Söylemeli mi?söylersem ortalık karışacak,içim acıyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mendilimde Kirmizim Var

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2020
743
863
53
İyi geceler arkadaşlar,içimi paramparça eden bir durumdan bahsetmek istiyorum size.Ne yapacağımı bilemez haldeyim.Bugün bir yerden dönerken eşimin annesi inerken oğlumu öpmek istedi,oğlum da opturmek istemedi.sonra yola devam ederken ben de oğluma ne alaka ise saçma bir cümle kurdum aslında soylememem gerekiyordu ama niye öptürmuyorsun babaannen seni seviyor ondan öpmek istiyor yoksa seni sevmez falan dedim sanki ne alakaysa.neyse ama bu kurduğum saçma cümle sebebiyle mevzu açıldı.zaten beni sevmiyorlar ki dedi.ben de kim sevmiyor ne alaka falan diye sordum.babaannem halam ve eniştem diye sıraladı.babaannesini tabi ki tenzih ediyorum bu zamana kadar ondan öyle bir şey hissetmedim ama eşimin kizkardesi ve eşinden zaten böyle bir şey uzun zamandır hissediyordum.benim oğlum biraz aksi zaman zaman yaramazliklari ya da her çocukta olabileceği gibi simarikliklari olabiliyor ama böyle bir durumdan dolayı sevmemek nasıl olabilir?Bir hala yeğenini sevmez mi?Sevmezse nasıl sevmez anlamıyorum.Bu arada çocuğun lafı ile mi hareket edeceksin derseniz,oğlum küçük değil tam yaş vermeyeyim ama ilkokula gidiyor.ben dediğim gibi bu zamana kadar hissediyordum ama açıkçası oğlumun böyle fark edeceğini ya da ettiğini hiç düşünmemiştim.Biraz umursamaz görünür çünkü dışardan.Daha öncesinde birkac kez tartışmalar da oldu çocukla alakalı,ters davranmaları sebebi ile( ki orası da çok ayrı konu,sırf top oynarken masayı devirdi diye görümcemin esi oğluma bağırdı çağırdı,ben niye bagiriyorsun deyince bana da bağırmaya başladı ve sesler baya yukselmisti.dogum zamanları,stresliler diye yine ben uzatmadim konuyu küslük yapmadım,sonrasinda benden değil eşimden özür dilendi,bu da ayrı sacmalik.bunlara rağmen küslük yapıp uzatmadim arkadaslar.Ama hata bendeymiş anladim.zaten uzun zamandır bu konuları takiyordum kafama ,kalbim paramparça oldu arkadaşlar,hiçbir şey olmamış gibi yüzlerine bakmak istemiyorum,bu ikiyüzlüluk ya da politik davranmak diyeyim zaten beni çok yipratiyordu.ben söylesem ne diyeceğim,durup dururken konuyu açsam çok fevri davranmak da istemiyorum.kalbimi en çok kıran şey çocuğuma böyle hissettirilmis olması.onlara söylesem aaa olur mu öyle şey ne saçma tabi seviyoruz olacak,ben sacmalamiş ya da yine çocuk yüzünden mevzu cikarmiş olacağım.Ne yapmalı?

Anlamadım neyden dolayı suçluyorsunuz halayla enişteyi? Çocuğa bağırdılar diye ise zamanında deseniz daha iyi olurmuş, kimsenin bağırmaya hakkı yok. Ama çok da sevmiyorlar diye ise, yani sevmek zorunda değil. Akraba olmak, karşıdakinin çocuk olması vs illa sevilecegi anlamına gelmiyor. Her çocuğu seven de vardır, sevimli gelmeyen ya da yaramaz diye yeğen bile olsa sevmeyen de. Kabullenmek lazım. Ama bu durumda çocuk da hissediyor rahatsız oluyor diyorsanız maruz bırakmamak daha sağlıklı olur. Mesafe koyun derim.

