Erkek İnfertilitesi Sperm değerleri yardımcı olur musunuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Varikosel vardı o yüzden ameliyat oldu. Rahatsızlığı ileri derece değildi ona rağmen çocuk olmadı. Son sperm değerleri iyi çıktı o ay da hamile kaldım hemen. Farklı doktorlara görünün
Sizin operasyondan kaç ay sonra bu sonuç çıktı? Ayrıca takviye ne kullandınız? Bizim daha bir ay oldu ama ne zaman yükselecek, ne zaman gebelik olur beklemek artık çok yıpratıyor.

Sizin operasyondan kaç ay sonra bu sonuç çıktı? Ayrıca takviye ne kullandınız? Bizim daha bir ay oldu ama ne zaman yükselecek, ne zaman gebelik olur beklemek artık çok yıpratıyor.
Yaklaşık 10 ay sonra çıktı. Ameliyat sonrası ilaç filan kullanmadı eşim. Sadece keçiboynuzu pekmezi yedi ve keçiboynuzu kürü içti. Her gün yapıp içiyordu. Bir de spermi çoğaltan yiyecekler var kabak çekirdeği , muz, incir gibi. Bunları yiyordu. İnternetten bakıp o yiyecekleri bulabilirsiniz. Bugün içtiği kür 3 ay sonra etkisini gösterecek sabırla devam etmek gerekiyor. Sperm 3 ayda oluşuyor. Psikoloji çok önemli biraz rahat olmaya çalışın. Bebek için birbirinizi bunaltmayın, kendinize zaman verin. Bir de yumurtlama günü çok önemli kaçırmayın.

Daha önce ovülasyon takibi yapmadım hiç. İlk defa bu testlerden alacağım. Onun dışında yumurta takibi yaptırıyorlar. Onu da nasıl başlanıyor bilmiyorum ama takip ettreceğm bir. Biraz daha devam edelim,olmadı tüp bebek düşünüyoruz artık

Aynen öyle valla benim eşim hayatı boyunca hep sporla uğraşan beslenmesine dikkat eden sigara alkol kullanmayan kilosu olmayan biri doktorun ilk sorduğu sigara kullanıyomusun oluyor yani böyle hayat yaşayan birine göre değerler o kadar garip geldi ki bize hiç inanamadık
Peki doktor ne dedi bu duruma hersey temizken sebep nedir peki varikosel mi var acaba

Üzülme bol bol dua et. Rabbim sizi illa şifa ile buluşturur zamanını bekliyordur. Saraçoğlunu dinle tavsiye ederim. Keçiboynuzu kürüne hemen başlasın. Kaynatıp suyunu içecek sperm için çok çok faydalı.
Amin canım inşallah sende bize dua et nasip etsin rabbim hamilelerin duası kabul olur derler ❤️😢

Merhaba arkadaşlar, bu sonuçlar eşim için iyi midir ? Biz neyin ne anlama geldiğini anlayamadık. Doktor bende de polikistik olduğunu ancak tedavi edilebileceğini söyledi. Urolog ile görüşemedik. 1 senedir çocuk deniyoruz ve olmuyor. Yardım eder misiniz ?
spermiyogram.webp

Sayı ve hız gayet iyi. Morfolojiyi göremedim. Siz pko konusuna eğilin

teşekkürler dost eli. yarın kan tahlili vereceğim. ardından doktor ilaç yazacak onlara başlayacağım. inşallah artık bir çocuğumuz olur. çok sağ olun.

Merhaba arkadaşlar, bu sonuçlar eşim için iyi midir ? Biz neyin ne anlama geldiğini anlayamadık. Doktor bende de polikistik olduğunu ancak tedavi edilebileceğini söyledi. Urolog ile görüşemedik. 1 senedir çocuk deniyoruz ve olmuyor. Yardım eder misiniz ?
Eki Görüntüle 2783333
Merhaba canım morfoloji de çok önemli ama testte yok bide ona baktırın

Merhaba canım morfoloji de çok önemli ama testte yok bide ona baktırın
canım, krugger testi diye bir şey daha yazıyor. onun sonucunu almamışız. şimdi telefon ile bilgi vermiyorlar. bana da veremeyeceklerini söylüyorlar... sanırım bu dediğiniz o testin içerisindedir. onu aldırmaya çalışacağım eşime. alabilirse inşallah onda da bir sorun yoktur. buradan yine paylaşabilirim, direkt doktoru ile görüşemediğimiz için. teşekkürler canım tekrar.

