Söylemeli mi?söylersem ortalık karışacak,içim acıyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gorumcelerim özellikle bir tanesi kesinlikle çocukları sevmez ama sadece bizimkileri .

Teyzeleride öyle çok bayilmazlar. Hatta seveyim derken ısırıp ağlattıkları, dikkatsizlik yüzünden elini yaktirdiklari bile oldu. Simdi büyüdü çocuklar, soruyorum sence nasıl teyzenler diye, iyi değiller diyo büyük olani. Bende gorusturmemeye gayret ediyorum.

Ee napim şimdi. Bunun için üzülüp hayatı kendime dar etmek mantıklı değil

İyi geceler arkadaşlar,içimi paramparça eden bir durumdan bahsetmek istiyorum size.Ne yapacağımı bilemez haldeyim.Bugün bir yerden dönerken eşimin annesi inerken oğlumu öpmek istedi,oğlum da opturmek istemedi.sonra yola devam ederken ben de oğluma ne alaka ise saçma bir cümle kurdum aslında soylememem gerekiyordu ama niye öptürmuyorsun babaannen seni seviyor ondan öpmek istiyor yoksa seni sevmez falan dedim sanki ne alakaysa.neyse ama bu kurduğum saçma cümle sebebiyle mevzu açıldı.zaten beni sevmiyorlar ki dedi.ben de kim sevmiyor ne alaka falan diye sordum.babaannem halam ve eniştem diye sıraladı.babaannesini tabi ki tenzih ediyorum bu zamana kadar ondan öyle bir şey hissetmedim ama eşimin kizkardesi ve eşinden zaten böyle bir şey uzun zamandır hissediyordum.benim oğlum biraz aksi zaman zaman yaramazliklari ya da her çocukta olabileceği gibi simarikliklari olabiliyor ama böyle bir durumdan dolayı sevmemek nasıl olabilir?Bir hala yeğenini sevmez mi?Sevmezse nasıl sevmez anlamıyorum.Bu arada çocuğun lafı ile mi hareket edeceksin derseniz,oğlum küçük değil tam yaş vermeyeyim ama ilkokula gidiyor.ben dediğim gibi bu zamana kadar hissediyordum ama açıkçası oğlumun böyle fark edeceğini ya da ettiğini hiç düşünmemiştim.Biraz umursamaz görünür çünkü dışardan.Daha öncesinde birkac kez tartışmalar da oldu çocukla alakalı,ters davranmaları sebebi ile( ki orası da çok ayrı konu,sırf top oynarken masayı devirdi diye görümcemin esi oğluma bağırdı çağırdı,ben niye bagiriyorsun deyince bana da bağırmaya başladı ve sesler baya yukselmisti.dogum zamanları,stresliler diye yine ben uzatmadim konuyu küslük yapmadım,sonrasinda benden değil eşimden özür dilendi,bu da ayrı sacmalik.bunlara rağmen küslük yapıp uzatmadim arkadaslar.Ama hata bendeymiş anladim.zaten uzun zamandır bu konuları takiyordum kafama ,kalbim paramparça oldu arkadaşlar,hiçbir şey olmamış gibi yüzlerine bakmak istemiyorum,bu ikiyüzlüluk ya da politik davranmak diyeyim zaten beni çok yipratiyordu.ben söylesem ne diyeceğim,durup dururken konuyu açsam çok fevri davranmak da istemiyorum.kalbimi en çok kıran şey çocuğuma böyle hissettirilmis olması.onlara söylesem aaa olur mu öyle şey ne saçma tabi seviyoruz olacak,ben sacmalamiş ya da yine çocuk yüzünden mevzu cikarmiş olacağım.Ne yapmalı?
çocuklar sevilmediklerini anlarlar hem de hemen anlarlar. amaa söyleyerek de sevdiremezsiniz oğlunuzu.
benim çocuğumu sevmiyosunuz diyeceksiniz eee? hayır seviyoruz diyecekler
ama sevmiyorlarsa zorla seviyormuş gibi mi davranacaklar?
en mantıklısı çocuğunuzu onlarla az görüştürmektir.
benim eşim de yeğenlerini sevmediğini söylüyor. işte bayramdan bayrama ilgilenip harçlık veriyor. çocuklar biraz daha büyüyünce ilişkileri değişir mi bilmem ama şu an büyüğü 9 yaşında. sevmiyorlar yaramaz buluyor ve zaman geçirmek istemiyor olabilirler. sizin bu konuyu üstünüze çok almanıza gerek yok. çocuğu daha az bir arada bulundurun tamam işte.

