Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canm çok geçmiş olsun rabbim bizede nasip etsin inşallah sağlıklı hayırlı evletlar
Eşim testinin sonucunu gondericm canlı sprem sayı hangi bı bakin
Cnm bu spermıyogram erken yaşlanma diye bir test var anneksin V adı. O testte canlı ölü spermler bakılıyor farklı bir yöntemle yapılıyormus. Anneksin ve bi tane daha adını bilmedgm enzim veriyorlar sanrm spermlere erken yaslanmaya yakın ve ölü olanlara bu enzim yapısıyor saglam olanlara yapısmıyor oyle ayırt ediyorlar kabataslak anladgımk anlattım yani soermiyogramdan farklı bu

Cnm bu spermıyogram erken yaşlanma diye bir test var anneksin V adı. O testte canlı ölü spermler bakılıyor farklı bir yöntemle yapılıyormus. Anneksin ve bi tane daha adını bilmedgm enzim veriyorlar sanrm spermlere erken yaslanmaya yakın ve ölü olanlara bu enzim yapısıyor saglam olanlara yapısmıyor oyle ayırt ediyorlar kabataslak anladgımk anlattım yani soermiyogramdan farklı bu

Cnm nerde yapıyorlar devlette var mı bu test

Ewt cnm normal sprem testi okdidatif stres test ne oluyor sprem DNA testi ile aynı şey mı
Kaan hocanın istediği testler işaretli alandaki testler yani dna hasar paneli. Canlılık erken yaslanma oksidatif stres dna hasarı hepsine bakılıyor

Eklentiler

• IMG_4047.webp
    IMG_4047.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 120
Cnm nerde yapıyorlar devlette var mı bu test
Ankarada yapılıyor ama istda oturuyorsan laboratuarın istda subesinde örnek veriyorsun o ankaraya gidiyor. Bız öyle yaptık nerde oturuyrsunbilmyrm ama bu panelı heryer yapmıyor herhlde. 800 tl. Kaan hoca mikrogen laboratuvara yönlendirdi bizi google da arayınca cıkıyor.

Bizim örnek 2 ml oldu örnek verirken sıkıntı olmus numune kabın dısına dökülmüş fln blki daha iyi bir sınuc cıkabılırdı bilmyrm 18 milyon cıktı mililitrede. Kaan hoca sana nasıl bir cvp attı cnm onuda yollarmısın. 20 gun cvp bekleyecgz durumumuz nedir belkı brz daha net anlarm. Bizim bu soermıygramda hız sorunu cıktı ileri hareketlı hiç yok yavas ve yerınde toplam %10 var. %90 da hareketsz cıktı. Sizin ros tayını nasıl çıktı hoca nasıl bi tedavi verdi sen bana en iyisi hıcanım cvbını yolla cnm meraktan ölecegım:KK66:
Canım biz hocaya muayene olduk.eylülden beri testler vs mailler ancak martta muayene olabildik.yani ortada cevap yok.ama tedaviyi söyleyebilirim istersen.bu araa ros tayını nedir hiç duymadım?

Canım biz hocaya muayene olduk.eylülden beri testler vs mailler ancak martta muayene olabildik.yani ortada cevap yok.ama tedaviyi söyleyebilirim istersen.bu araa ros tayını nedir hiç duymadım?
Oksidatif stres kac cıktı? SiZde dna hasarı cıktımı? Bizim %12 çıktı dna hasarı yok bizde ama sanrm canlı sperm sıkıntıda. Hoca bu konuda ne dedi yani doğal yolla ve tüp bebekle olmama sebebi bu olblrmiymiş. Yanı tüp bebek teknolojısı bu canlı ölü spermi ayırt edemeiyormu acaba. Bizim senle durumumz aynı 3. Gundem snra embryolarımız gelişmedi. Bunun sebebini bulduk mu simdi canlı spermin az oluşumu? Yani ne biliyrsan anlat bana cnm;) hoca nasıl acıklama yaptı ne tedavi verdi ve düzelir birşey mi bı canlılık? Nekdr sürede düzelirmiş dogal yolla olurmu snra yoksa tüp bebek mi lazım yine cok sordm kusura bakma ama kaan hocayı bi daha yuzyuze hiç yakalamayacagız maillede her sorumuza yanıt bulamayız