İyi geceler arkadaşlar,içimi paramparça eden bir durumdan bahsetmek istiyorum size.Ne yapacağımı bilemez haldeyim.Bugün bir yerden dönerken eşimin annesi inerken oğlumu öpmek istedi,oğlum da opturmek istemedi.sonra yola devam ederken ben de oğluma ne alaka ise saçma bir cümle kurdum aslında soylememem gerekiyordu ama niye öptürmuyorsun babaannen seni seviyor ondan öpmek istiyor yoksa seni sevmez falan dedim sanki ne alakaysa.neyse ama bu kurduğum saçma cümle mevzu açıldı.zaten beni sevmiyorlar ki dedi.ben de kim sevmiyor ne alaka falan diye sordum.babaannem halam ve eniştem diye sıraladı.babaannesini tabi ki tenzih ediyorum bu zamana kadar ondan öyle bir şey hissetmedim ama eşimin kizkardesi ve eşinden zaten böyle bir şey uzun zamandır hissediyordum.benim oğlum biraz aksi zaman zaman yaramazliklari ya da her çocukta olabileceği gibi simarikliklari olabiliyor ama böyle bir durumdan dolayı sevmemek nasıl olabilir?Bir hala yeğenini sevmez mi?Sevmezse nasıl sevmez anlamıyorum.Bu arada çocuğun lafı ile mi hareket edeceksin derseniz,oğlum küçük değil tam yaş vermeyeyim ama ilkokula gidiyor.ben dediğim gibi bu zamana kadar hissediyordum ama açıkçası oğlumun böyle fark edeceğini ya da ettiğini hiç düşünmemiştim.Biraz umursamaz görünür çünkü dışardan.Daha öncesinde birkac kez tartışmalar da oldu çocukla alakalı,ters davranmaları sebebi ile( ki orası da çok ayrı konu,sırf top oynarken masayı devirdi diye görümcemin esi oğluma bağırdı çağırdı,ben niye bagiriyorsun deyince bana da bağırmaya başladı ve sesler baya yukselmisti.dogum zamanları,stresliler diye yine ben uzatmadim konuyu küslük yapmadım,sonrasinda benden değil eşimden özür dilendi,bu da ayrı sacmalik.bunlara rağmen küslük yapıp uzatmadim arkadaslar.Ama hata bendeymiş anladim.zaten uzun zamandır bu konuları takiyordum kafama ,kalbim paramparça oldu arkadaşlar,hiçbir şey olmamış gibi yüzlerine bakmak istemiyorum,bu ikiyüzlüluk ya da politik davranmak diyeyim zaten beni çok yipratiyordu.ben söylesem ne diyeceğim,durup dururken konuyu açsam çok fevri davranmak da istemiyorum.kalbimi en çok kıran şey çocuğuma böyle hissettirilmis olması.onlara söylesem aaa olur mu öyle şey ne saçma tabi seviyoruz olacak,ben sacmalamiş ya da yine çocuk yüzünden mevzu cikarmiş olacağım.Ne yapmalı?

Öncelikle eniştenin çocuğa bağırması çok yanlış, asla doğru değil. Ama yani yanlış anlayın isterseniz ama çocuğunuz yaramaz bir çocuk, misafirliğe gittiği evde yaramazlık yapmış, siz bu yaramazlığa engel olana kadar masa devrilmiş. Evet çocuklar çok tatlı ama öyle laftan anlamayan, ailesinin de müdahale etmeye zahmet etmediği yaramaz çocuklar pek çekilmiyorlar. Bu çocukların aileleri de çekilmiyor.

Böyle yaramaz çocukla misafirliğe gitmek maalesef önce çocuğa sonra ev sahibine haksızlık. Çünkü çocukta rahat edemiyor, sıkılıyor, kendisini rahat ifade edemiyor. Eğer çocuğunuz onlarında mutlu değilse az görüşün, çocuğu sürüklemeyin misafirliklere.

Ben çocukları çoook severim, hem oynarım ama çocukları sempatik bulunmamasını gayet anlayabiliyorum.

Bağırma konusunda zamanında çocuğunu ve kendini koruyacaktın. Diğer konuda "çocuğuma sevgi gösterilmiyor" konusunda haklı değilsiniz.

