Söylemeli mi?söylersem ortalık karışacak,içim acıyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de amcalarımın ve dahası dayımın yeğeniyim ve çoğu beni pek sevmez hatta dayım benden nefret ediyor.
Ama bu özellikleri sırf bana karşı değil, genel anlamda kimseyi sevmiyorlar. Ne yapalım ablacım, ortalığı birbirine mi katalım?
Siz çocuğun zihnini niye böyle mesnetsiz cümlelerle dolduruyorsunuz?
Kendini öptürmezsen babaannen seni sevmez cümlesi çok tehlikeli. Umarım çocuğunuz gerçekten umursamaz bir çocuktur. Yoksa bu sözü bilinçaltına kaydederse, sonuçları uzun vadede üzücü olur.

Sevmeyen sevmesin, çocuk anne babasi dışında kimsenin sevgisine muhtac değil..ama bu soz ne ya? İstismara ne kadar açık bir cümle.
İyi, çocuk içinden gelmeyen, istemediği şeyleri baskalari onu sevmesin korkusuyla yapsin.
Sevmeyen hiç bir hala teyze çocuğa şu cümle kadar zarar veremez.KKda sabah akşam konu açan 'ben istemiyordum ama beni terk etmesin diye yaptım' diyen kadınların annesi de zamanında eminim ki bu cumleyj söylemiştir, hissettirmistir

Konuya gelince sevmez sevmez.. kavga mı çıkaracaksınız..belki cocuginuz ona sevimsiz geliyor. Olamaz mı? Ya da kendi cocuklari var diğer çocuklar gözüne gelmiyor bile. Ya da kanı ısınmadi ,ya da sadece cocugunuZa öyle gelyor. Ortalığı karıştırsaniz, çocuğunuzun kulağına gitse , benim yüzümden kavga ettiler diye üzülüp içine kapansa daha mı iyi??
Benim de bir ton halam var, amcam , dayım var. Adamın var kaç çocuğu , kaç yeğeni. Bir de bilmemkacinci sıradaki kardeşin ikinci Çocuğunu mu sevsin, ilgilensin. Hiç de eksikliğini hissetmedim. Buyuyunce bag kurduk.
Siz bu halamın çocuğunu çok mu seviyorsunuz mesela? Eşiniz bayılıyor mu çocuğa? Hiç sanmam, elin cocugi yani.
Ya evet o cümle bir anda öyle boşluğuma gelip ağzımdan çıktı ,da sonradan acikladim zaten oğluma ne demek istediğimi.

Konu sahibi oğlunuz kaç yaşında? Şimdi insanlara gidip niye oğlumu sevmiyorsunuz diye hesap sorulmaz ama oğlunuzun böyle bir duygu hissetmesinin sizi ne kadar üzdüğünü çok iyi anladım. Ben olsam çocuğumun söylediklerini eşimle paylaşırım. Böyle hissetmesinin sizi ne kadar üzdüğünü, halasıyla biraz mesafe koyacağınızı söylerim.

Çocuğuma da anlayacak yaştaysa, “seni seviyorlar ama masayı devirmene tepki verdiler çünkü bu davranışını sevmediler, o anda eşyaları kırılabilirdi sen zarar görebilirdin” gibi bir açıklama yaparım. Keşke siz de biraz dikkatli olup çocuğunuzun masa devirecek kadar kontrolden çıkmasına izin vermeseydiniz. Hala bi derece de el adamı enişte var. Bakın benim kuzenler de çok yaramazdı babam da aksidir. Zavallı annem hep arada kalırdı hep bir tatsızlık çıkacak diye yüreği ağzında gezerdi.
9 yaşında.Tesekkur ederim beni anlayan sanırım sırf siz oldunuz

Çocuk artik doğruyu yanlışı ayırabilecek yaşta ve sizin cümlenizde talihsiz olmuş.
Sevmek zorunda değiller beni de tüm büyüklerimin aynı şekilde sevdiğini hatırlamam. Yada her çocuğa aynı sıcaklığı hissetmem. Sevgi sipariş ile olmaz belki sorsanız kötü günde herseyi yapar ama bir arada bulundugu zaman herseyi sonsuz hoşgörü ile karşılamak zorunda hiç değil

