Söylesenize "sevmemek" bir boşanma sebebi olamaz mı?

bana sorarsan boşanma!!! çünkü tensel sorun yok galiba sen sadece heyecan istiyorsun monotonluktan sıkılmışsın... bu adam seni duvara çekip öpse falan atraksiyon olur hoşuna gider galiba:1: sen heyecansız kalmışsın. o ne yahu sen soyun ben geliyorum:45: değişik şeyler yapın ne bilim sen yap mesela bakalım bı degısım olacakmı at yataga elini bagla falan:30: senin sorunun heyecan eksikligi oldugunu dusunuyorum bılmıyorum belkıde yanılıyorumdur

bence yanılmıyosun, doğru düşünüyorsun gibi,neden olmasın heyecan eksikliği?bu zaman ilerledikçe her evlilikte olan birşey.birazda beklentilerini kısıtlasa belki daha iyi olur onun için değil mi?

bence bunu konuş onunla... boşanmak istedigini söylemişsin zaten bu adam hiçmi niye diye sormadı. anlat derdini bu ne boyle heyecan yok nasıl erkeksın de aklına ne gelırse söyle başta kızar belkı küer ama anlar eminim

söyledim bunu da merak etme :)
Ama adamın içinde yok. ben böyle zorla yaptırınca kukla gibi oluyo, kendini zorluyo. üzülüyorum bu sefer. hem de yapmacık oluyor hiç hoşuma gitmiyor ki.
Adam sakin, işe gitsin gelsin, yemek yesin, sevişsin, uyusun. Yapısı böyle.. ben de eğlenceyi severim diyor ama ikimizin de eğlence anlayışları çok farklı.
off ne bileyim işte yaa :(

bence yanılmıyosun, doğru düşünüyorsun gibi,neden olmasın heyecan eksikliği?bu zaman ilerledikçe her evlilikte olan birşey.birazda beklentilerini kısıtlasa belki daha iyi olur onun için değil mi?

heyecan eksikliği var bizde kesinlikle ama zamanla alakalı değil. başından beri eksik. beklentilerimi kısalttım. bana karışmasın yeter diyorum, ondan bir şey beklemiyorum artık. böyle yaşanır mı, ya da nereye kadar gider bilmiyorum işte..

eşinle konuş derim ben. çünkü evlilik önemli bir konu. sonuçta boşanmak günah değil ama boşanmamak sünnettir. mutlaka eşinle ortak bir yol bulursun ama eşinin bu durumdan haberdar olması lazım, seni anlaması lazım. eşine anlat her şeyi ama dikkatli bir üslup kullan çünkü eşim beni seviyor demişsin; konuşacakların eşini senden soğutmamalı.

'arkadaş olamadık' lafına takıldım. görücü usulüyle mi evlendiniz canım siz ?

söyledim bunu da merak etme :)
Ama adamın içinde yok. ben böyle zorla yaptırınca kukla gibi oluyo, kendini zorluyo. üzülüyorum bu sefer. hem de yapmacık oluyor hiç hoşuma gitmiyor ki.
Adam sakin, işe gitsin gelsin, yemek yesin, sevişsin, uyusun. Yapısı böyle.. ben de eğlenceyi severim diyor ama ikimizin de eğlence anlayışları çok farklı.
off ne bileyim işte yaa :(
zor tatlım yaaa inan anlıyorum seni... bunun birde ayrılma boyutu var. dusunkı ayrıldın yeni biriyle tanışma tanışabilme daha dogrusu dogru ınsanmı degılmı bu hayattan daha guzel olacakmı olmayacakmı korkutucu seyler bunlar.. sanırım cocugun yok.. heyecanda cok onmlı seyler.. seni en ıyı ben anlarım emin ol... heyecan duymadıgım ıcın ayrıldım bende ama bız karı koca olmadık hiç.. heyecan duymuyordum sevgı hıc yoktu. nişanlılık evresı boyunca. evlenıncede yok dedım olmayacak kendıme hıc dokundurmadan ayrıldım. ki dokunmada soyle ilk gece yattık yataga o bı kosede ben bı kosede ztn korkuyorum. bana donup hadı once bıraz opeyım demesınmı:53: sımdı bıraz elleyım sımdı bıraz biiip dıcektı galıba sonrada. gıt gıt dedım ıstemıyorum dedım ve ayrılmaya karar verdim..

eşinle konuş derim ben. çünkü evlilik önemli bir konu. sonuçta boşanmak günah değil ama boşanmamak sünnettir. mutlaka eşinle ortak bir yol bulursun ama eşinin bu durumdan haberdar olması lazım, seni anlaması lazım. eşine anlat her şeyi ama dikkatli bir üslup kullan çünkü eşim beni seviyor demişsin; konuşacakların eşini senden soğutmamalı.

