• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

söylemeli miyim ki?

boncukgumus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
760
136
323
slm arkadaşlar sizlerden fikir almak istiyorum. benim bebeğim olmuyor 2 tüp denemem var olmadı malesef erken menapoz durumum olduğu için tüp bebek şansım da düşük malesef yaşım 25. şimdi bu durumu kendi ailem biliyor ama şansımın az olduğunu falan söylemedim tabi üzülmesinler diye sadece bebeğimin olmadığını tüp bebekle olacağını biliyorlar sorunun da benden kaynaklı olduğunu biliyorlar onlara da söylemeyecektim ama olurda tedavi sırasında anneme falan ihtiyaç duyarım diye bilsinler diye söyledim. her neyse eşimin annesi kardeşi de sormaya başladı artık bebek sevicez biz artık torun istiyoruz alın alın gibisinden şakayla karışık soruyorlar onlar bilmiyorlar bu konuyu 2 yıllık evliyiz bazen diyorlar bak olmuyosa söyleyin falan diye ben söylemek istiyorum bilsinler diye şuana kadar söylemedim olurda bebeğimiz olur diye ama nereye kadar saklayacağız ki hep geçiştirdim borcumuz var vs falan diye eşime diyorum ben söyleyemiyorum sen söyle diyorum o da tamam söyleriz falan diye geçiştiriyo bi türlü söyleyemedik olur da söyledik diyelim desem bizim bebeğimiz olmuyo falan desem onlarda neden olmuyo dediklerinde sorunun bende olup olmadığını söylemeli miyim sizce? kafam karıştı

yani bence şu an düşünmüyoruz deyip geçiştir. Çünkü olmadık insanlar olmadık yerlerden vuruyorlar insanı. bi de sorun sendeymiş hiç kimsenin ağzına laf vermeye gerek yok. Zaten sıkıntılı bi dönemdesin,

Söyleyin tabii ki, bide onlarin sürekli bebek sormalariyla yipranmayin, onlarda size destek cikarsalar daha bi rahat olursunuz....Allah insallah nasip ederde yakin zamanda bi mucize yasarsiniz...

benimde çocuğum olmuyor kendi annem kardşlerim biliyor bşkada kmseye söylemedik eşimin ailesi bilmiyor problem eşimde ama ailem problem bnde sanıyor ben saklıyabildiğim kadar saklıcam bakalım hakkmzda hayrlısı inşlh mucizelrimze kavuşurzda gerek kalmaz bunlara

yani bence şu an düşünmüyoruz deyip geçiştir. Çünkü olmadık insanlar olmadık yerlerden vuruyorlar insanı. bi de sorun sendeymiş hiç kimsenin ağzına laf vermeye gerek yok. Zaten sıkıntılı bi dönemdesin,
şuan geçiştiriyorum da olurda başkasından falan duyarlar neden söylemiyosunuz başkasından mı duycaktık vs sorun olur diye. aslında anlayışlılar bu konularda ama işte sorun bende olunca insan söyleyemiyor dediginiz gibi olur da her yerde bu konu geçer falan kararsız kaldım bilemedim.

Ben birşeyleri saklama taraftarı olmadım hiçbir zaman.
Ama böyle birşeyi eşimin ailesine söylemezdim ben.
İnsanlara yaralarını göstermeyecek insan. Hep gelip oradan vururlar yoksa.
bilemedim ki başkalarından duyarlarsa ne biliyim ümitli de değilim pek uzun bi süre çocukta olmazsa anlayacaklar zaten

şuan geçiştiriyorum da olurda başkasından falan duyarlar neden söylemiyosunuz başkasından mı duycaktık vs sorun olur diye. aslında anlayışlılar bu konularda ama işte sorun bende olunca insan söyleyemiyor dediginiz gibi olur da her yerde bu konu geçer falan kararsız kaldım bilemedim.

Ama işte başkasından da duymasınlar, ailenden başkasına açmana gerek yok ki.

Ben olsam söylemezdim bu senle eşini ilgilendirir
Ayrıca şu torun sevelim yapın alın muhabbettinden hiç haz etmem bizim özel hayatımız diyip çekiorum kendimi

eninde sonunda öğrenecekler...
ama bulmaya çalışacakları çözümlere de hazırlıklı olman lazım canım...
onun suyu bunun kökü yedirmeye çalışacaklar muhtemelen.. bilmem kimin doktoru falan..
biraz yıpratıcı olabilir senin için :(

Hayat senin, vücut senin
Kimseye anlatmak zorunda değilsin
Eşinin ailesi oldukları için her şeyi detayları ile bilmek zorunda değiller
Üstelik bu gibi durumlar istismara çok açık, ufacık bir tatsızlık olsa çok üzüleceğin şeyler duyabilirsin
İstemiyoruz deyip geçin, kimse sevecek diye çocuk yapmak zorunda değilsin
Rabbim gönlüne versin, hayırlı zamanda, hayırlı bir evlat nasip etsin inş

Bencede biraz yıpratıcı olur.
Söyleye bilirsin bunda bir beis yok ama kendini hazırlaman gerekiyor bir çok şeye.
Benim kistim vardı hamile olmama engel değildi ama doktor kalmak istediğinde biraz zor olabilir demişti. .Zaten ben istemiyordum bebek doğum kontrol hapı kullanıyordum hatta..

