• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz verdim tutmakda zorlanıyorum ya tutarsın yada biter diyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz haklı adam en başından istediğini söylemiş, söz vermişsiniz şimdi de tutamıyorum diyorsunuz. Zorlamak tamam kötü bir şey ama en en başta bu adam kapalı istiyorum demis siz de oyalayıp durmuşsunuz. Bu konuyu siz açıp eşim söz verdi evlenince şöyle yapacaktı diye açsa ben bu sefer de sizi tutardım. Söz namustur. Sözünü tutmak için gerekirse canini vereceksin. Ya da kendinizi bilip ben yapamam diyip baştan bu adama ümit vermeyecektiniz. Bu adamla neden evlendiniz o vakit, kandırmışsınız bir nevi.
Ben söyledim kapanmayı düşünüyorum diye 2 ci senenin sonunda şart koşmaya baskı kurmaya zorlamaya başladı sonra ben saten isyiyorum düşüncesiyle onayladım evet ama böyle baskı kurması şartlandırması yanlış bana bırakabilirdi onun icin seve seve diğer şeyleride yapdım tamam dedim evet ama bukadar kolay değilmiş ve şuan zorlanıyorum mutsuzum kendi halimle doğru değil yaptığı ve ben acılamam acılmakda doğru görmüyorum ama napıcağımıda bilmiyorum

Ne kötü ya basörtüsünü böyle seylerde kullanmak
Ya kapanırsın ya biter demek
Ne oldu simdi istedigi dine imana mı geldiniz böyle kapanınca
Farkında değil
Keşke sizde senin icin değil Allah icin kapanırım diyebilseydiniz
Dedim ama türkcem kötü haklıyken haksıza düşebiliyorum konular örtülüyor

Keşke gönülsüz olduğun bir şey için söz vermeseydin veya vazgeçtiğini evlenmeden önce söyleseydin o zaman bitseydi bitiyorsada. Ben de ilk kapandığında zorlandım ama birkaç ay sonra alışmıştım kendini böyle kabuk et böyle güzel gör böyle güzel bive bakımlı giyinmeye çalış belki daha iyi gelir.
Gönlüm var ama baskıya emire gelemiyorum... giyiniyorum ediyorum ama yinede mutsuzum halimle güzel göremiyorum kendimi

Kusura bakmayin ben esinizi hakli buluyorum. Herkesin bi yasam tarzi var.. evlenmeden soz verip sonra nasilsa tutmam diye dusunduyseniz malesef erkekler genelde bu tarz seylere cok onem verir. Ayrica bi arkadas demiski seni kapatip kole yapicak kendine. Iyde bi erkek esinin saclarini baskasi gormesin istiyorsa ve Allahin huzurunda bundan mesulsa neden esinden bunu istemesin? Size uymuyorsa ve bu konuyla devamli huzursuz olup yuvaniz bozulcaksa zorlastirmayin. Sartlarinizi sunun birlikte bi karar alin. Ayrilin ve ayrilmayin diyemem cunku evlilik cocuk oyuncagi degil.

Herşey bu kadar basit demek ki, siz peki neyi bekliyorsunuz açılın da bitsin . Öyle tek taraflı fedakarlıkla bırakın evliliği arkadaşlık dostluk vs hiç bir ilişki yürümez . Yürümemeli zaten. Beni başımdaki örtüyle kabul edecek adamı ben en başta kabul etmezdim zaten. Net olurdum.Sizin yanlışınız da bu olmuş.

Evet haklısın alışamadım ve acılıp kapanmakda bana yatmıyor bilmiyorum şuan saten acılmayı düşünmüyorum utanırım bu durumdan ama bana zor geliyor doğru gelmiyor ama acılmakda doğru gelmiyor bilemedim
Bende çok anlamam ama tarzınızı değiştirmeyi deneyin. Kapanınca illa ki kısıtlamalar oluyo belki ondan rahat edemiyosunuz. Burda kimse size acil yada kapan diyemez bu sizin karariniz. Çok hoş kapalı bayanlar var zamanla oturur biseyler diye düşünüyorum. Hani hiç böyle bişey aklımda yoktu deseniz bu yorumu yapmiycam ama sizde istiyomussunuz evliliginizde vesile olmus.
Çalışmaniza izin vermeme gibi durumu varmı eşinizin? Başörtülü birçok kadın çokta güzel calisiyo. Bu konuda taviz vermeyin çok uzülürsünuz.