Oksidatif stres kac cıktı? SiZde dna hasarı cıktımı? Bizim %12 çıktı dna hasarı yok bizde ama sanrm canlı sperm sıkıntıda. Hoca bu konuda ne dedi yani doğal yolla ve tüp bebekle olmama sebebi bu olblrmiymiş. Yanı tüp bebek teknolojısı bu canlı ölü spermi ayırt edemeiyormu acaba. Bizim senle durumumz aynı 3. Gundem snra embryolarımız gelişmedi. Bunun sebebini bulduk mu simdi canlı spermin az oluşumu? Yani ne biliyrsan anlat bana cnm:KK66: hoca nasıl acıklama yaptı ne tedavi verdi ve düzelir birşey mi bı canlılık? Nekdr sürede düzelirmiş dogal yolla olurmu snra yoksa tüp bebek mi lazım yine cok sordm kusura bakma ama kaan hocayı bi daha yuzyuze hiç yakalamayacagız maillede her sorumuza yanıt bulamayız
Oksidatif stres %80 çıktı.dna hasarı %29. Sperm sayımız 3 ml. Hoca diyor ki 250.000 sperm döllemeye yeterli diyor. Ama bizim 3 ml nun zaten %19 canlı onun da %29 u hasarlı. Geriye zaten 200.000 civarı bir şey kalıyor sağlıklı olan e bu da normal yolla döllemeye yetmiyor tabiki. Tüp bebekte de en ileri teknoloji bile dna hasarlı spermi ayırt edemiyormuş. O yüzden tüple de olmuyor dedi. Önce tedavi olmalısınız dedi.%5 ihtimallr tedaviye cevap vermeme ihtimali de olabilirmiş tedaviye cevap vermezse en kötü ihtimal tese yöntemiyle tüp deneyeceksiniz dedi.ama şimdilik 6 aylık tedaviyi bekleyin dedi. Promotil ve tamoksifen diye ilaç verdi 2 tane. Bol bol yeşillik özellikle roka ve semiz otu. Keçiboynuzu tozu . Bol havuç ya da havuç suyu.kuru incir , ısırgan otu çayı ve haftanın en az 3 günü nohut.ve beklettiğimiz suyla pişirilecek. Izgara etten uzak durulacak sigara yasak.böylece canlı sperm sayısı zamanla artacakmış. Her ay doğal yolla hamile kalma oranın %3-5 arasında artacak ve zaten 6 ay sonra tüp bebeğin tutma ihtimaliyle aynı olacak dedi. Aceleniz varsa tüp deneyin 6 ay sonra dedi.öyle işte. Ben çok inanamıyorum açıkçası bu kadar şeyle olabileceğine çünkü tüple bile olmadı ama yine de şansımızı denemek istiyoruz ve umutluyuz.gerisi allahtan.