KV. lerde birgün misafir geldi içeri girdim. Kadın başladı seninde kistin varmış şöyle böyle. Kisti var çocuğu olmuyor o yüzden demiş. KV severim ama buna çok bozulmuştum elin ağzına malzeme veriyor diye.. Ondan sonraki ay ilacı filan bırakmıştım.
Hiç aklına gelmeyecek şeyler oluyor.
Çocuğun olmaması kimden diye sorana... Allahı bilir misin? diyeceksin.Hah işte Allahtan de...O vermezse kim verecek o verirse kim alacak.

Bencede biraz yıpratıcı olur.
Söyleye bilirsin bunda bir beis yok ama kendini hazırlaman gerekiyor bir çok şeye.
Benim kistim vardı hamile olmama engel değildi ama doktor kalmak istediğinde biraz zor olabilir demişti. .Zaten ben istemiyordum bebek doğum kontrol hapı kullanıyordum hatta..

KV. lerde birgün misafir geldi içeri girdim. Kadın başladı seninde kistin varmış şöyle böyle. Kisti var çocuğu olmuyor o yüzden demiş. KV severim ama buna çok bozulmuştum elin ağzına malzeme veriyor diye.. Ondan sonraki ay ilacı filan bırakmıştım.
Hiç aklına gelmeyecek şeyler oluyor.
Çocuğun olmaması kimden diye sorana... Allahı bilir misin? diyeceksin.Hah işte Allahtan de...O vermezse kim verecek o verirse kim alacak.

Ne güzel söylemişsiniz, anlayana çok şey anlatan bir söz.

Konu sahibi de, kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Ancak sürekli toru beklentisi ve bunun dile getirilmesi rahatsızlık veriyorsa, bu sözleri kesmek adına söylenebilir. Ama sorun kimde sorusuna "yukarıda kırmızı ile işareti cümleyi" söyleyin. Allah'tan...

eninde sonunda öğrenecekler...
ama bulmaya çalışacakları çözümlere de hazırlıklı olman lazım canım...
onun suyu bunun kökü yedirmeye çalışacaklar muhtemelen.. bilmem kimin doktoru falan..
biraz yıpratıcı olabilir senin için :KK43:

doğru diyorsun bu seferde çözüm üretmeye başlanacak kendi ailem bile sürekli tedavi nasıl gidiyo diye sorup duruyorsa eşimin ailesi de merak edip konunun içine gireceklerdir sanırım

Ama işte başkasından da duymasınlar, ailenden başkasına açmana gerek yok ki.
kimseye söylemiyorum zaten de ben bekarken 3 kez kist ameliyatı olduğum için bu durumdayım bizim akrabalarda tahmin etmeye başladı galiba ha bu ameliyat olduydu bebekleri olmuyo heralde diye şeyler geçiyor aralarında hissediyorum kendi akrabalarım da tahmin ediyorlar sanırım sorup duruyorlar. hatta yengem bi gün herkesin içinde tedavi mi oluyosunuz demez mi bazı insanlar çok düşüncesiz oluyor.

Nerden anladiniz erken menapoza girceginizi yasiniz kac acaba
slm arkadaşlar sizlerden fikir almak istiyorum. benim bebeğim olmuyor 2 tüp denemem var olmadı malesef erken menapoz durumum olduğu için tüp bebek şansım da düşük malesef yaşım 25. şimdi bu durumu kendi ailem biliyor ama şansımın az olduğunu falan söylemedim tabi üzülmesinler diye sadece bebeğimin olmadığını tüp bebekle olacağını biliyorlar sorunun da benden kaynaklı olduğunu biliyorlar onlara da söylemeyecektim ama olurda tedavi sırasında anneme falan ihtiyaç duyarım diye bilsinler diye söyledim. her neyse eşimin annesi kardeşi de sormaya başladı artık bebek sevicez biz artık torun istiyoruz alın alın gibisinden şakayla karışık soruyorlar onlar bilmiyorlar bu konuyu 2 yıllık evliyiz bazen diyorlar bak olmuyosa söyleyin falan diye ben söylemek istiyorum bilsinler diye şuana kadar söylemedim olurda bebeğimiz olur diye ama nereye kadar saklayacağız ki hep geçiştirdim borcumuz var vs falan diye eşime diyorum ben söyleyemiyorum sen söyle diyorum o da tamam söyleriz falan diye geçiştiriyo bi türlü söyleyemedik olur da söyledik diyelim desem bizim bebeğimiz olmuyo falan desem onlarda neden olmuyo dediklerinde sorunun bende olup olmadığını söylemeli miyim sizce? kafam karıştı

Back
X