SÖYLEYEMEM DERDiMi KiMSEYE :-/

eğer bir adam bir kadını gerçekten seviyorsa gururla çıkarır ailesinin karşısına ve hiçbir şeyi düşünmez..sevgiliniz çok korkak davranıyor kusura bakmayın.nikahın anlamı bunu ilan etmektir,öyle aranızda yaplıan dini nikahla değişen hiçbir şey yok bence.bu ilişkiyi tek başınıza ve sadece sizin özverinizle yürütemezsiniz.üstelik sonu olmayan birşeyin peşinden gitmek mantıklı mı sizce?

aranızda dını nıkahın olması karı koca gıbı hayat yasamanız yenı tanıstıgınız bırısı ıcın.bence gerekenden fazla fedakarlık yapıyorsunuz.ustelık bu ılıskının uzun omurlu olmayacagını bıle bıle.

insanlar igneyi kendine hic batirmiyorlar bazi yorumlari yaparkenn, bakin 7-8 aylik bir iliski olabilir ama hayatimda kimse beni onun kadar sahiplenip sevmedi,ayrica uzun ömürlü olup olmayacaginida Allah bilir, bakarsiniz seneye evlendik mutluyuz diye bi baslik atarimmm. ayricada evet ben fedakarlik yapiyorum onun icin seve seve ama oda benim icin bircok seyler yaptii, agzimdan bir laf cikmadan daha yerine getirir..hicbirsey tek tarafli degill, bu kadar baglanmamin bir nedeninin oldugunu düsünmelisiniz bence !!!!!!!!

şimdi aranızda dini nikah var diyelim karı-koca hayatı yaşıyorsunuz..Peki oldu ki ayrıldınız size bakacak mı bu adam ? Eskiden benim karımdı diyecek mi mesela..Durumunuz iyi olabilir paraya ihtiyacın da olmayabilir ama gerçekten merak ettim evlilik bittiğinde (evlilik bile diyemiyorum ) sizi maddi olarak kanıksamaya devam edecek mi ? Ben diyeyim..hiiiiiiç sanmıyorum !

Ayrucana pek bi modernmişsiniz canım..dini nikah kıyıp aynı evde kalacak kadar.

Birde cahillere kızıyoruz bu ne cehalet diye..Alın birde böyleleri var medeniyetin taaaaa ortasında imam nikahıyla mentropollerde yaşıyorlar..

erkek icin degil canim sevdigim icin ve oda gercekten cok beyefendii, buzamanda zor bulunur agirlikta birisi, ona deger diye düsünüyorum, birde basina gelmeden insanin cok normal böyle düsünüp kolay yorum yapmak, bendeee neler nelerrr derdim vaktiyleee ama basa geldimi hersey cok farkli geliyor insanaa

siz herşeyinizi değiştirdiğiniz için size aşık hele bi kendiniz gibi davranın sözünden çıkında görün o çok kıymetli birisini

o herşeye değer ama ailesi için " sözlerinden cikabilecegini sanmiyorum" demişsiniz nerede o sizi deli gibi seven adam dini nikah yapmasını biliyor ama ailesine sizi kabul ettiremiyor mu

siz kör kütük aşık olmuşsunuz ve gerçekleri görmüyorsunuz bana göre

seven insan için hayatını kişiliğini değiştirmeye gerek yoktur

Yaw 40 yıllı evli çiftler bile sizin kadar iddialı değiller bu konuda.

Madem sizi seviyor kıymet veriyor imam nikahı da neyin nesi ? Bassın resmisini öyle alsın sizi hayatına..