Herkese düşüncesi için için teşekkür ederim,cevaplarınızı tek tek inceleyip düşünecegim.Mune hanıma mesaj attım ama sanırım görmedi,konumu yoruma kapatabilir mi.Etiketleyebilirseniz sevinirim.Ben yapamadım

İyi geceler arkadaşlar,içimi paramparça eden bir durumdan bahsetmek istiyorum size.Ne yapacağımı bilemez haldeyim.Bugün bir yerden dönerken eşimin annesi inerken oğlumu öpmek istedi,oğlum da opturmek istemedi.sonra yola devam ederken ben de oğluma ne alaka ise saçma bir cümle kurdum aslında soylememem gerekiyordu ama niye öptürmuyorsun babaannen seni seviyor ondan öpmek istiyor yoksa seni sevmez falan dedim sanki ne alakaysa.neyse ama bu kurduğum saçma cümle sebebiyle mevzu açıldı.zaten beni sevmiyorlar ki dedi.ben de kim sevmiyor ne alaka falan diye sordum.babaannem halam ve eniştem diye sıraladı.babaannesini tabi ki tenzih ediyorum bu zamana kadar ondan öyle bir şey hissetmedim ama eşimin kizkardesi ve eşinden zaten böyle bir şey uzun zamandır hissediyordum.benim oğlum biraz aksi zaman zaman yaramazliklari ya da her çocukta olabileceği gibi simarikliklari olabiliyor ama böyle bir durumdan dolayı sevmemek nasıl olabilir?Bir hala yeğenini sevmez mi?Sevmezse nasıl sevmez anlamıyorum.Bu arada çocuğun lafı ile mi hareket edeceksin derseniz,oğlum küçük değil tam yaş vermeyeyim ama ilkokula gidiyor.ben dediğim gibi bu zamana kadar hissediyordum ama açıkçası oğlumun böyle fark edeceğini ya da ettiğini hiç düşünmemiştim.Biraz umursamaz görünür çünkü dışardan.Daha öncesinde birkac kez tartışmalar da oldu çocukla alakalı,ters davranmaları sebebi ile( ki orası da çok ayrı konu,sırf top oynarken masayı devirdi diye görümcemin esi oğluma bağırdı çağırdı,ben niye bagiriyorsun deyince bana da bağırmaya başladı ve sesler baya yukselmisti.dogum zamanları,stresliler diye yine ben uzatmadim konuyu küslük yapmadım,sonrasinda benden değil eşimden özür dilendi,bu da ayrı sacmalik.bunlara rağmen küslük yapıp uzatmadim arkadaslar.Ama hata bendeymiş anladim.zaten uzun zamandır bu konuları takiyordum kafama ,kalbim paramparça oldu arkadaşlar,hiçbir şey olmamış gibi yüzlerine bakmak istemiyorum,bu ikiyüzlüluk ya da politik davranmak diyeyim zaten beni çok yipratiyordu.ben söylesem ne diyeceğim,durup dururken konuyu açsam çok fevri davranmak da istemiyorum.kalbimi en çok kıran şey çocuğuma böyle hissettirilmis olması.onlara söylesem aaa olur mu öyle şey ne saçma tabi seviyoruz olacak,ben sacmalamiş ya da yine çocuk yüzünden mevzu cikarmiş olacağım.Ne yapmalı?
Çocuğa bağırdıklari zaman hop bı haddinizi bilin stres topu değil bu çocuk bagiramazsiniz diyip konuyu kesecektin. Zaten orda bı hır çıkmış o zamandan sonra mesafenizi koyacaktiniz. Sevme isine gelince kimse kimsenin çocuğunu sevmek zorunda değil. Oğlunuz şımarık yaramaz olabilir buda halası teyzesi anneanne babaanne herkesi rahatsız edebilir doğal bişey. Çocuk bu sevmiyor diye nefret ediyor anlamıda taşımaz. Fazla takilmissiniz. Mesafe koyun çok sık bir araya gelmeyin. Not olarak.. benim gorumcemde benim çocuklarımı sevmez öyle ay cicim yapmaz kucağına bile almaz asla umursamam cocugumda bunu hissediyor uzak duruyor ona karşı canım halam dediğini hiç duymadım yani kafaya takacak şeyler olduğunu düşünmüyorum mesafe koyun yeter