Şimdi burda sana gaz verecek kişiler olur vay çocuğuna onu nasıl hissettirdin git hemen kapılarına dayan say söyle dye ama şimdi hiçbir şey olmamışken böyle bir hareket yaparsan kindar içten içe fesatlanan durduk yere ortalık karıştıran sorunlu insan olarak etiketleneceksin. Söz konusu eşinin ailesi olduğundan eşin de yüzde yüz arkanda durmayabilir ya da senin gibi tepki göstermeyebilir. Bu da iyice zor duruma sokar seni. Çocuğun böyle hissetmesine bu kadar içerlediysen mesafeyi aç, çocuğunu asla onlarla yalnız bırakma. Yeri gelir bir şey olur o zaman söylersin ki mutlaka bu fırsatı bulacağını düşünüyorum anlattığın gibi insanlarsa. O zamana kadar tepki gösterme haklıyken haksız duruma düşme

Anlamadım neyden dolayı suçluyorsunuz halayla enişteyi? Çocuğa bağırdılar diye ise zamanında deseniz daha iyi olurmuş, kimsenin bağırmaya hakkı yok. Ama çok da sevmiyorlar diye ise, yani sevmek zorunda değil. Akraba olmak, karşıdakinin çocuk olması vs illa sevilecegi anlamına gelmiyor. Her çocuğu seven de vardır, sevimli gelmeyen ya da yaramaz diye yeğen bile olsa sevmeyen de. Kabullenmek lazım. Ama bu durumda çocuk da hissediyor rahatsız oluyor diyorsanız maruz bırakmamak daha sağlıklı olur. Mesafe koyun derim.
Zamanında ben zaten tepkimi koydum bağırdığı için.cocuga bağırmayi bıraktıktan sonra çünkü bana bağırmaya başladı tepki verdiğim için.Suclama değil insan yeğenini sevmez mi?bu bana normal gelmiyor.sevimli sevimsiz muhabbeti çok başka bir şey.Benim içim gider yegenlerime.Ama herkes aynı değil demek ki.Beni en çok üzen çocuğa bunun hissettirilmiş olması

Öncelikle eniştenin çocuğa bağırması çok yanlış, asla doğru değil. Ama yani yanlış anlayın isterseniz ama çocuğunuz yaramaz bir çocuk, misafirliğe gittiği evde yaramazlık yapmış, siz bu yaramazlığa engel olana kadar masa devrilmiş. Evet çocuklar çok tatlı ama öyle laftan anlamayan, ailesinin de müdahale etmeye zahmet etmediği yaramaz çocuklar pek çekilmiyorlar. Bu çocukların aileleri de çekilmiyor.
Böyle yaramaz çocukla misafirliğe gitmek maalesef önce çocuğa sonra ev sahibine haksızlık. Çünkü çocukta rahat edemiyor, sıkılıyor, kendisini rahat ifade edemiyor. Eğer çocuğunuz onlarında mutlu değilse az görüşün, çocuğu sürüklemeyin misafirliklere.
Ben çocukları çoook severim, hem oynarım ama çocukları sempatik bulunmamasını gayet anlayabiliyorum.
Bağırma konusunda zamanında çocuğunu ve kendini koruyacaktın. Diğer konuda "çocuğuma sevgi gösterilmiyor" konusunda haklı değilsiniz.
Allah aşkına kaç yaşında insansınız bu kadar mı onların sevgi açlığını çekiyorsunuz. Görümce, kaynana sevse ne olur sevmese.
Bunun yaşla ne alakası var,Valla bir çocuğu babannesi halası teyzesi sevmeyecekse kim sevecek başka?

