Sözde arkadaş özde düşman gibi

huvese

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.409
380
123
Merhaba kızlar iyi akşamlar.Benim samimi olduğum bir arkadaşım vardı eski işyerinden gümrük firmasında çalışırken burda konu da açmıştım çok söyleniyor diye işten çıkınca sürekli bana whatsaptan yazardı arardı şuraya başvurdum gittim olmaz çok yoğun çalışıyorlar sevgilisinin çalıştığı gümrük firmasına gitmem işyerinde başarılı olmazsam sevgilim beni önerdiği için zorda kalır vb gibi bir sürü şey.
Ben arkadaşıma bu süreçte hiç soylenmedim çünkü hic kimsenin kafasını şişirip iki günde bir ne olacak bu durumum bak şöyle oldu demem herkesin kendine göre bir sorunu var genelde içime kapanirim .
Özellikle son bir aydır kendimi hiç iyi hissetmiyorum herkes huvese iş buldun mu ne zaman bulacaksın falan.
Bu akşam da arkadaşım whatsaptan yazdı bu bahsettiğim kız napiyorsun diye ben de bakıyorum başvuruyorum ama şimdilik arayan soran yok dedim o da sen de evde birşeyler yap bu kışı atlat evde bir şeyler yap önümüzdeki sene de böyle geçecek dedi ben de buna arkadaşım dedim insan böyle der mi doğru ortam kötü zor iş bulmak ama insan bir cümle söyler o kadar derdini anlattım dinledim başvurmaya devam et pes etme elbet olacak bulursun ben hiç öyle demedim kendisine bugün olmazsa yarın olmazsa bir aya daha güzel bir yer olur belki dedim.Alinganim belki ama insan bence böyle dememeli zaten etraf sorup durduğu icin ne zaman iş bulacaksın diye kendimi ezik bir işe yaramayan yetersiz biri olarak görmeye başladım.Bir de bu kız böyle diyince insan olumlu şeyler az da olsa duymak istiyor.Sizce böyle arkadaş olur mu ?

Bence ne yazık ki arkadaşınız haklı... :KK43: bende kendi sektörümde iş arıyorum ve ciddi çok ciddi bir sıkıntı var,herkes bana şu an ki işimi kesinlikle bırakmamamı ve bu durumların 1,5 yıldan önce düzelmeyeceğini söylüyor..Haberlerde de buna dair şeyler görüyorum..Allah sonumuzu hayır etsin..

Öngörü ama ben hep olumlu yönde motive ederken onu iş bana gelince evde birşeyler yap.kisi evde geçir önümüzdeki sene de böyle olacak insan ufak da olsa olumlu bir cümle kurar ben cesaretlendirdim onu bugün olmazsa yarın olur dedim bulursun buldu da bence burda iletişimi kesmek en doğrusu köstek değil destek olmak lazım

gixxer_600 gixxer_600 doğru söylüyorsun canım ortam kötü bunu ben de söyledim ama insan karşıdan en azından devam et başvurmaya pes etme olur biri muhakkak falan der ben neden olumlu şeyler söylüyorum ona karşı burda biraz bilmiyorum ama çok yazık keşke o kadar dinlemeseydim onu diyorum işle ilgili sorunlarını anlatınca

Öngörü ama ben hep olumlu yönde motive ederken onu iş bana gelince evde birşeyler yap.kisi evde geçir önümüzdeki sene de böyle olacak insan ufak da olsa olumlu bir cümle kurar ben cesaretlendirdim onu bugün olmazsa yarın olur dedim bulursun buldu da bence burda iletişimi kesmek en doğrusu köstek değil destek olmak lazım
O demek ki gercekçi biraz

Tabi siz bilirsiniz 😐

Böyle insanları hayatından çıkartmak lazım bencillik bu kendi sorunlarıni başkasına yaz ara anlat olumlu cümle şöyle o sen nasılsın diye sorunca bunları şöyle gerçek dost dediğin insanı cesaretlendirir umutsuzluğa moral bozmaya sevk etmez gerçek orda duruyor zaten ama az da olsa iyimser birşeyler söylemek kişiyi eksiltmez.