Ayrıca cicim ayı nedir bilir misin ?

herseyy tabikide onun elinde pinarcimmm, tabikide bu iste bi dengesizlik varrr, ama bile bile sinir olup aglaya sizlaya yinede bi adim atamiyorsun istee, iyi bilirsin bu duyularii, bir gn kavga etsek ertesi gün kabus görmüsüz gibi oluyorr, aslinda onunda korktugu sey birgn benim bu kisitlanmak zorunda kalmalardan bikip usanacagimin endisesini yasiyor..ne bileyimmm artik oluruna biraktim ama bazi seylerr gercekten yüregime tas gibi oturuyor canim :-/

zaten çiftler arasında büyük zıtlıklar olsa da devam etmelerinin en büyük nedeni en ufak bir tatsızlıkta hayatlarının zehir olması, ayrı kalamamaları :) olmaz, sevdalılar ayrı gayrı duramaz ;) birbirlerini görmeden yapamazlar :) en ufak küslük aradan kalkmazsa ertesi gün kabus görmüş gibi olurlar. çok olumsuz düşünüyorsun gibi, mutluluğunuza bakın, gerisi gelir zaten, için rahat olsun. eşimin arkadaşı sizinki büyük cesaretti nasıl da evlendiniz yahu demesi üzerine eşim ben onunla evlenmesem nasıl yanımda tutabilirdim, her an beni terkedecek korkusuyla yaşıyordum dedi, ben kendimi çok küçük, değersiz görüyormuşum meğersem, üstelik ben nasıl evlenebiliriz bizim sonumuz yok diye düşünürken... galiba biz kendimizi fazla küçük görüyoruz sedefcim :)) sen içini rahat tut. olumlu düşün. aranızda başka bir tatsızlık yok, sorun yok, kavga yok, eee daha ne

eğer bir adam bir kadını gerçekten seviyorsa gururla çıkarır ailesinin karşısına ve hiçbir şeyi düşünmez..sevgiliniz çok korkak davranıyor kusura bakmayın.nikahın anlamı bunu ilan etmektir,öyle aranızda yaplıan dini nikahla değişen hiçbir şey yok bence.bu ilişkiyi tek başınıza ve sadece sizin özverinizle yürütemezsiniz.üstelik sonu olmayan birşeyin peşinden gitmek mantıklı mı sizce?

sonunun ne olacagini Allah bilir, cok badireler atlatarak bu güne geldik, imkansiz dedigimiz noktalarada ulastik, akrabalari biliyor bizi, bilmeyen anne ve babasi. amcalari dayilari hepsi taniyor benii.. bazi yerlerde haklisiniz evett ama yinede insanlar bazi yorumlari yaparkenn cok acimasizz, kendi baslarina geldigindee sanki dünyanin en dogrucu davutu portresinu sergilemeye calisiyorlar.. bu lafim tabiki size degil, korkak davraniyor gibi evet haklisiniz ama yinedeee onunda kültürün cevresini aile yapisinida göz önünde bulundurun ona bazi seyleri itham ederkenn.. o zaman daha ilimli yaklasilabilir...

şimdi aranızda dini nikah var diyelim karı-koca hayatı yaşıyorsunuz..Peki oldu ki ayrıldınız size bakacak mı bu adam ? Eskiden benim karımdı diyecek mi mesela..Durumunuz iyi olabilir paraya ihtiyacın da olmayabilir ama gerçekten merak ettim evlilik bittiğinde (evlilik bile diyemiyorum ) sizi maddi olarak kanıksamaya devam edecek mi ? Ben diyeyim..hiiiiiiç sanmıyorum !

Ayrucana pek bi modernmişsiniz canım..dini nikah kıyıp aynı evde kalacak kadar.

kimsenin kimseye maddi anlamda ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. bir kadın erkeği illaki para olarak mı görmeli :))

kimsenin kimseye maddi anlamda ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. bir kadın erkeği illaki para olarak mı görmeli :))

Ben ne diyorum sen ne anlıyorsun :)) Örnek veriyorum bu hayatta neyin ne olacağı belli mi ? resmi olarak evli olup ayrılsa dahi hakim size senin maddi durumun çok iyi eşinden birşey istemeden ayrıl demiyor :) Bu çoook basit bir örnek hani evlilik bütün bir hayatı paylaşıp ortak olmak demekti ?

