Sözleneceğim kişi bana birilerini örnek gösterip duruyor

Pirasa7675

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
617
2
96
Meraba 2.5 senedir beraber olduğum bir kişi var. Ailesini tanıyorum gidip geliyorum onlarda bize.. Erkek kardeşi var, bir kere sözlendi ayrıldılar şimdi başka biriyle yine sözlenecek. Sorunum şu ; sevgilim bana birilerini sürekli örnek gösterip övüyor bundan çok şikayetçiyim üzülüyorum ağlıyorum .. Mesela erkek kardeşinin ilk sözlendiği kız çok yağcıydı tatlı dilliydi hep hediyeler yemekler daha neler neler ama ayrıldılar şimdi başka biriyle birlikte.. Benm böyle bir yapım yok sevgimi belli edemiyorum şuana kadar kendi anneme bile doğru düzgün sarılmışlığım annecim demişliğim yoktur içime kapanık soğuk görünümlü bi insanım. Ama saygıyı eksik etmem güler yüzlüyümdür. Evlerine gittiğimde hizmet ederim hiç oturmam. Lakin gel gelelim sevgilimin annesi kafasına giriyor galiba iki de bir sevgilim beni aşağlıyor sen neden hediye almıyosun falan gibi .. Geçen gün de erkek kardeşinin yeni sevgiilisi Bolu' dan buraya annesne babasına benm sevgilime saat göndermiş annesine parfüm fincan seti göndermiş. Elbise almş annesine. Bunları sevgilim bana anlattı . İyi dedim birden bire parladı yine SENDE İŞ YOK böyle şeyler yapmıyosun beni sevsen yaparsın gibi saçma sapan cümleler kurdu yeter artık dayanamadım ;
Ne diyosun sen herşey parayla mı oluyo bu dünya da dedim , Ucuzlukçudan alınnan 2 hediyeylemi iş oluyo dedim .. O zaaman kendine çalışan para kazanan bi sevgili bul ailene hediyeler yağdırsın mutlu mesut olun dedim kapadım.. :14: Çok kötüyüm ağlıyorum ağlıyorum bıktım artık.. Beni sürekli kötülüyo ne yapmalıyım lütfen akıl verin .. :14:

erkek arkadasina birdahaki konusmanizda sorar misin lutfen, baslik parasi da ister miymis ailesi ve kendisi?

Meraba 2.5 senedir beraber olduğum bir kişi var. Ailesini tanıyorum gidip geliyorum onlarda bize.. Erkek kardeşi var, bir kere sözlendi ayrıldılar şimdi başka biriyle yine sözlenecek. Sorunum şu ; sevgilim bana birilerini sürekli örnek gösterip övüyor bundan çok şikayetçiyim üzülüyorum ağlıyorum .. Mesela erkek kardeşinin ilk sözlendiği kız çok yağcıydı tatlı dilliydi hep hediyeler yemekler daha neler neler ama ayrıldılar şimdi başka biriyle birlikte.. Benm böyle bir yapım yok sevgimi belli edemiyorum şuana kadar kendi anneme bile doğru düzgün sarılmışlığım annecim demişliğim yoktur içime kapanık soğuk görünümlü bi insanım. Ama saygıyı eksik etmem güler yüzlüyümdür. Evlerine gittiğimde hizmet ederim hiç oturmam. Lakin gel gelelim sevgilimin annesi kafasına giriyor galiba iki de bir sevgilim beni aşağlıyor sen neden hediye almıyosun falan gibi .. Geçen gün de erkek kardeşinin yeni sevgiilisi Bolu' dan buraya annesne babasına benm sevgilime saat göndermiş annesine parfüm fincan seti göndermiş. Elbise almş annesine. Bunları sevgilim bana anlattı . İyi dedim birden bire parladı yine SENDE İŞ YOK böyle şeyler yapmıyosun beni sevsen yaparsın gibi saçma sapan cümleler kurdu yeter artık dayanamadım ;
Ne diyosun sen herşey parayla mı oluyo bu dünya da dedim , Ucuzlukçudan alınnan 2 hediyeylemi iş oluyo dedim .. O zaaman kendine çalışan para kazanan bi sevgili bul ailene hediyeler yağdırsın mutlu mesut olun dedim kapadım.. :14: Çok kötüyüm ağlıyorum ağlıyorum bıktım artık.. Beni sürekli kötülüyo ne yapmalıyım lütfen akıl verin .. :14:
kusura bakmada bu adamdan koca falan olmaz..arayıp özür dileyene kadar görüşme bence...o seni sevseydi başkası ile kıyaslamaz dı....üstelik o ne aldı senin ailene...