Kusura bakmayın ama suç tamamen sizde. Adam ben kapalı istiyorum yoksa ayrılalım demiş , siz ben sözlendikten sonra kapanacağım demissiniz . Sözlenmişsiniz bu sefer de evlendikten sonra demissiniz. Şimdi kapalısınız acilacagim beni seven böyle sevsin vs. konusuyorsunuz. Hayatta herkesin belli kriterleri vardır. Siz kabul etmişsiniz şu anda da işin içinden çıkmaya çalışıyorsunuz . Yaptığınız çok yanlış zira adam daha siz sevgiliyken ben kapalı istiyorum ayrılalım demiş siz diretmişsiniz evlenmek için . Şu anda da adamı yarı yolda bırakıyorsunuz . Bilmiyor muydunuz böyle olacağını ?Benim eşim dindar bir insan mesela biraz da muhafazakar ben evlenmeden kapanmayacagimi söyledim eğer kapanacaksın deseydi de evlenmezdim. Ayrılır yoluma bakardım siz evlenene kadar tamam demissiniz şimdi mutsuzum diyorsunuz

Merhabalar arkadaşlar ben 6 yıl önce yurtdışından türkiyeye temelli döndüm gidip geliyordum 3 sene önce eşimle tanışdım ve ben tanışmada annemin babamın bana verdiğini cocuklarıma geri vermek isterim dedim ilerde ilk cocuğum olduğunda kapanmak istiyorum inşallah dedim sonra ilişkide ya kapanırsın yada ayrılırız diye şart koşdu ve ben onu cok seviyorum evlenince kapanırım dedim zorladı beni. Sözden sonra evet dedim sonra gine tartışmalar oldu ve evlenince olura getirdim ben onu.... şimdi evlendim 4 ay oldu ve kapandım. Ama hic mutlu değilim cünkü bana bırakmadı ben hazırlanıp şimdi evet şimdi zamanı geldi diyip kapncaktım ama öyle olmadı zorladı beni şimdi ise cok cok zorlanıyoruö ve aşırı mutsuzum evliliğin tadını cıkaramıyorum cok mutsuzum bu halimle başka bir lüksüm yok diyor yani acılırsam biter diyor bana tartışırız kavga ederiz acıldıkdan sonra ondan sonrada biter diyor banaa cok defa konuyu acdım konuşmaya calışdım ama yok... onun icin cok fedakarlıklar yapdım ben cok cana yakın sevdiğim insanları elimin üstünde tutan biriyim sevdiklermi hep sevindirmekten yanayım onun icin sigarayı bıraktım arkadaşlarımı saldım kapalı giymeye başladım ona nasıl kendime bişey aldığımda onada herzaman alıyordum almanyada calışan biriyim şimdi eve tıkındım dışarı cıkmıyorum cok bunaldım mutsuzum napcamı bilmiyorum yarın annanem gelcek almanyadan annemle istanbula gitcez 1 hafta kalmaya bugün gine bu konuyu actım ve şuan yürüdü gitti uyumaya konuşmak istemiyor dedi.. napcamı bilmiyorum ayrılmak istemiyorum daha 4 ay oldu ama doğru bulmuyorum ayrılırsa bi baş örtü icin ozaman beni gercekten sevmiyor...cok mutsuzum bu halimle ve cok bunaldım...
Cocuk olunca bosanmakta zorlanirsin simdiden taviz vermeye baslamissin sen bilirsin kocam koylu olmak da senin elinde kendi hayatina bakmak sevilmek sayilmak da elinde

Gönlüm var ama baskıya emire gelemiyorum... giyiniyorum ediyorum ama yinede mutsuzum halimle güzel göremiyorum kendimi
Emir olduğu düşüncesini at kafandan canım bir seçim yapacaksın mecbur ya vazgeç olacakları göze al ya da artık kabullen böyle devam et

Eşinizin kendine güven konusunda büyük problemleri var....Sorun sizle değil kendiyle ilgili, terapiste psikologa götürmeniz şart bence...Adam büyük bir özgüven problemi var..Eğer açık gezerseniz ve çalışırsanız erkeklerin size bakacağını düşünüyor ve sizi ayrılıkla tehdit ediyor...Psikolojik problem yaşayan birinin hayatına ayak uydurmak yerine tedavi olsun...Ve açılırsan ayrılırız diyorsa da bırakın ayrılsın....

Siz net bi.şekilde tavrınızı ortaya koyun bakın açılın mesela ayrılmayacaktır o sadece blöf...
Dik durun ezik şekilde tehditlere boyun eğmeyin, kimseye ezdirmeyeceğiniz sınırlarınız olursa daha çok saygı duyar size..

Çok dikkat ediyor madem bu konulara sevgiliyken benimle gezip tozarken günah değil miydi sana deseydiniz keşke. Bazı erkekler ne iki yüzlü. Kendisi mükemmel insan siz mi günahkarsınız? Keşke tesettürü anlamadan kapanmasaydınız,koca için yapmanın bi anlamı olmadığını anlıyorsunuz ama geç oluyo. Kocam için kapandım düşüncesinden kurtulun, önce araştırın tesettürün ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini. Aslını öğrenmeden taklidi şekilde uygulayınca içselleştiremiyor insan. Sonra uyarsa size devam edin kocam için kapandım belki ama artık Allah için yapıyorum diye. Çoğu kişi ilk kapanınca ne giyeceğini bilemez, başını güzel bağlayamaz. Zamanla oturur. Ama hala mutlu değilseniz de sırf kocanız için bu şekilde kalmayın, ne size dini yararı olur ne psikolojik..

