Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konunu görünce yorum yapmadan geçemedim. O kadar tanıdık geliyor ki anlattıkların. Tıpkı annem ve babamı anlatmışsın. Annem ve babam 15 yıllık bir evliliğin ardından ayrıldılar. Onların evliliği de tıpkı sizinki gibiydi. Babam iyi bir insandı iyi niyetliydi. Dayak, aldatma gibi şeyler yoktu. Ama yapı olarak çok çok farklılardı. Annem buna senin anlattığın nedenlerle 15 yıl sabretti. O da anladığını söylüyor, olmayacağını nişanlılık sürecinde anlamış ancak ailesi engel olmuş, çok katı bir dedem var, izin vermezdi ayrılmama diyor. Belki severim diye düşünmüş annem de, kötü biri değil demiş ama bazı yaşadığı şeyler çekilir gibi değilmiş. Seninki gibi sokak ortasında herkesin içinde babamın ona bağırması vs. İkisi de kötü insan değillerdi ama karakterleri, zevkleri, hobileri, düşünceleri, hayata bakışları çok farklıydı. Bu onlar evliyken beni de etkiliyordu olumsuz anlamda. Peki sonuç ne ? Boşu boşuna harcanan 15 koca sene. Şimdi boşandılar ama en güzel zamanları yanlış bir evlilikle geçti. Belki zamanında mutlu olacağı adamı bulup bu sıkıntıları hiç çekmeyebilirdi. Annemin senden artısı, bir işinin olması. Sana tavsiyem, böyle bir aile ortamında büyümüş biri olarak, yol yakınken dönmen. Yoksa çok geç kalacaksın. Üniversite sınavına hazırlanmakla çok doğru bir şey yapmışsın, asla peşini bırakma ve güçsüzüm, işim yok, desteğim yok diyerek hayatını mahvetme. En büyük gücü yine kendinden alacaksın, almak zorundasın yoksa annem gibi hayatın boyunca pişman olursun...
'' Evlılıgını yurutmeye calıs dıyenlere '' ınanamıyorum ..
Sevgı kelımesının anlamı nedır ?
Seven erkek kendısını sevmedıgını bıldıgı bır kadını zorla koynuna alırmı ?
Ona sokaklarda bagarırmı..
Karşısında Mutsuzluktan ağlayan bır kadına kıyarmı ..
Hayır.. Eşiniz sızı sevmıyor o kendını sevıyor..
Bulmuş bır tane yemegını yapıyor , cınsel ıhtıyacını gıderıyor toplumda aıle tablosuna uygun bır hayatı ona yasatan kadını , hayatına bakıyor ..
Bu olsa olsa Bencıllıktır.. sevgı saygı falan deıl ..
sizide Vicdan ayaklarına yatarak bastırmaya calısıyor.
Evlılık karsılıklı yapılan alısverıs değildir.
Sevmeden saymadan bıseylerı paylasmadan yasanılamaz..
Evet hersey tozpembe olamaz ama bukadar da zıt olamaz.
Biran önce : Üniversite sınavlarına hazırlanın ,okutmaz dersenız kpss'ye hazırlanın ( bıryandan da Açıköğretıme kayıt olun )
Halk Eğitim merkezlerının verdıgı ucretsız kurslara katılın ( yaşınız çok genç )
Farklı hayatlar farklı ınsanlar tanıyın, o zaman durumunuzun nekadar vahım oldugunu , kendınızı nasıl heba ettıgınızı daha ııyı anlayıp Toparlanmak ıcın hırs ve guc kazanırsınız.
Kendınıze olan guvenınız gelınce ; Boşanın ..