İyi geceler arkadaşlar,içimi paramparça eden bir durumdan bahsetmek istiyorum size.Ne yapacağımı bilemez haldeyim.Bugün bir yerden dönerken eşimin annesi inerken oğlumu öpmek istedi,oğlum da opturmek istemedi.sonra yola devam ederken ben de oğluma ne alaka ise saçma bir cümle kurdum aslında soylememem gerekiyordu ama niye öptürmuyorsun babaannen seni seviyor ondan öpmek istiyor yoksa seni sevmez falan dedim sanki ne alakaysa.neyse ama bu kurduğum saçma cümle sebebiyle mevzu açıldı.zaten beni sevmiyorlar ki dedi.ben de kim sevmiyor ne alaka falan diye sordum.babaannem halam ve eniştem diye sıraladı.babaannesini tabi ki tenzih ediyorum bu zamana kadar ondan öyle bir şey hissetmedim ama eşimin kizkardesi ve eşinden zaten böyle bir şey uzun zamandır hissediyordum.benim oğlum biraz aksi zaman zaman yaramazliklari ya da her çocukta olabileceği gibi simarikliklari olabiliyor ama böyle bir durumdan dolayı sevmemek nasıl olabilir?Bir hala yeğenini sevmez mi?Sevmezse nasıl sevmez anlamıyorum.Bu arada çocuğun lafı ile mi hareket edeceksin derseniz,oğlum küçük değil tam yaş vermeyeyim ama ilkokula gidiyor.ben dediğim gibi bu zamana kadar hissediyordum ama açıkçası oğlumun böyle fark edeceğini ya da ettiğini hiç düşünmemiştim.Biraz umursamaz görünür çünkü dışardan.Daha öncesinde birkac kez tartışmalar da oldu çocukla alakalı,ters davranmaları sebebi ile( ki orası da çok ayrı konu,sırf top oynarken masayı devirdi diye görümcemin esi oğluma bağırdı çağırdı,ben niye bagiriyorsun deyince bana da bağırmaya başladı ve sesler baya yukselmisti.dogum zamanları,stresliler diye yine ben uzatmadim konuyu küslük yapmadım,sonrasinda benden değil eşimden özür dilendi,bu da ayrı sacmalik.bunlara rağmen küslük yapıp uzatmadim arkadaslar.Ama hata bendeymiş anladim.zaten uzun zamandır bu konuları takiyordum kafama ,kalbim paramparça oldu arkadaşlar,hiçbir şey olmamış gibi yüzlerine bakmak istemiyorum,bu ikiyüzlüluk ya da politik davranmak diyeyim zaten beni çok yipratiyordu.ben söylesem ne diyeceğim,durup dururken konuyu açsam çok fevri davranmak da istemiyorum.kalbimi en çok kıran şey çocuğuma böyle hissettirilmis olması.onlara söylesem aaa olur mu öyle şey ne saçma tabi seviyoruz olacak,ben sacmalamiş ya da yine çocuk yüzünden mevzu cikarmiş olacağım.Ne yapmalı?

Top oynarken devrilen masa kurulu bir yemek masası mıydı ?

Birisini sevmek, koşulsuz şartsız her tür davranışına sessiz kalmak demek değildir. Çocuklar hata yapabilir, şımarabilir ; büyükler de bunun doğru bir davranış olmadığını uygun bir dille anlatabilir.

Halası yeğenini seviyor olabilir ancak yeğeninin davranışlarını beğenmiyor ve onaylamıyor olabilir.

Oğlumu sevmiyorlar demek yerine, öz eleştiri yapmalısınız. Çocuğunuzun aşırıya kaçan davranışları varsa: başkaları için, başkalarından onay almak veya sevgi görmek için değil; kendi iyiliği için, davranışlarını gözden geçirin.

Bunun yaşla ne alakası var,Valla bir çocuğu babannesi halası teyzesi sevmeyecekse kim sevecek başka?

Sevmek zorunda değiller.

HEm sevgiden kastınız ne? Çocuk eve gelince görmezden mi geliyorlar, yokmuş gibi mi davranıyorlar? Mıncırarak sevmiyorlar galiba, ee ne var bunda? Normal.

Hangi konuyu açacağınızı anlamadım. Ortada somut bir olay yok anladığım kadarıyla. Benim çocuğumu neden sevmiyorsunuz diye hesap mı soracaksınız. Sevmek zorunda değiller ki. Çok komik duruma düşersiniz.
Top oynarken devrilen masa kurulu bir yemek masası mıydı ?

Birisini sevmek, koşulsuz şartsız her tür davranışına sessiz kalmak demek değildir. Çocuklar hata yapabilir, şımarabilir ; büyükler de bunun doğru bir davranış olmadığını uygun bir dille anlatabilir.