Bu adamlari cok mu ariyosunuz. Beyfendi kendini gecmis karsisindakinin sacindan nem kapip acarsan biter demeye getiriyo.
Ne ask be vay canina, dinde zorlama varmiymis sor bakalim.

Merhabalar arkadaşlar ben 6 yıl önce yurtdışından türkiyeye temelli döndüm gidip geliyordum 3 sene önce eşimle tanışdım ve ben tanışmada annemin babamın bana verdiğini cocuklarıma geri vermek isterim dedim ilerde ilk cocuğum olduğunda kapanmak istiyorum inşallah dedim sonra ilişkide ya kapanırsın yada ayrılırız diye şart koşdu ve ben onu cok seviyorum evlenince kapanırım dedim zorladı beni. Sözden sonra evet dedim sonra gine tartışmalar oldu ve evlenince olura getirdim ben onu.... şimdi evlendim 4 ay oldu ve kapandım. Ama hic mutlu değilim cünkü bana bırakmadı ben hazırlanıp şimdi evet şimdi zamanı geldi diyip kapncaktım ama öyle olmadı zorladı beni şimdi ise cok cok zorlanıyoruö ve aşırı mutsuzum evliliğin tadını cıkaramıyorum cok mutsuzum bu halimle başka bir lüksüm yok diyor yani acılırsam biter diyor bana tartışırız kavga ederiz acıldıkdan sonra ondan sonrada biter diyor banaa cok defa konuyu acdım konuşmaya calışdım ama yok... onun icin cok fedakarlıklar yapdım ben cok cana yakın sevdiğim insanları elimin üstünde tutan biriyim sevdiklermi hep sevindirmekten yanayım onun icin sigarayı bıraktım arkadaşlarımı saldım kapalı giymeye başladım ona nasıl kendime bişey aldığımda onada herzaman alıyordum almanyada calışan biriyim şimdi eve tıkındım dışarı cıkmıyorum cok bunaldım mutsuzum napcamı bilmiyorum yarın annanem gelcek almanyadan annemle istanbula gitcez 1 hafta kalmaya bugün gine bu konuyu actım ve şuan yürüdü gitti uyumaya konuşmak istemiyor dedi.. napcamı bilmiyorum ayrılmak istemiyorum daha 4 ay oldu ama doğru bulmuyorum ayrılırsa bi baş örtü icin ozaman beni gercekten sevmiyor...cok mutsuzum bu halimle ve cok bunaldım...
Valls aklin varsa don almanyaya kusura bakma almanyada yasayip ta bu ırgat kafalıyı nerden buldun

Ben sizi anlayamadım

Zaten istiyorsanız sıkıntı ne

Adama ben de istiyorum demişsiniz kapsanmışsınız

Bu aşamada kendimi güzel bulmuyorum vs bana çok arabesk geliyor

Ben hiç güzel olmak için giyinmiyorum mesela

Giyübmek için giyiniyorum ayyy bunu giyince güzel oluyorum o nedenle bunu giyeyim diye değil buraya bu kıyafet uygun diye giyiyorum kıyafetlerimi de moda diye değil vücut şeklime uygun diye seçiyorum

Sizin sorununuz bence evde oturmak zira kıyafet vs ikincil şeylerdir kendinize ait hayat kuramamışsınız

Bunun sebebi eşiniz olabilir sizi kısıtladığınız için ama yine de siz çözüm arayın sosyalleşin ama şu iç sıkıntınızın sebebi kapanmış olmanız değil

Ya bu illa kapanacaksın baskısını anlamıyorum arkadaş sana ne ister kapanır ister kapanmaz değil mi ? Eğer çok istiyorlarsa kendilerine kapalı bir eş bulabilirler. Siz de maalesef bu baskıya tamam demişsiniz. Keşke içinizden gelmeyen hicbir şey için kendinizi zorlamasaydınız

Canım ben başı açık bir kadınım ama sizin olayınızın farklı bir yönü var.
Sen eşine evlenince kapanacağım dedin mi dedin. Madem istemiyordun bıraksaydın o da kendi kafasına göre biriyle evlenseydi. Düğüne kadar tamam düğünden sonra cayarım sözümden dersen o işte seninde hatan olur. Adam en başta söylediğini şimdide söylüyor değişen eşin değil ki sensin. Ne yaparsın bilmem ama haksızlığın var bunu bil isterim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X