sözlenmek üzereyim ama ailesi çok soğuk ne yapmam lazım yardım edin lütfen!!!

Ekimyagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
776
177
73
Ankara
ilk tanıştıgımız günden beri ciddiyiz ilk aşkım sayılır..birbirimizi çok seviyoruz bana çok düşkün değer veriyo ama geçen ailesiyle tanışmaya geldiler ablası ve annesi hiç ama hiç konuşmadılar suratları asıktı..sonra biz tartıştık ailen istemiyo neden getiriyosun zorla dedim.hayır annem seni çokseviyor diyo ama bu soğukluk neden..geçen istemeye geldiler annesi biraz konuştu ablası sürekli laf soktu durup dururken sizce neden olabilir

Yapıları,duruşları soğuk olabilir,ablası sizi abisiyle paylasmak istemiyor olabilir.Biraz daha tanımaya çalısın.

daha 2 kere görmüşsünüz birbirinizi biraz zaman ver bakalım zamanla düzene oturur umarım ama en baştan önyargılı yaklaşma sende oluruna bırak , sözlünün de başının etini yeme boşuna hem belki de duruşları böyledir kv nin yapısı böyledir içten bir insan değildir.

kendisi beni uyardı zaten ablalarım beni çokkıskanacak haberin olsun dedi..aşırı aile düşkünü..ailesi yüzünden hep ihmal etti randevuya 3 saat geç geldiğide oldu.kaç kere uyardım aileni sevmen düşkün olman çok güzel ..böyle olmasaydı zaten görüşmezdim senle ama ..ailenle beni karıştırma dedim ama dinlemiyor

kendisi beni uyardı zaten ablalarım beni çokkıskanacak haberin olsun dedi..aşırı aile düşkünü..ailesi yüzünden hep ihmal etti randevuya 3 saat geç geldiğide oldu.kaç kere uyardım aileni sevmen düşkün olman çok güzel ..böyle olmasaydı zaten görüşmezdim senle ama ..ailenle beni karıştırma dedim ama dinlemiyor

kardeşlerim dese anlıycam hani küçüktür çocuktur diycem kardeşleri de. ablaları nedne kıskanıyormuş kardeşinin mutluluğuna sevinir normal insanlar, madem sözlenmeye karar vermişsiniz en baştan sıkma kendini bakalım hem bi bakarsın çok iyi anlaşır olmuşsunuz ablalarıyla annesiyle herkes kötü geçinicek diye birşey yok. Sen üzerine düşen saygıyı göster, ama şu söz,nişan zamanlarında iyi takip et ki sözlün dengeyi kurabiliyormu arada kaldığında düzeni sağlıyormu senin destekçinmi, yoksa anneci eş grubunamı giriyor annem hep haklı diyen erkekler grubunda mı??

Daha önce tanısmısmıydınız annesi ve ablasıyla?
İlk kez geliyorlarsa ve yapı itibariyle soguklarsa birsey diyemem de görücenin laf sokması falan, kıskanclık kokuları..
Koca koca insanlar yahu, nedir bu ön yargı anlamıyorum ki?
Benim erkek kardesim evlenecek, ben can atarım sevgilisiyle tanısmaya, ön yargılı gitmek, surat asmak ne demek? Cok ayıp.. :ssz:

Son düzenleme:
ablasıyla önceden de tanısıyorum ilk tanıştıgım günden beri suratı asık bakmaz bile yüzüme o drece..biz ailemizden böyle görmedik sanki burunları havada gibi (ailemin görüşleri)benim 2 abim ve erkek kardeşim var yengelerime abla derim samimiyiz hatta abime kızarım sen haksızsın diye..koskoca kadın yani..

Neden olacak çekememezlikten tabiki...

Kayınvalideler oğullarınn kendi seçtiği kızla evlenmeyecek olması nedeniyle surat yaparlar bazen.
Belki senin kayınvalde adayında seni istememiştir ama oğlu seviyodur yapacak bişey yoktur.

Randevuya 3 saat gecikmesi de ailesi yüzünden yani.
Suyunu çıkarmış ama.
Baştan nasılsa sondanda öyle gider.
Onun için yumruğunu masaya vur.
Yoksa bu iş böylee gider benden söylemesi.

ablasıyla önceden de tanısıyorum ilk tanıştıgım günden beri suratı asık bakmaz bile yüzüme o drece..biz ailemizden böyle görmedik sanki burunları havada gibi (ailemin görüşleri)benim 2 abim ve erkek kardeşim var yengelerime abla derim samimiyiz hatta abime kızarım sen haksızsın diye..koskoca kadın yani..

Haklıya haklı, haksıza haksız denebilmeli.
Zaten Bir anne kendi kızı konu olunca kayınvalide, görümce her zaman hatalıdır.
Ama konu oglu olunca '' gelin '' hatalı olur.
Herkes isine geldigi gibi degerlendiriyor. :ssz:

sadece aşık oldugun erkekle evlenmiyosun cnm ailesiylede evleniyosun iyi düşünn karar ver bence soguk insanlarla muhatap olmak çok zr

Sorunun nedenini bularak çözmeye çalışabilirsiniz. Küsüp konuşmayarak
bir yere elbette varamazsınız. Evlilik arifesindeki bir çift gibi davranıp,
tartışmaya çevirmeden meselenin kökünü bulup oraya eğilin. Ergen gibi
küserek bir sonuç elde edemezsiniz. Gerekirse size soğuk davranan, laf
soktuğunu düşündüğünüz ablaları ile hep birlikte oturup konuşun.

