sözlenmek üzereyim ama ailesi çok soğuk ne yapmam lazım yardım edin lütfen!!!

Şöyle söyleyeyim tecrubeyle sabit.Nasıl başlarsa öyle gider.Tabiki ilk günden canım cicim hoş değil ben de ilk tanışmalarda falan öyle sıcak olamam yapı itibariyle ama güler yüzlüyüm.Bence kız istemeye gidiyorsun surat ediyorsun olmaz.Laf sokuyorsun.Bana da görümcem öyledir.Artık ağzını açıp adımı söyleyecek yani bir laf sokacak diye sinir oluyorum.Kendıleri soylediklerin de dobra hele bir de sen söyle saygısız olursun...Benim fikrim ölç trat sadece sevgiyle olacak şeyler değil bunlar.Ben diyorum ailesinin gerçek yüzünü görseydim ki (benim eşime ablasıyla tanıştığımda söylediğim sey ablan beni sevmedi galibaydı. )her şey çok farklı olurdu ona göre hareket ederdim.

Bir an kendim konu actım gibi hissettim:1:
Inan ben de aynı seyleri yaşadım..
Istemeye geldiler surat beş karış..
Neymiş hastaları varmış.
Iyi de kardeşim sen ogluna kız ıstemeye gelıyorsun..
Dısarda bırakmalıydın o gune yogunlasmalıydın..
Ama..ama işte...
Inan basta nasılsa oyle gidiyor..
Ben haziranda sozlendim..agustosta nişanlandım..
Nişanımda elerini hiçbirseye surmediler..bir bardagı bıle yerınden kaldırmadılar..
Her yerde soyluyorum bu cumleyi ama annemler ugrasırken
oturdular cekirdek çitlediler:)
hehe herkese ısıtıp ısıtıp soyluyorum bunu ama içim sogusun diye..
O yuzden cok zorlanıyorum..
Seni de bu yuzden cok iyi anlıyorum..
Beni ne ararlar ne sorarlar..
Bayrama gittim hiçbirsey yapmadılar bana...
Buyuk teyzeleri varmıs..almanyadan gelmiş.elime harclık verince sinirden aglamısım..
Bekledigim kişilerden goremeyınce işte..her neyse..
Zor güzelim çok zor..
Bazen görmemek gerekiyor sanırım..

hiç yüz verme sende kendini ağırdan sat.sen ele gelin gidiyorsun sanki onlar mı gelin veriyor.

müstakbel eşin aileci ise üzgünüm ama yandın....

Bir an kendim konu actım gibi hissettim:1:
Inan ben de aynı seyleri yaşadım..
Istemeye geldiler surat beş karış..
Neymiş hastaları varmış.
Iyi de kardeşim sen ogluna kız ıstemeye gelıyorsun..
Dısarda bırakmalıydın o gune yogunlasmalıydın..
Ama..ama işte...
Inan basta nasılsa oyle gidiyor..
Ben haziranda sozlendim..agustosta nişanlandım..
Nişanımda elerini hiçbirseye surmediler..bir bardagı bıle yerınden kaldırmadılar..
Her yerde soyluyorum bu cumleyi ama annemler ugrasırken
oturdular cekirdek çitlediler:)
hehe herkese ısıtıp ısıtıp soyluyorum bunu ama içim sogusun diye..
O yuzden cok zorlanıyorum..
Seni de bu yuzden cok iyi anlıyorum..
Beni ne ararlar ne sorarlar..
Bayrama gittim hiçbirsey yapmadılar bana...
Buyuk teyzeleri varmıs..almanyadan gelmiş.elime harclık verince sinirden aglamısım..
Bekledigim kişilerden goremeyınce işte..her neyse..
Zor güzelim çok zor..
Bazen görmemek gerekiyor sanırım..[/Q

evet aaynı:( çk üzülüyrm ne yapcam nasıl başdebilirimki:( belkide iyi olur diyrm m cicim demesinler ama sahama:(

