- 21 Temmuz 2015
- 6.687
- 6.069
- 198
Şimdidenbu laflarla ddolduruşa gelirsen evliliğin ilk seneleri tıngırdar, ben sana söyleyeyim..
Hep bu lafları eşine de tekrarlar durursun, yıllarca bu böyleydi şu şöyleydi, halbuki evlenince sen 2 kazaniyorsundur o 1 kazaniyorsa ortak yeyip iceceksiniz o fazla bir kazak alıyor diye sen de anlayacaksın o ay her şey eşit olmayacak yani
Yani tabikide kiz tarafi oder o ne bicim soru oylekızlar sözüm için mantar tıpalı cam şişelerden hatıra yaptırmak istiyorum. Annemi hep dayılarım falan doldurmuş bunlar sizin göreviniz değil diye. Ya söz hatırası zorunlu değil tamam ama yaptırmak istenirse kız tarafı yapmaz mı? Erkek tarafının böyle bi görevi olduğunu düşünmüyorum ama anneme anlatamadım bi türlü. Zaten 50-60 tl bişey tutuyor. Anneme laf anlatamıyorum yardım edin
sinir oldum teyzemde dayımda hep annemi doldurdu, söz elbisesini de mi siz kendiniz aldınız aa olurmu öle şey falan dediler . Ya istemeye gelcekler ve evde söz kesilcek sadece, bunda damadın bana elbise alma zorunluluğu yokki öyle değil mi?
Bizim yaptığımız tek masraf bana elbise ayakkabı ve bu söz hediyelikleri, birde damadın yüzüğü. Buna rağmen burnumdan getirdiler aslında bunlar erkek tarafının görevleriydi diye. Biz herşeyi üstlendik çok taviz verdik diyip duruyo annem naptıysak sanki. Birilerinin dolduruşuna gelmiş heralde. Napıcam bilmiorum
Bence bu zamanda erkek tarafı olmak çok kolay.
Kız tarafı daha çok harcıyor. Tabi tok gözlü insanlar iseler..
Yok bana bayramlık aldı almadı.
Bohçama koydu koymadı gibi konuları saymıyorum.
Ama inanın eskidenmiş o erkek tarafının şanındandır bilmem ne diye yapılanlar.
Şimdi özellikle bayan çalışıyorsa erkek ailesi hiçten elini cebine atmıyor.
Tektaşını kendi alan bayanlar okuduk burada.
Bana düğünde takılan 5 bilezik ve alyansım dışında hiç bir çöp alınmadı, yapılmadı valla.
Bohçaymış bilmem neymiş ben istemedim.
Düğünü de eşimle yaptık.
Yani kalmadı öyle erkek tarafı bence..
Konu sahibi ince, gönlü zengin erkek tarafı biz alalım elbiseni falan derdi evet.
Senin erkek tarafı da pek oralı değil anlaşılan.
Bence söz hatırası zorunlu bir şey değil sonuçta sen istiyorsun sen ödersin.
Zaten ucuz bir şey yahu değmez, isteyen olmaya..
aynen wallaha, sonra anlayacaklar da iş işten geçmiş olacak, elma lokumu mu varmış bu arada?
Ailen daha en baştan erkek tarafını yolmaya başlamış yani. Bazı "kültür"lerde böyledir. Erkek tarafı yolunacak kaz gibi görülür. Kusura bakma ama ailenin yaptığı görgüsüzlük. Daha bismillah, istememişler bile, söz bile yok. Bu ne uyanıklık...
İkincisi, öğrencisiniz, çalışmıyorsunuz. O zaman bekleyin. Kendi istediğinizin parasını da siz değil, aileniz, yani illa ki başkası vermek zorunda değil mi? O zaman böyle insanların şikayetlerini dinleye dinleye iş yaparsınız. O versin, bu versin, sizin söz hakkınız bile yok. Ailenize karşı ağırlığınız yok. Bekleyin, işinizi bulun, ayaklarınız yere bassın, sonra sözlenirsiniz, evlenirsiniz. O zaman ailenizi susturacak gücünüz de olur. Bu ne acele ki...
Hepinize hak veriyorum. Ben zaten annemin babamın haksız olduğunun farkındayım. Peki bu düşüncelerinin yanlış olduğunu onlara nasıl anlatabilirim ? Sevgilim çalışşsa zaten herşeyi kendi yapmak ister yada durumları iyi olsa. Ama ellerinde yok. Bizimkiler şimdiden başa kakmaya başladı herşeyi biz üstlendik diye görende milyarlar harcadık zanneder.
Anne tarafından akrabalarımdam hiç hazzetmem zaten, teyzemler dayımlar hepsi de kızlarına yoluncak tavuk buldular bi tane. O gün dayım anlatıyo görgüsüz görgüsüz benim kızımı istemeye geldiklerinde çiçek ve çikolata haricinde pastaneden en pahalı şeylerden getirdiler, kızımın elbisesini yüzükleri onlar aldı, biz sadece çay verdik ikramlık bile bişey vermedik diye anlattı böyle. Annem doldu tabi. Kek sarma börek falan hazırlıcaz diyo annem, ordan kuzenim atlıyo aa benim kayınvalidem hepsini kendi getirdi sözde diye. Teyzem atlıyo ordan elbiseyide erkek tarafı alır diye.Yaa ilk defa duyuyorum böyle bişi yok artık dedim ya. Hepsinden nefret ettim, zehir ettiler bana sözü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?