• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz kesme/Aile tanışması/Uzak şehirler

waifukisara

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2024
3
1
1
23
merhaba kızlar. erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık annesi sen askerden dönünce tanışmaya gidelim demiş. kendisi nisan-mayıs gibi bedelli askerliğe gidecek. o izmirde ben ise bursada yaşamaktayım. uzak şehirlerde olunca tanışma ve söz merasimini birlikte aynı gün yapanlar varmış hatta nişan da. bana bir fikir verir misiniz bu işler nasıl olur, uzak şehirlerde olunca bu şekilde mi olur, yapmalı mıyız yapanlar var mı?

tanışmaya gelirler önce aileler tanışır sonra nişan ve sözü isterseniz ayrı ayrı isterseniz bir yaparsınız ama bi gelsinler gitsinler biraz masraf yapsınlar bişey olmaz

O kadar da aynı gün aradan çıkarmayın gerek yok. Bir gelip tanışsınlar sonra istemeye/söze gelirler. Ayrıca bir nişan töreni istiyorsanız onun etkinliğini yaparsınız yok ayrıca nişan organizasyonu yapmayacaksınız isteme + nişan yaparsınız. Ama tanışmayı araya sıkıştırmayın

izmir bursa uzak degil ki, en uzak ilçesinde yasamiyorsaniz 4 saat sadece.
hani onlar corum siz izmir falan olsa neyse diyecegim ama kendi arabasi olan insanlar icin 4 saat yol degil.
bence en uygunu ilk seferde tanışmaya gelmeleri / ikincisinde aile ici soz olmasi / ucuncude nisana gelmeleri.
ama hepsini tekte yapmak istiyorlarsa uc onlara cok gelir.
en iyisi ilk geliste aile büyükleri de olsun hem tanisilsin hem söz kesilsin aile icinde. hem yemeklikler va ikram edin
ikinci gelmeleri de nisana olsun.
4 saatlik yolu da gelemiyorlarsa bilemeyecegim. ben arkadasimin nisani icin gidiyorum o yolu adabam olmadigi halde

merhaba kızlar. erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık annesi sen askerden dönünce tanışmaya gidelim demiş. kendisi nisan-mayıs gibi bedelli askerliğe gidecek. o izmirde ben ise bursada yaşamaktayım. uzak şehirlerde olunca tanışma ve söz merasimini birlikte aynı gün yapanlar varmış hatta nişan da. bana bir fikir verir misiniz bu işler nasıl olur, uzak şehirlerde olunca bu şekilde mi olur, yapmalı mıyız yapanlar var mı?
Bizim Ağrı-Ankara. Nişan-söz-isteme aynı gün oldu. Aileler de o gün tanıştı. Karşılıklı çaba lazım tabi arada birbirlerini aradılar falan. Ama çok farklı insanlar oldukları için ben kaynaşamayacaklarını biliyordum. Öyle de oldu. Siz böyle olsun istemiyorsanız önce tanışma son isteme ve söz şeklinde yapabilirsiniz.

abim uzak sehirden evlendi. gelin de bursalıdı. bir gün misafirliğe gittiler tanısma gibi, ertesi gün isteme oldu. 3 gğn nişan alışverişi vs yapıldı, 4.gün de nişan yapıldı. yani annemler toplamda bir haftada her seyi halledip döndü jfjfj

Back
X