ne yaparsan yap asla eşin tamamen senden yana olmaz. çünkü çok annesine ailesine düşkün gözüküyor.
her zaman bir şekilde hepinizi aynı yerde idare etmeye çalışcak bazen onların istediklerini yapacak seni üzüp kıracak bazen senin isteklerini yapıp onları üzüp kıracak bir süre böyle idare edecek sonra o da bunalacak bir ortak nokta bulun artık diyecek. ilk önce senle sonra ailesi ile kavga edecek ya da sesi yüksek konuşacak böyle açık söylüyorum ama sadece başıma geldiği için benim eşim çok anneci ve aileci değil ama evlendikten sonra evrim geçirdi önceden nerde olduğunu ne yaptığını kimse bilmezdi sonra evlendik bi yere gideceğiz telefon edip annesine haber ediyordu.
anne desen ben büyüttüm vs yaptım elin kızı gelip elimden aldı bak oğlumu göremiyorum edemiyorum der ama evlenmeden öncede oğlunu göremez onu hiç hatırlamaz. hele bi de yakın oturursan daha bi facia inşallah sözlün öyle biri çıkmaz ve hiç böyle can sıkıcı sorunlar yaşamazsın. ama lütfen herşeyi ölçün tartın. sırf eşle anlaşmak yetmiyor. eğer ki ben bu durumları önceden sezseydm böyle beter olacağını eşimin aşkından gebersem de evlenmezdim. çünkü evliliğimizin baya uzun zamanını biz kavga ederek geçirdik. eşim ne kadar da benden yana olsa bana tam anlamıyla hak verdiği durumlar çok azdır. alttan al o benim annem der mesela paramparçayım hangi birini alttan alayım ki :2: halen der onlar alttan almıyor bari sen al diye kırılan denim ama alttan alacak olanda benim

ayyyyy neyse çok uzun oldu ya
inşallah hakkınızda hayırlısı neyse onu yaşarsınız

Yaşadığın sorunların aynısı nı yaşayarak evlendim ama evliliğim yolunda gitmiyordu bu aralar toparlandık biraz. Kalbini ve ümidini kırmak istemem çok özür dilerim. Ama bu sıkıntıları hala yaşıyor olmak beni üzüp beni yıpratıyor. Kendi kararın kendin için doğru olana ulaşacaksındır.

bende çok zor dönemelrden geçtım malum aile olmadan bu işler olmuyor maddı oalrka olmasada manevı olarak ele güne karşı onlarsız olmuyor ama emın ol hersey düğün bıtene kadar .düğünden sonra kayınvalıde senın peşinde dolaşıyor eee sen olmadan oğluda yok bılıyor bunu. benım eşimde tamam çok uzduler kırdılar senı barı sen yakınlık göster dıyor ama o günlerı ben bılırım canım sadece onlara yanı kayınvalıdeme ve kayınpederıme soguk duruyorum diğer tüm akrabalarıyla aram çok çok iyi onalrında gelın söyle böyle demeye yerı kalmıyor kı herkes bana yapılanları bıldığınden rahatım sen sadece düğüne akdar sus alttan alam ne istiyorsan onu dıle getır ama yuz göz olma sonrası umarım benımkı gıbı mutluluk

Herkesin yapısı birbirinden farklıdır.Bir-iki görüşmede insanlar birbirlerini asla tanıyamazlar.Belki boşuna kendinizi yıpratıyorsunuzdur..Biraz daha vakit geçirmeye çalışın.
Başkalarının hareketlerinide sevgilinizden çıkarmayın..

simdi annesinin yapısı soğuk olabilir evet ama ablasını uzun zamandır tanıyormuşsunuz laf sokmak yerine sizi rahatlatacak destek olacak hareket ve söylemlerde bululnması gerekiyordu. bastan soguk davranmışlar gelecekteki gidişatınız belli olmuş gibi aranız limoni olur ve eşinin zoruyla haftada 1 2 gidip aksam eve dönersin. malesef hep böyle oluyor..

