Söylesemmi?

Tabi ki sorarım keriz değilim. İkiniz anlaşıyorsunuz sivri zekaya bak bir kendi akıllı unuttum ayağına konu kapatıyor.
Maaşı bekleyen insan söyler der canım maaş gününü bekliyorum diye. :)

Cebinde, hesabında, acil durum için ekstra bir 500 TL'si bile olmayan insan, kimseye altın takmaya yeltenmez bence.

Hadi gönlü pek cömert diyelim, o zaman da geciktireceği borcunu önceden açıklardı, canım ayın şusunda ödücem bir sorun olmaz di mi derdi...

Bence direkt sor, Elifcim gelmedi, Iban'da mı bi hata oldu diye sorayım dedim de.

Merhabalar ufak bi problemim var ve ben koca kadın ne yapsam acaba diye düşünüp duruyorum. Öncelikle bu durumun maddiyatla kesinlikle alakası yok sizlerin düşüncelerinizi merak ettim.
Geçen hafta arkadaşımın düğünü için başka bi yakın arkadaşımla ortak takı almayı kararlaştırdık. Takıyı ben aldım arkadaşım da parasını bana yollayacaktı. Takıyı verdik aradan bi hafta zaman geçti hatta bu arkadaşla tekrar görüştük ondan sonra ama paranın muhabbeti açılmadı da bana yollamadı da. Çok yakın bi arkadaşım kesinlikle unuttu yada kart işlerinden pek anlamıyo yolladım sandı diyorum ama yine de bi sorsam mı sonuçta birlikte karar vermiştik diye düşünüyorum. Bi taraftan da paranı vermeyecek hali yok belki maaşını bekliyordur falan diyorum siz olsanız sorarmısınız?
Benim arkadasimsa benim param yoksa ben zaten arkadaşıma sen al ama ben hemen veremeyebilirim derim . Hiç bir şey söylememiş bence biraz bekleyin sonra hatırlatın

Şu şekil de sorulabilir “Canım altın parasını bankadan mı yolladın gelmedi acaba adımı yada soyadımın bir harfini küçük mü yazdın öyle olunca gelmeyebiliyor yanlış anlama başka birine gitmiş olmasın diye sormak istedim” Gibilerinden.
Çünkü internet bankacılığına gerçekten güven olmuyor bazıların da soyadını küçük yazsan bile gitmiş gibi gözüp gitmiyor para hesaba geri düşüyor farketmemiş olabilir belki de yolladı ama isim yazarken hata yaptı ve para gitmedi hesabına geri düştü misal ben hesabımı sürekli kontrol etmem para iade edilse bile farketmem bunu sormakta bence kırıcı olmaz çok doğal bişey
Evet bunu bende düşündüm çünkü mutlaka söylerdi diyorum maaşı bekliyo olsa

Yollamaz arkadaşım. Bekleme. Bir arkadaşım da aynı şeyi bana yapmıştı. Epey de yakın arkadaşım. İban aldı benden falan. Bekle bekle yollamadı. Ben de sordum dayanamayıp. Yollamadım ki dedi. Oysa birkaç saate atarım demişti. Bence sor.
Ya böyle düşünüyo olamaz diyorum ama asıl korktuğum sanırım böyle düşünüyo olması insan ne kadar yakında olsa bu konu bambaşka bişey ben çok hassasım heralde yada insanlar mı çok rahat bilemedim.

Benim arkadasimsa benim param yoksa ben zaten arkadaşıma sen al ama ben hemen veremeyebilirim derim . Hiç bir şey söylememiş bence biraz bekleyin sonra hatırlatın
Evet oda söylerdi kesinlikle belki de yalnışlık oldu arkadaşların söylediği gibi bakalım öğrencime.

Ya böyle düşünüyo olamaz diyorum ama asıl korktuğum sanırım böyle düşünüyo olması insan ne kadar yakında olsa bu konu bambaşka bişey ben çok hassasım heralde yada insanlar mı çok rahat bilemedim.
Kimileri çok rahat malesef. Size tavsiyem kendinizi böyle germek yerine direk söyleyin.

