• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz tekrarı..

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar.. Sorunum, daha önceden bana mesela birinin söylediği bir sözün, ya da benim şu lafı iyi ki söylemişim dediğim bir sözün sürekli aklıma gelmesi.. Belli başlı bazı bu bahsettiğim söz ya da cümleler var.. Bu sözleri sabah kalkınca olabilir, boş bi anımda olabilir.. aklıma mı geliyor ben mi aklıma getiriyorum bilmiyorum.. Bunlar kafamın içine gelip duruyorlar.. Bunlar ben bir ara çok yalnız kalmıştım öğrencilikte.. Sanki kendim yaşanmış komik olayları tekrar aklıma getiriyor ve ya onlar kendiliğinden aklıma geliyordu.. Te o zamandan beri var.. Çok sorunlu zamanlarım da oldu.. Şimdi bunlar aklıma gelmesin diye madem cümle, kelime tekrar edicem bari zikir çekeyim diye zikir de çektim.. Başka o kelimeyle başlayan kelimeler de türetip o kelimeyi unutturmaya çalıştım.. Şimdi bir psikoloğa psikiyatriste gitsem mesela bana ilaç verse bu dönem ders çalışmam lazım.. İstemem de, istesem bile kullanamam.. Merak ettiğim bu ya da buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu?

Su lafi iyi ki soyledim mi. Yoksa nasil laf soktum mu?

Hayır laf sokma değil.. Sanırım beni o an için etkilemiş kelime ya da cümleler.. Böyle duurmu olan va rmı ki diye sorum sanmıyorum da..

Mesela annemle konuşurken seneler önce olmuş bir olaydaa, ben ona bir söz sölemiştim o lfı iyi ki söyledim tam iyi oldu o laf... diye o aklıma geliyor.

Bendede olur o bazen.
Bi bakarim is yaparken sesli bi sekilde soyluyorum o cumleleri tekrardan.
Bazende keske su zaman sunu baska yapsaydim, o cumleyi degilde su cumleyi soyleseydim diyorum.

Normal.
Hatalarimda ogreniyor, guzel cumlelerimdense tecrube kazaniyorum bidahaki icin.
Buna kendini egitmek denir.
Dertlenme, normalsin.

Acayip öyle takıntım yok.. Bu bahsettiklerim de öğrenciyken çok sorunlarım oldu.. Oradan kaldı da.. Ne yapsam geçer ki..

Bu kontrol edemedigin dusuncelerin arka arkaya gelip seni cok rahatsiz ediyorsa , uyuyamiyorsan veya kendi basina kurtulamiyorsan bir psikologa gorunmeni tavsiye ederim.

Bu kontrol edemedigin dusuncelerin arka arkaya gelip seni cok rahatsiz ediyorsa , uyuyamiyorsan veya kendi basina kurtulamiyorsan bir psikologa gorunmeni tavsiye ederim.

Uyuyamama yok.. İşime engel olmuyor.. O an başka bişey düşünmüyorsam, meşgul değilsem oluyor. Gün içinde oluyor da.. Niye oluyor..

Ay bende de var o.
Kendi kendime surekli tekrar ederim söylediğimi. Ama sadece iyi söylediğim lafları. Kötü şeyler aklıma gelince unutmaya çalışıyorum orası ayrı :-)
Sürekli tekrar ediyorum ne iyi söyledim keşke şunu da soyleseydim gibi. 5-6 yıllık şeyleri bile

Ya ne var bunda ben de çok iyi oturttuğum lafları düşünürüm bazen ay hele temizlik yaparken bütün eski defterleri açarım zihnimde .

Uyuyamama yok.. İşime engel olmuyor.. O an başka bişey düşünmüyorsam, meşgul değilsem oluyor. Gün içinde oluyor da.. Niye oluyor..

Niye oldugunu tahmin ediyorum ama burasi teshis yeri degil ve ben psikolog degilim . O yuzden bu tahmini dile getirmek olmaz. Sana bir psikologa gitmeni onerdim. Bir sey cikmasa bile en azindan sorularina saglikli cevaplar alirsin.

Bu gayet normal bir durum bunu takinti yapmaniz anormal. Neye sasiriyorsunuz ki bu kadar? insan beyni bu bilmedigimiz fazla islevi var herkeste olan bir durum bu. Hadi olmayan bir cumleyi olmayan bir aniyi hatirliyorum goruyorum desen neysee ama yasadigin bir seyin aklina gelmesi kadar normal bir sey yok. Asil aklina gelmemesi problem. Mesela ben de bir kere birisinin adini dusunurken uyuyakalmistim. Sabah gozlerimi acar acmaz o ismi icimden bir kere tekrar ettim. Gulup gecmstm. Bu kadar duz mantiktir bu.

Back
X