zaten çiftler arasında büyük zıtlıklar olsa da devam etmelerinin en büyük nedeni en ufak bir tatsızlıkta hayatlarının zehir olması, ayrı kalamamaları :) olmaz, sevdalılar ayrı gayrı duramaz ;) birbirlerini görmeden yapamazlar :) en ufak küslük aradan kalkmazsa ertesi gün kabus görmüş gibi olurlar. çok olumsuz düşünüyorsun gibi, mutluluğunuza bakın, gerisi gelir zaten, için rahat olsun. eşimin arkadaşı sizinki büyük cesaretti nasıl da evlendiniz yahu demesi üzerine eşim ben onunla evlenmesem nasıl yanımda tutabilirdim, her an beni terkedecek korkusuyla yaşıyordum dedi, ben kendimi çok küçük, değersiz görüyormuşum meğersem, üstelik ben nasıl evlenebiliriz bizim sonumuz yok diye düşünürken... galiba biz kendimizi fazla küçük görüyoruz sedefcim :)) sen içini rahat tut. olumlu düşün. aranızda başka bir tatsızlık yok, sorun yok, kavga yok, eee daha ne

Pinarcim insanlar yorum yaparkenn sanki dnyanin en dogrusu gibi yorum yapiyorlar ama herkesin hayati kendine ve kendilerininde ne kadar dogru olduklari tartisilirr, evet bir sorunum var ve tartisip rahatlamak fikir almak istedim ama kimsenin hakaretinede boyun egmemm. herkesin yasami yasam tarzi kendinee..
o insaninda aile tarzi bu, kültürü ve hayata bakis acilari bu ve ben saygi duyup sabirla bekliyorumm..
benim icin bircok seyi göze aldi aslinda ama yinede bir adim daha atmak icin bazen biraz zaman ve sabir gerekiyorr..
birtek bisey diyebilecemm ki bizim insanimizzz insan psikolojisinden anlamiyorrrr, bunun derdimi varr, cözelimmm !!!!!!
yok efendimm ne cözmesiii ne yapici olmasiii, bi tanede biz vurup iyice kiralim bozalimmm derdindeyiz milletceee
ben bunu hic tanimadigim bir almanla konusmaya calissam ilimli bir yaklasimla dogru yada yanlislari anlatmaya calisirdiii.. biz milletcee birbirimizin halinden anlamiyormusuzzz demekkii !!!!!!!!

Ben ne diyorum sen ne anlıyorsun :)) Örnek veriyorum bu hayatta neyin ne olacağı belli mi ? resmi olarak evli olup ayrılsa dahi hakim size senin maddi durumun çok iyi eşinden birşey istemeden ayrıl demiyor :) Bu çoook basit bir örnek hani evlilik bütün bir hayatı paylaşıp ortak olmak demekti ?

ben evlenmeden önce o kişiyi iyice bir tanımak, tartmak isterim, uzaktan uzaktan tanıyamayacağıma göre de yakınımda olsun isterim, en az 2-3 sene ölçer biçerim, tam 4 sene birlikte yaşadım, ve bu süre içinde ne kendi aileme anlattım ne de o kendi ailesine anlattı. aileleri hemen araya sokarsan onlar da hemen ya bozmaya kalkarlar ya da hemen evlendirmek isterler, tanımak anlaşmak hak getire.. evlenmeye karar verdik, o zaman tanıştırdık ailelerimizi kendimizi, hani bu madem ciddi neden ailesiyle tanıştırmıyor kullanıyor seni aman evlenmez muhabbetlerine binaen. daha durun yahu. evlenmeye karar versinler, her şeylerini ayarlasınlar, iyicene bir ölçüp biçsinler sonra isterlerse evlenirler. ne de çok derdine düştünüz :)) merak etmeyin hanım kızımızla bu oğlan evlenmezse ben evlenirim sedefle :))