Çok aradın mı bu adamı? Ne olacak hediye alınca seni daha mı çok sevecek? İyi yapmışsın taviz verme arama sakın

Son düzenleme:

Zaten cevabını sen kendin vermişsin. "Ne diyosun sen herşey parayla mı oluyo bu dünya da dedim , Ucuzlukçudan alınnan 2 hediyeylemi iş oluyo dedim .. O zaaman kendine çalışan para kazanan bi sevgili bul ailene hediyeler yağdırsın mutlu mesut olun dedim kapadım" bunu söylemekle zaten en güzel cevabı vermişsin. Bizim başka söyleyecek sözümüz olamaz. Arkadaşın dediği gibi birde başlık parası ver, düğünde kaç tane bilezik isterler onu da söylesiler damada ve annesine takarsınız.

Henüz sözlü bile değilken böyle şeyler yaşıyorsan nişan ve evlilği hiç düşünemiyorum. Mutlu olmak istiyorsan seni üzenleri hayatından çıkarman gerekir. Başka yolu yok.

Hayret yani dünya tersinemi dönüyor benim bildiğimde erkek kızı hediyeye boğar ?!sözlünü beğenmedim , çocuk gibi ,onun bikaç fırın ekmek yemesi gerek olgunlaşması için,okız olmuş sen erkek,çok ayıp ,hediye isterem de hediye isterim elmalı şeker al da ,ağzı kapansın!

evdekilerin dolduruşuna geliyodur bence arkadaşın onu da evde kıyaslıyolardır bak kardeşinin arkadaşı bize hediyeler alıyor senın arkadaşın almıyor falan oda sana geliyo kendi düşüncesiymiş gibi gelip sana bağırıyor yani ailesinden etkileniyor tehlikeli bir erkek türü bu sakın kendinden ödün verme sen en doğru cevabı söylemişssn zaten ona bundan sonrasını onun davranışlarına göre değerlendir çünkü bu durum evlenince çok daha büyük sorunlara neden olucaktır
erkekler evlenince ailesine daha çok bağlanıyolar sanki annelerinden çok etkileniyolar özellikle benim eşimde annesinden çok etkileniyor oyüzden biliyorum bu durumu

Kusura bakma ama sozlun de ailesi de asiri derecede acgozlu insanlar.

Kardesin sozlusu de uyanikmis, onlarin yumusak karnini bulmus kendini sevdirmek icin, oradan vuruyor.

sahsen bu tarz bir davranis beni cok soguturdu.

En sonunda dedim neredeyse kendine alıcaksın kızı dedim . Belliki annesi kafasına giriyor. Çünkü sürekli bana Emineyi anlatıp duruyor emine şöyle emine böyle ballandıra ballandıra. kendimi eksik hissediyorum o anlatınca , elimde değil böle hissetmemem çünkü öle hissettiriyolar.Ama sonunda kız Ben zengin birini buldum dedi ve bıraktı.. Sonra dedim çok övüyodunuz ama ummadık taş baş yarar dedim . Sustu kaldılar, şimdi ikincisi çıktı .. :50:

canım böyle biriyle çok zor. bence kendini ezdirme ve aşağılattırma. bırak o hatasını anlasın kendini affettirmeye çalışsın. kız tarafı gibi davranmış resmen. onlar sana hediye yağdırıyorlar mı ki karşılık bekliyorlar senden? hem herşey 3 kuruşluk hediyeyle mi ölçülüyormuş. sen kendini bozma yapında sarılmak falan yoksa sakın içinden gelmedikçe yapma. bir insan kendi annesine bile sarılmazken başkasının annesine içten gelerek sarılamaz. şahsen bende senin gibiyimdir. ben baştan söyledim sözlümün annesine. kabul etcekse böyle etsinler keyifleri bilir valla. insanın iyiliği yapmacık sarılmalarla hediye almalarla ölçülmez..