simdi annesinin yapısı soğuk olabilir evet ama ablasını uzun zamandır tanıyormuşsunuz laf sokmak yerine sizi rahatlatacak destek olacak hareket ve söylemlerde bululnması gerekiyordu. bastan soguk davranmışlar gelecekteki gidişatınız belli olmuş gibi aranız limoni olur ve eşinin zoruyla haftada 1 2 gidip aksam eve dönersin. malesef hep böyle oluyor..

inşallah mtlu olurum :((

ne yaparsan yap asla eşin tamamen senden yana olmaz. çünkü çok annesine ailesine düşkün gözüküyor.
her zaman bir şekilde hepinizi aynı yerde idare etmeye çalışcak bazen onların istediklerini yapacak seni üzüp kıracak bazen senin isteklerini yapıp onları üzüp kıracak bir süre böyle idare edecek sonra o da bunalacak bir ortak nokta bulun artık diyecek. ilk önce senle sonra ailesi ile kavga edecek ya da sesi yüksek konuşacak böyle açık söylüyorum ama sadece başıma geldiği için benim eşim çok anneci ve aileci değil ama evlendikten sonra evrim geçirdi önceden nerde olduğunu ne yaptığını kimse bilmezdi sonra evlendik bi yere gideceğiz telefon edip annesine haber ediyordu.
anne desen ben büyüttüm vs yaptım elin kızı gelip elimden aldı bak oğlumu göremiyorum edemiyorum der ama evlenmeden öncede oğlunu göremez onu hiç hatırlamaz. hele bi de yakın oturursan daha bi facia inşallah sözlün öyle biri çıkmaz ve hiç böyle can sıkıcı sorunlar yaşamazsın. ama lütfen herşeyi ölçün tartın. sırf eşle anlaşmak yetmiyor. eğer ki ben bu durumları önceden sezseydm böyle beter olacağını eşimin aşkından gebersem de evlenmezdim. çünkü evliliğimizin baya uzun zamanını biz kavga ederek geçirdik. eşim ne kadar da benden yana olsa bana tam anlamıyla hak verdiği durumlar çok azdır. alttan al o benim annem der mesela paramparçayım hangi birini alttan alayım ki :2: halen der onlar alttan almıyor bari sen al diye kırılan denim ama alttan alacak olanda benim

ayyyyy neyse çok uzun oldu ya
inşallah hakkınızda hayırlısı neyse onu yaşarsınız

aminnn çok teşekkür ederim.inşş ben yanılıyorumdur

:(( peki ne yapmam lazım:( cevremden aynı sözleri duyuyorum..

ailesine karşı mesafeli olacaksın.onlar soğuksa sende soğuk olacaksın.en soğuk insan dahi nasılsın diye sorar.neler yapıyorsun diye sorar?

yönlendirmelerine müsade etmiceksin.büyük bir ihtimalle evliliğinizde de hayatınızın tam ortasına oturacaklarmış gibi birşey sezinledim.

ya ağırlığınızı müstakbel eşinize ve ailesine karşı tavrınızı koyacaksınız yada evlendiğinizde olacaklara karşı susup boyun eğeceksiniz.en kötü ihtimalle bu evlilik olmicak.çünkü çok gördüm böyle olupta ezilen gelinleri biten evlilikleri.

birde müstakbel eşin fazla ca aileci bu yüzden kesinlikle onlarla ilgili bana böyle bana şöyle dedi deme bence gidip ablasına annesine söyleyebilir.bu da onlarda şöyle bir izlenim bırakabilir."şimdiden gelin hanım dolduruyor bizden uzaklaştırıyor"

karar senin canım .mutlu olacağına inanıyorsan ve ben başederim diyorsan yüz verme sende onlara karşı soğuk ol.birde ileride aynı evde yada aynı apartman da yada en iyi ihtimalle bizim eve yakın bi mahallede yada sokakta oturun derlerse kabul etme.