Pinarcim insanlar yorum yaparkenn sanki dnyanin en dogrusu gibi yorum yapiyorlar ama herkesin hayati kendine ve kendilerininde ne kadar dogru olduklari tartisilirr, evet bir sorunum var ve tartisip rahatlamak fikir almak istedim ama kimsenin hakaretinede boyun egmemm. herkesin yasami yasam tarzi kendinee..
o insaninda aile tarzi bu, kültürü ve hayata bakis acilari bu ve ben saygi duyup sabirla bekliyorumm..
benim icin bircok seyi göze aldi aslinda ama yinede bir adim daha atmak icin bazen biraz zaman ve sabir gerekiyorr..
birtek bisey diyebilecemm ki bizim insanimizzz insan psikolojisinden anlamiyorrrr, bunun derdimi varr, cözelimmm !!!!!!
yok efendimm ne cözmesiii ne yapici olmasiii, bi tanede biz vurup iyice kiralim bozalimmm derdindeyiz milletceee
ben bunu hic tanimadigim bir almanla konusmaya calissam ilimli bir yaklasimla dogru yada yanlislari anlatmaya calisirdiii.. biz milletcee birbirimizin halinden anlamiyormusuzzz demekkii !!!!!!!!

Pardon da sen daha kendi derdini o imam nikahlı eşinle oturup çözememişsin ne yapmamızı bekliyorsun adamın ve senin elinden tutup nikah dairesine götürmemizi mi ?

Ayrıca niye böyle millet ''Başınıza gelmeden konuşmak kolay '' ibaresini sürekli bir diline pelesenk edip yazıp çiziyor..Sanki elinizde olmayan sebeblerden dolayı başınıza bir iş gelmişte millet de durduk yere size birşeyler yazıp çiziyor..

Yahu bu dunyada nice sevgililer var ailelerinin ikna olmasını bekleyip evlenmek için gün sayan

Bunları yazıp çiziyorsak senin kötülüğün için mi ?

Hiç buradaki konulara bir göz atıp kendine örnek çıkardın mı ? Millet bilmem kaç yıllık eşinin davranışları ve tutumu karşısında şoka girerken sen neyine guveniyorsun ki ? Kimse burada istisnalar dışında eşim evlenmeden önce berbat bir karaktere sahipti demiyordu..Hepsi için eşleri evlenilecek ideal erkekti bir zamanlar

siz buraya çözüm aramaya mı yoksa milleti eleştirmeye mi geldiniz :ssz:

insanlar igneyi kendine hic batirmiyorlar bazi yorumlari yaparkenn, bakin 7-8 aylik bir iliski olabilir ama hayatimda kimse beni onun kadar sahiplenip sevmedi,ayrica uzun ömürlü olup olmayacaginida Allah bilir, bakarsiniz seneye evlendik mutluyuz diye bi baslik atarimmm. ayricada evet ben fedakarlik yapiyorum onun icin seve seve ama oda benim icin bircok seyler yaptii, agzimdan bir laf cikmadan daha yerine getirir..hicbirsey tek tarafli degill, bu kadar baglanmamin bir nedeninin oldugunu düsünmelisiniz bence !!!!!!!!

peki o zaman size ne sekilde yardimci olalim.
"kimse beni bu kadar sahiplenmedi"demissiniz.
size olan sevgi gosterileri ya da kiskancliklari,sizi eski hayatiniz yonunde kisitlamasi sahiplenmek degildir.
gercekten sahiplenseydi tereddutleri olmazdi.gelgitler yasamazdi.
hayatta yalniz kalacagini da bilse herkesi karsisina alirdi.
bence ayrintilariyla dusunun.
siz bile bu iliskinin devamindan emin olamamissiniz.
bunun sebebi de erkek arkadasinizin tavirlari.
aslinda soylemek istedigim bisey var.
bu sizin deyiminizle"kari-koca hayati"na bir de bebek eklemeyin sakin.

Ailesine istedigi kaar bagli olsun is sevgilinizde bitiyor. Eger bu isi bitirecekse kendi aklina uymadigi icin bitirecektir.

Back
X