İnsanın aılesı cok onemlıdır ama aılenız bıle bencıl , evladını dusunmuyor
Evladı mutsuz oldugunu haykırdıgı halde onun elınden tutmayan bır aıleye karsı sorumlulugunuz yok. Bosu bosuna vıcdanı azaplara suruklemeyın kendınızı
ve hayatınızın degerını bılın,insan bırkere yasama hakkına sahıp bu dunyada..
evlılıgı tabıkıde zorla yurutmesın.sevmıyorsa yapabılecek hıc bırseyı yok.ıkı tarafa da yazık bu durum da.
ama ıste forumda genellıkle erkeklerın; meshur aldatmaları, sıddete meyıllı olmaları duygusuz dusuncesız olmasından yakındıgımız ıcın ,
bu sefer; seven fedakarlık yapanın erkek olugunu gordugumuzde de garıpsedık bıran![]()
Bırakın allah aşkına çok seviyorum deli gibi aşığım deyipte afedersiniz kedi köpek gibi kavga edenleride görüyoruz bence her insan iyi biriyse sevilmeyi hakediyordur eşinizin iyi yanlarını görmeye çalışın artıları daha fazla anlattığınıza göre herkes eşiyle arkadaş yada yeni flört eden arkadaş gibi mi oluyor biraz mantıklı düşünün boşanınca daha iyisini daha çok sevenini bulacağınızı nerden biliyorsunuz kimin kocası dört dörtlük kimse kusura bakmasın biraz gerçekçi olun hayat canım cicim sevgilim demekle geçmiyor adam seviyorum diyorsa belliki size saygı duyuyor eziyet etmiyor size eziyet etse onurunuzu gururunuzu kırsa tamam ama sevgim bitti diye boşanmak bence bencillik bi komşum var kocama aşık değilim sevmiyorum diye boşandı başka biriyle evledi pişman yana yakıla ağlıyor ben ne yaptım diye sevdiği adam yapmadığını bırakmadı hem ben şundan yanayım erkek her zaman daha çok sevmeli daha aşık olmalı ideal erkek tipi bu değilmi çok aşık kadınların kocalarının aldatıldıklarını duyuyouz görüyoruz hem ailenizde destek olmuyormuş mesleğinizde yok dışarda nasıl kötü menfaatçi insanlar biraz mantıklı sağlıklı düşünün bence eşiniz sizi sevdiği için sizin aşkınız bitmiş bu her zaman böyle değilmidir gönül kaçanı kovalar eminim eşiniz sizi istemese onu bırakmazdınız biraz etrafınıza bakın kötü erkek modelleriyle eşinizi kıyaslayın ve şükretmeyi öğreneceksiniz evlilikte her zaman mantık daha önemlidir bence önce bir evlilik terapistinden yardım alın kendinize zaman verin ve şunu unutmayın kimsenin kocası evliliği yada ilişkileri anlattığı kadar mükemmel değildir![]()
Kocam iyi biri. En azından iyi niyetli. Her insan hata yapar. Tabiki onun da çok hataları oldu, benim de olmuştur. Ama bu onun kötü olduğu anlamına gelmez. Her neyse konuya geçeyim; kocam iyi biri ama onu sevmiyorum. Onunla mutlu değilim ve hiçbir şey hissetmiyorum. O beni deli gibi seviyor. Hiçbir şekilde bana hitap edemeyen ama çok seven bir adam. Onunla yaptığımız hiçbir şeyden zevk almıyorum. Cinsel yaşamımızda bile kendi kendimi motive ediyorum, bana heyecan vermiyor. :'(
Hem onun adına hem de kendi adıma çok üzülüyorum. Kendisini sevmediğimi ona söyledim, boşanmak istedim ama çok ağladı, ben asla boşanmam, olsun sen sevmesen de yanımda ol, karım ol yeter bana dedi. Ailem boşanmak istediğimi biliyor, evi terkettim babamın evine gittim, hüngür hüngür ağladım lütfen baba beni geri gönderme sevmiyorum çok mutsuzum dedim. Ama geri gönderdiler. Boşanmama izin vermiyorlar. Kimse destek olmuyor. Hiçbir sorun yokmuş, bu boşanma sebebi değilmiş. 19 yaşımda evlendim, lise mezunuyum. Elimde bir mesleğim bile yok. :'(
Çok küçük yaşta evlendim, gerçekten beni mutlu edebilecek kişiyi bulduğumu düşünmüştüm. Çok hayal kırıklığı yaşadım. Ondan o kadar soğudum ki... Nefret etmiyorum ama sevgi de yok. Abim gibi severim ancak, iyi biri derim, o kadar. Bir de alışkanlık var tabi. 4 yıldır evliyim.