'arkadaş olamadık' lafına takıldım. görücü usulüyle mi evlendiniz canım siz ?

değil ama biraz da öyle gibi sanki. yani şöyle ki; o beni tanıyormuş uzaktan. aşık olmuş. babamın da çok yakınında olduğu için hakkımda herşeyi biliyormuş. iki sene sevmiş beni, sonra babama açılmış. babamda getirdi eve benle tanıştırdı.
tam anlaşabileceğim biri gibi konuşuyordu ama en sevmediğim erkek tipiymiş meğer, bilemedim. tam bir mülayim. ben deli dolu bir insanım hiç anlaşamıyoruz :( farkında olmadan çok kalbimi kırıyor. çünkü beni anlamıyor. ben ona uçuk geliyorum. bir de kendine güveni sıfır. ben hep daha ağır basıyorum.

zor tatlım yaaa inan anlıyorum seni... bunun birde ayrılma boyutu var. dusunkı ayrıldın yeni biriyle tanışma tanışabilme daha dogrusu dogru ınsanmı degılmı bu hayattan daha guzel olacakmı olmayacakmı korkutucu seyler bunlar.. sanırım cocugun yok.. heyecanda cok onmlı seyler.. seni en ıyı ben anlarım emin ol... heyecan duymadıgım ıcın ayrıldım bende ama bız karı koca olmadık hiç.. heyecan duymuyordum sevgı hıc yoktu. nişanlılık evresı boyunca. evlenıncede yok dedım olmayacak kendıme hıc dokundurmadan ayrıldım. ki dokunmada soyle ilk gece yattık yataga o bı kosede ben bı kosede ztn korkuyorum. bana donup hadı once bıraz opeyım demesınmı:53: sımdı bıraz elleyım sımdı bıraz biiip dıcektı galıba sonrada. gıt gıt dedım ıstemıyorum dedım ve ayrılmaya karar verdim..

yol yakınken dönmüşsün ne güzel. o korkutucu diye yazdığın şeyleri düşününce boşanamıyorum işte zaten. zoraki sürdürüyorum, ne yapayım.
anladığın için çok sağol.

canım bak önünde iki yol var ya fedakarlık yapıp eşini değiştirmeye zorlayacaksın ya da boşanmanın sorumluluklarını kabullenip ayrılacaksın.
ikinci yolu hemen seçme derim.
evinizde ve kendinde ufak tefek değişiklikler yap ve eşini bunları yapmasını sağla. belki zorla olduğu ,için sıkılacaksın ama o zamanla alışınca sen istemesen de sana heyecan vermeye çalışacak. ne bileyim işte; komik filmler izleyin, ona özel olduğunu hissettir, ondan sana şiir ya da güzel bir söz yazmasını iste, gün boyunca yaşadığın şeyleri komikmiş gibi eşine anlat bol bol sohbet et, küçük küçük kurabiye yapıp kurabiyelerin içine tatlı şirin sözler yaz, yatak odanızda değişiklikler yap, gece kıyafetlerinde değişiklikler yap eminim ki eşinin de hoşuna gitmeye başlayacak ve zamanla sana ayak uyduracak. baktın hiçbir şey çözüm sağlamıyorsa bi arkadaşınla paylaş durumu ya da bir büyüğünle. ama ne olursa olsun boşanmayı son seçenek olarak bırak. çünkü evlilik fedakarlık gerektirir, aşk fedakarlık ister.

Son düzenleme:
Sen onu karı kız peşinde koşan, karısına bir laf için pat küt girişen sevgiyi sadece sevişmek bilen
odun adamlarla kıyaslayıp iyi adam diyorsun.Ama detaya inince okadar haklısın ki sevmemekte...
'Sen git soyun,ben geliyorum' ne demek ya bu bile eşinin ne kadar kaba,düşüncesiz itici olduğunu gösteriyor.
İnan boşanmak istememesi kendi egosu içindir,kim bilir belki seni böyle cezalandırıyordur(kendisini unutup)
Ve sevilecek adam gibi adam olsaydı 'seni sevmiyorum' dediğin halde koynuna almazdı.
Ayrıca eşin bile olsa sevmediğin halde nasıl birlikte olabiliyorsun baskı falan mı yapıyor?

