Sözleşmeli öğretmenlik ve tayin

Mümkün değil cakilida farklı bir yere tayin almak. Evlenseniz bile eşiniz sizin yanınıza gelmek zorunda. Zaten işin esprisi de burda yani, kimsenin ordan ayrılmasını istemiyorlar gelen kaçtığı için. Bransiniz neydi bu arada?

bende sözleşmeliyim torpil falan imkanı kesinlikle yok ya orda kalacaksın ya da istifa edeceksin hem ben evliyim bak kocam van da ben bitlis bir araya gelemiyoruz beterin beteri var yani bölüm neydi bu arada ?

Bakanlikta calisan bir arkadsimin kiz arkadasi doguda kizcagiz 6 yil gelemeyecek ve cocukta birak gel demiyor.tayin hakki yok cocuk gidemez merkez kadroda.berbat bir durum ve adim atamiyorlar.sahsen sinava dahii girmedim bu yil.6 yil omrumden calamam.yalniz buna nasil cozum bulacaklar bulacaklar mi bilmiyorum ?

Millet atanamıyor farkında mısınız? İşiniz gücünüz var şükür etmelisiniz. Ailenizin ihtiyacı varsa yanınıza alın. İyice uzak kalamıyorsanız da istifa eder gidersiniz, o kadroya ihtiyacı olan insan sayısı çok fazla, hem yıldan yıla daha yüksek puanlılar atanıyor. Belki bi yasa çıkar atamanız yapılıverir. Asıl mesele olan şey atanmak ki siz onu başarmışsınız.

Sen
Sistem zor evet ama siz torpilin işe yarayıp yaramayacağını soruyorsunuz, yani makul bir soru mu bu?

Pişmanlığınızı anlıyorum, ne yazık ki torpili bile anlıyorum ama alenen konuşmayın bari.
Bu bsy mi artık öğretmen alımlarını da torpille yapıyolar. Sözüm konu sahibine değil belki o hakkıyla atananlardandir ama artık öğretmen alımlarında mülakat yapiyolar yani torpil dönüyor. Bu şekilde atanan birkaç kişi tanıyorum. Üstüne üstlük bunlar başkasının hakkını yiyerek atandığı halde gittikleri yerleri yaptıkları mesleği beğenmiyorlar bırak o zaman dersin o da yemez. Çok arkadaşım var altı yıl en ücra köşelerde kalmaya razı ama yeterki ataması olsun dye bekleyen ve atanamayan. Konu sahibi bence de atanmanın tadını çıkarın bu kadar bekleyen varken

Siz devlete başlarken sözleşme imzaladınız ve o sözleşmede 6. Yıl doğuda çalışmayı kabul ettiniz. Yusuf Tekin 'in açıklaması da zaten amaçlarının öğretmeni orada tutmak olduğunu belirtti. Ayrıca eş ve sağlık özrü dışında kadrolu öğretmenlerde yer değiştirmede zorluk çekiyor. Puan gerek istediğiniz yerde açık kadro gerek ve milli eğitimin o kadroyu açması gerek. Torpil olayına girersek te puanlar açıklandığı için kimsenin buna cesaret edeceğini sanmam. Yapılırsa ortaya çıkar. 6. Yıl sonunda eğer branşınız talep gören bir branşsa yer değiştirirsiniz. Torpil yapıp ortaya çıkarsa ki çıkar muhakkak sendikalar genelde inceliyor mesleginizden olursunuz.

Arkadasim kolayliklar dilerimde. Torpilim yok da yok diye ne yakinmissin.
Torpilim olsada kullanmazdim denemezdim bile ki sinir bolgesinde 3 sene calistim bende. Zor ama guzel. Tecrube ediniyorsun ve inan doğuda calismak güzeldir.
Torpille yer degistirip gidenler de onca insanin hakkini yiyor . usulsuzluk yapiyor.

Neden hala ailenizin yanında yaşamak istiyorsunuz ki öğretmen olmuşsunuz mesleğinizi elinize almışsın iz kendi ayaklarınızın üzerinde durmayi öğrenin. Ben 93 puanla eşimden uzak bir ile atandım. İki sene sonra girsem sınava evimin yanındaki okula atanabiliyordum. Yani keskeler le vakit tüketmeyin. Bunda da vardır bir hayır deyin ve öğretmenliğin tadını çıkarın.

Resmen torpil konusunda ağız yokluyorsunuz pes yani.

Sağlık problemleri yüzünden ailevi durumlar yüzünden 2016 mezunu birçok kişi de iyi puan almasına rağmen gidemedi. Sistem berbat ama ya gitmeyeceksiniz ya da kabulleneceksiniz. Çareyi de tek kendinize bulmaya çalışmayacaksınız.

Çakılı olduğu halde tayin isteyen var mıymış? Alemin akıllısı bir sizsiniz.

Yani şurada sorsan kaç milyon tane insan çıkar bir sene farkla ne şansları kaçıran, ben bir sene de değil yarım dönemle memleketinin merkezine el sallamış doğunun göbeğine atanmış bir insanınım. Sürekli geçmişe bakıp şöyle değil öyle olsaydı bu sekilde olurdu diye diye cocukluguna kadar inersin, bu şekilde kendinizi yıpratırsınız ancak. Yeni gelen sisteme de kimseyi zorla tabi tutmuyorlar sonuçta, bile isteye kabul edip atanıyorsunuz, istemeyen yerine atanacak da kaç milyon atama bekleyen kişi var zaten canlarına minnet onların da!!!!

İyi de en başta belliydi zaten 6 yıl sözleşme olacağını tayin hakkı olmadığını. .ailenizi yanınıza alın yada istifa edin

Şükredin atanmışsınız üstelik evli değilsiniz... ama zor geliyorsa istifa edin sizin yerinizde olmak isteyen çok insan var....

+1

k.bakmayin yillarca atanamayan biri olarak sizin gibi dusunenlere sinir oluyorum.bende sozlesmeliyle atandim ve kiymetini biliyorum.madem memnun olmayacaktiniz tercih vermeseydiniz.sizin yerinizde olmak icin millet intihar ediyor siz gelmis yok efendim ben torpille yer degistirebilir miyim diyosunuz.bence istifa edin direk belki diger atamada yerinize baskasi gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…