Sözde arkadaş özde düşman gibi

Merhaba kızlar iyi akşamlar.Benim samimi olduğum bir arkadaşım vardı eski işyerinden gümrük firmasında çalışırken burda konu da açmıştım çok söyleniyor diye işten çıkınca sürekli bana whatsaptan yazardı arardı şuraya başvurdum gittim olmaz çok yoğun çalışıyorlar sevgilisinin çalıştığı gümrük firmasına gitmem işyerinde başarılı olmazsam sevgilim beni önerdiği için zorda kalır vb gibi bir sürü şey.
Ben arkadaşıma bu süreçte hiç soylenmedim çünkü hic kimsenin kafasını şişirip iki günde bir ne olacak bu durumum bak şöyle oldu demem herkesin kendine göre bir sorunu var genelde içime kapanirim .
Özellikle son bir aydır kendimi hiç iyi hissetmiyorum herkes huvese iş buldun mu ne zaman bulacaksın falan.
Bu akşam da arkadaşım whatsaptan yazdı bu bahsettiğim kız napiyorsun diye ben de bakıyorum başvuruyorum ama şimdilik arayan soran yok dedim o da sen de evde birşeyler yap bu kışı atlat evde bir şeyler yap önümüzdeki sene de böyle geçecek dedi ben de buna arkadaşım dedim insan böyle der mi doğru ortam kötü zor iş bulmak ama insan bir cümle söyler o kadar derdini anlattım dinledim başvurmaya devam et pes etme elbet olacak bulursun ben hiç öyle demedim kendisine bugün olmazsa yarın olmazsa bir aya daha güzel bir yer olur belki dedim.Alinganim belki ama insan bence böyle dememeli zaten etraf sorup durduğu icin ne zaman iş bulacaksın diye kendimi ezik bir işe yaramayan yetersiz biri olarak görmeye başladım.Bir de bu kız böyle diyince insan olumlu şeyler az da olsa duymak istiyor.Sizce böyle arkadaş olur mu ?
Arkadasiniz realist bir insan olabilir. Evet kisa zamanda da is bulabilirsiniz ama bu düşük ihtimalse sizi heveslendirmek istememiştir. Siz olayları karsi tarafin mutlulugunu düşünerek onun hosuna gidebilecegi yorumlari yapiyor olabilirsiniz ama herkes böyle olamaz. Yine de is basvurulari yapmaktan geri durmayin yolunuz acik olsun

Alınganlık çarpmasından bayilacagim:olamaz:
Bende ayni arkadaşın gibi açık sozluyumdur..
yalandan avutmak yerine kız açık açık gercegi soylemis. Gercekler acıdır ama gercektir.
Bence onunla arkadaslik etme ona iyilik olur.
İnsanlar yalandan hoslaniyor ben yol veriyorum bu tarz insanlara onlar bana vermeden

Bir nevi b planı önermiş size. Destek olmak için olur olur deyip geçmesi mi iyi yoksa iş bulana kadar gelir kapisi fikri vermesi mi?
Kız sözde değil, düşünceli bir arkadaşmis

Back
X