Halası yeğenini seviyor olabilir ancak yeğeninin davranışlarını beğenmiyor ve onaylamıyor olabilir.

Oğlumu sevmiyorlar demek yerine, öz eleştiri yapmalısınız. Çocuğunuzun aşırıya kaçan davranışları varsa: başkaları için, başkalarından onay almak veya sevgi görmek için değil; kendi iyiliği için, davranışlarını gözden geçirin.
Yemek masası değildi,balkonda duran boş bir masaydı.Ben zaten kendi öz eleştiri mi yapıyorum,ya da serbest bırakan gittiğimiz yerde misafirliklerde ev sahibini rahatlığı ile daraltan bir anne değilim.Ama en ufacık bir şeyde bağırmaya başladığı birkaç kez daha durum oldu. Tabi ki burda her şeyi anlatmadım

Küçücük çocuğun dediklerini kafanıza çok takıyorsunuz. O yaşlarda çocuk en küçük hediyenizi gorse mesela sizi çok sever en ufak davranışınızda da benden nefret ediyorlar diyebilir. Çocuk sonuçta. Misafirliğe gittiğinizde de biraz yaramazlık yapmış herhalde enişte de tepki göstermiş. İstemiyorsanız biraz araya mesafe koyabilirsiniz. Ben çok abartılacak bir durum göremedim.

insan yeğenini sevmez mi?
Sevmez sevmez ya zorla mı, ne kadar saçma bir konu bu. Kan bağımız var diye akrabalarımızı sevmemiz mi lazım, sırf çocuk diye birini sevmek zorunda mıyız? Yok içim acıdı falan bu kadar narin olmayın.

Zamanında ben zaten tepkimi koydum bağırdığı için.cocuga bağırmayi bıraktıktan sonra çünkü bana bağırmaya başladı tepki verdiğim için.Suclama değil insan yeğenini sevmez mi?bu bana normal gelmiyor.sevimli sevimsiz muhabbeti çok başka bir şey.Benim içim gider yegenlerime.Ama herkes aynı değil demek ki.Beni en çok üzen çocuğa bunun hissettirilmiş olması
Ay ben nadiren çocuk severim. Mesela anlattığınız şekilde masa devirecek bir çocuğu bir daha evimde de ağırlamam. Tahammül edemem yani. Benim de akraba çocukları oluyor, anne babasına ya evet maşallah süper süper zehir çok şirin diyoruz tabi ama gidip yatıp uyusunlar diye gözünün içine bakıyoruz. İnsanlar çocuklarının başkalarına sevimli gelmeyenilecegini kabul etmeliler artık.

Sevseler iyi olur tabi ama sevmek zorunda değiller. Anne babası sevsin, arkasında dursun çocuğu kimsenin sevgisine ihtiyacı olmaz. benim olmadı mesela

Kusura bakmayın ama ne çocuğun bu cümleleri kurması ne de sizin bunu ciddiye alıp insanlara "sevgi" hesabı sormayı düşünmeniz normal değil. Bu tür cümleler kurabilecek bir yaştaysa çocuğunuz çevresine karşı daha saygılı ve duyarlı olabilir. Hem insanların sinirleriyle oynayıp hem de "bizi neden yeterince sevmiyorlar" diyemezsiniz. Böyle bir konu açmak yerine oğlunuzun akrabalarıyla, çevresiyle daha iyi bir iletişim kurması için yardım edin, çocuğun aşırı hareketleri düzelince çevresinin de ona karşı sempatisi artacaktır.

Ben de yeğenlerime biterim, ölürüm ama masa devirmek gibi büyük yaramazliklarina göz yumamam ben de kızarım. Hiç sevmem misafirlikte çocuğunu boslayan, etrafa zarar vermesine ses etmeyen anne babalara. Eniştenin yaptığı hiç hoş değil ama keşke siz müdahale etseydiniz. Bir de sakın bu konuyu açmayın sevimsiz fesat bir imaj olur. Kim kimi seviyorsa seviyor sevmiyorsa sevmiyor. Siz sevin çocuğunuzu o zaten başkasının sevgisinin açlığını hissetmez diye düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X