gixxer_600 gixxer_600 doğru söylüyorsun canım ortam kötü bunu ben de söyledim ama insan karşıdan en azından devam et başvurmaya pes etme olur biri muhakkak falan der ben neden olumlu şeyler söylüyorum ona karşı burda biraz bilmiyorum ama çok yazık keşke o kadar dinlemeseydim onu diyorum işle ilgili sorunlarını anlatınca
Seni yalandan avutsa bu daha kötü rahatsız olduysanız onun yüzüne söyleseydiniz çok kırıldım insan motive eder diye

İş bulamadığın için bence kıza sarmışsın, istediğin desteği görmemiş olabilirsin ama düşman da çok abartı. Ayrıca iş beğenmeyen tavrına biz çok aşinayız, bu kadar iş bulmak isteyen o kadar seçici olur mu ondan da emin değilim, kaldı ki çok spesifik bi pozisyonun da yok aslında, birçok talibin olduğu bi alana başvuruyorsun.

Merhaba kızlar iyi akşamlar.Benim samimi olduğum bir arkadaşım vardı eski işyerinden gümrük firmasında çalışırken burda konu da açmıştım çok söyleniyor diye işten çıkınca sürekli bana whatsaptan yazardı arardı şuraya başvurdum gittim olmaz çok yoğun çalışıyorlar sevgilisinin çalıştığı gümrük firmasına gitmem işyerinde başarılı olmazsam sevgilim beni önerdiği için zorda kalır vb gibi bir sürü şey.
Ben arkadaşıma bu süreçte hiç soylenmedim çünkü hic kimsenin kafasını şişirip iki günde bir ne olacak bu durumum bak şöyle oldu demem herkesin kendine göre bir sorunu var genelde içime kapanirim .
Özellikle son bir aydır kendimi hiç iyi hissetmiyorum herkes huvese iş buldun mu ne zaman bulacaksın falan.
Bu akşam da arkadaşım whatsaptan yazdı bu bahsettiğim kız napiyorsun diye ben de bakıyorum başvuruyorum ama şimdilik arayan soran yok dedim o da sen de evde birşeyler yap bu kışı atlat evde bir şeyler yap önümüzdeki sene de böyle geçecek dedi ben de buna arkadaşım dedim insan böyle der mi doğru ortam kötü zor iş bulmak ama insan bir cümle söyler o kadar derdini anlattım dinledim başvurmaya devam et pes etme elbet olacak bulursun ben hiç öyle demedim kendisine bugün olmazsa yarın olmazsa bir aya daha güzel bir yer olur belki dedim.Alinganim belki ama insan bence böyle dememeli zaten etraf sorup durduğu icin ne zaman iş bulacaksın diye kendimi ezik bir işe yaramayan yetersiz biri olarak görmeye başladım.Bir de bu kız böyle diyince insan olumlu şeyler az da olsa duymak istiyor.Sizce böyle arkadaş olur mu ?
Arkadasınız dogru solemış.Alınganlık yapmayın.İş yerlerı sureklı kapanıyor.

Bazen boş yere umut vermek daha kötü sonuçlara yol açabiliyor. Gerçekçi olmuş olabilir.

Zaten onun demesiyle mi iş bulacaksınız veya bulamayacaksınız? Bulursanız da ne ala. Yeterli desteği göremedim diyorsanız da arkadaşlık etmeyin. :KK12:

Hep böyle alıngan mısınız? Şahsen ben gerçek arkadaşımın gerçekçi olmasını isterim neticede "dost acı söyler" bir de düşman demişsiniz ortada düşmanlık bir durum yok

Hata yapan arkadaşınız değil ki sizsiniz. Kız doğruyu söylemiş. Siz zamanında kendiniz onu teselli edeceğim diye gönlünü eğlediğiniz için kendinize kızıyorsunuz şuan ona değil. Yaptığınız iyilikleri beklenti karşılığında yapmayın beklentiler üzer...

Siz herkese olumlu yorum.yapiyor olabilirsiniz ama gerçekler var ortada arkadaşınız gayet mantıklı bir yorum yapmış. Öngörüsünü belirtmiş ne kadar art niyetli düşünmüşsunuz umarım bu düşüncenizi arkadasiniz fareler ve sizden uzaklaşır.

Back
X