Sözlümün söylediği cümle

Simdi bise diyecem kiz da arastitilmali o zaman gecmisteki sevgililer ozel hayat ne varsa kayinvalide girse abovvvv kiyametler kopar
Olur mu hiç öyle şey? Kültürün, geleneğin gorenegin işimize gelen kısmıni kabul ederiz işimize gelmeyen kısmında karşı çıkarız(!).. yeri gelir erkek kadın eşit deriz. Yeri gelir ne alaka, kızsin sonuçta denir. Yeri gelir erkek için bu aileci uzak dur deriz yeri gelir kıza aa daha şimdiden böyleyse ileride ailene neler neler der deriz. Yeri gelir erkek için ailesinin ağzına bakar deriz kız içinse ailen diyorsa vardır bir bildiği deriz. İşimize hangisi gelirse işte..

Babam yada dayım için daha sözlükten b.k yesin diyen bı adam evlenince karısına neler demez. Ve bu olay ilerde bu adam eşinin ailesine saygı gostermeyegini gosterir
Ben de aynı fikirde olduğum için çok rahatsızım. İlişkinin tüm büyüsü kaçtı. Demek ki bu potansiyeli var. Tamam sana hata yapılmış ama her bize hata yapıldığında küfretmemiz mi gerek. Yarın bana aynı evin içinde bir şeyime kızıp ne b.k yersen ye ya da bilmem ne ol git demeyeceği ne malum. O kadar kötü bir durum ki. Babam ya da dayıma karşı hiçbir önyargısının negatifliğinin olmadığını söylüyor ama nasıl olmayabilir ki hakarete uğradım deyip durdu, ona göre artistlik yapıyormuş ailem doğrudan böyle demedi ama bunu demek istedi. Nasıl önyargısız olabilir bu durumda.

Uslup hos degil ama soyle dusunelim size sozlunuz babamla dayim seni arastiracak dese ne hissedersiniz
Ben inanın sorun etmem. Bozulurum ama edeplice cevap veririm. Neden böyle bir şeye gerek duymuşlar ki derim, benim hiçbir şeyim yok çok ayıp ettiler hiç yakıştıramadım derim, belki surat asarım belki uzatırım. Ama ne b.k yerlerse yesinler demem saygım terbiyem müsaade etmez.

Ne terbiyesiz insanlarla dolmuş burası
B.k diyen var s.lak diyen var... :skandal:
Hiiiiç alışık olmadığımız kelimeler
Israrla size cevap vermedim konuyu sabote ettiniz kendinizce konuya ekstra fikir katmak yerine sürekli dalga geçtiniz hala daha kendimi üzüntüyle ifade ettiğim yorumlara eğlenir gibi ifadeler bırakıyorsunuz. İçtenlikle söylüyorum inşallah sizin kızınız da damadınızdan böyle bir laf duyar beni o zaman anlarsınız.

Ben inanın sorun etmem. Bozulurum ama edeplice cevap veririm. Neden böyle bir şeye gerek duymuşlar ki derim, benim hiçbir şeyim yok çok ayıp ettiler hiç yakıştıramadım derim, belki surat asarım belki uzatırım. Ama ne b.k yerlerse yesinler demem saygım terbiyem müsaade etmez.
hic oyle olmazdi hadsizler beni arastiracakmis buna da sozlum denen adam musade ediyor seklinde konu acardiniz eminim burdakilerin cevabi da ne olurdu biliyomusunuz o adamdan ayril kosarak uzaklas

hic oyle olmazdi hadsizler beni arastiracakmis buna da sozlum denen adam musade ediyor seklinde konu acardiniz eminim burdakilerin cevabi da ne olurdu biliyomusunuz o adamdan ayril kosarak uzaklas
Ne abartıldı bu araştırma meselesi hayretler içinde okuyorum yazılanları. Ben olsam araştırsınlar da gör ne saygın bir insanla evleneceksin, ne kadar şanslısın , benim gibi damat her aileye nasip olmaz deyip üste çıkar şişinirdim. Gurur meselesi yapılacaksa al bu da gurur meselesi 😂 ben de seni araştırayım benim neyim eksik de diyebilrdi.

"aile hayatı nasıl, hayat görüşü nasıl, ileride beni zora sokacak sıkıntılı işlere/kurumlara bulaşmış mıdır"

mı?

dayınız Hakan Fidan mı?

Ne abartıldı bu araştırma meselesi hayretler içinde okuyorum yazılanları. Ben olsam araştırsınlar da gör ne saygın bir insanla evleneceksin, ne kadar şanslısın , benim gibi damat her aileye nasip olmaz deyip üste çıkar şişinirdim. Gurur meselesi yapılacaksa al bu da gurur meselesi 😂
O zaman kimse burda gecmisinle yargilayan adam uzak olsun diye naralar atmasin kimse.bence igreti bi durum kaynana es teyzesi falan gelinin gecmisini arastirsin bi once kendilere ters bi durum olursa da evlenme diyebilsinler baya normal bir durum...

