Söz hediyesini hangi taraf yaptırır?

Ben dolduruşa gelmiyorum zaten, ben durumlarını biliyorum hiçbişey istediğim yok. Çalışan biri olsam yardımda ederim onlara ama çalışmıyoruz 2 mizde okuyoruz daha.
Dolduruşa gelen annem ve babam. Hediyelik bizim görevimiz değil demeye başladılar, dayımlar ve kuzenlerim vs yüzünden. Teyzemi aradık geçen oda söz elbisesini siz mi aldınız olurmu öle şey dedi annemle kavga ettik. Altı üstü 150 lira elbiseye verdik 50 lirada ayakkabıya o kadar. Bana bunları başıma kakıp duruyolar.

Yani tabikide kiz tarafi oder o ne bicim soru oyle oldu olucak sozude erkegin evinde yapin anneni bosver kendin para birktrp yap zaten cok pahali bisi degil ben nisanim icin yaptırdım cok fazla bisi tutmadi

Biz de kayinvalide kayınpeder tarafından doğru durust bir sey goremedik ama her seyi de erkek tarafindan bekleyen kiz aileleri akrabalari olunca(konu sahibinin akrabalari gibi) bende bu kani olusuyor maalesef. Kastim saçma sapan istekler ve talepler.

Efendim bunları kitaplarımızda yazdık.Büyük Türk Adetleri Kitabının 1784.sayfasına göre sözde ne takılır ne giyilir, amac sadece söz vermek midir yoksa damadı yolmaya şimdiden başlanmalımıdır..bunların hepsini yazdık.Okuyun efenim cık cık cık

Herhalde annene zamanında yapıldı ki aynısını seninde öyle olsun istiyor ayıp yahu ne elbisesi ,
çiçek çikolata ve yüzük standart budur gerçi bunı bazı kızların kendisi alıyormuş buna tamamen karşıyım bunu alacak yapacak kapasitedede olması gerek, damat adayının ,yoksa benden kız mız yok ,

Hepinize hak veriyorum. Ben zaten annemin babamın haksız olduğunun farkındayım. Peki bu düşüncelerinin yanlış olduğunu onlara nasıl anlatabilirim ? Sevgilim çalışşsa zaten herşeyi kendi yapmak ister yada durumları iyi olsa. Ama ellerinde yok. Bizimkiler şimdiden başa kakmaya başladı herşeyi biz üstlendik diye görende milyarlar harcadık zanneder.

Anne tarafından akrabalarımdam hiç hazzetmem zaten, teyzemler dayımlar hepsi de kızlarına yoluncak tavuk buldular bi tane. O gün dayım anlatıyo görgüsüz görgüsüz benim kızımı istemeye geldiklerinde çiçek ve çikolata haricinde pastaneden en pahalı şeylerden getirdiler, kızımın elbisesini yüzükleri onlar aldı, biz sadece çay verdik ikramlık bile bişey vermedik diye anlattı böyle. Annem doldu tabi. Kek sarma börek falan hazırlıcaz diyo annem, ordan kuzenim atlıyo aa benim kayınvalidem hepsini kendi getirdi sözde diye. Teyzem atlıyo ordan elbiseyide erkek tarafı alır diye.Yaa ilk defa duyuyorum böyle bişi yok artık dedim ya. Hepsinden nefret ettim, zehir ettiler bana sözü.

Ailen daha en baştan erkek tarafını yolmaya başlamış yani. Bazı "kültür"lerde böyledir. Erkek tarafı yolunacak kaz gibi görülür. Kusura bakma ama ailenin yaptığı görgüsüzlük. Daha bismillah, istememişler bile, söz bile yok. Bu ne uyanıklık...

