Sözlünüz evde tekken sizi çağırdı gider miydiniz?

konuşmak bizim en büyük meziyetimiz
ama boş konuşmak
kimene yada banane kim yatmış kim kalkmış
kim ne yapmış bu kadarda esen yelden nem kapmayın herşeyden alınmayın
kimsenin çokta umurunda değil aslında kim bakire kim değil

evet dogru dıyorsun katılıyorum haklısın...ama ıste sana da sorıyım o zaman aynı soruyu; biri sana 2. el dese fahise dese senin adini koyarlar dese,eglenılcek kız dese..nereye kadar kaale almamaya calısırsın?
evet burası ınternet,sonucta o kısı benım ıcın onemlı bırı degıl bende onun ıcın degılım..daha oncede dedıgım gıbı bu lafları zaten bırı kalkıpta bana yuzume soylesın sıkıysa..o ayrı..ama ınsan ne kadar kaale almamaya calıssa da olmuyor..ınan olmuyor..dun olayı ti ye almaya calıstım,dalgaya vurmaya calıstım,ama mevzu uzadıkca cırkınlesmeye basladı..daha beter laflar soylenmeye basladı..nereye kadar susabılır kı bır ınsan?nereye kadar kaldırabılır?
ben sımdı sana kotu bır laf etsem cevap vermezmısın?sınırlenmezmısın?
tabııkıde bu tartısma cok uzadı,evet baydı,ve evet sacmaladı konu..ama bunun bu noktaya gelme sebebı suan burada yorum yapanlar degıl..

çok ayıp etmişin sen gitmicektin o gelecekti
uhahahhahah
yaa ben şeyi merak ediyorum bu kızlar evleneceklerinde ne yapıyorlar
şaka bi tarafa sonuçta ben erkek olsam el değmemiş kız isterim yanii
Bu cümle sizi kızdırmış anlaşılan.
hadi len ordan
evlenmeden el değmesine karşıyım ben
değemez kardeşim
önce nikah:olmaz:
ortalık malımıyım ben anam var babam var usulü var bu işlerin
Sonra bu cümle.
bu konuda saçma sapan bir muhabbete donüyor ya hayırlısı..gene namus gene bacak arası gene ateşle barut..
hey Allahım ya..
malmiyiz biz 2. el mı oluyoruz?
ben anlamıyorum ki sizi!!
harbi kadının adı yok sizin yüzünden!!
giderim de otururum da olerinde sarılırımda..alla alla hicte 2. el olmam !! saçmalık!!!
Burada siz yorum yapmışsınız ama kızdığınız şeyi yaparak sadece evet-hayır demeyip 2. el lafını ilk siz kullanmışsınız galiba.
benim en yakınımdan
arkadaşımın abisi öylesine çapkındı
çıkmadığı yatmadığı kız kalmadı
şu an yaşı 30 herkes evlen dio
verdiği cvp
eğlenecek çokta evlenecek yok
şimdi kız bulamıyor
güler misin ağlar mısın

Burda da başaksından bahsediyor.
valla 1 . el 2. el anlamam ben ne geri kafalı zihnıyetler varmış memlekette ya sevdiğin adam o senin. yok sen gün aşırı sevgili değiştirenlerdensen o başkaaaaaaa

haaa eğer ki
benim yaptığım geri kafalılıksa
faişeler çookkk ilerii kafalılar
Bu cümlesinde ileri gitmiş arkadaş..Kötü içeriğe basabilirdiniz.

illaki laf oraya buraya çekilcek haaa denklem dimi yani kimse burda öpüşene fah... demedi yani sen okudun mu böle bişi şahsen ben okumadım arkadaşın dedği çok mantıklı ama bunu kaldıramauyan arkadaşlara ters geliyo öpüşmek sarılmak vs masum şeylerdir elbette herkez yaşar burda ki konu eve gtme ve evde gerçekleşilicek bazı münasebetler kimsenin öpüşene fahşe dediği yok
Bakın o kişinin ağzından direkt bu kelime çıkmamış öpüşme vs faslı için.
bak canım anlatamıyorum sanırım
ben öpüşmekten bahsetmiyorum
cinsel ilişkiden bahsediyorum
bu benim düşüncem
tamamen karşıyım
evlenmeden önce yaşamaya
beyaz gelinliğin hakkını verecek bi genç kız
tüm saflığıyla masumiyetiyle giyecek onu
İşte bu da cevabı yeniden.
Bakın Sinay son mesajında açıklamış aslında.