Sorunun nedenini bularak çözmeye çalışabilirsiniz. Küsüp konuşmayarak
bir yere elbette varamazsınız. Evlilik arifesindeki bir çift gibi davranıp,
tartışmaya çevirmeden meselenin kökünü bulup oraya eğilin. Ergen gibi
küserek bir sonuç elde edemezsiniz. Gerekirse size soğuk davranan, laf
soktuğunu düşündüğünüz ablaları ile hep birlikte oturup konuşun.

aynen öyle küserek sorunları çözmüyorsunuz sadece konuşmayı erteliyorsunuz evlendiğinizde de bu konular açıldığında sürekli küsücek misiniz??

aynen öyle küserek sorunları çözmüyorsunuz sadece konuşmayı erteliyorsunuz evlendiğinizde de bu konular açıldığında sürekli küsücek misiniz??

konuşuyorum ama hepbi açıklaması mutlaka var..bahane diyelim yada belkide gerçek ama neden aynı hatalar devam ediyo dediğimde hata yok ben seni seviyorum deyip sorun yokmuş gibi devam ediyor.

konuşuyorum ama hepbi açıklaması mutlaka var..bahane diyelim yada belkide gerçek ama neden aynı hatalar devam ediyo dediğimde hata yok ben seni seviyorum deyip sorun yokmuş gibi devam ediyor.

Hata yok, doğru diyor. Siz buna hata diyerek konuyu baştan tartışma havasına bürüyorsunuz.

''Sevgilim, bak biz bir yola girmek üzereyiz. Ama bu yolda yalnız olmayacağız. Aileler de dahil olacak.
Ben evlenince aile yüzünden sıkıntı yaşayan çiftlerden değil, bütün olmuş kocaman bir ailenin fertlerinden
olmak istiyorum. Belki bana öyle geliyor ama ablaların ve annenin baba karşı mesafesi ve soğukluğu
bunu hissetmeme engel oluyor. Gel bunu ileride bir sorun olmadan halledelim. Sence neden böyle bu
durum? Olmadı tatlı dille ailenden bu durumun nedenini öğren, gerekirse hep beraber oturup düzeltelim
bu mevzuyu.'' de mesela. Eğer ablaları kıskandıkları için yapıyorsa ve sen bu ilişkiyi sürdürmeye
kararlıysan bu duruma alışmaya, görmezden gelmeye bakacaksın. Bunu sorun yapıp sürekli sevgiline
sunarsan daha atılmamış evlilik temeliniz hiç atılmaz ya da sağlam olmaz.

Hata yok, doğru diyor. Siz buna hata diyerek konuyu baştan tartışma havasına bürüyorsunuz.

''Sevgilim, bak biz bir yola girmek üzereyiz. Ama bu yolda yalnız olmayacağız. Aileler de dahil olacak.
Ben evlenince aile yüzünden sıkıntı yaşayan çiftlerden değil, bütün olmuş kocaman bir ailenin fertlerinden
olmak istiyorum. Belki bana öyle geliyor ama ablaların ve annenin baba karşı mesafesi ve soğukluğu
bunu hissetmeme engel oluyor. Gel bunu ileride bir sorun olmadan halledelim. Sence neden böyle bu
durum? Olmadı tatlı dille ailenden bu durumun nedenini öğren, gerekirse hep beraber oturup düzeltelim
bu mevzuyu.'' de mesela. Eğer ablaları kıskandıkları için yapıyorsa ve sen bu ilişkiyi sürdürmeye
kararlıysan bu duruma alışmaya, görmezden gelmeye bakacaksın. Bunu sorun yapıp sürekli sevgiline
sunarsan daha atılmamış evlilik temeliniz hiç atılmaz ya da sağlam olmaz.

ben ne konuşmalar yaptım..yanlış anlıyosun onlar seni çok seviyor diyor.benim annem melektir..senin kayınvaliden benim ablam olacak herşeyine karışacak haberin olsun diyor..kaç kez söyledi bunu.

sevgili olsa çekemem diyorsan ayril diycemde
i$ ciddiye binmi$
sozlun zaten onlarin avcunda olduugunun sinyallerini veryor
aylesiylede evleniyorsun ayni zamanda bu çok dogru
yinede guzellikle soylemeye anlatmaya çali$
ba$ka gelin yokmu ? yani eltin

Son düzenleme:
sevgili olsa çekemem diyorsan ayril diycemde
i$ ciddiye binmi$
sozlun zaten onlarin avcunda olduugunun sinyallerini veryor
aylesiylede evleniyorsun ayni zamanda bu çok dogru
yinede guzellikle soylemeye anlatmaya çali$
ba$ka gelin yokmu ? yani eltin

iki ablası var tek erkek..Allah sonumu hayretsin bakalım :(

Sen de de ki ' Sen izin vermezsen, dengeyi sağlarsan kimse kimseye karışmaz.
Allah korusun huzurumuz da kaçmaz. Ben saygımı eksik etmem ama kendimi
savunmak durumunda kalacağım şeyler de yaşamak istemem. Lütfen şimdiden
dengeyi kur. '

Back
X