Bunun yaşla ne alakası var,Valla bir çocuğu babannesi halası teyzesi sevmeyecekse kim sevecek başka?
Annesi babası. Kimse kimsenin çocuğunu sevmek zorunda değil. Kimsenin yaramaz çocuğu da kimseye sevimli gelmek zorunda da değil

Sevgi hesabı sormak değil arkadaşlar,illa benim çocuğumu sevecekseniz diye bir durum da yok,ama ben pek anlayamadım ya,hadi bu kısmı da geçelim,cocuga bu şekilde hissetirilmesi normal mi.bana aile içinde bunlar hiç normal gelmiyor

çocuklar sevilmediklerini anlarlar hem de hemen anlarlar. amaa söyleyerek de sevdiremezsiniz oğlunuzu.
benim çocuğumu sevmiyosunuz diyeceksiniz eee? hayır seviyoruz diyecekler
ama sevmiyorlarsa zorla seviyormuş gibi mi davranacaklar?
en mantıklısı çocuğunuzu onlarla az görüştürmektir.
benim eşim de yeğenlerini sevmediğini söylüyor. işte bayramdan bayrama ilgilenip harçlık veriyor. çocuklar biraz daha büyüyünce ilişkileri değişir mi bilmem ama şu an büyüğü 9 yaşında. sevmiyorlar yaramaz buluyor ve zaman geçirmek istemiyor olabilirler. sizin bu konuyu üstünüze çok almanıza gerek yok. çocuğu daha az bir arada bulundurun tamam işte.
Üsluplu cevabınız için teşekkür ederim.

Yemek masası değildi,balkonda duran boş bir masaydı.Ben zaten kendi öz eleştiri mi yapıyorum,ya da serbest bırakan gittiğimiz yerde misafirliklerde ev sahibini rahatlığı ile daraltan bir anne değilim.Ama en ufacık bir şeyde bağırmaya başladığı birkaç kez daha durum oldu. Tabi ki burda her şeyi anlatmadım

Meraktan soruyorum. Peki balkondaki masa topla nasıl devrildi ?

Sevgi hesabı sormak değil arkadaşlar,illa benim çocuğumu sevecekseniz diye bir durum da yok,ama ben pek anlayamadım ya,hadi bu kısmı da geçelim,cocuga bu şekilde hissetirilmesi normal mi.bana aile içinde bunlar hiç normal gelmiyor
Kimse birini sevmiyorsa hissettirmeye çalışmaz insan sevilmeyince kendi hissediyor.

babannem de beni sevmezdi
dayım da sevmiyor beni
bi yerimizden bir şey eksilmedi
çünkü annem baktı babannem beni sevmiyor onunla daha az görüştürdü

Ben kontrolsuz sekilde buyutulen, sınır bilmeyen cocuklari evimde istemiyorum. Her yeri kurcalayip, devirip, batiriyolar ebeveynlerinin umrunda olmuyor. Yapma oglum diye uyarınca senden kotusu yok.
Sevmiyolarsa konusup neyi degistireceksiniz, onu anlayamadim. Cocuga sevgiyi hissettirmenin yollari sarilmak, oyun kurmak, ilgilenmekten gwcer. Yani cocukla ilgilenmedikleri icin sevilmedigini dusunuyor. Bunu degistiremezsiniz

Benim çocuğumu sevseler ya da sevmeseler ne olacak ki?

Bilmiyorum benim akraba ilişkilerim 0 olduğu için midir nedir hiç kimseyi umursamıyorum.

Ben kendi yeğenlerimi de kocamın yeğenlerini de çok severim. Ayda yılda bir karşılaşırsak işte o kadar. Herkes kendi işinde gücünde.

Ben kontrolsuz sekilde buyutulen, sınır bilmeyen cocuklari evimde istemiyorum. Her yeri kurcalayip, devirip, batiriyolar ebeveynlerinin umrunda olmuyor. Yapma oglum diye uyarınca senden kotusu yok.
Sevmiyolarsa konusup neyi degistireceksiniz, onu anlayamadim. Cocuga sevgiyi hissettirmenin yollari sarilmak, oyun kurmak, ilgilenmekten gwcer. Yani cocukla ilgilenmedikleri icin sevilmedigini dusunuyor. Bunu degistiremezsiniz
Aynen oyle,bence o ilgiyi görmediği için de o şekilde hissediyor.

niye öptürmuyorsun babaannen seni seviyor ondan öpmek istiyor yoksa seni sevmez
Sevmeyen sevmesin, çocuk anne babasi dışında kimsenin sevgisine muhtac değil..ama bu soz ne ya? İstismara ne kadar açık bir cümle.
İyi, çocuk içinden gelmeyen, istemediği şeyleri baskalari onu sevmesin korkusuyla yapsin.
Sevmeyen hiç bir hala teyze çocuğa şu cümle kadar zarar veremez.KKda sabah akşam konu açan 'ben istemiyordum ama beni terk etmesin diye yaptım' diyen kadınların annesi de zamanında eminim ki bu cumleyj söylemiştir, hissettirmistir

Konuya gelince sevmez sevmez.. kavga mı çıkaracaksınız..belki cocuginuz ona sevimsiz geliyor. Olamaz mı? Ya da kendi cocuklari var diğer çocuklar gözüne gelmiyor bile. Ya da kanı ısınmadi ,ya da sadece cocugunuZa öyle gelyor. Ortalığı karıştırsaniz, çocuğunuzun kulağına gitse , benim yüzümden kavga ettiler diye üzülüp içine kapansa daha mı iyi??
Benim de bir ton halam var, amcam , dayım var. Adamın var kaç çocuğu , kaç yeğeni. Bir de bilmemkacinci sıradaki kardeşin ikinci Çocuğunu mu sevsin, ilgilensin. Hiç de eksikliğini hissetmedim. Buyuyunce bag kurduk.
Siz bu halamın çocuğunu çok mu seviyorsunuz mesela? Eşiniz bayılıyor mu çocuğa? Hiç sanmam, elin cocugi yani.