Kötü kelimeler geçmiş.. bunlar için Kötü İçerik butonunu kullanın bence.

cekhu ver bir kere yanıtını yeterlidir..Senin için önemli mi değil mi? Değil deyip çıkabilirsin mesela.Ha ben asla karşı tarafa haklı demiyorum ama senin de üslubun çok sert.

bu cevabımdan sonra sinayın yazısı dıkattımı cektı hatta sanıkı geyık yapıyor gıbı geldı..o yuzden alıntı yaptım ve nasıl yanı? dedım sadece..o da ustune bu sekılde bır yorum daha yapmıs yanlıs hatırlamıyorsam,daha sonra bır arkdas sızın gıbıler yuzunden kadının adı yok dedı bende sınırlendım ve o arkdasın yazısına katılarak boyle bır yorum yaptım..daha sonra zaten kendısı sana cok guzel ad koyarlar dedı..ve ben hemen cevap vermedım,hatta mesaj saatlerıne tarıhlerıne bakarsanız cok sonra bu cevabı gordum,cok sonra cevap verdım zaten ben cevap verdıgımde olay aynen dedıgım gıbı sacma bır yere dogru gıtmıstı..
olayı cıkaran gıbı duruyorum sanırım?

hayat adlı dizide.
bu ülkede, bazı kesimlerde 7 gün 24 saat yayınlanıyor. başınızı biraz sağa çevirirseniz izlersiniz.

bende o hayatın içindeyim ama kimsenin hayatına kafamı çevire çevire bakmıyorum
büyük bir apartmandayım belki bir mahalle insan var yalnız olan dul olan evli olan bir sürü kadın erkek
eşim yöneticilik yaptı uzun süre herkezi tanıyorum az çok samimi değilim ama
dindarıda var sanatçısıda ne iş yaptığını bile bilmediklerimde
giydikleri kıyafeti miniyi görsen gerçi göremezsin baksanda görünmüyor çünkü
ama dindar olanda evine girer çıkar marjinal olanda hangi kefede nasıl görüyorsa kendisini
kimseyi birbirine gözünü dikip bakarkende görmedim
selam verir veya vermez herkez işinden evine evinden işine
yani o dedikleriniz gitgide eskide kalıyor
iyimi oldu o tartışılır
gerçekten kişi kendini biliyorsa kimseyi ayıplayıp karalamanın kendisine yakışmayacağını
ve o ayıpladığı şeyin kendisi yapmasa bile çoluğundan çocuğundan çıkacağını bilir
bende bunu böyle düşünenlerdenim
ayıplamak yargılamak bizim işimiz değil

Estagfurullah olay çıkardınız falan demedim..Bazen bakıyorum ben ne kadar yazsam da karşımdaki anlamak istediğini anlıyor konularda..Dönüp yazmıyorum bir daha..Sen düşünceni ortaya koydun zaten, tepkini de..Kendini sinir etmekten başka birşey yapmıyorsun şu anda.Sen yazarsın o yazar, sen yazarsın o yazar, ama asal birbirinizi anlayamazsınız çünkü önyargı var ortada, saygı yok..Bu yüzden de uzlaşamayacağınızı anladığınız anda yazmamak en iyisi.Benim fikrim tabii bu.

allah allahh.. çok hayretteyim.. sempatiksalakcinni
başından beri hayretle okuyorum yazılanları.. bazen gülüyorum..
hayret ettiğim nasıl bu topik hala kilitlenmedi?? :mymeka:
aman kızlar yaa.. herkes ay niye gitmeyeyim niye gideyim diye tartışıyor..
giden gider tabi, gitmeyen de gitmez.. ailevi şartlar, yaşam tarzı, hayata bakışı, anne babanın sosyal durumu.. hepsi etkiler bunu.. nasıl birine "sen nasıl olur da yaparsın/yapmazsın" diyebiliriz ki??
inancı gereği gitmez, millet karışıyodur gitmez, ailesi istemez gitmez, sözlüsünü tam tanımaz gitmez..
giden de gönlü rahattır gider, nişanlısından emindir, yada ayıp vs. diye arkasından çekiştireni yoktur.. hayat tarzı farklıdır yani..
ben asıl bu topiğin açılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.. sonucun buraya geleceği belli.. ahlak anlayışını irdeleyecek topiklerden kaçınmak lazım, benim fikrim..
inşallah yorumum kötü anlaşılmaz..