sevgim bitti diyerek boşanan arkadaşım oldu. şimdi daha mutlu ve sevebileceği birisyle beraber. herşeyin hayırlısı. istersen kendi ayakların üstünde de durursun.

canım bak önünde iki yol var ya fedakarlık yapıp eşini değiştirmeye zorlayacaksın ya da boşanmanın sorumluluklarını kabullenip ayrılacaksın.
ikinci yolu hemen seçme derim.
evinizde ve kendinde ufak tefek değişiklikler yap ve eşini bunları yapmasını sağla. belki zorla olduğu ,için sıkılacaksın ama o zamanla alışınca sen istemesen de sana heyecan vermeye çalışacak. ne bileyim işte; komik filmler izleyin, ona özel olduğunu hissettir, ondan sana şiir ya da güzel bir söz yazmasını iste, gün boyunca yaşadığın şeyleri komikmiş gibi eşine anlat bol bol sohbet et, küçük küçük kurabiye yapıp kurabiyelerin içine tatlı şirin sözler yaz, yatak odanızda değişiklikler yap, gece kıyafetlerinde değişiklikler yap eminim ki eşinin de hoşuna gitmeye başlayacak ve zamanla sana ayak uyduracak. baktın hiçbir şey çözüm sağlamıyorsa bi arkadaşınla paylaş durumu ya da bir büyüğünle. ama ne olursa olsun boşanmayı son seçenek olarak bırak. çünkü evlilik fedakarlık gerektirir, aşk fedakarlık ister.

elimden geleni yapacağım. sonuç olarak bir gün boşansak bile ben gayret etmiştim diyebilmeliyim. inan uğraşıyorum.

Sen onu karı kız peşinde koşan, karısına bir laf için pat küt girişen sevgiyi sadece sevişmek bilen
odun adamlarla kıyaslayıp iyi adam diyorsun.Ama detaya inince okadar haklısın ki sevmemekte...
'Sen git soyun,ben geliyorum' ne demek ya bu bile eşinin ne kadar kaba,düşüncesiz itici olduğunu gösteriyor.
İnan boşanmak istememesi kendi egosu içindir,kim bilir belki seni böyle cezalandırıyordur(kendisini unutup)
Ve sevilecek adam gibi adam olsaydı 'seni sevmiyorum' dediğin halde koynuna almazdı.
Ayrıca eşin bile olsa sevmediğin halde nasıl birlikte olabiliyorsun baskı falan mı yapıyor?

evet baskı yapıyor. hem de ne baskı... tam bir uyuz oluyor reddedilirse. bütün günüm berbat oluyor. onu yatakta mutlu etmek zorundayım. bir de diyorum ki, adamı sevmiyorum diyorum zaten üzülüyor, her istediğimi yapmaya çalışıyor (maddi olarak) bari ben de bu konuda bir şeyler yapayım diyorum. zor oluyor gerçekten.. :(
evet en kötüleriyle kıyaslayıp benim ki gene iyi diyorum.

evlilik sevmeden olacak birşey değil.yükden başka birşey olmaz sevmeyince.senin yapman gereken kendi ayaklarının üzerinde durmak

Sende farkındasın ki en doğrusu boşanman fakat şartlar şuan seni buna zorluyor
madem öyle eşinde bile bile kabulleniyor maddi kısıtlamasıda olmuyormuş
birikim falan yap,okulunu oku.
Ama uzun bir sürec olucak böyle farkındasın değil mi?
Yılların gitcek...
Şuan ailenin yanına gitsen silbaştan yapsan gençliğini yaşasan en güzeli olurdu okul okuyup meslek edinsen,hatta belki seveceğin biri çıkardı.
En azından bunlardan keyif alırdın.
Ama o kelepçe parmağına takılıyken bunların tadını alamazsın.
evet baskı yapıyor. hem de ne baskı... tam bir uyuz oluyor reddedilirse. bütün günüm berbat oluyor. onu yatakta mutlu etmek zorundayım. bir de diyorum ki, adamı sevmiyorum diyorum zaten üzülüyor, her istediğimi yapmaya çalışıyor (maddi olarak) bari ben de bu konuda bir şeyler yapayım diyorum. zor oluyor gerçekten.. :(
evet en kötüleriyle kıyaslayıp benim ki gene iyi diyorum.

