Soyulmuş Fazla Sarımsak Nasıl Saklanır ?

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.347
614.414
1.098
Malatya

Sarımsağa ihtiyacınız olduğu zamanlar soymaktan üşeniyorsanız, bir seferde çok fazla sarımsağı soyarak onları saklayabilirsiniz. Bu sayede ihtiyacınız olduğunda kullanır, tekrar tekrar sarımsak soymak zorunda kalmazsınız. Sarımsakları soyup içi zeytinyağı dolu bir kavanoza atıp saklayın.

Zeytinyağlı kavanozun içerisinde saklanan sarımsaklar tazeliğini uzun süre koruyacaktır. Bu sayede hem sarımsakları ihtiyacınız olduğunda taze taze kullanacak hemde kullandığınız zeytinyağı ile farklı lezzetler elde edebileceksiniz. Sarımsaklı zeytinyağını hazırladığınız salatalarda kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca sarımsak soymanın kolay yolunu arıyorsanız, sarımsakları 5-10 dakika su dolu kabın içinde bekletin. Suyun içinde beklemiş sarımsaklar kolaylıkla soyulacaktır.

ALINTIDIR..

bende püre yapıp küçük saklama kabında donduruyordum. lazım olduğunda çay kaşığıyla alıp kullanmak çok kolay oluyor.

Bende sarımsakları soyup küçük pet su şişesinde Buzluca saklıyorum.Tadında hiçbir değişim olmuyor çok pratik

Bunu yapıyoruz biz evde.
Bazen de buzdolabı posetinin içinde buzluga atıyoruz direk. Bozulmuyor, o sekil tüm tüm yemeklere katıyoruz. Buzlukta kaldıgı için kolay eziliyor da pişerken, yemekte tum tum kalmıyor.

bir arkadaşım 1 kilo sarımsağı soyar ve cam kavanozda buzdolabında saklardı. ne tuz , ne yağ hiç bir şey koymazdı
ben denedim..
2 baş sarımsağı bu şekilde ayıklayıp cam kavanoza koydum
uzun süre saklanıyor .
fakat 1 ayı geçtiğinde yavaş yavaş rengi değişmeye başlıyor.
ama yine de 1 ay boyunca elinizin altında soyulmuş sarımsak olması da iyi oluyor yani.

Çok güzel fikirmiş,sarımsakla yemeklerde mucizeler yaratılabiliyor aslında,kullanımı hayalgücümüze kalmış:)

Cam kavanozda dolapta saklıyorum. Bu şekilde de taze kalıyor.

Süper bir paylaşım sagolun

zeytin yağında saklayabilirsin ve bu yağı sonra salatalarında kullan çok sağlıklı ve lezzetli oluyor

Püreyapip peki bbuzluga mi koyuyorsun?
Pire yapmadan da saklayabilirsiniz,kabuklarını soyup buzdolabı poşetlerine doldurun,kullanacağımız kadarını çıkarıp kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…