Sözlümün üniversite okumamış olması!

• Konu Sahibi Konu Sahibi annakarenine
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

annakarenine

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Fikir ve yorumlarınıza gerçekten ihtiyacım var. Ben üniversite son sınıftayım yaza nişan düşünüyoruz. Bu arada aile arasında da sözlüyüz iki yıldır. uzatmadan konuya geleyim. Ben Sözlümü çoook seviyorum ve o mükemmel bir insan Allah her kıza öyle bir eş nasip etsin. O kadar kusursuz ki, 4 yıldır birlikteyiz beni her zaman el üstünde tutar herkese karşı korur kollar ve dahi bir lafımı şu güne dek ikiletmedi. Yapmak için ağzımdan çıkacak bir cümleye bakıyor. Bu aralar çevremden pek çok insan sen üni okuyorsun y.lisans yapıcaksın o üni okumadı bu ciicim ayları geçer ileride büyük sorunlar yaşarsınız dediler ve diyorlar. Bu benim çok canımı sıkıyor, sanane deyip geçemiyorumda hatırı sayılır kişiler. Benden ne yapmamı bekliyorlar bilmiyorum ayrılayım mı?!!! bu denli beni seven ve benimde sevdiğim adamdan sırf üni okumadı diye resmen ayrılmamı bekliyorlar. Çok üzülüyorum bu duruma ve sözlüme de söyleyemiyorum, dün üni okusana sende aşkım dedim olur dedi ve bugün üni sınavına başvurdu. İmkansızlıktan dolayı okuyamamış şuan çok istiyor. ama insanlara bunu anlatmak imkansız. Lütfen bana sizce doğru olanı söyleyin çok bunaldım. Şimdiden teşekkür ederim.

Hiç anlatmaya bile çalışma canım, he de geç...Herkesin her hususta bir fikri, hepsinin de mükemmel evlilikleri var zaten. Pöfff

Sen sözlün ne kadar olgun, saygılı, dürüst ve sorumluluk sahibi ona bak. Eğer onun bu eğitim hususunda kendi kompleksi yoksa hiçbir sorun olmaz. Sen de elalemden etkilenip başına kakmıcan bu durumu zaten, di mi?

Keşke adam olmak diploma almak kadar kolay olsaydı. Bunun eğitimle hiçbir alakası yok malesef...

Son düzenleme:

Ben 4 yıldır hiç sorun etmedim aklıma bile gelmedi, bundan sonrada gelmez inşallah eminim kendimden. O, kompleksi bırakın okumam ve ilerlemem için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ben seninle her zaman gurur duyarım senin idealin okumak benimkiside seni kadınım yapmak der her zaman. Ama işte her şeyi çok bilenler illa bir kulp takacak

Benim eşimde nişanlıyken gözümün içine bakardı aşk pıtırcıkları gibiydik. Şimdide hayatının merkezinde ben varım, beni olan sevgisinden zerre şüphem yok, beni mutlu etmek için türlü sürprizler yapar ama agresifliğiyle asabiyetiyle herşeye sinirenen o haliyle beni oldukça üzdüğünüde söyleyebilirim. Bunu cicim ayları konusunda istinaden söylüyorum.

Eğitim konusuna gelince, ben önlisans mezunuyum eşim orta okul mezunu. Ne sevgiliyken ne nişanlıyken nede evliyken bu konuyu hiç açmadık. Çünkü her daim geçerli olacak bi mesleği var ve çok çalışkandır eşim. Benim için önemli olanda buydu. Kaldıki bende bi öğretmen bi doktor değilim.

Sen sözlüne bunu söylemişsin, oda olumlu karşılamış. Ki bence biçok erkek bunu gurur meselsi yapar sen beni kendine yakıştıramıyomusun derdi. Oda içinden gelerek mi okurum dedi yoksa sana kıyamadığından onu bilemiyorum.

Bunu kendi evliliğimden pay biçerek söylemiyorum ama, bence eğitim durumu değilde meslekler eşler arasında sorun olabilir.
Mesela sen doktor olursun, eşin ilkokul mezunudur ama tırnaklarıyla güzel bi yere gelmiştir iş sahibi olmuştur aradaki farkı yansıtmaz.
Ama sen doktorsundur o fabrikada maaşlı çalışan (fabrikada çalışanları asla yadırgamıyorum bende işçi anne babanın çocuğum ) sosyal çevre, kazanç, belki ozaman sorun teşkil edebilir.

Bu benim nacizane fikrim. Yani buarada öğrenim durumundan ziyade diğer söz ettiklerim daha önemli

işi iyiyse lise mezunu olması çok sıkıntılı olmamalı.ama bence eğitim seviyeleri eşit olsa daha iyi olur

Ne güzel, Allah mesut etsin. İnan ne masterı doktorası olanlar duyduk. İnsaniyetten yoksun, eşine değer vermekten aciz. Erdem, vicdan, sahiplenme başka şeyler. Milli Eğitimin müfradatıyla kazanabilinecek değerler değil.

Çok uç bi şekilde kültür farkı yoksa bence bosver kimseyi dinleme ayrıca şimdi üniversite okumakta ne varvçok isterse sözlünde girsin açık öğretime okusun. Ayrıca üniversite okuyup karısını çocuğunu döven öküzler var diplomayla insan olunmuyor.

