Sosyal problemlerim var ?

Pelikpelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2022
3
2
1
27
Merhabalar herkese yaşim 24 yüzüm aşiri asimetrik burnum sola yamuk gozlerimin biri aşşagı biri baska yere bakiyor Liseden sonra eve kapandim ve tam 5 yildir ev-iş yapiyorum Ne bir arkadaş ne de başka birşey Sıkıntıdan delirmek uzereyim evde yattiğim yerden tavani izliyorum artik. Sizler nasil sosyalleşiyorsunuz ? Ne yapmaliyim ? İnstagram vs kullanmiyorum fotograf cekilemediğim icin. Fotograflar da yine dehşete dusuyorum kendime bakinca artik internette kurtarmiyor ne tavsiye edersiniz ? Gerçek anlam da 5 yildir tek bir kişiyle bile konuşmadim iş harici ciddiyim.

Sağlıkli olduğunuza şükredip kendinizi olduğunuz gibi kabullenmeye ne dersiniz?
Bir çıkın bakın sokaktaki insanlara,kimi engelli,kimi kilolu,kimi aşırı zayıf,burnu,kulakları,göbeği ne bileyim poposu buyük,vucudu orantısız çok insan vardır.
Bende biraz kilo aldım,saçlarim çok dökülüyor bu ara,kaşlarım bile dökülmüş seyrekti,iyice seyrelmiş,işlem gerekiyor. Ama her gün dışarı çıkıyorum. Kaşımı boyuyorum. Saçlarım için vitamin kullanıyorum,kilomu kapatacak şekilde giyinip her gün yürüyüşümü yapıyorum. Kilo vermek icin. Oturup beklemeyin evinizde,kimse kapınızı çalıp tanışalım,bir kahve icelim demeyecek.
Siz bir adım atın gerisi gelir.
Ayrıca takıntı yaptığınızı düşünüyorum. Sandığınız kadar çirkin değilsiniz bence.

Merhabalar herkese yaşim 24 yüzüm aşiri asimetrik burnum sola yamuk gozlerimin biri aşşagı biri baska yere bakiyor Liseden sonra eve kapandim ve tam 5 yildir ev-iş yapiyorum Ne bir arkadaş ne de başka birşey Sıkıntıdan delirmek uzereyim evde yattiğim yerden tavani izliyorum artik. Sizler nasil sosyalleşiyorsunuz ? Ne yapmaliyim ? İnstagram vs kullanmiyorum fotograf cekilemediğim icin. Fotograflar da yine dehşete dusuyorum kendime bakinca artik internette kurtarmiyor ne tavsiye edersiniz ? Gerçek anlam da 5 yildir tek bir kişiyle bile konuşmadim iş harici ciddiyim.
İnstagram kullanın.Paylasimlariniz illaki siz olmak zorunda degilsiniz.Herkesin değişik icerikleri vardır teması vardır buna göre ortamınız orada da olur.Sosyallesmek icin cesitli kurslar iş ev ortamindan cıkmak icin is degisimi vs olabilir düsünülebilir yani ama sorun şu ki " kendinizle barısık değilsiniz" ..Bunun icin kendinizi herşeyden soyutluyorsunuz.Ne olsa mutlu olurdunuz bunu düsünüp hedef belirleyip o hedef icin adımlar atın.Bir burun estetiği ya da gözle ilgili bir operasyon sizi mutlu edecekse hedefiniz icinde yer alabilir.Sorun bunlar dısında ise terapi almalisiniz..

Önce sosyal medyadan sosyalleşin bence yani illa kendi fotoğrafınızı koymanıza gerek yok doğa manzara vs koyabilirsiniz. Ve kendinize güvenin şükredin ne halde insanlar var onları düşünün bence insanın iç güzelliği kafa yapısı bunlar çok çok daha önemliiii

Aslinda cozumu basit olan seyleri kendimize dert ediniyoruz. Burnunuz yamuk ise muhtemelen nefes alma probleminiz vardır bu durumda devlet hastaneleri ucretsiz ameliyat yapiyor.

Gözünüzde kayma varsa bununda ameliyatı var.

Burnumda içten gelen bir yamukluk varmis. Disaridan hic belli olmuyor, nefes almami engellemiyor, tesadufen ogrendim hatta. Bu yamukluk ameliyat ile duzeltilecek. Nefes almam normal demeyin mutlaka kbb ye görünün.

İnsan kendiyle barışık olmalı. Hayatı niye kendinize zehir ediyorsunuz. Biraz kitap okuyup tavandan gözlerinizi alın ve ufkunuzu açın. Olmadı psikolojik tedavi alın. 5 yıl çılgın bir süre insanın kendini eve kapatması için. Hayatın anlamı güzellik değil ki öyle olsa hersey güllük gülistanlık olurdu. Burnunuzu yaptırabilirsiniz eğer çok problemse. Ben sosyalleşmek için kendimi seviyorum, kendi değerimi biliyorum ve beni bu değerden aşağı çekmeyecek insanlarla muhabbetimi kesmiyorum. Kimse kimsenin kara kaşına gül yüzüne bir araya gelmiyor. Fikirler paylaşımlar, mutluluklar, acılar vs paylaşmaya bir aradayız. Kendinize bunu yapmayın. Acilen gencliginizi dama atmayın ve enerjinizi mutlu olmak adına harcayın. Çıkın gtavan yerine gökyüzünü, yıldızları izleyin, rüzgarı dinleyin, arkadaş edinin. Spor yapın, hobileriniz olsun.

Kendinize yaşamınız gereken bir hayat varken neden eziyet ediyorsunuz öncelikle psikolojik destek almanız ve kendinizi sevmeniz lazım bu düşünceniz çok yanlış bazı insanlar makyajsız dışarı çıkamaz benimde yüzümde sivilce izlerim var ama makyaj yapmıyorum markete giderken pijamalarimla gidiyorum biliyormuusnuz dal yutmus kadar da zayıftım bu arada benimde burnumda yamukluk var herkes mükemmel veya kusursuz falan mı gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz neler yapıyorum mesela biliyormusunuz hayatta en çok yapmayı sevdiğim şey yağmur yağdığında bir çocuk gibi dışarı koşup saatlerce yürümek hatta kendimi rahat hissettiğim bir ortamda saclarimi açıp yağmurun altında dans etmek kendimi mutlu ediyorum hakediyorum yamuk burnumuz bizim özelliğimiz kasımız gözlerimiz insanlar birer parmak izi gibi biri diğerinin yüzde yüzü aynı değil güzel mi sanıyorsunuz plastik estetik dizi oyuncularini hepsi birbirinin aynısı neden kendinizi sevmiyorsunuz bunu neden denemiyorsunuz neden herkesi önemseyip kendinizi görmezden geliyorsunuz bende 22 yaşındayım sizden 2 yaş küçüğüm ama asla dışarı önemsemem yamuk dişlerim mi var basarim kahkayi kime nee beni yaratan beni bu şekilde beğenip yarattı kullarına beğendirmek zorunda değilim sizde değilsiniz öncelikle bunu kabul edin ve kendinizi sevin

Sosyalleşmek için illa sosyal medya kullanmana gerek yok, bende kullanmıyorum mutluyum ama bir anı kalsın diye fotoğraf çekerim sürekli.

Yüz hatalarınızı tam olarak bilemiyorum ama diğer arkadaşların dediği gibi nefes almaktan sorun yaşıyorsanız mutlaka doktora gözükmenizde fayda var.

Yaşadığınız şehir neresi bilemiyorum ama belediyenin kursları oluyor onlara bakmanı tavsiye ederim.

Back
X