Biz de anladık da hak veremedik. Benim çocuğumu halası sevmediğini hissettirse şu şekilde davranirim; 7 yaş için kandırmam herkes herkesi sevmek zorunda değil belki şu şekilde davrandığın için rahatsız olmuştur derim kapatırım eşimle belki paylasirim belki paylaşmam. Ama araya mesafe konulacak ortada bir konu yok. Noldu dediklerinde ne diyeceksiniz?

Gorumcelerim özellikle bir tanesi kesinlikle çocukları sevmez ama sadece bizimkileri .

Teyzeleride öyle çok bayilmazlar. Hatta seveyim derken ısırıp ağlattıkları, dikkatsizlik yüzünden elini yaktirdiklari bile oldu. Simdi büyüdü çocuklar, soruyorum sence nasıl teyzenler diye, iyi değiller diyo büyük olani. Bende gorusturmemeye gayret ediyorum.

Ee napim şimdi. Bunun için üzülüp hayatı kendime dar etmek mantıklı değil
Tabi ki hayatı dar etmiyorum fakat çocuğumun kalp kırıklığı benim kalbimi kırıyor.Tesekkur ederim yorum için.

Aynı yaşlarda benim de çocuğum var. Öte git demeyi bile sevmeme olarak anlayabiliyorlar. Diger taraftan ailesinin gittiği gezmede rahat bıraktığı çocuklar beni de aşırı rahatsız ediyor. Tertemiz evime daha halılar yıkanmadan yeni gelmişken eline muz alıp yere döke döke yenmesine izin veren eltimden de çocuklarından da rahatsızlık duymustum. Bu kadar genişlik de bir zahmet olmasın yani. Laf edemedim ama sonra ağlaya ağlaya halı sildim. İkizlerimde henüz doğmuştu çok ağrıma gitmişti. Sevmeye yegendir tabiki sevilir ama yaramazlıklara da bir yere kadar tolorens gösterilebilir.

Biz de anladık da hak veremedik. Benim çocuğumu halası sevmediğini hissettirse şu şekilde davranirim; 7 yaş için kandırmam herkes herkesi sevmek zorunda değil belki şu şekilde davrandığın için rahatsız olmuştur derim kapatırım eşimle belki paylasirim belki paylaşmam. Ama araya mesafe konulacak ortada bir konu yok. Noldu dediklerinde ne diyeceksiniz?
Çatır çatır kavga decek halim yok, çocuğumun böyle dusundugu için üzüldüğümü soyleyecegim sadece.

