazım. Kendi hayatını paylaşanlar da ya geziyorlar gezi resimlerini veriyorlar ya yemek ev düzeni vs. ya da çocuklarını. Açıkçası sonuncuyu gördüm mü engelliyorum karşıma çıkmasın diye ben napayım sizin sümüklü çocuğunuzu mesela.

Teşekkürler galiba banada uygun değil. En iyisi sakin sessiz hayatıma devam etmek

Zaten sessiz sakin bir hayatiniz varsa cok zor. Biz esimle yilda 15 20 kere yurtdisina cikariz. Bi o kadar da yurtici gezeriz. Hemen hemen her haftasonu ya seyahatteyiz veya bir aktivitedeyiz.

Ikimiz de asciyiz.

Esimin ailesinin ciftligi, zeytin bahcesi, zeytinyagi uretim tesisi var. Dogala donus hareketleri dogrultusunda icerik uretmeye cok uygun.

Ben rusum.

Bunlar ilgi cekiyor ve takipci sayisi artiyor. Bunlar olmadan da olur ama surekli icerik uretmek icin kendinizi yorarsiniz. Diger bloggerlarla bulusmalara katilmak gerekiyor. Cevre yapmak icin. Senin reklami yapmalari için, sen de onlarinkini yapiyorsun.

Yani tam zamanli bir isten cok daha uzun vaktinizi aliyor.

Amaaa cok spesifik bir alanda basarilariniz ürünleriniz çalışmalariniz varsa bunu cok daha kolay da yapabilirsiniz.

Yorumlar için teşekkür ederim. Bende vazgeçtim çok eleştiriye gelemiyorum. İnsanların agır yorumları beni mutsuz eder en iyisi hiç bulaşmamak.

Sonuncuyu ben de engelliyorum ama sebebimiz farklıymış çocuk üzerinden kazanmak istismardır ya. Çocuğun ileriki hayatını etkiler hiç sağlıklı değil...

belki bilenler vardir instagram storyden zaranin bir gonderisini paylasanlar icinden zara secip o kisiye bir pack yolluyordu secilen kisi de bir ay boyunca o kiyafetleri kombinleyip instagramda paylasiyordu. sen takipci kazaniyordun zara da surekli milletin storysinde geziyordu win win yani. ben de arkadaslarim hep katilinca katilmistim ve secilmistim. cok kisi secilmisti zaten.

normalde takipcim 3 bin civariyken onunla birlikte 20ye yaklasmisti. ama normal instagram kullanimima devam etmistim ben oyle blogger olmamistim yani. o zaman bile fotograflarin altina “urunun kodu ne” yazip cevap alamayinca kufur eden oluyordu. cevap vermiyordum ben hicbir yoruma cunku ben zaranin satis danismani degildim yani adamlar bana kiyafetleri boyle bir sey icin gondermemislerdi
sonucta. bir yerden sonra asiri sinirim bozuldu isim bitince bir daha o etkinlige de katilmadim, instagramimi da kapattim. su an sadece arkadaslarimin oldugu bir hesapla cok mutluyum. asiri emek isteyen ve guclu bir psikoloji gerektiren bir sey bence bu is.

Ben instagramda ürün satıyorum. Ben de ögretmenim ama atamam olmadı.

Olsaydı uğraşmazdım.

Ordan bakınca kolay geliyor olabilir ama değil.

Bence gereksiz kimsenin günlük hayatını merak etmiyorum asla ailemin her anını paylaşmam

1. Eşinizle ponçik çift sayfası açabilirsiniz
2. Çok lüks bir hayat yaşıyorsanız onu paylaşabilirsiniz
3. Çok fit bir vücudunuz varsa spor ve fit yaşam gönderileri paylaşabilirsiniz.
Bunun dışında instada göze çarpmak çooook zor artık. Eğer dediğiniz gibi günlük şeyler paylaşacaksanız günlük vlog şeklinde youtube daha uygun bir platform olacaktır. Onun içinde sık ve istikrarlı bir şekilde paylaşım yapın ki YouTube sizi başkalarına önersin

Illa kendinizi mi paylasmak zorundasiniz. Komik seyler paylasin ya da saglik güzellik. Dis hekimligiyle alakalı bile olabilir yani.

Yorumlar için teşekkür ederim. Bende vazgeçtim çok eleştiriye gelemiyorum. İnsanların agır yorumları beni mutsuz eder en iyisi hiç bulaşmamak.

Yine de yardimci olacagim bir sey olursa bana yazabilirsiniz. Ama en doğrusu huzurlu bir hayat. Hele ki maddi yonden zorda degilmissiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…