Kızlar birşey sormak istiyorum. DNA hasarı oranı spermlerin yüzdesi kadar mı spermleri etkiliyor yoksa her bir sperm mi etkiliyor? Yani şöyle diyim örneğin bir kişinin,
Sperm sayısı:100
DNA hasarı:%30
1-)Spermlerin 70 tanesi sağlam, 30 tanesi mi hasarlı?
2-)Yoksa 100 sperm in her birinde yüzde 30 mu hasar var?
Bazı doktorlar 1.soru gibi olduğunu diyyor bazı doktorlar her bir spermde hasarı kadar hasarlı olur diyor 2.sorumda olduğu gibi yani. Eşimin sperm sayısı 210 milyon morfoloji 12 toplam hareketli yüzde 90 hasar oranı yüzde 25 . Yani birinci sorum gibi olsa sağlam sperm çok oluyor ama embiryolarin gelişimi hasar olduğu için zayıf olduğu söyleniyor.bu kadar iyi sperm içinden seçilemedi mı yani... Yani bana kalırsa hasar yüzde 15 in altında olması gerekiyor ki döllenme olsun yüzde 15 üstünde olunca döllenme kabiliyeti olmuyor olsa bile zayıf embiryo oluyor o yüzden bana kalırsa her bir spermde yüzde 25 hasar var ki embiryoların gelişimi zayıf oluyor. Bu konuda bilgisi olan var mı eşimle kaç gündür acaba öyle mı böyle mı diye fikir yürütmeye çalışıyoruz. Her bir spermi etkilemese şimdiye kadar gebelik olurdu diyoruz valla ne zor iş Allah yardımcımız olsun