soyadı değişikliği

incitanem_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
20
0
36
Bursa
Merhabalar;

Evlendikten sonra kendi soyadımı kullanmaya devam etmek istiyordum fakat pratik olmadığına karar verdim. şu aşamada ne yapmam lazım? nüfus müdürlüğünden halledebilir miyim ? dava mı açmam gerekiyor? beni yönlendirir misiniz ?

Merhaba;
Kusura bakmayın ama sorunuzu anlamadım.Neyin pratik olmadığına karar verdiniz? Hangi konuda yardım istiyorsunuz?

Eğer evlendikten sonra kızlık soyadınızı kullanmaya devam etmek istiyorsanız durumu işlemleri yapacak evlendirme memuruna bildirmeniz durumunda gerekli işlemler yapılacaktır. Bunun için dava açmaya gerek yoktur.
İyi günler dilerim.

Anlatamamışım siz kusura bakmayın.

Hem kızlık soyadımı hemde eşimin soyadını beraber kullanıyorum. Ama gerek kendi soyadım gerekse eşimin soyadı epey uzun olduğundan zaman zaman bunla ilgili sıkıntılar yaşamaktayım. Sadece eşimin soyadıyla devam etmek istiyorum.
Ama nüfüs müdürlüğünden kendi soyadımın silinmesi için Asliye Hukuk Mahkemesine gitmem söylendi. Bunla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekir? Şahit vs bişeyler okudum ama gerek var mıdır?

Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…