Kızlar hepimiz hemen benzer şeyler yaşamışız. İlk önce varikosel ile uğraştık eşim ameliyat oldu değerleri düzeldi demek kac yıl bu yüzden olmadı, değerler duzeldigine göre artık olur diye düşündük bir yıl normal yolla olur diye bekledik ama olmadı bu sefer aşılama ile başladık 3 negatif aşılama sonrası tüp bebek tedavisine başladık ik kere aynı merkezde yaptık tedaviyi 29 yaşındayım iki tüp bebekte de 12 ye yakın yumurta toplandi eşimin değerleri iyi çıktı yumurta toplama zamanı ama embiryolar üçüncü günden sonra gelişimi geriledi Dr a sorduk neden kalitesiz oluyor diye ne senden ne eşinden diyebilirim dedi bu sefer sanırım merkezde imsi tekniği Yok iyi spermi seçemediler diye düşündük kalktık acıbadem maslak Hastanesine gittik prof Dr Bülent tıraş a küçük yerde bişey olmayacsk galiba büyük şehire gitmeden olmayacak galiba diye düşündük kış ayında gittik Bülent hoca ya biz yazın tüp bebek tedavisi olmayı düşünüyoruz iki negatif tüp bebek denememiz var dna hasarı yüzde 25 rahim filmimi gösterdik sorun Yok morfoloji % 2 idi o zaman. Gerekli bütün incelemeyi yapın yaza kadar herşeyi inceleyelim dedik. Gerek yok dedi hoca rahim filmimi yenile dedi mikro çip gibi bı yöntem var tamda eşin için dedi iki Tüp bebek denemendeki merkez embiryoya iyi bakmamış dedi. Hatta bi örnek verdi sen bugün çok yorgunsun yumuşak yatakta mı yatmak istersin yoksa sert yatakta mı yatmak istersin dedi. Senin embiryoları sert yatakta yaptırmışlar biz yumuşak davranacaz o yüzden embiryolar kaliteli olacak dedi Bülent hoca. Asistanı da gittiğin merkez kötü dedi... İyi dedik mikro çip varsa madem yazın deneyelim 3. Tedaviye başladık 24 yumurta toplandı 13 yumurta döllendi 5. Gün embiryosu transferi olacak embiryolariniz iyi dediler birinci kalite de var dediler... eşimle o gün o kadar sevindik ki hatta gebelik aşısı transfer öncesi yapılıyormus şans biraz daha artıyormus bunu hemşireye sorduk ücreti ne kadar yapılmasi gerekiyorsa şansımız bu kadar iyi giderken önlem amaçlı yapalım mı dedik evet dediler yapın yani embiryolar ilk o defa 5.gun embiryo olduğunu duyunca ileride pişmanlık olmasın diye gittik bide ekstradan gebelik aşısı yaptık.ustüne dondurma parası getirin dediler embiryolari donduracaZ diye . Transfer olacak bide üstüne saklayacaz o kadar mutlu oldum ki çok mutlu olduk. Ertesi gün oldu transfer için sıra bekliyoruz eşimle beni çağırdılar Bülent hoca görüşme yapmak istiyor diye. Herhalde dedim dondurma yapin geri kalan embiryolar için görüşme yapacak galiba o yüzden çağırıyordur diye düşünürken. Bülent hoca demez mi embiryolariniz üçüncü gün uyumlu embiryo 5. Gün embiryosu değil bunlar 3. Günden sonra gelişimi durmuş. Tutma yüzdesi yuzde 5 tutma ihtimal dedi...eger bu tutmazsa sizi bir güzel inceleme yapalım dedi o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü o an ağlaya ağlaya transfere girdim. Hani embiryoya diğer merkez kötü davranmıştı,o zaman sizde mi, kötü davrandınız ?diyemedim şok oldum... kışın geldik biz iki kere tüp bebek denedik gerekli bütün incelemeyi yaza kadar yapın demiştik gerek Yok dediniz...bunları dediği zamana bakar mısınız transfere girmeme 5 dk kala.diyecegim şu,embiryolar kalitesiz olabilir tutmaz Allah bilir onu ama o zaman niye yok merkez kötü biz iyiyiz mikro çip var yok kaliteli embiryolariniz var vs. Diyip insanlarin duyguları ile oynuyorsunuz. Neyse problem söyleyin ya da iyice inceleme tüp bebek öncesi yapın üstüne biz ısrar ettik. Allah'a havale ettim 15 Bin paramız gitti üstüne İstanbul'da elde var sıfır elde var duygularla oynanmış şekilde evimize geri geldik ağlaya ağlaya.