Canım benim esimde ortaokul mezunu bense uni okuyorum. Hic can sikacak bir mesele değil. Bende bu şekilde tepkiler almistim ama onlari hic dinlemedimm iykide dinlememisim. Allaha Şükür cok mutluyum benim esimde her dedigimi yapar sagolsun. sende kafana takma artik derim..

Sağolun kızlar, inanın içime su serptiniz. Bu çevre baskısı ve konu komşu söylemleri hakikaten çok tehlikeli şeyler. İnsanı nereden nereye getiriyorlar. Rabbim inşallah bizlere hayırlısını nasip eder.

eşinin mesleği ne? sen ne okuyosun ilerde ne iş yapacaksın?

o da sorun etmeyecektir belki ama ilerde sana söylenilenler gibi onada ima edilmeye başlanırsa sorun sdc senin sorunun olmaktan çıkabilir.

bi arkadaşım marmara sinema tv mezunu nişanlısıda ilkokul mezunuydu ama kız bunu asla sorun etmedi. mesleğini değiştirdi kendine dükkan açtı. çocuk şuan açıktan liseyi bitiriyo. sırf kendini yetiştirebilmek için sürekli kitap okuyo, tiyatro biletleri alıyo..

erkeğe bunu hissettirmemek lazım. kaldırabileceği bi durum değildir. okusun die baskı yapma sakın insanların gazına gelip ama aşılmayacak çözülmeyecek bi durum değil ki kendiside hevesliymiş..

seni bu kdr sevip sahiplenen hırslı birini bulmuşken sakın insanlara kulak asma :) tembel üşengeç biri olmasın okul kapatılmayacak açık değil :)

Neyi, kime anlatmaya çalışıyorsun ki. Sen rahatsız olmasan durumdan başkalarının söyledikleri bir kulağından girer öteki kulağından çıkar. Şimdi biz ayrıl desek ayrılacak mısın. İlişkin başkalarına bağlı olmasın.

ben dert etmezdim..
fakat çevremdeki herkesi okumaya yönlendiriyorum ve bu durum beni çok mutlu ediyor.
madem sözlün seni el üstünde tutuyor her istediğini yapıyor söyle açıktan okusun ama insanlar böyle düşünüyor felan demeden onu kırmadan.

O O özel bir şirkette çalışıyor maaşı da iyi şimdilik kpss ye girip memur olmayı düşünüyor(çok çalışkan bir insandır.). Bende öğretmenlik okuyorum ve üniversite kalmak istiyorum. Olursa akedemisyen olmazsa mesleğimi öğretmenlik yapacağım yani.

gelecek için planlarınız bile iç açıcı siz kimseye aldırış etmeyin Allah güzel düşünen insanlarla karşılaştırsın. inşallah planlarınızda dilediğiniz gibi gider

Aöf başvursun hem mesleğini devam ettirir hem de üniversite sorunu hallolur.
İnsanın kendini geliştirmesi kadar güzel bir şey var mı.Keşke tanıştığınızda onu teşvik etseydin şimdi mezundu
Neyse telafisi olmayan bir şey değil

Kendinin bu konuyu dert edinmedigine emin misin konu sahibesi? Yani kafanda hicbir soru isareti yoksa, oteye beriye kulak asmiyorsan gercekten, buraya neden konu actin? Bizden ne bekliyorsun, evet dogrusunu yapiyorsun diyip onaylamamizi mi, yoksa ayril bu is olmaz dememizi mi? Sonucta karari verecek olan sensin, anladigim kadariyla ayrilmak gibi bir dusuncen yok ama sen de bu konuya takilmis durumdasin. Biz senin icin ne yapabiliriz bilmiyorum, ama senin icin en dogrusu bence sana bu konuda laf edenlere cevaplarini verip kestirip atman.

Son düzenleme:
Sizce sorun değilse başkalarını umursamayın bence.Ama üni okursa şimdiki işini devam ettirse bile kimse birşey diyemez.Sizin için okumayı kabul etmeside çok hoş :))

Okumakla olmuyor cnm gerçekten bazı şeyler.Öyle insanlar tanıdım üniversite en beğenilen bölümlerde okuyan bir tanıyorsun bunlar nasıl buraya gelmiş diyorsun.O yüzden karakteri sağlamsa sana da değer veriyorsa hiç duyma bile öyle diyenleri.Hiç olmadı aöf okur yine olur üniv. mezunu.Hiç zor değil artık üniv. okumak milyonlarca okuyan kişi var.Sen kendin komplekse girmeyeceksen boşver diğerlerini.

bu konuda konuşanları kibar ama etkili bir şekilde uyar ki birdaha yorum yapamasınlar
İnsanlar herşeyi ne çok biliyorlar ya!
Ayrıca imkansızlıktan okuyamamış demişsin
Herkesn herşeye imkanı olamıyor malesef. bu yorum yapanlar keşke bunlarıda düşünüp konuşsalar.

Mesleği varsa hiç sorun olmaz merak etme, okumayan erkek değil işsiz ve mesleği olmayan erkek sorundur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…