evet dogru dıyorsun katılıyorum haklısın...ama ıste sana da sorıyım o zaman aynı soruyu; biri sana 2. el dese fahise dese senin adini koyarlar dese,eglenılcek kız dese..nereye kadar kaale almamaya calısırsın?
evet burası ınternet,sonucta o kısı benım ıcın onemlı bırı degıl bende onun ıcın degılım..daha oncede dedıgım gıbı bu lafları zaten bırı kalkıpta bana yuzume soylesın sıkıysa..o ayrı..ama ınsan ne kadar kaale almamaya calıssa da olmuyor..ınan olmuyor..dun olayı ti ye almaya calıstım,dalgaya vurmaya calıstım,ama mevzu uzadıkca cırkınlesmeye basladı..daha beter laflar soylenmeye basladı..nereye kadar susabılır kı bır ınsan?nereye kadar kaldırabılır?
ben sımdı sana kotu bır laf etsem cevap vermezmısın?sınırlenmezmısın?
tabııkıde bu tartısma cok uzadı,evet baydı,ve evet sacmaladı konu..ama bunun bu noktaya gelme sebebı suan burada yorum yapanlar degıl..

o biraz sıkar ben ayaklarımın üzerinde sağlam durduktan sonra
her soruyada verilecek bir cevabım olduktan sonra
kii herkezin herkeze soru sormak gibi bir hakkıda yoktur
bana bu lafı edecek birini göremiyorum ben

hülya bende diyorum bu konu gayet ağır başlı bir konuydu
bu 2. el muhabbeti nerden geldi sağolasın
gereksiz bircümleye gereksiz bir yanıt olmuş
ancak bir cümleye takıldım
eğleneek kız çokta evlenece kız yok diyen abimiz
acaba kendisini evlenecek adam yerine mi koyuyor
gerçekten yazmadan edemedim
ben bu zihniyeti çözemiyorum!!
aslında 2. el muhabbetini dilimize dolayan bu zihniyete sahip 2. el şahıslar
biz kadınların bu adamlara evlenilecek kız gibi göstermenin tek yolu bacak aramızdaki o zar
2. el olmamak ortalık malı olmamak için bu 2. el adamlarla
evlenmeden önce değil,evlendikten sonra birlikte olunmalıdır
kural bu kanun bu
kendimize verdiğimiz değer bu kadar işte!!!!

lafım kimseye değil hiç kimse üstüne alınmasın
ben alıntılardan okuduğuma istinaden yazıyorum düşüncelerimi

Estagfurullah olay çıkardınız falan demedim..Bazen bakıyorum ben ne kadar yazsam da karşımdaki anlamak istediğini anlıyor konularda..Dönüp yazmıyorum bir daha..Sen düşünceni ortaya koydun zaten, tepkini de..Kendini sinir etmekten başka birşey yapmıyorsun şu anda.Sen yazarsın o yazar, sen yazarsın o yazar, ama asal birbirinizi anlayamazsınız çünkü önyargı var ortada, saygı yok..Bu yüzden de uzlaşamayacağınızı anladığınız anda yazmamak en iyisi.Benim fikrim tabii bu.