Tamam atmasınlar. Beni kendine uygun görmeyen erkekle ayrılabiliriz sorun olmaz. (Ben evliyim) Geçmiş gelecek hepsi dahil.
Bende evliyim ama esim bana ailem seni bi arastiracak deseydi tepkim pek iyi iyi olmazdi biz de esimi arastirmadik dostu olur dusmani olur..yada bazi insanlar cevresine cok iyi olur evliliginde esine yapmadigini birakmaz belli olmaz bu isler en iyisi kendin tanimaya calismalisin

O zaman kimse burda gecmisinle yargilayan adam uzak olsun diye naralar atmasin kimse.bence igreti bi durum kaynana es teyzesi falan gelinin gecmisini arastirsin bi once kendilere ters bi durum olursa da evlenme diyebilsinler baya normal bir durum...
Ooo ekleme yapmışsınız. 😂 evet bekar olsam hiç terslemem araştırsınlar beni. Yengesinin kaynı beğenmezse ayrılsın benden. Böyle adamın ailesine küfür etmem, göbek atarım ayrıldık diye. Herkes kendine yakışanı yapar. Ha kendimden eminsem durum bu olur. Ama kendimi saklayıp hele atalım imzayı bazı şeylerimi görmeden kafasındaysam esip gürlerim galiba, planım bozuldu diye sinirlenebilirim. Yoksa araştırılmak nedir ki, görsünler işte çok şanslılar benden yana

Bende evliyim ama esim bana ailem seni bi arastiracak deseydi tepkim pek iyi iyi olmazdi biz de esimi arastirmadik dostu olur dusmani olur..yada bazi insanlar cevresine cok iyi olur evliliginde esine yapmadigini birakmaz belli olmaz bu isler en iyisi kendin tanimaya calismalisin
insanlar geleneksel yöntemlere başvurmuşlar işte napalım herkesin ailesi farklı. Tanınmadığın bir aileyle muhatap oluyorsun, merak ederler çevrelerinde nasıllar diye

Bu meseleden bu tepkiyi veriyorsa ileride başka bir problem olduğunda ailenize dahada saygısızlaşacak en ufak problemde onlarla görüşmeyecek kavga edecek vs.
Hiç gereği yok bazen küçük şeyler karşıdakinin kişiliğini ele verir.

Saygısız olmasına katılıyorum

Lakin sizler de haksızsınız. Karşınızda bir insan var, satılık mal yok. Ailesi dıdısı şusu busu özel hayatı sizi hiç ilgilendirmez. Adam söylemek istiyorsa gelir size söyler. istemiyorsa da saygı duymak zorundasınız.

Ayrıca diyelim ki bazı tatsız durumlar oldu geçmişte misal babası metres tuttu, annesini aldattı. Bunu ortaya çıkardınız eee adamın ne suçu günahı var, başka birinin yanlışının ceremesini neden çeksin bu adam? Karşınızdaki kendisi olarak görmicekseniz, babası yanlış yaptıi annesi onu yaptı diye yargı dağıtacaksınız, adamı yargılayacaksanız zaten bu işten değil evlenmekten toptan vazgeçin. Karşıdakiyle evleniceksiniz, onunla yuva kurucaksınız. Bu kadar aileci olmayın biraz bireysel düşünün. Ben adamın yerinde olsam beni ailemle yargılayacak aileci kafada biriyle evlenmezdim. Karşımdaki erkek bana baktığında beni görmeli, net. Ailemle degil benimle evleneceginin bilincinde olmali.

Siz de ayrıca boşboğazlısınız niye gidip adama böyle bir şey söylüyorsunuz amacınız nedir? Nişanlım bana seni araştırcam gözüm tutmadı derse defol git şurdan tam o zaman beğenmeyen küçük oğluna almasın derim. Evet adam terbiyesizce söylemiş ama haklı net şekilde. Onun bunun hayatını araştırma soruşturma hakkını nasıl kendinizde buluyorsunuz, dedektif misiniz? Saçma sapan işlere kalkışırsanız hakareti yersiniz hak etmişsiniz ailecek. Adam memur galiba zaten güvenlik soruşturmasıyla işe alınmış, ee terörist çıkacak hali yok ya üstüne neyi araştırcaksınız o da apayrı bir mesele.
Öyle deme chrery sonra benim arkadaşım gibi bekar diye evlendiğin adamın iki kere dini nikah kıyıp boşadığını 5 yaşında çocuğu olduğunu öğrenebilirsin.
Sadece karşıdaki kişinin lafına güven olmayabiliyor.

Eskiden evlenecek kizlar hamama goturulup erkek ailesi tarafından uzun uzun incelenirmis, saginda solunda bir bozukluk, yamukluk var mi diye...
Simdi kac kiz kabul eder bunu?
Cok asagilayici degil mi?
Peki bunun erkege yapilanla ne farki var?
Çok fark var acayip. Popoya baldıra bakmayacaklar nasıl bilirsiniz diye soracaklar. Dağlar kadar fark var

Back
X