Yaklaşık 10 ay sonra çıktı. Ameliyat sonrası ilaç filan kullanmadı eşim. Sadece keçiboynuzu pekmezi yedi ve keçiboynuzu kürü içti. Her gün yapıp içiyordu. Bir de spermi çoğaltan yiyecekler var kabak çekirdeği , muz, incir gibi. Bunları yiyordu. İnternetten bakıp o yiyecekleri bulabilirsiniz. Bugün içtiği kür 3 ay sonra etkisini gösterecek sabırla devam etmek gerekiyor. Sperm 3 ayda oluşuyor. Psikoloji çok önemli biraz rahat olmaya çalışın. Bebek için birbirinizi bunaltmayın, kendinize zaman verin. Bir de yumurtlama günü çok önemli kaçırmayın.
Merhabalar, benim esimde gecen hafta varikosel ameliyati oldu. Ben de herkes gibi keciboynuzu pekmezi,kuruyemis, havuc suyu gibi dogal takviyelere basladim. Size sormak istedigim hem keciboynuzu pekmezi hemde keciboynuzu kurunu nasil uyguladiniz? Yani biri sabah biri aksam seklinde mi?

İkisinden biri tercih ediliyor. Saraçoğlu kür yada soğuk pres pekmez için şeklinde konuşuyor. Fsh da yükselme yoksa kür deneyin ama ben riske atmak istemedim pekmez içiyoruz sabahları bir kaşık. Çünkü FSH yüksekse ve kür uyguladığımız da spermlerde sayı düşmesi yaşayan oldu forumda. Saraçoğlunun sitesinden aldık pekmezi. Çok hoş da bir tadı var. Diğerlerini içemiyoruz bu çok iyi.

Merhabalar, benim esimde gecen hafta varikosel ameliyati oldu. Ben de herkes gibi keciboynuzu pekmezi,kuruyemis, havuc suyu gibi dogal takviyelere basladim. Size sormak istedigim hem keciboynuzu pekmezi hemde keciboynuzu kurunu nasil uyguladiniz? Yani biri sabah biri aksam seklinde mi?
İkisi de sabah akşam. Kürünü saraçoülundan izleyebilirsiniz tarifini. Pekmezini de eczaneden aldık eşim hünnapı beğenmişti. Düzenli kullansın eşiniz.

Sayı hareket ve morfoloji düşüklüğü var. Öncelikle nedenini bulun. Varikosel, genetik bozukluk yada hormonlardaki sıkıntı neden olur genelde.
Bir şey soracam benim esim tüm testleri yaptı hormon da sorun yok genetik testler de normal hepsi normal ama sayı ve hareket düşük bu neyden kaynaklı olabilir acaba düzelebilir mi:/

Bir şey soracam benim esim tüm testleri yaptı hormon da sorun yok genetik testler de normal hepsi normal ama sayı ve hareket düşük bu neyden kaynaklı olabilir acaba düzelebilir mi:/
Sayı ve hareketse sıkıntı takviye ve dengeli beslenmeyle düzelir. Morfoloji iyiyse proxeed plus ve evicap 200ıu 3 ay kullanın. Sigara, radyasyon,stres de azaltıyor sayıyı maalesef.

Varikosel yoksa sperm DNA hasarına baktırın. Hasar yüksekse de gebelik oluşmuyor.

Sayı ve hareketse sıkıntı takviye ve dengeli beslenmeyle düzelir. Morfoloji iyiyse proxeed plus ve evicap 200ıu 3 ay kullanın. Sigara, radyasyon,stres de azaltıyor sayıyı maalesef.

Varikosel yoksa sperm DNA hasarına baktırın. Hasar yüksekse de gebelik oluşmuyor.
Evet sadece sayı ve hareket.
Varikosel yok. Herşey normal.
Teşekkür ederim bi dna hasarına baktırsın o zaman

Canım merhaba ben yorumunu yeni gördüm uzun zamandır bakamadım bizim de ileri hareket ve morfoloji sıkıntılıydı 3 doktora gittik 2si saçma sapan tedaviler verdi hormon testi yapmadan hormon ilacı verdi düşün eşimin hormonlarını bozdu yükseldi falan sonra bi doktor ameliyat dedi sizde varikosel düşük derecesi ama reflü var(geri akım) dedi Buda sperm değerlerini etkilemiş dedi yani testise temiz kan gitmiyor kirli kan geriye akıyor doktor böylw anlattı ameliyat önerdi ve düzelme %60-70 arası dedi iyi bi oranda verdi tabi rabbim bilir. Demek istediğim tek bi doktorlar kalmayın iyice sorun araştırın ❤️

Back
X