uzunca bır sure bu topıge bakmadım zaten..sonra baktım cok guzel,kavga yok..yorumumu yaptım..sonra da dedıgım gıbı gelıstı olay ve aynen dedıgın gıbı zaten yıne bakmadım..o alıntı yaptıgın yazıyı yazdım snr da donup bakmadım..hatta baktıgında gorursun baya sayfa sonra tekrar gırdım konuya..
benım asıl sınırlenmem zaten bırıne bırıne kabul ettırme cabası degıl..
konu hassas bır konu,zaten bu konu da kımse kımseye herhangı bır seyı kabul ettıremez..buna yeltenen varsa komık olur..cunku herkesın bakıs acısı farklı..
ama bu konu yuzunden gercekten yemedıgım laf kalmadı desem yerıdır..baska konularda..
benım sınırlendıgım nokta,burası yazarak fıkırlerımızı paylastıgımız bır yer,ben suan bu yazıyı yazıp sılıp yazabılırım,ıstedıgım kadar dusunebılırım,yazdıklarımı okuyup ondan sonra sızınle paylasabılırım..bır hata yaptgımda veya ters bır laf soyledıgımde gerı alabılme sansım var..laf agızdan bır kere cıkar burası ıcın gecerlı degıl..yanı bırı burada bır laf edıyorsa o lafı gercekten dusunup,ölcup,tartıp,emın olup oyle soyluyordur..yanı bu ne demek oluyor?bu lafları ve hakaretlerı kısı bunlara ınanıyor,bunları soylemeye kendıne hak goruyor ve bunları soyledıgı ıcınde en ufak bır pısmanlık vs duymuyor..bu olamaz ıste..bu olmamalı..eger kı ben buraya bır yazı yazarken donup donup okuyorsam,yerı geldı mı sılıp bır daha yazıyorsam,yazı ustunde dusunyorsam,hata yaptıgımda edıtleyıp bır daha yazıyorsam,karsımdakınden de aynı saygıyı beklerım..ha oldu dıyelım tamam ettı bı laf bırı,sonra baktı kı cok tepkı cektı,cok ınsanı uzdu,edıtle arkdasım degıstır yazını,o lafı gerı al baska bır sey yaz..bu sansın var..ama yapmıyor..neden?sanırım ınsanları tartısırken gormek hosuna gıdıyor,sanırım ınsanları uzmek hosuna gıdıyor,sanırım ınsanlardan ozur dılemeyı bılmıyor,sanırım ve daha cok korkarım ki bu o ınsanın gercek dusuncelerı...
ıste benım kızdıgım kırıldıgım bu..burada laf agızdan bır kere cıkmıyor...gerı donusu olan yazılar bunlar...

bende o hayatın içindeyim ama kimsenin hayatına kafamı çevire çevire bakmıyorum
büyük bir apartmandayım belki bir mahalle insan var yalnız olan dul olan evli olan bir sürü kadın erkek
eşim yöneticilik yaptı uzun süre herkezi tanıyorum az çok samimi değilim ama
dindarıda var sanatçısıda ne iş yaptığını bile bilmediklerimde
giydikleri kıyafeti miniyi görsen gerçi göremezsin baksanda görünmüyor çünkü
ama dindar olanda evine girer çıkar marjinal olanda hangi kefede nasıl görüyorsa kendisini
kimseyi birbirine gözünü dikip bakarkende görmedim
selam verir veya vermez herkez işinden evine evinden işine
yani o dedikleriniz gitgide eskide kalıyor
iyimi oldu o tartışılır
gerçekten kişi kendini biliyorsa kimseyi ayıplayıp karalamanın kendisine yakışmayacağını
ve o ayıpladığı şeyin kendisi yapmasa bile çoluğundan çocuğundan çıkacağını bilir
bende bunu böyle düşünenlerdenim
ayıplamak yargılamak bizim işimiz değil

sağa derken istanbulda yaşadığınız için haritanın sağını kastetmiştim .

bu noktada bir tartışmaya mahal vemek istemem çünkü bu tip şeyler sadece haritanın sağında olmuyordur elbet diye düşünüyorum ama tek başıma tüm ülke üzerinde gözlem yapma şansım olmadı.

gelelim konuya; ben de istanbulda yaşıyorum ve apartmanımda yan bakan,kapımı kollayan,beni rahatsız eden hiç bir durumla karşılaşmadım. apartman sakinlerini de hiç tanımam.
lakin , muhtelif şehirlerde çalışan ya da öğenci olan bayan arkadaslarım var. hem onlardan dinledim hem de onları ziyaretim esnasında bayanlara yönelik ( saçları sarı diye, bekar ya da boşanmış yanlız yaşıyorlar diye, erkek arkadasları var diye, hatta inanmazsınız sırf öğrenci diye bile.. vs diye çok uzar gider bu) sözlü,fiziksel tacizlere hatta aynı apartmanda yaşayan yaşça çok büyük bayanlar tarafından uğradıkları istismarlara tanık oldum.bahsettiğim buydu.