Arkadaşlar konudan bağımsız olarak,çocuğun hareketli olduğu detayını vermeseydim yine aynı şekilde mi cevaplar verirdiniz bana.Her ailenin ilişki dinamiği farklıdır.ben çocukluğumda kendi ailemde ne anne ne baba tarafimda hiçbir ters bakis bile hissetmedim bana karşı.Degil ki azar ya da bağırma.Bilmiyorum bana normal gelmiyor ya.Biraz daha empati rica ediyorum.Sevgi dilenmek ya da hesap sormak değil amaç.Aslinda içimde daha fazla biriktirmemek ve kırgınlığım belirtmek istemiştim ama arkadaşlarından yorumlarindan sonra vazgeçtim.Ama ne yazık ki hala ayni şeyi düşünüyorum.fazla hassas düşünüyor da olabilirim bilemiyorum
E size kimse bir yan bakış bakmamis çünkü muhtemelen hanım hanımcık, uslu, söz dinleyen, annesi göz Belertince oturan bir cocuktunuz. Sizin zamanınızda haytalik yapıp topla masa devirseydiniz (üstelik doğurmak üzere olan bir kadın varken ve o top ona zarar verebilecekken) sizi bir güzel döverlerdi.
Cocugunuz da aynı şekilde sizin gibi uslu olsa ona da yan bakışla bakmaz kimse.benim yeğenim dünyanın en uslu, en söz dinleyen çocuğudur. Bir oktav yükseltmem sesimi. Ama aşırı hareketli, şımarık, insanların olduğu masaya top atan bir yeğenim olsaydı ben de kızardım yani. İnsanız, taş değiliz.
Hem ya o masayı deviren top o hamile kadının karnina gelsE???
Siz hamileyken aynısı başınıza gelse 'ay onlar çocuk, o da benim canım,eşimin kardeşinin çocuğu' mu derdiniz?
Ve çocugun lafıyla is yapılmaz..bugün ödevleri yap diye bağır, odasına gider 'annem beni sevmiyor' diye ağlar. O gün kavga çıkınca , sesler yükselince sevilmedigini düşünmüştür.
Madem öyle davransınlar istemiyorsunuz gidip sevgi hesabj sorup cocugunuza hepten gıcık olmalarına sebep vermeyin.
Son olarak bu hassas düşünmek değil, daha saçma bir şey. Çocuk sizin için kıymetli. İnanın siz ve babası dışında (belki biraz da nenesi dedesi) kimsenin umrunda bile değil . Kimse de sizin çocuğunuzu sevmek zorunda degil

E size kimse bir yan bakış bakmamis çünkü muhtemelen hanım hanımcık, uslu, söz dinleyen, annesi göz Belertince oturan bir cocuktunuz. Sizin zamanınızda haytalik yapıp topla masa devirseydiniz (üstelik doğurmak üzere olan bir kadın varken ve o top ona zarar verebilecekken) sizi bir güzel döverlerdi.
Cocugunuz da aynı şekilde sizin gibi uslu olsa ona da yan bakışla bakmaz kimse.benim yeğenim dünyanın en uslu, en söz dinleyen çocuğudur. Bir oktav yükseltmem sesimi. Ama aşırı hareketli, şımarık, insanların olduğu masaya top atan bir yeğenim olsaydı ben de kızardım yani. İnsanız, taş değiliz.
Hem ya o masayı deviren top o hamile kadının karnina gelsE???
Siz hamileyken aynısı başınıza gelse 'ay onlar çocuk, o da benim canım,eşimin kardeşinin çocuğu' mu derdiniz?
Ve çocugun lafıyla is yapılmaz..bugün ödevleri yap diye bağır, odasına gider 'annem beni sevmiyor' diye ağlar. O gün kavga çıkınca , sesler yükselince sevilmedigini düşünmüştür.
Madem öyle davransınlar istemiyorsunuz gidip sevgi hesabj sorup cocugunuza hepten gıcık olmalarına sebep vermeyin.
Son olarak bu hassas düşünmek değil, daha saçma bir şey. Çocuk sizin için kıymetli. İnanın siz ve babası dışında (belki biraz da nenesi dedesi) kimsenin umrunda bile değil . Kimse de sizin çocuğunuzu sevmek zorunda degil
Tam detaylı anlatmadigim için olabilir herkes içerdeydi bahçede yalnız bir şekilde oynarken topu almaya çalışırken masa devrilmiş,açıkçası kaza bu.ben zaten kendi çocuğumu uyarıyorum,öyle rahat bırakan bir şey olmaz diyen biri değilim ama.ortamda anne babası varken çocuğu biz uyarabilecekken kalkıp da bir baskasinin bagirmasini doğru bulmuyorum kabul de etmem.

