sözlüm asker ama artık dayanamıyorum:(

Sen sözünü özlemişsin duygusal olman bundan.Herkes ilgiden yakinirken sen ilgisizlikten yakinmissin.Her dakika hayatında olsalar daha kötü bence.Evlenince de herşeye karışırlardi.Sözünün kredi çektiğini biliyordun o vakitler sözünle konuşacaktin bu konuyu.Bu hayatta kimse kimseye fedakarliklarinda dolayı teşekkür etmez sozlunede tesekkur etmezler.Sözde masraf olmasın diye birşey istemedin demişsin bunun içinde kimse teşekkür etmez.Sen makul sartlarda işte içinde kalmasın.

ilgi olarak söyle yapması gerekenleri yapmıyorlar haftada bir görüşüyoruz onlarla ve sallamazlar gibi hareketleri yani ogulları aklında bile değil evet biliyordum kredi çektiğini ama şimdi herşey farklılaştı kimse bizim için o bunu yaoptı biz onun için herşeyi yaparız dügünü yaparız demiyorlar ve üstelik kredi abisinin oturacagı ev için çekildi ve yapıldı bn onların ogullarını bekliyorum askerde herşeyiyle bn ilgileniyorum ama kimse bu kızda üzgündür demiyor piknige vs bi yere gidiyorlar hayatta çagırmazlar ama iş oldugu zaman çağırmaya başlıyolar deger vermiyorlar sözlüm hiç bir kardeşinin yapmadıklarını yaptı ona ama asla su oğlumun hakı diye bana getirmezler başlarda umursamıyordum ama simdi zoruma gidiyor zaten sözlümün olaması kat kat yetiyorken

Günaydın.
Asker öncesi söz,nişan,düğün olaylarına girmeyin diye bas bas bağırıyoruz,o zaman yine bize atarlanıyorsunuz gençler.
İşte böyle yaşayarak öğreneceksiniz işte.
Allahım sabır versin,tez zamanda kavuştursun,dertleriniz çözüm bulsun inşallah.

kısa dönem askerdi zaten ama 7 yıllık bi ilişkimiz var artık olmuyordu küçük bi yerde yaşıyorum gizli saklı görüşmek sıkıntı sözlendiğim için pişman degilim ama yaptıkları zoruma gidiyor diyorum ya piknige bi yere gitseler çagırmıyorlar bi iş oldugu zaman çagırıyorlar haliyle anneminde benimde zoruma gidiyor bn nasıl davranacagımı şasırıyorum anlara mesafeli dursam olmuyor gülsem olmuyor gözlerim doluyo kendimi zor tutuyorum yanlartında aglamamak için

Yanlış anlama beni zoruna gitsene gitmesem bunların karekter davranış tutum huy ne dersen de bunlar böyle bir aile.Değiştiremezsin alakasız ilgisiz insanlar demek.Maddi olarak yetersiz bir durumdaysalar sana düğün yapıp eşya alamazlar ki .Bununda kabuletmen gerekir.Tamam sözlün kredi çekmiş ama bu sözünün yaptığı hareket kimse bir kuru teşekkürler başkasını yapmaz
Senin yapman gereken gelince bu konuyu önce kendi kafanda düşün taşın sonra ailen de en mantıklı kişiye anlat.Ne diyecek bakalım. SÖZÜNLE de konuş bir gelmesinde.Bu aile ilgisiz aslında sana ilgisiz olmaları iyi evlenince çok karismazlar.Ama evlenince eşini hep kullanacaklar borç kredi diye bu çok kötü bir durum Bunu konuş sözünle bakalım ne diyecek.Ailenden birinde danış. Sonrası sana kalmış. AMA sen ilgi alaka düğün eşya bekleme üzülür yipranirsin anlaşılan siz bu dönemde kendi göbeğini kendiniz keseceksin. AMA sözlün her istediklerinde borç verirse ailesine bu hayat geçmez
Hayatta hiç birşey senden senin canından kıymetli değil bunu unutma.Kimseler için üzülmeye değmez. HAYAT arkadaşım dediğin adam elini tutar sana can canan olursa yanında olsun evinin erkeği olsun. .Yoksa kime yar olursa olsun .
Kıracak birşey söylediyse özür dilerim simdiden

İyi de pikniğe gitsen ne olacak ki onlarla?
Ne lazım yani?
İş yapmaya çağrıldıklarında da gitme,ne mecburiyetin var?

iş piknige gitmekte degil farkındaysan orda vs kelimesi var iyi bişey oldugunda demek istiyorum her yörenin adetleri var bizim buralarda böyledir benimde bir annem var aşka kimsem yok haliyle annemin de zoruna gidiyor bu yaptıkları ama bi iş için çagırdıklarında da annem bizden gitsin diyor iki gün sonra bize diyecek bişeyleri kalmsın diyor bende sadece sözlümün hatırı için zaten gidiyorum kötü olmak istemiyorum ama işte...

sözlüm pişmam oldu çoktan çektikten sonra zaten pişman olmuştu ama iş işten geçmişti benim sözümden çıkan birisi degil bu konuda bile istersen gitme diyor benim için yalnız sen varsın diyor ama bn asla istemem ailesiyle kötü olmak diyorum ya bi annemle ben varım hiç bi zaman kötülük beslemedik onlara karsı ama zorumuza gidiyor