Sende farkındasın ki en doğrusu boşanman fakat şartlar şuan seni buna zorluyor
madem öyle eşinde bile bile kabulleniyor maddi kısıtlamasıda olmuyormuş
birikim falan yap,okulunu oku.
Ama uzun bir sürec olucak böyle farkındasın değil mi?
Yılların gitcek...
Şuan ailenin yanına gitsen silbaştan yapsan gençliğini yaşasan en güzeli olurdu okul okuyup meslek edinsen,hatta belki seveceğin biri çıkardı.
En azından bunlardan keyif alırdın.
Ama o kelepçe parmağına takılıyken bunların tadını alamazsın.

ailem bunu kabul etmiyor işte :( yalnızım. kendi gücümü, cesaretimi bulmam lazım.

canım yorumların hepsini okumadığım için bu teklif geldi mi bilmiyorum... nerede yaşıyorsunuz bir aile terapistine gitseniz. belki gerçek beklentileriniz ortaya çıkar...bazı şeyleri bilinçaltına atıp kendimiz bile farketmiyoruz ya... hiç sebebsiz şu insana sinir oldum der insan...sizin duygusal uzaklığınız da bundan olmasın...

....sev seni seveni, aşka gönül vereni!.....evet insanoğlu seveni sevmez vel hasılll....çok zor bir durum olsa gerek lakin deliler gibi aşık olmak ve devamının geleceğini düşünüyorsanız yanılırsınız sevgidir evliliği besleyen eğer sevginiz bitmişse bişey diyemem... allah yardımcınız olsun ayrılırsanız allah önceki günlerinizi aratmasın inş....

canım yorumların hepsini okumadığım için bu teklif geldi mi bilmiyorum... nerede yaşıyorsunuz bir aile terapistine gitseniz. belki gerçek beklentileriniz ortaya çıkar...bazı şeyleri bilinçaltına atıp kendimiz bile farketmiyoruz ya... hiç sebebsiz şu insana sinir oldum der insan...sizin duygusal uzaklığınız da bundan olmasın...

psikiyatriste gittim, eşimi çağırdı. bizi aile terapisine alacak. bakalım hayırlısı..

....sev seni seveni, aşka gönül vereni!.....evet insanoğlu seveni sevmez vel hasılll....çok zor bir durum olsa gerek lakin deliler gibi aşık olmak ve devamının geleceğini düşünüyorsanız yanılırsınız sevgidir evliliği besleyen eğer sevginiz bitmişse bişey diyemem... allah yardımcınız olsun ayrılırsanız allah önceki günlerinizi aratmasın inş....

Aaamiiin. Allah pişman etmesin. Ayrılırım veya ayrılamam bilemiyorum, her iki durumda da "ah keşke" demek istemiyorum. Sağolun güzel duanız için.

Konunu görünce yorum yapmadan geçemedim. O kadar tanıdık geliyor ki anlattıkların. Tıpkı annem ve babamı anlatmışsın. Annem ve babam 15 yıllık bir evliliğin ardından ayrıldılar. Onların evliliği de tıpkı sizinki gibiydi. Babam iyi bir insandı iyi niyetliydi. Dayak, aldatma gibi şeyler yoktu. Ama yapı olarak çok çok farklılardı. Annem buna senin anlattığın nedenlerle 15 yıl sabretti. O da anladığını söylüyor, olmayacağını nişanlılık sürecinde anlamış ancak ailesi engel olmuş, çok katı bir dedem var, izin vermezdi ayrılmama diyor. Belki severim diye düşünmüş annem de, kötü biri değil demiş ama bazı yaşadığı şeyler çekilir gibi değilmiş. Seninki gibi sokak ortasında herkesin içinde babamın ona bağırması vs. İkisi de kötü insan değillerdi ama karakterleri, zevkleri, hobileri, düşünceleri, hayata bakışları çok farklıydı. Bu onlar evliyken beni de etkiliyordu olumsuz anlamda. Peki sonuç ne ? Boşu boşuna harcanan 15 koca sene. Şimdi boşandılar ama en güzel zamanları yanlış bir evlilikle geçti. Belki zamanında mutlu olacağı adamı bulup bu sıkıntıları hiç çekmeyebilirdi. Annemin senden artısı, bir işinin olması. Sana tavsiyem, böyle bir aile ortamında büyümüş biri olarak, yol yakınken dönmen. Yoksa çok geç kalacaksın. Üniversite sınavına hazırlanmakla çok doğru bir şey yapmışsın, asla peşini bırakma ve güçsüzüm, işim yok, desteğim yok diyerek hayatını mahvetme. En büyük gücü yine kendinden alacaksın, almak zorundasın yoksa annem gibi hayatın boyunca pişman olursun...

Back
X