Sperm dna hasar testi %30

cicekligun06

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2025
212
45
13
38
Selam kızlar 2 negatif tüp bebek denemesi sonrası sperm dna hasar testi yaptırdık ve %30 çıktı . Böyle olunca mikroçip mi TESA mı yaptırmak gerek biliyor musunuz ?

Bizimde DNA hasarı vardı 6 ay ilaç tedavisi gördü eşim . Çok fazla bir gerileme olmadı hasarda fakat normal sperm değerleri düzeldi doktorumuz tedavimize başlamıştı

Merhaba Ben de burada okuduğum yazılardan dolayı doktor ile görüşmem de bu konuyu sordum bu engel olur mu çok büyük bir risk var mı diye ? Hem doktor hem de embriyolog yüzde 32 dna hasarı ve morfoloji 1 olmasına rağmen sperm i bir gün ara ile alırız dedi. Normal de sperm testinde 3 gün falan ara isterler ama bu oranı görünce 1 gün yaparız dedi.

Sperm DNA testi verirken 3,5 gün olmuştu vermişti. Zaten test 3-5 gündü die biliorum. Tüp bebek yaptırırken de daha taze istiyorlar ki anomalisi az olan olsun . Ama anladığım kadarıyla normal seçim değil mikroçip falan yaptırmak lazım

Selam kızlar 2 negatif tüp bebek denemesi sonrası sperm dna hasar testi yaptırdık ve %30 çıktı . Böyle olunca mikroçip mi TESA mı yaptırmak gerek biliyor musunuz ?
Merhaba. Tam olarak aynı kaderi yaşıyoruz. Bizim de 2 başarısız tüp bebek denememiz var ve bugün eşimin sperm dna hasarının %35 olduğunu öğrendik.

Proceive M önerdi. Onu aldım, henüz gelmedi. Ben kendim de proceive f kullanıyorum. Başka bir şey önermedi. Altta fotoğraf eklediklerimi e de kullanıyoruz ayrıca. Size ne önerdi?

Eklentiler

• IMG_2967.webp
    IMG_2967.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_2968.webp
    IMG_2968.webp
    25 KB · Görüntüleme: 30
Mikroçiple olsa bile DNA hasarını göremiyorlarmış. Anlamaları için parçalanması gerekiyormuş spermin. Ben de çok baktım ama maalesef
Merhaba doktor microcip ile sprem secimi yapılmasını önerdi. dna hasarı ile aynı anda microcip yazdı tedaviye bize . hasar 32 .

Mikroçiple olsa bile DNA hasarını göremiyorlarmış. Anlamaları için parçalanması gerekiyormuş spermin. Ben de çok baktım ama maalesef
siz tedavi oldunuz mu ? Ben bu hafta başladım. İlerleyen zamanlarda deneyimlemiş olacağız. Bu iş biraz da kısmet işi gibi geliyor .Bazen de her şey mükemmel hiçbir sorun yokken bile olmayabiliyor. Benim embriyolog tanıdığım özellikle de sıkıntılı zor olabilecek bir ihtimal var ise açıkça söyleyebilirsin dedim ama sorun yok bu değerlerle yüzde 32 hasarla normal yolla bile olabilir ihtimal var ama hazırsan hemen yapalım dedi. Umarım dedikleri gibi de ilerler.

Süreci sonucu uygulanan yöntemleri tedavim bittiğinde size paylaşırım ...ama eşim hala takviye kullanmaya devam ediyor opuya kadar kullan dedi doktor.

Geçmiş olsun, sizin sebebi ney acaba hasarın? Biz bi süredir kullanıyorduk ama DNA hasarını yeni öğrendik. Ek olarak resvaratrol ve akstantin ekledik q10 zaten kullanıyordu.
Sanırım en az 2 ay beklicez ki düşsün.
Doktorumuz o kadar para emek veriyorsun düşmeden başlamayın dedi. Bu hasar beni çok dibe çekti okudukça maalesef. İnşallah hepimiz iyi sonuçlar alırız güzel embriyolarımız olur

Doktorumuz o kadar para emek veriyorsun düşmeden başlamayın dedi. Bu hasar beni çok dibe çekti okudukça maalesef. İnşallah hepimiz iyi sonuçlar alırız güzel embriyolarımız olur

Geçmiş olsun, sizin sebebi ney acaba hasarın? Biz bi süredir kullanıyorduk ama DNA hasarını yeni öğrendik. Ek olarak resvaratrol ve akstantin ekledik q10 zaten kullanıyordu.
Hiç bir sorun yok varıkosel bile diyemedi öyle ameliyat olmanız lazım falan. Sperm sayısı normal morfoloji ve ileri hız da sıkıntı var .bu sepele dna hasarı istemişti doktor ama 32 hasara da çok sıkıntı demedi beslenme düzenleyin sigarayı bırakın dedi sadece ama eşim beslenme düzenledi ama sigarayı sadece azalttı günde 5 falan en fazla. düzenli takviye kullandı. Hasarın azalıp azalmadığını bilmiyorum tedaviye başladığımız doktor sperm testi istedi sonuçlar tüp için sorunlu değil dedi. Yumurta büyütme başladık yeni sanırım ilerleyen günlerde anlayacağız. İlk dna hasar okuduğumda benim de beynimden vurulmuşa dönmüştüm her yerden araştırdım. Ama bu konuda güvendiğimiz emb. ve bir kaç doktor da bunun sorun olmayacağını içimizin rahat olmasını söyledi. Tüp bebek de bu değerler normal belki kendiliğinden olsun derseniz evet düşürmeye çalışılabilir zaman kaybetmeye gerek yok hazırsan başla deyince içim rahatladı...sizde çok üzmeyin kendinizi ...Sonuçları sizinle paylaşırım ...

Back
X