Sözleşme Süresi Dolan Kiracı

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.287
1.566
133
34
Merhabalar arkadaşlar.Aylar önce kiracımızdan ricada bulunduk.Kontrat süresi dolunca evi boşaltmasını istedik,hatta kendisi daha erken çıkmak istemişti.Ona göre plan yaptık.Sonra erken çıkmaktan vazgeçti.Kontratının Ocak’ta dolacağını söyledi.Biz de tamam dedik.Şimdi bu sene de burda kalmaya devam edeceğini söylüyor. Hatta iki ay da ödeme yapmadı.İlk pandemidr kendisinden kira da talep etmedik.Artık çıkması Lazım çünkü ben ailemin yanına taşındım.Ailem küçücük bir evde oturuyor.Kira vereceğine bizim eve geç eşya al dediler.Ben de eşyaları ayarladım .Ocağa kadar da depoda kalması için izin de aldım.Çıkmazsa ne yapacağım?

Noterden ihtar çekmen lazım.. 3 kere diye biliyorum çıkmazsa polisler gelip zorla çıkartıyorlar..

Elinizde yazılı bir tahliye taahhüdü ve yazılı kira sözleşmesi varsa icra dairesinde ilamsız takip başlatarak evin tahliyesini sağlayabilirdiniz ama kira sözleşmesinin ne zaman bittiği önemli. Ne zaman bitmişti sözleşme?

Her ay ihtar çekersin. 3 ay 15 gün sürüyor. Biz kiracıları o yöntem ile çıkarttık..
Daha önceki bir kiracımız kiralarını ödemediği gibi evi de boşaltmadı.İhtarname göndermedik ama dava açmıştık.İki sene sürdü.İki sene boyunca polislerin geleceği güne kadar evde oturdu.Gelmeden bir gece önce evi eşyalara da zarar vererek boşalttı.İki yıllık biriken kirayı da üzerinde hiç bir gayrimenkul olmadığı için talep edemedik.Bu durum biraz farklı ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyoruz.

Ocak 1 de bitmiş olacak.Henğz bitmedi .Sadece çıkmayacağını söylüyor.

Ocak 1 de bitmiş olacak.Henğz bitmedi .Sadece çıkmayacağını söylüyor.
Tamamdır. O zaman dediğim gibi elinizde yazılı kira sözleşmesi ve yazılı tahliye taahhüdü varsa kira sözleşmesinin bitiminden itibaren 1ay icinde icra dairesine başvurarak kira sözleşmesinin sona ermesi sebebiyle icra takibi başlatabilirsiniz. Dava yolundan daha kısa daha avantajlı bir yoldur.
İcra dairesi tahliye emri gönderir, 15gün içinde evi tahliye etmesi istenir.

Yazılı tahliye taahhüdünden kastım mesela sözleşme imzalanirken mutlaka bir kısmına yazarlar ki şu şu tarihte tahliye edeceğim. Kiracı da bunu imzalar bu bir tahliye taahhüdüdür.

Bir de şunu sorayım sözleşme noterde onaylandı mi ya da noterde yapıldı mı?

Bizim kiracıları çıkartma sebebimiz binaya deprem için tahlil yaptırdık ve çürük çıkmıştı bina söyleyip boşaltmalarını istedik zorla çıkarttık.

Valla emlakçıda yapılmış.Notere gidilmemiş.

Bizim kiracıları çıkartma sebebimiz binaya deprem için tahlil yaptırdık ve çürük çıkmıştı bina söyleyip boşaltmalarını istedik zorla çıkarttık.
Valla babam da sana satış yaparım evi o zaman mecbur çıkar diyor.Ortada bir şey yok da henüz ya çıkmazsa diye korkuyoruz.Bu sene de oturmaya karar verdim diyor emrivaki yaparcasına.

Odeme yapmadigina dair ihbar cekeceksiniz odeme yine yapmazsa ve itirazda bulunmazsa tekrar dilekceyle basvuru yapacaksiniz evi bosaltmasi icin, bosaltmazsa yediemin deposuna harc odeyeceksiniz esyalari icra yoluyla oraya gidecek evden cikartilacak. Annemin kiracisi da hem kira odemiyor hem de evden cikmiyor biz avukata verdik bildigim kadariyla surec bu sekilde isliyor. Biz su an da evi bosaltmasi icin verilen surenin dolmasini bekliyoruz. Ancak bu islemler biraz masrafli oluyor sirf avukata 2 bin lira verdik 4-5 bini bulacak toplamda

Bizimkinde ödeme problemi yok sadece çıkmak istemiyor.Bizim kiramız muhite göre diğer evlerden daha uygun çünkü.Hatta memnunduk kendisinden ve kiraya zam da yapmadık.Şu süreçte arıza çıkardı.

O zaman dediğim yola başvuramazsınız. Arkadaşların dediği gibi ihtar çekerek tahliye davası açma yoluna başvurmanız lazım.
O zaman dediğim yola başvuramazsınız. Arkadaşların dediği gibi ihtar çekerek tahliye davası açma yoluna başvurmanız lazım.
Yani üzüm bir süreç olacak diyorsunuz ve ciddi bir masraf olacak şu dönemde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…