Oksidatif stres %80 çıktı.dna hasarı %29. Sperm sayımız 3 ml. Hoca diyor ki 250.000 sperm döllemeye yeterli diyor. Ama bizim 3 ml nun zaten %19 canlı onun da %29 u hasarlı. Geriye zaten 200.000 civarı bir şey kalıyor sağlıklı olan e bu da normal yolla döllemeye yetmiyor tabiki. Tüp bebekte de en ileri teknoloji bile dna hasarlı spermi ayırt edemiyormuş. O yüzden tüple de olmuyor dedi. Önce tedavi olmalısınız dedi.%5 ihtimallr tedaviye cevap vermeme ihtimali de olabilirmiş tedaviye cevap vermezse en kötü ihtimal tese yöntemiyle tüp deneyeceksiniz dedi.ama şimdilik 6 aylık tedaviyi bekleyin dedi. Promotil ve tamoksifen diye ilaç verdi 2 tane. Bol bol yeşillik özellikle roka ve semiz otu. Keçiboynuzu tozu . Bol havuç ya da havuç suyu.kuru incir , ısırgan otu çayı ve haftanın en az 3 günü nohut.ve beklettiğimiz suyla pişirilecek. Izgara etten uzak durulacak sigara yasak.böylece canlı sperm sayısı zamanla artacakmış. Her ay doğal yolla hamile kalma oranın %3-5 arasında artacak ve zaten 6 ay sonra tüp bebeğin tutma ihtimaliyle aynı olacak dedi. Aceleniz varsa tüp deneyin 6 ay sonra dedi.öyle işte. Ben çok inanamıyorum açıkçası bu kadar şeyle olabileceğine çünkü tüple bile olmadı ama yine de şansımızı denemek istiyoruz ve umutluyuz.gerisi allahtan.
Canim bende inanmıyordum tüp bebek negatif olduktan sonra ama 2 ay sonra sonra hamile kaldım siz hocaya güvenin dediklerini yapın tevekkül edin Rabbim e inşallah nasip olacaktır allah emekleriniz ı boşa cikarmasin

Canim bende inanmıyordum tüp bebek negatif olduktan sonra ama 2 ay sonra sonra hamile kaldım siz hocaya güvenin dediklerini yapın tevekkül edin Rabbim e inşallah nasip olacaktır allah emekleriniz ı boşa cikarmasin
Amin canım inşallah. Bizim de yüzümüz güler elbet sağlıklısı hayırlısı olsun.sen ve senin gibiler umut oluyor zaten bize.

Bizim oksidatif stres oranı daha baska laboratuvarlar farklı sanrm 0.272 mi ne oyle bir deger yaxıyordu o yuzden anlamadım iyimi kötümü sonucumuz. Beslenme önerilerine uyuyorz ilaç tedavisini 2 hafta snra öğrenecegz bklm.sızın ilaca basladgnz nekdr oldu bir daha nezmn test istyr cnm. Bu canlı ve ölü spermlerde tıpkı dna hasarlılar gbi tüp bebek yapılırken fark edilmiyor mu acaba.bzmde canlı oranı baya düşük bzm rmbriyoları cansız spermle mi dölledilerde gelişmedi acaba diye düşündüm.

Bizim oksidatif stres oranı daha baska laboratuvarlar farklı sanrm 0.272 mi ne oyle bir deger yaxıyordu o yuzden anlamadım iyimi kötümü sonucumuz. Beslenme önerilerine uyuyorz ilaç tedavisini 2 hafta snra öğrenecegz bklm.sızın ilaca basladgnz nekdr oldu bir daha nezmn test istyr cnm. Bu canlı ve ölü spermlerde tıpkı dna hasarlılar gbi tüp bebek yapılırken fark edilmiyor mu acaba.bzmde canlı oranı baya düşük bzm rmbriyoları cansız spermle mi dölledilerde gelişmedi acaba diye düşündüm.
Valla işte orasını bilemiyoruz biz de.olmayan canlı spermle nasıl döllediler yani. 1.5 aydır kullanıyoruz. Ama daha test yaptırmadık hocadan mail bekliyoruz.

Bu arada ben oksidatif stresi yanli anlamisim kizlar bizim de degerimiz 1.42 imis

Ya birinij mesajinda 0.60 ya da 0.80 olmasi gerekiyor gibi bir sey gormustum sanki ama bulamiyorum o mesaji
Bzm 0.247 civarı brsey yanında düşük oksidatif stres yazıyor bana iyi bir deger gbi geldi ama bilemedim azı da mı zararlı brz daha mı yuksek olması lazım. Sen hocadan mail mi beklıyrsn nezmn cvp vereck? BAna 14 maysta donecek burda paylaşırım

Back
X