Merhabalar ufak bi problemim var ve ben koca kadın ne yapsam acaba diye düşünüp duruyorum. Öncelikle bu durumun maddiyatla kesinlikle alakası yok sizlerin düşüncelerinizi merak ettim.
Geçen hafta arkadaşımın düğünü için başka bi yakın arkadaşımla ortak takı almayı kararlaştırdık. Takıyı ben aldım arkadaşım da parasını bana yollayacaktı. Takıyı verdik aradan bi hafta zaman geçti hatta bu arkadaşla tekrar görüştük ondan sonra ama paranın muhabbeti açılmadı da bana yollamadı da. Çok yakın bi arkadaşım kesinlikle unuttu yada kart işlerinden pek anlamıyo yolladım sandı diyorum ama yine de bi sorsam mı sonuçta birlikte karar vermiştik diye düşünüyorum. Bi taraftan da paranı vermeyecek hali yok belki maaşını bekliyordur falan diyorum siz olsanız sorarmısınız?
ben sorarım

Ben olsam sormam daha 1 hafta olmuş yollar yani.Yakınmışsınız şuan parası yoktur olunca verecektir yakınlığınıza güvenerek de muhabbetini açmamıştır

Gayet üstüne yatmış, unutmuş ayağı yapıyor.
Borcuna sadık biri ilk görüşmede ‘böyle böyle vereceğim ama maaş günümü bekliyorum’ ya da aklına geldiği ilk an ‘aaa paranı vermeyi unuttum’ tarzında mesaj atardı.
Siz en iyisi mesaj atın ama şöyle ‘eğer altını beraber aldıysak ev hediyesi de alacağım ama sen katılmıyorsam almayacağım, ondan soruyorum’ şeklinde konuyu açın.

Gayet üstüne yatmış, unutmuş ayağı yapıyor.
Borcuna sadık biri ilk görüşmede ‘böyle böyle vereceğim ama maaş günümü bekliyorum’ ya da aklına geldiği ilk an ‘aaa paranı vermeyi unuttum’ tarzında mesaj atardı.
Siz en iyisi mesaj atın ama şöyle ‘eğer altını beraber aldıysak ev hediyesi de alacağım ama sen katılmıyorsam almayacağım, ondan soruyorum’ şeklinde konuyu açın.
Evet ben çok hassasım bu konularda hakka girmek sonuçta. Kaç senelik dostluğum elbette üç kuruştan önemli değil ama ben onun gözünde ne durumdayım nasıl olsa soramaz diye düşünüpmü vermiyor yoksa yanlış mı girdi de gelmedi bilemiyorum.

Ben olsam sormam daha 1 hafta olmuş yollar yani.Yakınmışsınız şuan parası yoktur olunca verecektir yakınlığınıza güvenerek de muhabbetini açmamıştır
Öylemi diyorsunuz ama ben yakın olduğum insana daha fazla sorumlu hissederim ya aman yanlış anlamasın falan diye eşime açtım konuyu neden soramıyosun birlikte aldınız hediyeyi sonuçta sor dedi ama ne bileyim.

Evet ben çok hassasım bu konularda hakka girmek sonuçta. Kaç senelik dostluğum elbette üç kuruştan önemli değil ama ben onun gözünde ne durumdayım nasıl olsa soramaz diye düşünüpmü vermiyor yoksa yanlış mı girdi de gelmedi bilemiyorum.

Bence parayı yollamadı. Sizden ibanınızı vs aldı ama atmadı. Ben olsam sorardım, siz en yakın arkadaşım falan diyorsunuz da bi kere en yakın arkadaşınız olsa bu şekilde sormaya çekinmezsiniz. Kendi paranızı sormaya çekiniyorsunuz, size böyle hissettirmesi onun suçu bence. Ayrıca dediğiniz kadar yakınsa, sizi düşünür. Bu şekilde davranacağına, şu gün ödeyeceğim ya da şu an param yok maaşı alınca ödeyeceğim falan der. Bildiğiniz üstüne yatıyor.

Yakın arkadaşımı kaybetmek istemiyorum diyorsunuz ama arkadaşınız, sizi pek düşünmüyor ki böyle davranıyor, kaybedip kaybetmemek umrunda değil. Süre uzarsa bozulur. Bence sorun hemen taze taze. Kendi paranızı istemekten çekinmeyin. Asıl onun çekinmesi lazım.

Back
X