keşke dediğiniz gibi eskide kalmış olsa..
keşke herkes sizin komşularınız gibi olsa..
keşke özel yaşama saygı olsa..

hülya bende diyorum bu konu gayet ağır başlı bir konuydu
bu 2. el muhabbeti nerden geldi sağolasın
gereksiz bircümleye gereksiz bir yanıt olmuş
ancak bir cümleye takıldım
eğleneek kız çokta evlenece kız yok diyen abimiz
acaba kendisini evlenecek adam yerine mi koyuyor
gerçekten yazmadan edemedim
ben bu zihniyeti çözemiyorum!!
aslında 2. el muhabbetini dilimize dolayan bu zihniyete sahip 2. el şahıslar
biz kadınların bu adamlara evlenilecek kız gibi göstermenin tek yolu bacak aramızdaki o zar
2. el olmamak ortalık malı olmamak için bu 2. el adamlarla
evlenmeden önce değil,evlendikten sonra birlikte olunmalıdır
kural bu kanun bu
kendimize verdiğimiz değer bu kadar işte!!!!

lafım kimseye değil hiç kimse üstüne alınmasın
ben alıntılardan okuduğuma istinaden yazıyorum düşüncelerimi

Güzelim işte erkekler değil mi bu yaftaları yapıştıran?
O zaman değmeyen adamlarla ilişki yaşayan kadınlarda da var hata değil mi?
Adam gibi adamla yaşarsan bir takım şeyleri bazı kelimeler üzerine yapışmaz..Değmeyen adamlarla birşeyler yaşayıp forumda konu açan, pişmanın n'apayım diktireyim mi diyen bir sürü konu okumadık mı Allahaşkına?...Ha biz kadınlar iflah olmaz yaratıklarız hemcinslerimize saldırma konusunda o ayrı..
Bakın ben 2006'dan beri bu sitede bekareti savunan biriyim.Ki bilirsiniz sitemiz bu konuda sayılamayacak derecede çok konuya şahit olmuştur..Kimse de diyemez ki Hülya bana şu hakareti etti bekaret konusunda..Diyemez..Her ne kadar karşıt düşüncede olsak ta düşünce insanlara özgüdürve ben karşımdakinin düşüncesine katılmasam da,saygı duymaya, saygılı yazmaya mecburum.Bir sürü bekaret konusu açıldı bu sitede..Açılıp kapanır açılıp kapanır, neden? Kimsenin kimseye saygısı yok..O yüzden kilit vurulur..
Saygı yok saygı..

o biraz sıkar ben ayaklarımın üzerinde sağlam durduktan sonra
her soruyada verilecek bir cevabım olduktan sonra
kii herkezin herkeze soru sormak gibi bir hakkıda yoktur
bana bu lafı edecek birini göremiyorum ben

ya ıste bende aynı fıkırde oldugum ıcın zaten cevap verdım bana laf soyleyenlere..
yıne aynı fıkırde oldukları ıcınde zaten cevap verdı dıger bayanlarda..
yanı aslında konu bız cevap verdıgımız ıcın uzamadı veya cırkınlesmedı..