İkincisi, öğrencisiniz, çalışmıyorsunuz. O zaman bekleyin. Kendi istediğinizin parasını da siz değil, aileniz, yani illa ki başkası vermek zorunda değil mi? O zaman böyle insanların şikayetlerini dinleye dinleye iş yaparsınız. O versin, bu versin, sizin söz hakkınız bile yok. Ailenize karşı ağırlığınız yok. Bekleyin, işinizi bulun, ayaklarınız yere bassın, sonra sözlenirsiniz, evlenirsiniz. O zaman ailenizi susturacak gücünüz de olur. Bu ne acele ki...

Boşver onu bunu. .
Dilediğin gibi yap . .
Benim sözümde sadece tektaş takıldı. .

Annem babam böyle değildi aslında ama anne tarafım yani dayılar teyzeler falan hep doldurdular, çünkü onlar dediğiniz gibi yoluncak kaz gibi görmüşler hep damatları. Acele ettiğimizde yok aslında uzun yıllardır çıkıyoruz ben yükske lisans yapıyorum okulu bitirdim, sevgilim son sınıfta. Ailem kendi istedi adını koyalım söz yapalım diye. Yüzükle birlikte yaptıkları masraf sadece 600 lira civarı ama işte başıma kakmaya başladılar.

Tabi damatın annesinln duyarlı olması pasta ve çörekle gelmesi herkesin isteyeceği bir damat , bu geline ve ailesine verilen değeri anlatır , ve aile görmüş geçirmiş diye değerlendirme durumu olur , sanırım kültürle alakalı , ve tabi kaynana adayının kendisiyle barışık gelini kıskanmayan bir profil çizer , güleryüzlü sempatik ve az konuşan kadın olarak

Ben kendim yaptirmistim. Hic de minnet etmem oyle seylere erkek tarafina. Erkek kiz tarafi diye bunlardan basladiysaniz ayirmaya, yandiniz. Herkes istedigini yaptırsin gitsin ya

Hadsiz akrabalarınızdan önce siz annenizle konuşup kararlaştırın. Saçma saçma şeylerle doldurmuşlar annenizi. Annenize beni karşı tarafa boynu bükük mü aciz mi göstereceksiniz diye duygu sömürüsü yap belki vicdana gelir.

Boyle ufak tefek gucunun yetecegi seyleri kendin hallet ailene hic duyurma sozlum dusunmus yaptirmis de gitsin.Asil sorun dugun zamani ne yapacaksin?Bohcalar,takilar,koclar falan havalarda ucusuyor.Damattan bu kadar beklersek onlar da bizden bekler kararinda olalim falan de bari...

Hediyelik extradır, kız tarafı yaptırır. Bu ne ya erkek tarafı ölsün mü

bana da kızmayın ama 50-60 lira tutacak bir şeyin parasını bile ailenizden isterken, ne düğünü ne nişanı ne sözü.
neyin acelesindesiniz bu kadarcık bir şeyi bile milletin ağzına sakız etmeden kendiniz karşılayamayacakken??

ayrıca ben erkek tarafı olsam, bana bunu siz yapacaksınız diye gelseniz boşuna masraf yaptırmasın kardeşim buncacık şeyi de benden mi istiyolar ayıp gayri derdim...

Ailende farklı düşünüyosa arada çooook sıkışır kalırsın sen bu gidişle.
Neyse, bende sözde elbisemi kendim aldım. Babam dedi hatta. Daha istemediler, vermedim seni. Vermeden ne diye elbise aldırayım. Elbiseyi aldırmak demek daha istemeye gelmeden verdik kızı demektir diye. Oğlanevi dedi alalım diye. Babam sert şekilde hayır dedi :) lafı olmamalı böyle şeylerin. Düğünde bile duvağımın bi kısmının parasını annem verdi :) yapan kadın biraz fazla söyledi, annemde ne diye isteyeyim damattan dedi verdi yani. 450 tl tutmuştu. 100 tlsini annem vermişti. Yani ailede bitiyo birazda iş. Cinnetlik zaten bu insanların kız tarafı erkek tarafı akılları, adetleri. Yok bizde adet şudur. Yok adet öyle değildir. Saçmalık..y
Ayrıca o hesdiyelikleri senin yaptırman daha hoş ve mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…