Boşanırsam kendi ayaklarım üzerinde duramam. Herkes bana perişan olursun, dul olmak kolay mı diyor.
Bildiğin mecburiyetten evliyim şuan. Boşanırsam şimdiki halimden daha mı iyi olacağım diye...
Bir de en büyük korkum boşanırsam yine bir erkeğe muhtaç olmak.
O kadar çaresizim ki.... :'((
Bilindik bi söz:
"Hakkın karşına çıkardığı değişimlere
direnmek yerine, teslim ol.
Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın.
''düzenim bozulur,hayatım allt üst olur''
diye endişe etme.
Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?"
konu sahibi emişi sevmiyorum derken eşiyle beraber oluyor tabii ki adam boşanmaz.sevmiyorsan birlikte olmaya nasıl katlanırsın anlamadım.üstelik ben eşimle niye arkadaş olayım o benim eşim.sadece arkadaşlar mı konuşur.bence konu sahibi bir boşlukta ,kendine acilen meşgale bulması lazım.oturduğu yerde tv izleyip oradaki yalancı aşklara özeniyor galiba.![]()
Evet, ben de bunu bekliyorum. Kendi başıma dimdik ayakta durabilecek güce erişmeyi bekliyorum. O zaman bi dakka bile düşünmeyeceğim.
Ama şimdi çok zayıfım. Dedim ya bu zayıflıkta başka bir erkeğe muhtaç olurum, hırpalanırım diye korkuyorum. Kendimi çaresizlikten birinin kucağına atmak istemiyorum kesinlikle. Önce güçlü olmayı öğrenmem gerek
Bunu beğendim.insanlar evlilikte cinselliğin ne kadar önemli olduğunun farkında değil.sevmediğin,istemediğin bir adamla yatmak bence çok çok zor,bu bağlamda mantık evliliğini yapabilmek çok zor, kadınların buna nasıl dayanabildiklerini anlamıyorum ama gerekli olduğu zamanlarda olabilir elbette,sevmediğin bir işi yapmaktan daha zordur bence.mantık evliliğine gerek varsa dayanmak lazım ama imkan varsa böyle bir ilişki olmamalı.mesela bende şu oluyor,bekarım,evlenebileceğim düzgün karakterli yakışıklı bir adam var ama nedense içim ermiyor ona,mantıken bu evliliği yapmak lazım,dayanışma ve hayatı paylaşma olsun diye ama ona karşı içimde istek olmadığı için yapamıyorum maalesef!ben de işe tutunuyorum,böylece geçiyor hayat yalnız ve rahat ama ciddi bir sorun olsa yanında kim olur?ya annen,ya eşin bu noktada karışıyor aklım.size misal olarak yazdım bunları.
![]()
evliliğin bazı yıllarında bunları hissetmen çok normal.bak kendin söylüyorsun hayalimdeki kişi sevdim.biz bayanların hangisi hayallerimizdekilerle evlendik .
bence biraz zman tanı .meşgul et kafanı başka şeylerle.şimdi o konuya odaklandığın için herşey arapsaçına dönmüş oluyor.sana büyklerimizin bir lafı vardır.seni sevenle evlenceksin.sevdğinle değil.
sen heyecan katmak için neler yaptın?
Şu boşanma diyenleri anlamıyorum herkesin aşkı sevgisi ,mezhebi farklı bazı kadınlar istesede boşanamaz var böyle katı aileler onlar burada kendi bildiklerini okuyacak ,sen ne hissediyorsan odur, insanlar hisleriyle insandır baskıyla değil aradan epey zaman geçmiş evleneli sevseydi severdi erkek sevmese boşansın sevince katlansın ay çok saçma!