Bak kardeşim,her yörenin adeti,alışkanlığı farklıdır di mi?
Birincisi ben senin memleketini bilemem.
İkincisi memleketini bilsem de adetini de bilemem.
Benim hayat felsefem önce kendi ve kendi ailemin mutluluğudur.
Eğer yorulup üzülüyorsam sözlü hatrı için iş yapamam.
Hiç kimseyle kötü olmayayım diye bir derdim de olamaz.
Erkenden sözlenerek hata yapmışsın,bari bundan sonra dikkatli ol diye söyledim onları. Ne kadar mesafeli ve ağır durursan kazanan sen olursun. Hem iş yapmadığın için yorulmazsın hem de onlar seni pikniğe,denize,fuara vs. çağırmadıklarında üzülmezsin.
Sözlünün ailesi de olsa beklentini minumuma indir.

sözlenmek için erken oldugunu hiç bir zaman düşünmedim benim mutlu olmam için de bütün aile olarak mutlu olmamıza bağlı benim onlardan tek beklentim su arkanızda her zamn biz varız borcda harcta bizim demeleri ve su dönemde askerden gelene kadar birazcık saygı değer ama yok ve benim buraya yazmamın sebebi de nasıl davranacagımı bilmiyorum artık yanlarındayken ne yapacagımı bilmiyorum sadece bunu danışmak

Anlattım ya arkadaşım.
Beklentin olmasın onlardan.
Sözlünle ikiniz elele verip kurun yuvanızı.
Oturmaya çağırdıklarında canın isterse gidersin,istemezse gitmezsin.
Samimi olmadan 1,2 saat muhabbet edip dönersin.
Kredi için son pişmanlık fayda etmiyor. Çekmeseymiş.
Bitene kadar zorlanacaksınız maalesef.

Adamlarda para olsa kredi çektirmezlerdi zaten. Borçta harçta arkanızdayız demezler bu durumda. Kabullenip siz iki genç yapacaksızın ne yaparsanız senin ailen yardım eder belki ama sözlünün ailesi senin demene göre maddiolarak zor görünüyor

ben gitmek istemesemde annem işte bizden gitsin suç diyor bi taraftan annemi üzmemek bi taraftan kendim kalıyorum iki arada küçük bi yerdeyiz ve yakın oturuyoruz gitemyince de olmuyor allahtan evlenince arı bi sehirde oturucaz ama işte belki de benim sözlüme olan uzaklıgımın artık zoruma gitmesinden ama olmuyo işte bi yerde saygızılıgı kaldıramıyorum

benim ailemin de durumu yok babam yok zaten vefat etti bn hep sunu dedim senle her şekilde öderiz evimizin borcunu ama sunu dusununce ıolmuyo abisi evde otursun biz onun borcunu ödeyelim bu sinirlerimi bozuyor

O zaman önce annenle olan iletişim sorununu çözmelisin bence.
Suç sizden gitsin diye kızının üzülmesine razı olmamalı.

bn ona bişey yansıtmadıgım için o bu kadar üzüldügümün farkında degil sinir oldugumu biliyır evet ama bn anneme yansıtamam böyle şeyleri yeterince cekecegini çekti zaten daha fazla üzemem onu böyle şeylerle

Yok üz demiyorum.
Yanlış anlatmışım,kusura bakma.
Zaten sen oraya iş yapmaya gittiğinde yorulacağın belli değil mi?
İşte buna el atmalısın.
Annen yorulduğunu zaten biliyordur,üzülmez yani.

iş yapmaya giidip de zaten bn çalıştıgım için beni çok cağıramıyorlar mesele iş yapmak da degil yorulmuyorum sinir olan şey işlerini gelince çagırıp gelmediğinde çagırmamaları en çok da annem e karsı yaptıkları saygısızlık oldugu için zaten bukadar sinir oluyorum yoksa haftada bir idare de ederiim ama işte annemin bişeylere kızdıgını canının sıkıldıgını görünce bn daha fazla cephe alıyorum onlara karşı istemiyorum ama işte ŞUNU İSTİYORUM BENİM TAVRIM ÖYLE OLSUN Kİ BENİM CANIMIN SIKILDIGINI ANLASINLAR AMA BN İŞTE YAPAMIYORUM

Bana kızacaksın beni anlamayacaksın biliyorum ama bu yaşadıklarının tek sebebi var evlilik için küçüksün.Herşey birbirine karışmış,senin aklın karışmış. Öncelikle sana değer vermeyen insanlarla görüşmeyi kes. Batramda el öpmeye git,hastalıkta geçmiş olsuna , doğum gününde kutlamaya.Başka olaylara karışma.Geçmişi aldı verdi olaylarını unut gisin bu evlensendesürüp gidecek durum mutsuz eder seni. Kabul et bunlar size evlilikte beş kurus yardım etmeyecekler. Sen sözlüne güvendiğini seni dinlediğini söylemişsin bunları kabul et ve unut sözlün gelince konuşun yeni mutlu bir hayat için el ele verin.Krediyi ödemeden evlenmeniz bana göre iyi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…