Lorentz
kaç gündür konunuzu takip ediyorum, yazmayım diyorum ama çok pasifsiniz. Kişiliğiniz, cinsiyetiniz önplana çıkartılarak hiçe sayıldı. Kendilerince sizle alay ettiler. Hala müdür barıştırdı, yanıma geldi üzüm yer misin dedi yok istemem dedim bilmem ne. Ya sizin eşinizi de arkanıza alıp o okulu onun başına yıkmanız gerekiyor, öğrencilere gerekirse isim vermeden olayı anlatmanız; o çok düşündüğünüz kızlarına eşine ulaşıp "bakın nasıl bir sapıkla yaşıyorsunuz" diye o herifi rezil etmeniz lazımdı. Müdür şikayet dilekçesini kabul etmedi mi, kadınlar kulübüne gireceğine git bimer'e, cimer'e, meb'e yaz kardeşim. En eğitimlimiz, öğretmenlerimiz böyle ezikleniyorsa toplumun geri kalanını düşünemiyorum bile. Hep sizin gibilerden cesaret alıp başkalarına musallat oluyor bunlar. Hayatınızın sonuna kadar bu olay aklınıza geldikçe sinirleriniz bozulacak. Huzurunuz kaçmasın, olay kapansın diye bir takım sapıkların davranışlarını görmezden gelmeye çalışıyorsunuz şu an. Keşke sizin gibiler öğretmen olmasa, zira öğrencilerinize müfredattan başka verecek bir şeyiniz yok.
okuma yazma 100 puan okuduğunu anlama ve empati yapma 0 puan. Benim dersimden kaldin sayın okuyucu !!
Birincisi bu mesleğe sahip olmak için nelerden vazgectigimi bilmiyorsun ! Ama anlatayım. Okuduğum üniversiteyi bana parasıyla okumadim. Hem marketlerde çalıştım yol paramı çıkarmak kitap masrafımı ödemek için hem de sabahlara kadar ders çalıştım ve dereceyle bitirdim .
Bununla kalmadim 5 sene kpss çalıştım . Eşimden bebeğimden vazgeçtim. Atanana kadar çocuk bile yapmadım. Cevremde herkes neden çocuğun yok diye konuşurken ben ev işlerimi bırakıp kütüphanelere koşuyordum.
Derece yaptım ve atandım sonunda. Ama mufettis değerlendirmesi mulakatlar, sınavlar , performans değerlendirme ölçekleri vb.. Hiçbirinden 90 altı not almadim. Çünkü çok iyi bir öğretmenim ve kazandığım paranın her lokması sonuna kadar helal.
Salla başını al maaşı olmadım. Fizik bilmeden derslere girip günü geçiren bir çok öğretmen parçası var ama ben çok emek veriyorum.
Atandım ve hamile kaldım. Çalıştığım laboratuvarda kimyasal bir maddeden etkilenip bebeğimi kaybettim. Doktor rapor al dedi ama ben iyi hissettiğim ve öğrencilerimi mağdur etmek istemedigim için bebeğimi kaybettim. Evet o zaman anladım hayatta en önemli şey kendimmisim.
Sonra sadece bu olayı okuduğunu anlamadan empati yapmadan direk karalayarak yaptığın bu yorum var ya! İnanılmaz canımı sıktı.
Ben müdürün yanına gittiğimde beni taciz eden hoca çoktan gitmiş ve konuşmuş müdürle! Çok alıngan oldugumu, yanlış anladığımı olayın büyümesini istemediğini söylemiş. Müdüre dilekçeyi verdiğimde beni direk geri çevirdi. Ben de ayağa kalktım ve o hocayı buraya çağırın bi dr yüzüme açıklama yapsın yoksa eşimle il mili eğitime kadar gideceğimi söyledim. Mudur o hocayı dersten çağırttı ve o kadar büyük bi kavga ettik ki memur gelip müdürün kapısını bile kapattı.
En son bana denildi ki! Sen bu okula yeni geldin ve yasin küçük. Burası aile gibi samimi bir ortam . Herkes sizi kızı olarak görüyor ve burası imamhatip lisesi . Bizim okulda asla boyle olaylar olmaz. Siz abartıyorsunuz. Ben okulumdaki bütün öğretmen arkadaşlarıma kefilim
Ben sessiz kalmadım ve direttim. Ben kimsenin kızı değilim kimseyle samimi olmuyorum bu okulda zumrem dışında hicbir öğretmenin ismini bile bilmiyorum çünkü burası benim işyerim sosyalleşmek için gelmiyorum buraya kimse bana saka yapamaz dedim !!! Ben boyle yükselince de hocanın samimiyetine dayanarak bir yanlış anlaşılmaya yol açıldığı teknik bir hata olduğu bu dilekçenin isleme sokulmayacagi söyledi. Orda düştüğüm durum tam olarak çömez ve okulun işleyişini bilmeyen acemi öğretmen sifatim oldu !! Onlar 22 yıllık iş arkadaşı ve samimi dostlar oldu.
Beddua etmiyorum ama şimdiye kadar böyle bir olay yasamadiginiz yasamayacağınız anlamına gelmiyor. Umarım maruz kalmazsınız umarım sesiniz kesilmez umarım siz hakkinizi savunabilecek kadar güçlü olabilirsiniz.
Yorumları okuduysanız herkes bana dedi ki şikayet etsen dahi sonuç çıkmaz ama sen yine de şikayetini yap. Ben de elimden geleni bu kadar yapabildim. Dayım falan da yok yani cesaretli olup olayı büyütebileyim.
Sizin başıniza gelirse siz büyütün boş durmayın olur mu !!
Sabah sabah resmen canımı acittiniz. Günlerdir uyumuyorum eşime anlatamadım gizli gizli ağlıyorum! Evde pasta börek yapıp mutlu olabilen zamanını günlere harcayıp para biriktiren bir ev hanımı değilim ben! O yüzden meslegime yakışıp yakışmadığımi sorgulayacak kadar haddiniz yok !!!!