Görümcemin kocası benim çocuklarıma bağıramaz, dilini koparırım AMA bende bu denli hassas olduğum için çok dikkat ediyorum ki, misafirliğe gitmiyorum çocuklarımın arkasında koşup durmaktan yorulduğum için. Anne babama gitsem bile diken üstünde oturuyorum, elimde süpürge çocukların arkasını süpürüyorum.

Ama sevmeme konusuna yapabileceğiniz bir şey yok. Tamam, insan yeğenini sevmez mi diyorsunuz da e sevmeyebilir. Bunda büyütecek bir şey yok, çocuğumu sevmeyip rahatsız olana “sen niye sevmiyorsun?” diye soramazsınız ki, herkesin yavrusu kendine güzel.

Daha az sıklıkta görüşürseniz dert tasa kalmaz. Yapabileceğiniz bir şey yok çünkü.

Konuşsam ortalık karışacak yazmışsınız ben de gerçekten bişey sandım. Herkes herkesin çocuğunu sevmek zorunda değil, yeğeni bile olsa. Ufacık çocuğun lafıyla nasıl da gaza gelmişsiniz. Benim evime gelip de masamı falan deviren, annesinin de aaa öyle yapmıyoruz çocuğumm şeklinde tepki verip asla müdahale etmediği çocuğu ben de bal olsa sevemem kusura bakmayın.

Onlarin sabrini tasiran cocugunuz degil sizsiniz, muhtemelen daha önce de uyardilar yaramazliktan dolayi ama kaale almamissinizdir. Evde top mu oynanir, alirsiniz cocugunuzu gidersiniz parka ya da top oynayabilecegi yere. Kimse evde bu duruma katlanmak zorunda degil. Illa ki halasi seviyordur ama sizin verdiginiz ya da veremediginiz egitim yuzunden size bozuluyorlar aslinda. Yazik yavrum ne kadar yanlis yorumlamis durumu:(

Konu sahibi oğlunuz kaç yaşında? Şimdi insanlara gidip niye oğlumu sevmiyorsunuz diye hesap sorulmaz ama oğlunuzun böyle bir duygu hissetmesinin sizi ne kadar üzdüğünü çok iyi anladım. Ben olsam çocuğumun söylediklerini eşimle paylaşırım. Böyle hissetmesinin sizi ne kadar üzdüğünü, halasıyla biraz mesafe koyacağınızı söylerim.

Çocuğuma da anlayacak yaştaysa, “seni seviyorlar ama masayı devirmene tepki verdiler çünkü bu davranışını sevmediler, o anda eşyaları kırılabilirdi sen zarar görebilirdin” gibi bir açıklama yaparım. Keşke siz de biraz dikkatli olup çocuğunuzun masa devirecek kadar kontrolden çıkmasına izin vermeseydiniz. Hala bi derece de el adamı enişte var. Bakın benim kuzenler de çok yaramazdı babam da aksidir. Zavallı annem hep arada kalırdı hep bir tatsızlık çıkacak diye yüreği ağzında gezerdi.

Arkadaşlar konudan bağımsız olarak,çocuğun hareketli olduğu detayını vermeseydim yine aynı şekilde mi cevaplar verirdiniz bana.Her ailenin ilişki dinamiği farklıdır.ben çocukluğumda kendi ailemde ne anne ne baba tarafimda hiçbir ters bakis bile hissetmedim bana karşı.Degil ki azar ya da bağırma.Bilmiyorum bana normal gelmiyor ya.Biraz daha empati rica ediyorum.Sevgi dilenmek ya da hesap sormak değil amaç.Aslinda içimde daha fazla biriktirmemek ve kırgınlığım belirtmek istemiştim ama arkadaşlarından yorumlarindan sonra vazgeçtim.Ama ne yazık ki hala ayni şeyi düşünüyorum.fazla hassas düşünüyor da olabilirim bilemiyorum

Onlarin sabrini tasiran cocugunuz degil sizsiniz, muhtemelen daha önce de uyardilar yaramazliktan dolayi ama kaale almamissinizdir. Evde top mu oynanir, alirsiniz cocugunuzu gidersiniz parka ya da top oynayabilecegi yere. Kimse evde bu duruma katlanmak zorunda degil. Illa ki halasi seviyordur ama sizin verdiginiz ya da veremediginiz egitim yuzunden size bozuluyorlar aslinda. Yazik yavrum ne kadar yanlis yorumlamis durumu:(
Benim eğitim verip veremedigimle ne alakası var gerçekten çok hossunuz.cocuk alt tarafı açık alanda bahçede top oynuyordu.Yapmayin yahu bu kadar yorum yapmış olmak icin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X