uzunca bır sure bu topıge bakmadım zaten..sonra baktım cok guzel,kavga yok..yorumumu yaptım..sonra da dedıgım gıbı gelıstı olay ve aynen dedıgın gıbı zaten yıne bakmadım..o alıntı yaptıgın yazıyı yazdım snr da donup bakmadım..hatta baktıgında gorursun baya sayfa sonra tekrar gırdım konuya..
benım asıl sınırlenmem zaten bırıne bırıne kabul ettırme cabası degıl..
konu hassas bır konu,zaten bu konu da kımse kımseye herhangı bır seyı kabul ettıremez..buna yeltenen varsa komık olur..cunku herkesın bakıs acısı farklı..
ama bu konu yuzunden gercekten yemedıgım laf kalmadı desem yerıdır..baska konularda..
benım sınırlendıgım nokta,burası yazarak fıkırlerımızı paylastıgımız bır yer,ben suan bu yazıyı yazıp sılıp yazabılırım,ıstedıgım kadar dusunebılırım,yazdıklarımı okuyup ondan sonra sızınle paylasabılırım..bır hata yaptgımda veya ters bır laf soyledıgımde gerı alabılme sansım var..laf agızdan bır kere cıkar burası ıcın gecerlı degıl..yanı bırı burada bır laf edıyorsa o lafı gercekten dusunup,ölcup,tartıp,emın olup oyle soyluyordur..yanı bu ne demek oluyor?bu lafları ve hakaretlerı kısı bunlara ınanıyor,bunları soylemeye kendıne hak goruyor ve bunları soyledıgı ıcınde en ufak bır pısmanlık vs duymuyor..bu olamaz ıste..bu olmamalı..eger kı ben buraya bır yazı yazarken donup donup okuyorsam,yerı geldı mı sılıp bır daha yazıyorsam,yazı ustunde dusunyorsam,hata yaptıgımda edıtleyıp bır daha yazıyorsam,karsımdakınden de aynı saygıyı beklerım..ha oldu dıyelım tamam ettı bı laf bırı,sonra baktı kı cok tepkı cektı,cok ınsanı uzdu,edıtle arkdasım degıstır yazını,o lafı gerı al baska bır sey yaz..bu sansın var..ama yapmıyor..neden?sanırım ınsanları tartısırken gormek hosuna gıdıyor,sanırım ınsanları uzmek hosuna gıdıyor,sanırım ınsanlardan ozur dılemeyı bılmıyor,sanırım ve daha cok korkarım ki bu o ınsanın gercek dusuncelerı...
ıste benım kızdıgım kırıldıgım bu..burada laf agızdan bır kere cıkmıyor...gerı donusu olan yazılar bunlar...

Düşüncesi oysa editleme ihtiyacı hissetmez.

walla ben olsam yınede edıtlerdım..bır lafım bu kadar ınsanı uzuyorsa bu kadar ınsanı sınırlendırdıyse bu kadar tartısma yarattıysa ben ınandıgım bır dusunce bıle olsa edıtlerdım..

Herneyse konu bu değil, zaten ben çok bile yazdım..Boş yere uzatmayım sayfaları.
Sizlere iyi paylaşımlar arkadaşlar a.s.

Güzelim işte erkekler değil mi bu yaftaları yapıştıran?
O zaman değmeyen adamlarla ilişki yaşayan kadınlarda da var hata değil mi?
Adam gibi adamla yaşarsan bir takım şeyleri bazı kelimeler üzerine yapışmaz..Değmeyen adamlarla birşeyler yaşayıp forumda konu açan, pişmanın n'apayım diktireyim mi diyen bir sürü konu okumadık mı Allahaşkına?...Ha biz kadınlar iflah olmaz yaratıklarız hemcinslerimize saldırma konusunda o ayrı..
Bakın ben 2006'dan beri bu sitede bekareti savunan biriyim.Ki bilirsiniz sitemiz bu konuda sayılamayacak derecede çok konuya şahit olmuştur..Kimse de diyemez ki Hülya bana şu hakareti etti bekaret konusunda..Diyemez..Her ne kadar karşıt düşüncede olsak ta düşünce insanlara özgüdürve ben karşımdakinin düşüncesine katılmasam da,saygı duymaya, saygılı yazmaya mecburum.Bir sürü bekaret konusu açıldı bu sitede..Açılıp kapanır açılıp kapanır, neden? Kimsenin kimseye saygısı yok..O yüzden kilit vurulur..
Saygı yok saygı..

kendisine saygısı olmayanın karşısındakine saygı göstermesini beklemem
başkasına saygı göstermeyenide yönetimin saygısını beklemem
bekaretle alakalı konunun 1 haftadan fazla açık kalmasını hiç beklemem
beklememde beklemem
bunları nerden biliyorum biliyor musun
çünki bi zmanlar kendime saygım yoktu
dolayısyla karşımdakinede saygım yoktu
bunun üzerine allah bana öyle bi seçenek sundukii
al sana ön yargı al sana hayat dersi
karşındakine çok gördüğünü yaşamadan ölmeyeceksin
derim başkada bişi demem....