Ahaaddss sizi anlayan sırf sadece biri varsa acaba ben mi yanlışım demiyor musunuz hiç?
Teyit edilmek için buraya konu açıyorsanız yanlış yerdesiniz.
Benim kızım mesela genel olarak kimseye öptürmez sevmez öyle şeyleri hep öyleydi.
Hiç şöyle cümle kurmadım seni daha çok severler ne demek.
Sonradan açıkladım derken nasıl açıkladınız mesela merak ettim

Tam detaylı anlatmadigim için olabilir herkes içerdeydi bahçede yalnız bir şekilde oynarken topu almaya çalışırken masa devrilmiş,açıkçası kaza bu.ben zaten kendi çocuğumu uyarıyorum,öyle rahat bırakan bir şey olmaz diyen biri değilim ama.ortamda anne babası varken çocuğu biz uyarabilecekken kalkıp da bir baskasinin bagirmasini doğru bulmuyorum kabul de etmem.
Yanlış anlamayın ama yaramaz devirmiş deyin yaramazlık kötü bir şey değil yerine göre tabii.
Ama topu almaya çalışırken hem de tek başına oynarken nasıl olsun.
Duran topu alıyor sonuçta mantıken.
İyi çocuğa da bir şey olmamış sanırım masanın altına girip geri çıkmadan almaya çalışmış.

Ahaaddss sizi anlayan sırf sadece biri varsa acaba ben mi yanlışım demiyor musunuz hiç?
Teyit edilmek için buraya konu açıyorsanız yanlış yerdesiniz.
Benim kızım mesela genel olarak kimseye öptürmez sevmez öyle şeyleri hep öyleydi.
Hiç şöyle cümle kurmadım seni daha çok severler ne demek.
Sonradan açıkladım derken nasıl açıkladınız mesela merak ettim
Tabi ki opturmenin sevmekle ilgisi olmadığını her türlü zaten babanesinin onu sevecegini.Dedigim gibi bir an boş bulunup öyle söyledim.Cocuklukta sanırım bize söylenen benzer cümlelerden bir an bilinçaltımdan fırladı.😅Arkadaşlar her turlu yoruma açığım zaten hepinizin mesajını okuyorum ama kalbim kırıldı daha ne söyleyeyim,sizlerle dertleşmek icin yazdım.Herkesin fikri farklı olabilir

Yanlış anlamayın ama yaramaz devirmiş deyin yaramazlık kötü bir şey değil yerine göre tabii.
Ama topu almaya çalışırken hem de tek başına oynarken nasıl olsun.
Duran topu alıyor sonuçta mantıken.
İyi çocuğa da bir şey olmamış sanırım masanın altına girip geri çıkmadan almaya çalışmış.
Yana katlanan masa olduğu icin topu alırken masa katlanıp düşmüş

E tamam da bu masa çocuklardan birinin üstüne de devrilebilirdi. Masayı devirecek hizda bir top birinin kafasına gelse onu hastanelik de edebilirdi. Yani türkiyede yaşiyoruz, tehlikeli iş yapan çocuğa o anlık bağırarak tepki veren bir ülke. Siz demişsiniz ya 'o an yanlışlıkla öyle dedim,dusunemedim' diye..bu çocuk sizin öz çocuğunuz , sizin en kıymetliniz ve hiç düşünmeden "istemesen de insanların dediğini yap,seni opmelerine izin ver yoksa seni sevmezler" diyebilmissiniz.
Yani siz de agzinizdan çıkanları süzgeçten gecirmiyorsunuz en degerlinize karşı. Bu adam karisinin kardeşinin çocuğuna neden iyice düşünüp taşınıp konuşsun ki?
Bence bosverin , hiç kinini de tutmayın içinizde çünkü bu basit bir şey.
Halası elbet yeğenini seviyordur ama bayılmiyordur, herkesin kendi çocuğu var sonucta. halaya kızıp hepten cocuga gıcık olmasını sağlamak yerine oglunuza herkesin onu sevmek zorunda olmadığını öğretin, ya da insanların bağırmasınin sevmemek demek olmadığını, bazen kendisinin de (yasandiysa boyle bir şey) onun ayağına gelen kediye bağırdığıni ama aslinda kediyi çok sevdiğini falan söyleyin, örneklendirin.
Kimseye bir yararı olmayacak ben gerginlikten daha yararlı olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X