eski nisanli madem o kadar iyiymis neden ayrilmislar?herkes birbirini oldugu gibi kabul etmeli,3.kisilerin agziyla hareket etmemeli.ayrica baskalariyla karsilastirmak hic hos degil.
ama sunu da kabul etmek lazim erkekler aileleriyle iyi anlasan,onlari memnun eden hatunlari seviyor..soguk yapida biride olsan mecbur kaliyorsun bazen.

sende aynen onun yaptığını ona yap.
şunun eşi şunu yapmış bunun eşi çiçek almış pırlanta almış diye.
baktın susuyor sende iş yok de.
belki anlar o zaman yaptığının yanlış olduğunu.
dünyada çeşit çeşit insan var.
herkesin karakteri mizacı farklı.
2,5 yıldır görememiş mi senin huyunu suyunu.

adam beğenmiyorsa başkasını alsın sende çocuk gibiağlamak yerine beğenmiyorsan gidebilirsin de gidiyorsa gitsin gitmiyorsa ağzını kapatıp otursun aşağı..

sen burada bu muameleyi kendine yaptırdığın için haksızsın...herkes hakettiğini görür..sen bunu hakediyorsan otur ağlamaya devam et ağlayana madalya verilmiyor..hareket geçmelisin...

Çok saçma yaa.. Bir erkeğin söyleyeceği şeyler değil gibi.. Günahını almak gibi olmasın ama annesi sevgilini dolduruyor sanırım ya da bu konudan dolayı sürekli diğer kızı filan övüyorsa o yüzden de olabilir.. Benin bildiğim kız kendini ağırdan satar erkek yapar böyle şeyleri.. Ne biliyim öyle kendini aşırı evlenmeye meraklı göstermemeli kız diye düşünüyorum.yok aileye hediyeler filan..Sevgilin aklı başında biriyse hatasını anlar.

ah daha neler duyacagım şaştım kaldım..
benden önce yazan arkadaslara sonuna kadar hak veriyorum..az bile demişler:46::46:

aman canm sakın kendini ezdirme.şimdiden böyle yapıyorsa imzayı attıktan sonra daha bi ezdirir ailesine seni bu adam.eskıden kız tarafı böle olurmus filmlerde falan görüyorus ya..

hem o ne aldı senn aillene?zaten almasına da gerek yokya..ama senn de almana gerek yok..
sakın bu davranıslar mantıklı gibi gelmesin sana duya duya..
bolu dan buraya saat gönderen elti adayına da dicek söz bulamadım..

hadi anneler günü olur alırsın bi demet cicek ya da bir terlik götürürsün ya da bir bayram olur,hastalık olur alırsın eline bir kolonya götürürsün bunlar görgü kurallarıdır..

ama sana anlatılanlar ve senden istenenler tamamen görgüsüzlük olmuş.

sözlün hödüklük etmiş orası kesin de... şu daha nişan yapılmadan karşı tarafın ailesinin evine gitmeler, oturmalar hizmet etmeler, yok hediye göndermeler falan çok saçma geliyo bana. biraz ağırdan al, söz de neymiş, nişan yapın gidersin o zaman... bak diğerinin sözlüsü bitmiş gitmiş, şimdi yeni sözlüsünü getiriyor. ayrılırsan niye gittim hizmet ettim elin insanına demicek misin? Allah korusun tabi de... :51:

şaşkınlık içerisindeyim şuan senin kardeşinin kız arkadaşı nasıl bu şekilde hareket edebiliryor buda biraz düşündürücü.kimden alıyor bu cesareti acaba yada senin sözlün nasıl bunları talep edebiliyor senden..nasılsan öyle davranmalısın o istiyor diye başkası olmamalısın.

Back
X