Konuyu bir an ben açtım gibi hissettim . Beni , eşimi ve ailesini tarif ettin sanki.

İyi de olsan huyuna da gitsen alttan da alsan annesine düşkünse ayaklarını altına paspas ol yine fark etmez onlar için.

Ailesini atmasın ama seni de tutsun . Keşke benimkide o dengeyi kurabilse canım. Allah yardımcın olsun.

Herşey inşaAllah senin için en iyisi olsun.

Konuyu bir an ben açtım gibi hissettim . Beni , eşimi ve ailesini tarif ettin sanki.

İyi de olsan huyuna da gitsen alttan da alsan annesine düşkünse ayaklarını altına paspas ol yine fark etmez onlar için.

Ailesini atmasın ama seni de tutsun . Keşke benimkide o dengeyi kurabilse canım. Allah yardımcın olsun.

Herşey inşaAllah senin için en iyisi olsun.

insallahhh amin Allah razı olsunn

ailesine karşı mesafeli olacaksın.onlar soğuksa sende soğuk olacaksın.en soğuk insan dahi nasılsın diye sorar.neler yapıyorsun diye sorar?

yönlendirmelerine müsade etmiceksin.büyük bir ihtimalle evliliğinizde de hayatınızın tam ortasına oturacaklarmış gibi birşey sezinledim.

ya ağırlığınızı müstakbel eşinize ve ailesine karşı tavrınızı koyacaksınız yada evlendiğinizde olacaklara karşı susup boyun eğeceksiniz.en kötü ihtimalle bu evlilik olmicak.çünkü çok gördüm böyle olupta ezilen gelinleri biten evlilikleri.

birde müstakbel eşin fazla ca aileci bu yüzden kesinlikle onlarla ilgili bana böyle bana şöyle dedi deme bence gidip ablasına annesine söyleyebilir.bu da onlarda şöyle bir izlenim bırakabilir."şimdiden gelin hanım dolduruyor bizden uzaklaştırıyor"

karar senin canım .mutlu olacağına inanıyorsan ve ben başederim diyorsan yüz verme sende onlara karşı soğuk ol.birde ileride aynı evde yada aynı apartman da yada en iyi ihtimalle bizim eve yakın bi mahallede yada sokakta oturun derlerse kabul etme.

tek sevindiğim uzak olmamız..görevi nedeniyle hep gezcez

baslarda benide istediler sonra 2 3 ay soguk oldular ama allaha sukur simdi beni cok seviyolar oncede her gittikleri yerlerde beni kotu anlatirlardi ese dosta simdi ise askla anlatiyorlar ama bende baslarda kendimi cok geri tutuyodum ve soguk davraniyodum simdi ben onlara onlarda bana cok iyiler allah bozmasin allah seni onlara onlarida sana tatli etsin insallah

baslarda benide istediler sonra 2 3 ay soguk oldular ama allaha sukur simdi beni cok seviyolar oncede her gittikleri yerlerde beni kotu anlatirlardi ese dosta simdi ise askla anlatiyorlar ama bende baslarda kendimi cok geri tutuyodum ve soguk davraniyodum simdi ben onlara onlarda bana cok iyiler allah bozmasin allah seni onlara onlarida sana tatli etsin insallah

Allah bozmasın inşallah bir ömür mutlu olursunn...inşallah amin canım çok sağol

Kafaya takılacak bir konu değil bence..Arada saygı olsun yeter,vıcık vıcık olmaktan iyidir emin olabilirsin..

kıskanıyolar kesinlikle.senle değil baskasıyla evlensede oğulları kıskanacaklar.önemli olan evleneceğin kişinin bunların bilincinde olması

Back
X